بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

سندرم ایمپوستر چیست؟ تعریف، علائم و غلبه بر آن

سندرم ایمپوستر

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پرش به بخش


هر روز در حال حاضر، آنها متوجه خواهند شد که چه اشتباهی در استخدام من مرتکب شدند. شرط می بندم که آنها قبلاً در حال تعجب هستند.» اگر این شبیه مونولوگ درونی شما به نظر می رسد، احتمالاً سندروم فریبنده را تجربه کرده اید.

چند بار چنین افکاری به ذهن شما خطور می کند؟ برای برخی از افراد – بسیاری از افراد – اغلب اتفاق می افتد. وقتی این کار را انجام می دهند، مجموعه ای از احساسات را به همراه می آورند که بیشتر آنها مفید نیستند.

این افکار کلاهبردار بودن یا افشای کاستی‌های عظیم ما و اضطراب‌ها، ناامنی‌ها و ترس‌هایی که در پی آن به وجود می‌آیند، همگی بخشی از پدیده‌ای هستند که به عنوان سندروم فریبکار شناخته می‌شوند.

برخلاف فروتنی، سندروم فریبکار می‌تواند صدمات واقعی داشته باشد: اضطراب، ناتوانی در چشیدن طعم موفقیت، و در برخی موارد، این باور که فرد نمی‌تواند در حرفه خود ادامه دهد.

این مقاله از ایوسی به تعریف سندروم ایمپوستر (imposter syndrome – یا سندروم دغل باز) می‌پردازد، راه‌های مختلف نشان‌دادن سندرم خیانتکار را در زندگی ما مورد بحث قرار می‌دهد و راه‌های مقابله با آن را بررسی می‌کند.

سندرم ایمپوستر چیست؟

دو روانشناس بالینی، پائولین رز کلنس (Pauline Rose Clance) و سوزان ایمز (Suzanne Imes)، اولین بار این پدیده را در سال ۱۹۷۸ شناسایی و نامگذاری کردند.

شما چه جور شیادی هستید؟ ۱۵ سوال برای کمک به شما

این شمایید؟

شما ممکن است …

۱. آیا به شما گفته شده که مدیریت خرد دارید؟ کمال گرا
۲. آیا فکر می کنید کار شما باید همیشه بدون توجه به قیمت عالی باشد؟ کمال گرا
۳. آیا تا دیر وقت در دفتر می مانید تا کارتان را انجام دهید، حتی زمانی که بقیه رفته اند؟ سوپرزن/مرد
۴. آیا روی پروژه های آینده کار می کنید تا به جلو بروند و از کار بیفتند؟ سوپرزن/مرد
۵. آیا کاری را که در آن مهارت ندارید یا چالش برانگیز به نظر می رسد را رد می کنید؟ نابغه طبیعی
۶. آیا گاهی اوقات تصمیم می گیرید که بهترین تلاش خود را برای چیزی انجام ندهید زیرا می ترسید بهترین تلاش شما به اندازه کافی خوب نباشد؟ نابغه طبیعی
۷. آیا وقتی دیگران کار شما را در حال انجام می بینند ناراحت می شوید؟ سولیست
۸. آیا پیشنهادهای کمک یا حتی درخواست وضعیت را دوباره ارسال می کنید؟ سولیست
۹. آیا وقتی کسی از شما به عنوان یک متخصص یاد می کند احساس لرزیدن و بی قراری می کنید؟ متخصص
۱۰. آیا به آنچه می دانید پایبند هستید و مطمئن هستید که آن را بهتر می دانید؟ آیا همیشه در جستجوی مدرک / مدرک بعدی هستید؟ متخصص
۱۱. آیا پذیرش تعریف و تمجید از دستاوردها برای شما دشوار است؟ هشدار دهنده
۱۲. آیا اغلب در حالت «خود بهبودی» هستید اما از گفتن این موضوع به دیگران خجالت می‌کشید؟ هشدار دهنده
۱۳. آیا به تعارف با «ممنون، اما…» پاسخ می دهید؟ تخفیف دهنده
۱۴. آیا اغلب فکر می کنید که دیگران “فقط خوب هستند”؟ تخفیف دهنده
۱۵. آیا اغلب به این فکر می کنید که تا چه مدت دیگر می توانید قانون را ادامه دهید؟ همه آنها

توجه: اگر شما یک رهبر یا مدیر هستید، ممکن است مشکوک شوید که یکی از اعضای تیم یا تحت الحمایه شما از سندروم ایمپوستر رنج می برد. برای اطلاع از علائم هشدار دهنده اولیه و راه‌هایی برای کمک به کسانی که به شما گزارش می‌دهند، به این مقاله مفید در مورد اینکه چرا سندروم ایمپوستر می‌تواند مزیت رقابتی باشد ، مراجعه کنید .

نحوه برخورد با سندرم ایمپوستر

تلاش کردن خسته کننده است . به جای اینکه انرژی ببخشد، تخلیه می کند. با این حال، مردم می توانند، و انجام می دهند، به راه خود ادامه دهند.

وقتی به آن دیوار آجری برخورد می کنید، چگونه به راه خود ادامه می دهید؟ و چگونه می توانیم کمی شادی را در کار و دستاوردهای خود به دست آوریم؟

اول، درک کنید که سندرم فریبکار یا سندرم ایمپوستر نوعی خرابکاری است. شما در برابر آن درمانده نیستید.

همچنین سعی نکنید آن را نادیده بگیرید. در عوض، احساسات را با تصدیق حضور آن رام کنید . از تاثیر آن بر بدن خود آگاه باشید.

تکنیک SBNRR (ایست، نفس کشیدن، توجه کردن، تأمل کردن، پاسخ دادن) می تواند به شما کمک کند سرعت خود را کاهش دهید و موقعیت (و افکار، احساسات و واکنش های) خود را با دقت بیشتری در نظر بگیرید.

  • توقف (stop): به خود اجازه دهید در مسیر خود توقف کنید و لحظه ای را مکث کنید.
  • تنفس (breathe): به خودتان نفس عمیق بدهید و افکارتان را رها کنید و به آنها وابسته نشوید.
  • توجه (notice): به احساسات، بدن، محیط اطراف، همسالان، موقعیت، واکنش و هر چیز دیگری که می توانید توجه کنید، توجه کنید.
  • ارزیابی مجدد (reflect): موقعیت و دلیلی که احساس کردید به سندروم خیانتکار نیاز دارید را ارزیابی کنید.
  • واکنش (respond): عمداً واکنش نشان دهید. اکنون که کمی خود را آرام کرده اید، می توان آگاه تر و متشکل تر شد.

علاوه بر این تکنیک، چندین نکته برای غلبه بر سندرم ایمپوستر وجود دارد.

فواید یوگا و مدیتیشن برای سلامت روان

۱۰ نکته برای مقابله با سندرم خیانتکار

در اینجا چند نکته دیگر وجود دارد که می توانید هنگام مبارزه با هر نسخه ای از احساس یک شیاد از آنها استفاده کنید.

  1. صدا را درک کنید. ارزیابی هوش مثبت می تواند به آشکار کردن صداهای خرابکاران مختلف کمک کند که شما را از پیشرفت باز می دارد.
  2. شواهد را ارزیابی کنید. تهیه یک لیست ۲ ستونی ساده – از یک طرف، “شواهدی که من کافی نیستم” و از طرف دیگر، “شواهدی که من صلاحیت دارم” – می تواند به ایجاد دیدگاه کمک کند. این فهرست به شما امکان می‌دهد با جمع‌آوری، تصدیق و تأمل در اثبات شایستگی خود، با سندروم فریبنده مبارزه کنید .
  3. تمرکز مجدد روی ارزش ها تمرکز خود را از نشانه های ظاهری موفقیت یا موفقیت دور کنید و آنچه را واقعا برای شما مهم است به خود یادآوری کنید.
  4. دور رشد را مجدداً تنظیم کنید. زندگی و شغل یک سفر است . شما نمی توانید رشد کنید، بیاموزید یا پیشرفت کنید بدون اینکه خودتان را کشش دهید.
  5. از سرت برو بیرون نشخوار فکری، الگویی از افکار در حال چرخش، دست به دست هم می دهد و با سندرم ایمپوستر همراه است. کسی را بیابید که با او صحبت کنید یا ترس های خود را یادداشت کنید – وقتی دور نمی زنند قدرت کمتری دارند.
  6. شفقت به خود را تمرین کنید. خودتان را به خاطر احساس کلاهبرداری مورد ضرب و شتم قرار ندهید. حالا که فهمیدید شک و بی کفایتی از کجا می آید، به خودتان اعتبار و دلسوزی بدهید که چقدر پیشرفت کرده اید.
  7. با خودت مهربان باش. شما یک انسان هستید. انسان ها اشتباه می کنند. شما نیز خواهید کرد . “تمرین شفقت به خود به شما کمک می کند منتقد درونی خود را رام کنید.”
  8. شکست را در چشم انداز نگه دارید. به جای تمرکز و تعریف شکست خود به صورت انتزاعی، زمانی را برای نوشتن نتایج احتمالی در صورت شکست بخشی از تلاش خود اختصاص دهید. به ندرت پایان جهان است. سعی کنید از شکست هایتان درس بگیرید به جای اینکه اجازه دهید شکست هایتان شما را تعریف کنند.
  9. ذهن آگاهی را تمرین کنید. از تکنیک SBNRR برای مکث و ارزیابی مجدد استفاده کنید. این تکنیک به شما این فرصت را می دهد که خود را در زمان حال قرار دهید . این یک نقطه بازتاب است که شما را قادر می سازد ظرفیت هایی را که دارید و برای رسیدن به این نقطه با موفقیت استفاده کرده اید، تشخیص دهید.
  10. به دنبال بازخورد قابل اعتماد از شبکه خود باشید. تمرین دریافت بازخورد دوره ای از افرادی که به آنها اعتماد دارید و به آنها احترام می گذارید را انجام دهید . دانستن اینکه منبع بازخورد معنی‌داری دارید می‌تواند به شما کمک کند که از این فکر کنید که دیگران در مورد شما چه فکری می‌کنند.

سندرم سوگیری و فریبکار 

مهم است که تأثیرات سیستمیک را بر سندرم ایمپوستر در نظر بگیرید، آنهایی که خارج از مغز شما عمل می کنند. سوگیری ها سندرم ایمپوستر را تشدید می کنند . این تعصبات منجر به دیدگاه‌ها، سیاست‌ها و رویه‌های تبعیض‌آمیز برای رنگین پوستان و جمعیت‌های کم‌رنگ می‌شود.

هنگامی که مدیران و اعضای تیم بر اساس نژاد، طبقه اجتماعی-اقتصادی، مذهب، جنسیت و تمایلات جنسی در محل کار به گونه‌ای متفاوت با افراد رفتار می‌کنند، فرهنگ شرکتی از حدس دوم، شک به خود و استرس ایجاد می‌کنند.

این امر باعث می شود افراد توانایی و ارزش خود را در محل کار زیر سوال ببرند و در نتیجه شیوع بیشتری از سندروم فریبکار را به همراه دارد.

به همین ترتیب، زمانی که تنوع به درستی انجام نمی‌شود و منجر به «توکنیسم» می‌شود، می‌تواند باعث شود که یک فرد از گروهی که کمتر از آن نمایندگی می‌کنند، احساس کند که واقعاً مهارت‌های لازم برای حضور در آنجا را ندارد و در عین حال باعث ایجاد آن‌ها شود. حتی استانداردهای بالاتری را برای خود تعیین کنند تا نه تنها ارزش خود، بلکه ارزش کل گروه خود را به همه ثابت کنند.

این دو گرایش در کنار هم موقعیت غیرممکنی را ایجاد می کنند. آنها به سندرم ایمپوستر تغذیه می کنند و برای سلامت روان فرد مضر هستند.

شیوع سندرم ایمپوستر و چرایی اهمیت آن

سندرم ایمپوستر در بین کارگران رایج است، به ویژه آنهایی که برای رسیدن به این هدف تلاش می کنند. این از عزت نفس پایین نشات می گیرد، اما می توان آن را دست کم گرفت زیرا مردم آن را پنهان می کنند و از آن سرباز می زنند. محیط‌های کاری نزدیک‌فکر، سخت‌گیر یا مغرضانه آن را بدتر می‌کنند.

سندرم ایمپوستر همچنین می تواند در محیط های کاری با تنوع سطحی تقویت شود . چه عمدی و چه غیر عمدی، سازمان‌هایی که درگیر این نوع تنوع هستند، با استخدام افرادی که نماینده جمعیت‌های مختلف هستند، همه‌چیز به نظر می‌رسند.

اما رهبران آن‌ها نمی‌دانند این تفاوت‌ها چه چیزی می‌توانند ارائه دهند یا ارزشی قائل نیستند و برای ارتقای کارمندان با هر زمینه‌ای پس از استخدام سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. خبر خوب این است که می توان سندروم ایمپوستر را شناخت و درمان کرد.

برای غلبه بر سندرم ایمپوستر، شناخت ظرفیت و ارزش خود کافی نیست. مدیران، رهبران و تیم های شما نیز باید این کار را انجام دهند. آنها باید به همان اندازه که مهارت‌ها و عملکرد فیزیکی شما را به سلامت روانی می‌پردازند، اولویت داشته باشند.

رهبران باید فرصت های سرمایه گذاری در سلامت روان و رشد شخصی را بشناسند. این به معنای سرمایه گذاری در منابعی است که افراد را فراتر از مداخله درمانی یا روان درمانی حمایت می کند.

مربیگری مجازی، دیجیتالی و پشتیبانی گروهی، و همچنین رهبری فراگیر که آسیب‌پذیری را تشویق می‌کند، همگی می‌توانند تجربه «احساس تقلب» را کاهش دهند. همچنین به معنای پرورش فرهنگ شرکت است که همه افراد را با شناخت ارزش آنها به جلو سوق می دهد.

محیط های کاری باید شمول، تعلق و پیشرفت را برای همه تقویت کند .

به جمع ایوسی بپیوندید تا تعیین کنید تنوع واقعی در محل کار چگونه است و چگونه می تواند از ناراحتی ها و چالش های خود به عنوان فرصتی برای رشد استفاده کند. محل کار می تواند به مکانی تبدیل شود که در آن افراد شما می توانند بیشتر از پتانسیل کامل خود استفاده کنند.

و بخوانید:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *