بنر وب سایت مجموعه ایوسی

هدایای ویژه طراحی سایت

بهینه سازی فرآیند تصمیم گیری در محل کار خود در ۷ مرحله

راهنمای نهایی برای بهینه سازی فرآیند

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هر فرد بالغ به طور متوسط ​​روزانه ۳۵۰۰۰ تصمیم می گیرد. بیشتر تصمیمات ناخودآگاه گرفته می شوند: برای مثال، صبحانه چه بخوریم یا در محل کار چه بپوشیم. در حالی که چیزی که برای صبحانه می خورید ممکن است تأثیر زیادی بر زندگی شما نداشته باشد، تصمیماتی که در محل کار گرفته می شود می تواند تأثیر زیادی بر روز شما داشته باشد.

در این مقاله از ایوسی، ما درباره همه چیزهای تصمیم‌گیری، از جمله اینکه تصمیم‌گیری خوب به نظر می‌رسد، مراحل تصمیم‌گیری مؤثر و چگونگی بهبود مهارت‌های تصمیم‌گیری خود در محل کار، بحث می‌کنیم.

تصمیم گیری چیست؟

در تجارت، مدیریت و حتی کارکنان غیرمدیریت باید تصمیمات پرمخاطره را به صورت روزانه اتخاذ کنند. این تصمیمات می تواند مربوط به عملیات روزانه، برنامه ریزی پروژه یا استراتژی بلند مدت کسب و کار باشد. فرآیند اتخاذ این تصمیمات یک فرآیند چند مرحله ای است که به توانایی پیش بینی نتایج احتمالی برای تصمیم گیری در مورد صحیح نیاز دارد. مراحل این فرآیند معمولاً شامل شناسایی یک مشکل، جمع آوری اطلاعات و سنجش راه حل های متعدد است. این فرآیند اغلب در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه انجام می شود، زیرا معمولاً در محل کار نیاز به تصمیم گیری سریع است.

مطالب مرتبط: انواع سوگیری های تصمیم گیری (و نحوه تشخیص تعصب)

فرآیند تصمیم گیری

از آنجایی که تصمیم گیری خوب یک مهارت مهم و اکتسابی است، کارفرمایان تمایل دارند آن را به عنوان یکی از با ارزش ترین مهارت ها هنگام ارزیابی کارمندان بالقوه در نظر بگیرند. با در نظر گرفتن این موضوع، راه هایی برای بهبود این مهارت با گذشت زمان و تمرین و با دنبال کردن این هفت مرحله وجود دارد:

۱. مشکل را شناسایی کنید.

اول، تشخیص و تصدیق کنید که باید یک تصمیم گرفته شود. تصمیم گیری در خدمت حل مشکلات، برآوردن نیازها یا استفاده از فرصت هاست. دانستن سوال مورد نظر قبل از تلاش برای پاسخ دادن به آن مهم است.

۲. اطلاعات مربوطه را جمع آوری کنید.

تصمیم گیرندگان باید تمام اطلاعات موجود را در نظر بگیرند تا بین گزینه های خود یکی را انتخاب کنند. اطلاعات مرتبط می تواند شامل دلایل بالقوه یک مشکل، نظرات افرادی که تحت تاثیر تصمیم شما قرار می گیرند و منابع در دسترس شما برای اجرای راه حل ها باشد.

۳. گزینه ها را شناسایی کنید.

هنگامی که تحقیقات لازم برای به دست آوردن درک روشنی از موضوع را انجام دادید، راه حل های ممکن را شناسایی و فهرست کنید. این احتمال وجود دارد که چندین گزینه برای انتخاب داشته باشید. مهم است که بدانید آن گزینه ها چیست تا یکی را انتخاب کنید، و گزینه های جایگزین را به عنوان یک طرح اضطراری رتبه بندی کنید.

۴. گزینه های خود را ارزیابی کنید.

لیست گزینه های خود را به واقعی ترین گزینه ها محدود کنید. در مرحله بعد، جوانب مثبت و منفی هر کدام را در نظر بگیرید. در طول این مرحله، ممکن است راه‌حل‌های بالقوه‌ای را که قبلاً درباره آن‌ها نمی‌دانستید، کشف کنید.

۵. انتخاب کنید.

هنگامی که تصمیمی که باید گرفته شود را شناسایی کردید، تمام اطلاعات ممکن را جمع آوری کردید، گزینه های خود را در نظر گرفتید و لیست رتبه بندی راه حل های جایگزین ایجاد کردید، زمان تصمیم گیری فرا رسیده است. در حین انجام این کار، به تأثیر بالقوه در برابر هزینه های احتمالی تصمیم خود فکر کنید تا به استحکام تصمیم خود کمک کند.

۶. تصمیم را اجرا کنید.

برنامه خود را با کارمندان در میان بگذارید تا مطمئن شوید که هر فرد نقش خود را در این فرآیند می داند. برای پاسخ به هر سوال یا رفع نگرانی هایی که ممکن است ارائه شود آماده باشید و برنامه ای برای نظارت بر نتایج تصمیم خود داشته باشید.

۷. نتیجه را ارزیابی کنید.

علیرغم تحقیقات دقیق شما، انتخاب طرح شما ممکن است به نتیجه نرسد. حتی بهترین برنامه ها معمولاً به تغییرات کوچکی نیاز دارند تا با نیازهای در حال تغییر شرکت سازگار شوند. مهم است که نتایج طرح خود را زیر نظر داشته باشید و در صورت نیاز، برنامه های اضطراری را آماده کنید.

چگونه مهارت های تصمیم گیری خود را تقویت کنیم

مهارت های تصمیم گیری از حل مسائل روزمره تا توسعه یک استراتژی بلند مدت را شامل می شود. در اینجا چند نمونه از مهارت های تصمیم گیری وجود دارد که ممکن است در حین انجام کار خود به آنها نیاز داشته باشید:

حل مسئله

مشکلات اجتناب ناپذیر هستند و داشتن مهارت برای حل موثر آنها حیاتی است. برای انجام این کار، به توانایی شناسایی مشکل، جمع آوری داده ها و ارائه عینی راه حل نیاز دارید. این شامل گوش دادن فعال، اولویت بندی و مهارت های تحلیلی است.

مرتبط: مهارت های حل مسئله: تعاریف و مثال ها

همکاری

حتی بهترین حلال‌کننده‌ها نیز برای تصمیم‌گیری‌های مهم باید با افراد دیگر همکاری کنند. به عنوان یک مهارت تصمیم گیری، همکاری شامل توانایی تشخیص زمانی است که تصمیم گیری نیاز به ورودی سایر اعضای تیم دارد. هنگام ارائه ایده های خود، اهدافی را که می خواهید به آنها برسید به وضوح بیان کنید و آماده پذیرش بازخورد باشید.

مرتبط: مهارت های همکاری: تعریف و مثال

هوش هیجانی

درک و ابراز احساسات به روشی سازنده شامل این است که اجازه ندهید قضاوت شما را در فرآیند تصمیم گیری مخدوش کنند. در نظر گرفتن عینی حقایق به جای احساسات به ویژه هنگام کار با دیگران به عنوان یک تیم مهم است.

بیشتر بخوانید: هوش هیجانی: تعریف و مثال

اخلاق

اتخاذ تصمیمات مهم مستلزم درک کامل اخلاق شرکت شما است. برای هدایت تصمیمات خود، با بیانیه ماموریت و ارزش های اصلی شرکت خود مشورت کنید.

مرتبط: برترین مهارت های اخلاق کاری (و ۴ نکته برای بهبود مهارت های خود)

دانش صنعت

اتخاذ تصمیمات درستی که بر شرکت شما تأثیر می گذارد، مستلزم داشتن دانش جامع در مورد صنعتی است که در آن کار می کنید. به عنوان مثال، هنگامی که مدیریت اجرایی در مورد شرایط کاری تصمیم می گیرد، باید درک کند که چگونه شرایط کاری روزانه کارکنان خود بر بهره وری و روحیه آنها تأثیر می گذارد. تصمیم گیرندگان خوب از دانش و دانش لازم در صنعت برای تهیه اطلاعات اضافی مورد نیاز برای انتخاب صحیح برخوردار هستند.

مشکلات رایج در فرآیند تصمیم گیری

گاهی اوقات، با وجود روند دقیق شما، برنامه شما مطابق برنامه پیش نمی رود. در چنین مواردی، باید به روند خود بازگردید و شناسایی کنید که کجا اشتباه بوده است یا به سادگی یکی از ایده های جایگزین خود را به جای آن پیاده سازی کنید. اشتباهات رایج در فرآیند تصمیم گیری شامل موارد زیر است:

شناسایی نادرست مشکل

گاهی اوقات مشکل به وضوح آشکار است، اما شناسایی علت آن نیست. تحقیقات کامل می تواند به شما کمک کند تا در مورد مشکل بیشتر تعیین کنید تا مراحل بعدی را تعیین کنید.

مشورت با منابع خیلی زیاد یا خیلی کم

برای تصمیم گیری آگاهانه، باید طیف وسیعی از منابع را در اختیار خود قرار دهید. هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشید، برای یافتن یک راه حل موفق مجهزتر خواهید بود. با این حال، باید توجه داشت که در برخی موارد، اطلاعات بیش از حد می تواند فرآیند تصمیم گیری را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، عاقلانه است که همیشه مشکل موجود را در نظر بگیرید و منابع خود را با دقت انتخاب کنید.

نداشتن طرح پشتیبان

هنگام اجرای طرح خود، مطمئن شوید که در موارد احتمالی کار کنید. اگر طرح فعلی شما با مشکل مواجه شد، داشتن یک برنامه پشتیبان برای تغییر به آن همیشه هوشمندانه است.

تصمیم خود را به درستی زمان بندی نمی کنید

هنگام کار بر روی فرآیند تصمیم گیری های مهم، می خواهید زمان بگذارید و به درستی تحقیق کنید و گزینه های خود را در نظر بگیرید تا به بهترین نتیجه ممکن برسید. با این حال، شما همچنین باید ضرب الاجل ها را در نظر بگیرید و تصمیم بگیرید که چقدر زمان بیش از حد است قبل از اینکه بر بهره وری تیم شما تأثیر بگذارد. در زمان بندی فرآیند خود، برای موفقیت باید بین کیفیت و سرعت تعادل ایجاد کنید.

به طور کلی، ما روزانه هزاران تصمیم می گیریم و هر تصمیم نتیجه یک فرآیند خاص است، حتی اگر در آن زمان از آن آگاه نباشیم. در کسب و کار، آگاهی از فرآیند تصمیم گیری، و همچنین توانایی دستکاری آن فرآیند به منظور انجام بهترین کار در هر موقعیت منحصر به فرد، کلیدی است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *