بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مهارت های سازمانی چیست؟ (با مثال)

چگونه می توان مهارت های فنی را بهبود بخشید

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مهارت های سازمانی برخی از مهم ترین مهارت هایی است که می توانید به عنوان یک کارمند داشته باشید. سازماندهی به شما این امکان را می دهد که ضرب الاجل ها را رعایت کنید، استرس را به حداقل برسانید و وظایف خود را کارآمدتر انجام دهید. برای اینکه بدانید چگونه بهبود مهارت‌های سازمانی می‌تواند بر عملکرد کاری شما تأثیر بگذارد، باید بدانید که این مجموعه مهارت‌ها شامل چه مواردی می‌شود.

در این مقاله از ایوسی، انواع مختلف مهارت‌های سازمانی را بررسی می‌کنیم، پیشنهاد می‌کنیم برای بهبود مهارت‌های خود چه کاری انجام دهید و در مورد چگونگی برجسته کردن مهارت‌های سازمانی در رزومه یا مصاحبه شغلی بحث می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: مهارت های مدیریت زمان: تعریف و مثال

مهارت های سازمانی چیست؟

مهارت‌های سازمانی مهارت‌هایی هستند که به شما امکان می‌دهند از منابع خود به طور کارآمد و مؤثر استفاده کنید. سازماندهی به این معنی است که زمان، انرژی و فضای کاری خود را به خوبی مدیریت می کنید و می توانید تمام وظایف محول شده خود را با موفقیت انجام دهید. مهارت های سازمانی بسته به محل کار و عنوان شغلی شما می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، اما معمولاً شامل حفظ یک فضای کاری منظم، رعایت ضرب الاجل ها و برقراری ارتباط خوب با تیم شما می شود.

بیشتر بخوانید: مهارت های مدیریت: تعریف و مثال

انواع مهارت های سازمانی

سازماندهی در محل کار مستلزم استفاده از طیفی از مهارت های مهم است، از جمله:

مدیریت زمان

تمشیت خوب زمان برای سازماندهی بسیار مهم است. که شامل این است به خودتان زمان کافی برای اتمام کارها بدهید، زمان زیادی را صرف هیچ پروژه ای نکنید و زمانی را که در خانه و محل کار می گذرانید متعادل کنید. مدیریت زمان مهم است زیرا به شما کمک می کند انرژی خود را حفظ کنید و در محیطی سریع آرام بمانید. تصمیم گیری در مورد زمان و نحوه استفاده از زمان یک عنصر اساسی در سازماندهی محل کار است.

ارتباط

یکی دیگر از مهارت های سازمانی مهمی که باید در نظر گرفت، ارتباط است. مهارت های ارتباطی شما بر اساس میزان به اشتراک گذاری و دریافت اطلاعات در محل کار است. اگر شما یک ارتباط دهنده سازمان یافته هستید، می توانید به سایر اعضای تیم خود اطلاعات مورد نیاز خود را به شیوه ای موثر و به موقع ارائه دهید. ارتباطات سازمان یافته با پاسخگویی سریع به درخواست ها، ارائه دقیق دستورالعمل ها و انتقال اطلاعات به طور قابل اعتماد، کارایی در محل کار را در اولویت قرار می دهند.

بیشتر بخوانید: مهارت های ارتباطی: تعاریف و مثال ها

تعیین اهداف

سازماندهی در محل کار نیز مستلزم تعیین اهداف قابل دستیابی است. کارمندان سازماندهی شده می توانند اهداف شخصی و حرفه ای را تعیین کنند که الهام بخش آنها برای کار سخت و عملکرد خوب باشد. حرفه ای بودن باید شامل تعیین اهداف روزانه و هفتگی باشد که تلاش های شما را ساختار می دهد و شما را روی اهداف کارفرمای خود متمرکز می کند. دستیابی به اهداف به طور منظم نشانه کارمندی سازمان یافته است که از منابع خود به خوبی استفاده می کند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ نکته برای هدف گرا بودن در محل کار

واگذار کردن

در بسیاری از موارد، سازماندهی به معنای شناخت محدودیت های خود است. اگر مسئولیت های یک کارمند بیش از توان او باشد، ممکن است لازم باشد یک یا چند وظیفه خود را به یک همکار محول کنند. بخش مهمی از تفویض اختیار این است که بدانیم کدام یک از اعضای تیم برای به پایان رساندن یک کار یا پروژه خاص واجد شرایط هستند. اگر بتوانید وظایف خود را فهرست و سازماندهی کنید و تصمیم بگیرید که کدام یک را محول کنید، ممکن است بتوانید بهره وری کل تیم خود را بهبود بخشید.

کارکردن تحت فشار

سازماندهی به ویژه در شرایط پرفشار مهم است. در محیط‌های پر سرعت و محل‌های کاری که ضرب‌الاجل‌های سختی را اعمال می‌کنند، سازماندهی برای آرام و متمرکز ماندن کارمند بسیار مهم است. اگر بتوانید زمان خود را به طور موثر برنامه ریزی کنید، انرژی خود را مدیریت کنید و از منابع خود استفاده کنید، کار کردن به خوبی تحت فشار می تواند شما را به یک دارایی ارزشمند در محل کار تبدیل کند.

خودانگیختگی

یک عنصر مهم سازمان، توانایی ابتکار عمل است. کارمندان سازمان یافته به خوبی از وظایفی که باید انجام دهند آگاه هستند و می توانند بدون نظارت یا کمک روی تکالیف کار کنند. اگر بتوانید به دلیل سازماندهی و خودکفایی در محل کار خود شهرت کسب کنید، احتمالاً فرصت های بیشتری برای استفاده از مهارت های خود و پیشرفت حرفه ای به شما داده می شود.

تفکر تحلیلی

تفکر تحلیلی شامل توانایی خواندن و تفسیر اطلاعات برای رسیدن به نتایج معقول است. سازماندهی در محل کار اغلب شامل سازماندهی فرآیند فکر شما می شود. اینکه بتوانید به طور منطقی در مورد یک مشکل فکر کنید و منبع آن را تعیین کنید به شما کمک می کند تا به سرعت بر مشکلات غلبه کنید و از تاخیر جلوگیری کنید.

توجه به جزئیات

این مهارت سازمانی به میزان هوشیاری و دقت شما در کارتان مربوط می شود. کارمندان سازمان یافته تشخیص می دهند که وقت گذاشتن برای انجام یک کار در بار اول، آنها را از تلاش اضافی در آینده نجات می دهد. سازماندهی به معنای داشتن زمان و انرژی است تا مطمئن شوید که هر جنبه از یک کار به درستی انجام می شود و هر مرحله از یک پروژه به درستی تکمیل می شود.

تصمیم گیری

کارکنان سازمان یافته تصمیم گیرندگان ماهری هستند. اتخاذ تصمیمات سنجیده شامل جمع آوری تمام اطلاعات لازم، در نظر گرفتن پیامدها و فکر کردن به آینده برای پیش بینی نتایج است. اگر در سازمان مهارت دارید، احتمالاً مهارت های ارتباطی، طرز فکر منطقی و نگرش هدف مدار لازم برای تصمیم گیری موثر را خواهید داشت.

برنامه ریزی استراتژیک

منظم بودن مستلزم استفاده حداکثری از زمان و انرژی است. بخش مهمی از این برنامه ریزی نحوه استفاده از منابع خود است. این اغلب شامل نگه داشتن یک تقویم دقیق، استفاده از تایمر متمرکز و برنامه ریزی جلسات از روزها یا هفته ها قبل است. فکر کردن از قبل و برنامه ریزی بر اساس آن می تواند به کارمندان سازمان یافته کمک کند تا بر حجم کاری خود باقی بمانند و از دست دادن ضرب الاجل جلوگیری کنند.

چگونه مهارت های سازمانی خود را ارتقا دهیم

شما می توانید این مراحل خاص را برای بهبود مهارت های سازمانی خود انجام دهید:

لیست ها را تهیه کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای سازماندهی ماندن، یادداشت کارهایی است که انجام داده‌اید و کارهایی که هنوز روی آن‌ها کار می‌کنید. اینها می توانند لیست های فیزیکی روی یک صفحه کاغذ یا لیست های دیجیتالی باشند که با تلفن یا رایانه خود به آنها دسترسی دارید. تهیه لیست و بررسی تکالیف انجام شده به شما کمک می کند متمرکز و روی کار بمانید.

برنامه را رعایت کنید

راه دیگر برای سازماندهی بیشتر، تنظیم یک برنامه منظم است. این می تواند یک تقویم فیزیکی یا یک گزارش دیجیتالی زمان باشد که در تلفن خود نگه می دارید. ایجاد یک برنامه دقیق به شما کمک می کند تا زمان خود را بودجه بندی کنید و اطمینان حاصل کنید که ضرب الاجل های خود را رعایت می کنید.

با تیم خود ارتباط برقرار کنید

تمرکز بر بهبود ارتباطات در محل کار می تواند به طور قابل توجهی بر سطح سازمان شما تأثیر بگذارد. برنامه ریزی جلسات رو در رو، ایجاد سوابق مکالمات مهم و نوشتن ایمیل های کارآمد، همه راه هایی هستند که می توانید به طور موثرتر ارتباط برقرار کنید و احتمال عدم ارتباط را به حداقل برسانید.

چگونه مهارت های سازمانی را برجسته کنیم

در اینجا پیشنهاداتی برای برجسته کردن مهارت های سازمانی خود آورده شده است:

در یک رزومه

قبل از شروع نوشتن یا ویرایش رزومه خود، به شرح شغل موجود در لیست مراجعه کنید تا دریابید که کارفرمای بالقوه شما به دنبال چه نوع خاصی از مهارت های سازمانی است. به دنبال کلمات کلیدی سازمانی مانند “چند وظیفه”، “مدیریت منابع” و “بررسی ضرب الاجل” باشید. سعی کنید این عبارات را در ورودی های سابقه کاری یا لیست مهارت های رزومه خود بگنجانید. همچنین می توانید مهارت های سازمانی خود را در بیوگرافی کوتاه یا بیانیه هدف خود با استفاده از کلمات کلیدی مانند “وظیفه محور”، “قابل اعتماد” و “هدف گذار” برجسته کنید.

مرتبط: نحوه ساخت رزومه / راهنمای کامل

در یک مصاحبه شغلی

یکی از بهترین راه‌ها برای برجسته کردن مهارت‌های سازمانی خود در مصاحبه شغلی، به اشتراک گذاشتن مثال‌هایی از نحوه سازماندهی شما در حین انجام مشاغل قبلی است. می‌توانید سیستم معمولی را که برای برنامه‌ریزی زمان، انجام تکالیف متعدد و واگذاری وظایف استفاده می‌کنید، توضیح دهید.

همچنین می‌توانید در مورد موقعیت خاصی صحبت کنید که مهارت‌های سازمانی شما به شما در حل مشکل یا کمک به موفقیت تیم کمک کرده است. بخش کلیدی سازماندهی این است که بتوانید در هر محیطی به خوبی کار کنید، بنابراین ممکن است به این نکته نیز اشاره کنید که چگونه فکر می کنید مهارت های سازمانی شما بر عملکرد شما در نقش جدید تأثیر می گذارد.

مرتبط: ۲۱ نکته در مصاحبه شغلی: چگونه تاثیر خوبی داشته باشیم

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *