بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مهارت های تصمیم گیری: تعریف و مثال ها

مهارت تصمیم گیری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مهارت های تصمیم گیری می تواند تفاوت در انتخابی باشد که سازمان شما را بهبود می بخشد. استعداد تصمیم‌گیری یکی از ویژگی‌های رهبری است که توانایی شما را در تفکر عینی نشان می‌دهد و مفاهیم را با اهدافی که می‌خواهید به آنها برسید مرتبط می‌کند. ظرفیت شما برای تصمیم گیری سریع می تواند به ایجاد پیوند قوی با همه کارکنان کمک کند که فرهنگ شرکت شما را تقویت می کند.

در این مقاله از ایوسی، در مورد اینکه مهارت های تصمیم گیری چیست، نمونه هایی از مهارت های تصمیم گیری، نحوه بهبود مهارت های تصمیم گیری و نحوه برجسته سازی آنها در هنگام درخواست شغل صحبت خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

مهارت های تصمیم گیری چیست؟

مهارت های تصمیم گیری مهارت شما را در انتخاب بین دو یا چند گزینه نشان می دهد. هنگامی که تمام اطلاعات در دسترس خود را پردازش کردید و با نقاط تماس مناسب درگیر در یک موقعیت خاص صحبت می کنید، می توانید تصمیم بگیرید. به طور کلی، شناسایی فرآیندهایی که به شما کمک می‌کنند از طرف سازمان تصمیم درستی بگیرید و تلاشی هماهنگ برای کشف سوگیری‌هایی که ممکن است بر نتیجه آن تأثیر بگذارد، مهم است.

بیشتر بخوانید: برنامه ریزی استراتژیک چیست؟ تعریف، تکنیک ها و مثال ها

نمونه هایی از مهارت های تصمیم گیری

برای تصمیم گیری صحیح باید مهارت های متنوعی را در خود بگنجانید. این مهارت‌های تصمیم‌گیری را در زیر بررسی کنید تا بتوانید به رزومه خود اضافه کنید تا برای کارفرمای آینده خود متمایز شوید:

  • حل مسئله
  • رهبری
  • استدلال
  • بینش
  • کار گروهی
  • هوش هیجانی
  • خلاقیت
  • مدیریت زمان
  • سازمان

حل مسئله

رهبران می توانند از مهارت های حل مسئله خود برای تصمیم گیری های حیاتی برای شرکت خود استفاده کنند. برای در نظر گرفتن متغیرهای متعدد مورد نیاز برای تصمیم گیری متفکرانه، باید دیدگاه های مختلف را در نظر بگیرید. این یک ضرورت است که احساسات را از گفتگوهایی که با افراد دارید جدا کنید که بر تصمیم گیری شما تأثیر می گذارد. ماهیت داشتن مهارت حل مسئله ماهرانه این است که می توانید تصمیمات را به سرعت و به طور موثر تدوین کنید، بنابراین باید تحقیقات خود را انجام دهید و به جزئیات توجه زیادی داشته باشید تا حقایق را با موقعیتی که به آن می پردازید مطابقت دهید.

بیشتر بخوانید: مهارت های حل مسئله: تعاریف و مثال ها

رهبری

رهبری به عنوان عمل سازماندهی چندین کارمند در سازمان شما تعریف می شود و رهبری خوب می تواند در مورد یک تصمیم خاص اجماع ایجاد کند. در این مورد، رهبری شامل کار با افراد برای ارزیابی زمان حال و ایجاد انگیزه در آنها برای رسیدن به اهداف خود پس از تصمیم گیری است.

اطمینان حاصل کنید که برای ایجاد یک رابطه قوی با همکاران خود وقت بگذارید، تا بتوانید آنها را بشناسید و اجازه دهید آنها راحت در اطراف شما صحبت کنند. هر چه درگیرتر و با شخصیت تر باشید، احتمال اینکه با تیم خود به طور منسجم کار کنید و انتخاب های سازنده ای داشته باشید که تأثیر بلندمدت دارند، بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: مهارت های رهبری: تعاریف و مثال ها

استدلال

استدلال یکی از مهارت های اصلی مورد نیاز برای آگاهی از تصمیمی است که می توانید بگیرید. اطمینان حاصل کنید که تمام مزایا و معایب تصمیماتی را که قصد انجام آن را دارید بررسی کرده اید. این بهترین راه برای استدلال با زمان حال و برنامه ریزی برای آینده است، در حالی که در طول این فرآیند عینی و ثابت باقی می ماند.

تمام اطلاعات موجود و مرتبط را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند تصمیم گیری خود را هدایت کنید و در مورد اینکه با چه کسی تصمیم می گیرید موضع گیری کنید. شما می خواهید استدلال خود را با افرادی که به آنها اعتماد دارید هماهنگ نگه دارید و قصد دارید به اهدافی که می خواهید به آنها برسید متعهد بمانید.

مطالب مرتبط: استدلال استقرایی در مقابل استدلال قیاسی

بینش

شهود در مورد تصمیم گیری و اعتماد به غرایز است. غرایز شما ناشی از تجربیاتی است که در گذشته شاهد آن بوده اید و ارزش های اصلی که هر روز شما را هدایت می کنند. مجموع تجربیات و درس هایی که از آنها آموخته اید در تصمیم گیری شما نقش دارد. شما باید غرایز خود را با اقدامات بالقوه ای که می توانید انجام دهید مرتبط کنید تا ببینید آیا تصمیم شما منطقی و قابل اجرا است یا خیر.

کار گروهی

برای گرفتن یک تصمیم درست باید در برخی موارد با همکاران خود همکاری کنید. به عنوان مثال، ممکن است مجبور شوید با مدیر بازاریابی خود در مورد بهترین راه کار با مشتری و بهبود نتایج کمپین بازاریابی سه ماهه گذشته خود کار کنید.

در اینجا، از استدلال برای تجزیه گزینه‌ها برای کمک به مشتری برای بهبود کمپین خود استفاده می‌کنید، بنابراین گزارش وضعیت می‌تواند داده‌های قابل اجرا را در اختیار شما قرار دهد. پس از آن، می توانید شاخص های عملکرد کلیدی احتمالی (KPI) را که می توانند موفقیت آن را در آینده اندازه گیری کنند، بسنجید. به طور کلی، توانایی شما برای کار با یک تیم، نتایجی را که به دست می آورید و تعداد افرادی که تحت تاثیر تصمیم تیم شما قرار می گیرند، تعیین می کند.

بیشتر بخوانید: مهارت های کار گروهی: تعاریف و مثال ها

هوش هیجانی

هوش عاطفی باعث می شود که شما به طور انتقادی از احساسات خود آگاه شوید و می توانید آنها را به گونه ای بیان کنید که تشویق به عمل شود. احساسات شما باید زمینه الهام شما را در رابطه با هدف یا مأموریت خاصی که به شما انگیزه می دهد، ایجاد کند. با این حال، روشی که شما داده‌ها را در مورد موضوع تجزیه و تحلیل می‌کنید تعیین می‌کند که در هنگام تصمیم‌گیری نهایی تا چه اندازه از اطلاعات کافی برخوردار هستید.

بیشتر بخوانید: هوش هیجانی: تعاریف و مثال ها

خلاقیت

خلاقیت شما تفکر منطقی و احساسی شما را برای ایجاد یک راه حل منحصر به فرد مهار می کند. برای ارائه راه حل های کوتاه مدت و بلندمدت باید کارمندان قابل اعتمادی در سازمان خود داشته باشید تا به تبادل نظر بپردازند. همچنین می‌توانید از خلاقیت خود برای قاب‌بندی گفتگوهایی که با کارمندان در طول جلسات دارید و زمان اختصاص داده شده برای اطمینان از اینکه صدای همه شنیده می‌شود، استفاده کنید. جلسات طوفان فکری هفتگی را برای به حداکثر رساندن خلاقیت کارمندان در نظر بگیرید تا ورودی قابل توجهی به دست آورید.

بیشتر بخوانید: مهارت های خلاقیت: تعاریف و مثال ها

مدیریت زمان

از آنجایی که تصمیمات باید سریع گرفته شوند، باید مدت زمانی را که برای تصمیم گیری در اختیار دارید مشخص کنید. شما همیشه باید در محدوده موقعیت خود کار کنید، اما مدیریت زمان به شما این امکان را می دهد که ساختار تصمیم گیری خود را بسازید. اگر مجبور شدید تا پایان هفته تصمیم بگیرید، می توانید برای هر مرحله از فرآیند تصمیم گیری، از جمله اقدامات احتمالی و راه حل های هدفمندی که می توانید اتخاذ کنید، وقت بگذارید.

بیشتر بخوانید: مهارت های مدیریت زمان: تعاریف و مثال ها

سازمان

سازمان در تصمیم گیری نهایی شما حیاتی است. شما باید از این مهارت استفاده کنید تا بفهمید به دنبال چه نتایجی هستید و آیا این یک اولویت است. اگر در مورد محصول خود نظرسنجی می‌کنید، اولویت شما این است که از مخاطبان هدف خود بازخورد دریافت کنید و ببینید آیا از شخصی مناسب برای کمپین بازاریابی خود استفاده می‌کنید یا خیر.

بیشتر بخوانید: مهارت های سازمانی چیست؟

فرایند تصمیم‌گیری (با فرض منطقی «Rational» بودن)
فرایند تصمیم‌گیری (با فرض منطقی «Rational» بودن)

چگونه می توان مهارت های تصمیم گیری را بهبود بخشید

این راهنما را بررسی کنید تا به شما در بهبود مهارت های تصمیم گیری کمک کند:

  1. وضعیت را شناسایی کنید.
  2. راه حل ها یا اقدامات بالقوه را یادداشت کنید.
  3. مزایا و معایب هر گزینه را فهرست کنید.
  4. تصمیمی را که می خواهید ادامه دهید انتخاب کنید و نتایج را اندازه گیری کنید.

۱. موقعیت را شناسایی کنید

مشکلات توسط هر یک از اعضای سازمان قابل تشخیص است. آنها باید بسته به جدیت به یک مدیر بخش یا منابع انسانی گزارش شوند. اگر تیم اجرایی با اهداف بلندمدتی که تعیین کرده‌اند مرتبط باشد، ممکن است مطلع شود. قبل از اطلاع رسانی به بقیه سازمان، ابتدا یک جلسه با همه طرف های درگیر برنامه ریزی کنید.

۲. راه حل ها یا اقدامات بالقوه را یادداشت کنید

تمام راه حل های ممکن برای مشکل پیش روی خود را مستند کنید و آنها را ثبت کنید. در طول یک جلسه آنها را در مقابل تیم خود فهرست کنید تا بتوانند فعالانه در این فرآیند شرکت کنند. همچنین باید یک ایمیل برای آنها ارسال شود تا سابقه آن را برای خود نگه دارند. هنگامی که راه‌حل‌ها را فهرست کردید، موارد اقدام بالقوه را برای همه اعضای تیم فهرست کنید تا تصمیم مورد توافق را اجرا کنند.

۳. مزایا و معایب هر گزینه را فهرست کنید

در مورد جوانب مثبت و منفی به طور گسترده بحث کنید تا ببینید کدام گزینه می تواند به مرحله تصمیم گیری ادامه دهد. وقت خود را صرف کنید و مزایا و معایب را عاقلانه محاسبه کنید تا ببینید آیا با اهداف شما و KPIهایی که موفقیت آن را می سنجند مطابقت دارد یا خیر.

۴. تصمیمی را که می خواهید ادامه دهید انتخاب کنید و نتایج را اندازه گیری کنید

تصمیمی را که می گیرید به عنوان تصمیمی با تاثیر کوتاه مدت و بلندمدت در نظر بگیرید. خبر خوب این است که شما همیشه از تصمیماتی که می گیرید درس خواهید گرفت، بنابراین عملکرد این تصمیم را دنبال کنید تا نتیجه را با مزایا و معایب ذکر شده هماهنگ کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ مورد از بهترین مهارت برای گنجاندن در رزومه

چگونه مهارت های تصمیم گیری را برجسته کنیم

به سه راه برای نشان دادن مهارت های تصمیم گیری خود در رزومه نگاهی بیندازید:

از افعال کاربردی که در شرح شغل نشان داده شده است استفاده کنید

ارتباط کلمات کلیدی برای نمایش صحیح مهارت های شما به مدیر استخدام است. افعالی مانند انتخاب، تصمیم و استراتژی و اجرا همگی نمونه یک تصمیم گیرنده هستند. اخطار این است که برای به دست آوردن مصاحبه باید در مورد محتوای توضیحات توضیح دهید.

بر معیارهایی که در نقش های مختلف به دست آورده اید تأکید کنید

معیارهای با عملکرد برتر را در هر موقعیتی که دارید فهرست کنید تا علاقه استخدام کننده را جلب کنید. به عنوان مثال، آخرین موقعیت شما در نقش رهبری، شما را مسئول مدیریت یک تیم ۱۰ نفره کرد و آنها را از طریق یک فرآیند تولید محتوا شش مرحله‌ای هدایت کرد که تعامل را تا ۲۰% افزایش داد.

نمونه هایی از وب سایت های آگهی کار را بررسی کنید

از آنجایی که شما در حال تنظیم رزومه خود با شرکتی در صنعت مورد نظر خود هستید، چندین سایت آگهی استخدام را مرور کنید تا تجربیات سایر متقاضیان را مقایسه کنید و ببینید آیا می توانید مهارت های تصمیم گیری خود را به همان شیوه به نمایش بگذارید.


مقالات بیشتر درخصوص تصمیم گیری:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *