بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه در ۹ مرحله مسیر شغلی مناسب را برای خود انتخاب کنیم

مسیر شغلی مناسب را برای خود انتخاب کنیم

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

زمانی که شما جوان بودید و مردم می‌پرسیدند وقتی بزرگ شدید می‌خواهید چه کاره شوید، در مورد مسیر شغلی مورد نظرتان می‌پرسیدند. برخی از مسیرهای شغلی ساده هستند، اما برخی دیگر ممکن است شامل مسیرهای انحرافی در طول مسیر باشند. با این حال، انتخاب فعال یک مسیر شغلی، راهی عالی برای دستیابی به تحصیلات و تجربیات مناسب و ایجاد مهارت‌های مناسب است. برای انجام این کار، مهم است که در هنگام انتخاب های خاص زندگی، به علایق و اهداف شغلی خود فکر کنید، مانند اینکه در کدام مدرسه تحصیل کنید، کدام شغل سطح ابتدایی برای شما مناسب است، یا اینکه آیا مدرک فوق لیسانس یا گواهینامه تخصصی دریافت کنید. .

در این مقاله از ایوسی، نحوه انتخاب مسیر شغلی را با شناسایی مهارت‌ها و علایق کلیدی، تطبیق آن ویژگی‌ها با یک صنعت بالقوه و شروع یک حرفه توضیح می‌دهیم.

مسیر شغلی چیست؟

مسیر شغلی متشکل از موقعیت هایی است که در حین رشد در رشته خود دارید. به عنوان مثال، اولین شغل یا مدرک دانشگاهی شما می تواند آغاز مسیر شغلی شما باشد. همانطور که دانش و مهارت های بیشتری به دست می آورید، ممکن است پیشرفت کنید یا به سمت نقش های پیشرفته تر حرکت کنید. برخی از کارمندان نیز با تخصص یا تغییر مسیرهای شغلی، به سمت نقش های شغلی برابر اما متفاوت «حرکت می کنند».

نمونه مسیرهای شغلی

در اینجا چند نمونه از مسیرهای شغلی ممکن در صنایع مختلف آورده شده است:

  • تحصیلات: معلم → هماهنگ کننده برنامه درسی → معاون مدیر → مدیر

  • خرده فروشی: همکار فروش → صندوقدار → دستیار مدیر → مدیر فروشگاه → مدیر منطقه ای

  • غذاخوری _

  • سرمقاله: کارآموز ← دستیار تحریریه ← دستیار ویراستار ← سردبیر ← ویراستار ارشد ← ویراستار اجرایی → سردبیر

  • منابع انسانی: دستیار منابع انسانی → متخصص منابع انسانی → دستیار مدیر منابع انسانی → مدیر منابع انسانی

  • بازاریابی: دستیار روابط عمومی → نماینده روابط عمومی → دستیار مدیر روابط عمومی → مدیر ارتباطات

نحوه انتخاب مسیر شغلی

مسیر شغلی شما باید اهداف، برنامه های آینده و شخصیت شما را در نظر بگیرد. در نظر گرفتن این عوامل می تواند به شما در انتخاب موقعیت شروع مناسب و تصمیم گیری استراتژیک در طول زمان کمک کند.

هنگام آماده کردن مسیر شغلی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. اهداف شغلی خود را مشخص کنید

  2. یک برنامه پنج و ده ساله ایجاد کنید

  3. تیپ شخصیتی خود را کشف کنید

  4. تجربه قبلی خود را مرور کنید

  5. شرایط شغلی را با تحصیلات خود مقایسه کنید

  6. مجموعه مهارت های فعلی خود را ارزیابی کنید

  7. به علایق خود توجه داشته باشید

  8. ارزش های اصلی خود را شناسایی کنید

  9. نیازهای حقوقی خود را در نظر بگیرید

۱. اهداف شغلی خود را مشخص کنید

قبل از انتخاب شغل، با پرسیدن و پاسخ دادن به سؤالات خاص، با خود اندیشی شروع کنید. انعکاس فعال کمک می کند تا انتخاب های خود را به چیزی خاص تر محدود کنید.

در نظر بگیرید که از خود بپرسید:

  • من از حرفه ام چه می خواهم؟

  • ارزش های اصلی من چیست؟

  • از چه فعالیت هایی بیشتر لذت می برم، به صورت حرفه ای یا در اوقات فراغت؟

  • علایق من چیست؟

  • نقاط قوت و استعدادهای من چیست؟ مهارت های نرم؟ مهارت های سخت؟

  • آیا می خواهم در مهارت های فنی خاصی تخصص داشته باشم یا نقش های مدیریتی را بر عهده بگیرم؟

هنگامی که به سؤالاتی مانند این پاسخ دادید – و هر سؤال دیگری که برای شما مهم است – بهتر می توانید در مورد مسیرهای شغلی بالقوه تحقیق کنید. همچنین مهم است که با رشد شخصی و حرفه ای، اهداف شغلی خود را مجدداً مرور کنید تا مطمئن شوید که اهداف شما قابل دستیابی و همسو با علایق شما هستند.

بیشتر بخوانید: تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

۲. یک برنامه پنج و ۱۰ ساله ایجاد کنید

هنگامی که گزینه های خود را محدود کردید، به ایجاد نقاط عطف برای حرفه خود فکر کنید. در مورد اینکه سایر افراد در رشته شما در پنج یا ۱۰ سال از کار خود می‌گذرند، تحقیق کنید و عناوین شغلی آنها را یادداشت کنید. تصمیم بگیرید که چه عنوان یا پیشرفت هایی را می خواهید در این نقاط آینده داشته باشید. سپس تحقیق کنید که برای رسیدن به آن اهداف چه کاری می توانید انجام دهید. ممکن است لازم باشد برنامه های آموزشی را پشت سر بگذارید، مسئولیت های خاصی را بر عهده بگیرید یا موقعیت های پیش نیاز را داشته باشید.

با تعیین اهداف شغلی، می توانید بر اساس پیشرفتی که هر سال باید انتظار داشته باشید، برنامه ریزی کنید. زمانی را به طور منظم برنامه ریزی کنید تا در مورد شغل و اهداف خود فکر کنید.

۳. تیپ شخصیتی خود را کشف کنید

تیپ شخصیتی مجموعه ای از ویژگی های شخصیتی است که می توان آنها را گروه بندی کرد. روش های مختلفی برای کشف تیپ شخصیتی شما وجود دارد که بسیاری از آنها بر پاسخ شما به موقعیت های مختلف تمرکز دارند. تیپ های شخصیتی مختلف ممکن است به طور طبیعی به سمت علائق مختلف گرایش پیدا کنند و نقاط قوت متفاوتی از جمله مشاغل ایجاد کنند.

آزمون های مختلف انتخاب های شغلی رایج برای هر تیپ شخصیتی را فهرست می کنند. اگر در آزمون‌های مختلفی شرکت کنید و یک یا دو شغل در چندین آزمون ظاهر شود، احتمالاً آن شغل خاص ارزش تحقیق را دارد. برخی از ابزارهای محبوبی که می توانید برای شناسایی تیپ شخصیتی خود استفاده کنید عبارتند از:

نشانگر نوع مایرز-بریگز

این پرسشنامه یک پرسشنامه خود گزارش دهی است که شامل سوالات درون نگر برای شناسایی ترجیحات روانشناختی شماست. با استفاده از این اطلاعات، سیستم شاخص نوع افراد را بر اساس چهار دوگانگی کلیدی طبقه بندی می کند. با این اطلاعات می توانید تیپ شخصیتی خود را از ۱۶ گزینه شناسایی کنید.

مرتب کننده خلق و خوی Keirsey

این یک پرسشنامه خودارزیابی است. در حالی که شبیه به نشانگر نوع مایرز-بریگز است، نقش‌هایی را که با هر نوع خلق و خوی مطابقت دارند را دقیق‌تر شناسایی می‌کند. این پرسشنامه به جای ترجیحات، بر رفتارها و خلق و خوی تمرکز دارد.

شاخص نوع یونگ

این خودارزیابی می‌تواند با شناسایی عملکردهای شناختی یونگ یا توضیحاتی که در پس ترجیحات روان‌شناختی خاص وجود دارد، یک نمای کلی از تیپ شخصیتی و مشاغل توصیه‌شده به شما ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: راهنما: ۱۶ تیپ شخصیتی

۴. تجربه قبلی خود را مرور کنید

رضایت شغلی شما در نقش های قبلی نیز می تواند به انتخاب شغل شما کمک کند. روندهای موقعیت های قبلی خود را شناسایی کنید، مانند تمرکز بر یک مهارت فنی خاص. همچنین، سوابق شغلی خود را مرور کنید تا موقعیت هایی را که احساس می کنید برآورده شده اید شناسایی کنید.

۵. شرایط شغلی را با تحصیلات خود مقایسه کنید

بسیاری از مشاغل دارای شرایط تحصیلی خاصی برای متقاضیان و استخدام های جدید هستند، مانند اخذ دیپلم دبیرستان، تکمیل برنامه لیسانس یا داشتن مدرک کارشناسی ارشد. برخی از موقعیت ها نیز از متقاضیان می خواهند که مدارک خود را در یک رشته خاص مرتبط با موقعیت مورد نظر داشته باشند.

الزامات تحصیلی برای مشاغل مورد علاقه خود را بررسی کنید و برای مشاغلی که سطح تحصیلات فعلی شما را می پذیرند درخواست دهید یا در مورد مدارک یا گواهینامه های اضافی مورد نیاز تحقیق کنید.

۶. مجموعه مهارت های فعلی خود را ارزیابی کنید

فهرستی از مهارت ها، گواهینامه ها و زمینه های تخصصی فعلی خود تهیه کنید. همچنین می توانید از همکاران و همکاران خود در مورد مهارت های فنی، بین فردی و مدیریت افراد بازخورد بخواهید. این ارزیابی می تواند به شما کمک کند مشاغلی را پیدا کنید که با تجربه شما مطابقت دارد.

مطالب مرتبط: ۱۰ بهترین مهارت برای گنجاندن در رزومه

۷. به علایق خود توجه داشته باشید

بسته به شخصیت خود، ممکن است علایقی داشته باشید که به مشاغل مختلف کمک کنند. سرگرمی ها، تجربیات و علایق داوطلبانه گذشته خود را برای شناسایی فعالیت هایی که از آن لذت می برید، بررسی کنید. در حالی که این اطلاعات خارج از زمینه حرفه ای است، ایجاد لیستی از فعالیت ها می تواند به شما کمک کند مسیر شغلی خود را محدود کنید. به عنوان مثال، اگر از پازل های منطقی لذت می برید، ممکن است از حرفه ای در امنیت سایبری لذت ببرید، یا اگر دوست دارید با افراد جدید ملاقات کنید، ممکن است از نقش فروش در سفر لذت ببرید.

از این دانش برای درخواست موقعیت های کوتاه مدت یا فرصت های داوطلبانه برای کشف گزینه های شغلی جدید استفاده کنید. این تجربه دست اول به شما امکان می دهد شایستگی خود را برای یک شغل آزمایش کنید. اگر در حال حاضر در مدرسه هستید یا شغلی دارید، دوره یا برنامه گواهینامه ای را که برای رشته مورد علاقه شما لازم است، در نظر بگیرید. این تجربه می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا مهارت ها و محتوای شغلی چیزی است که از آن لذت می برید یا خیر.

۸. ارزش های اصلی خود را شناسایی کنید

شناسایی ارزش‌های اصلی‌تان می‌تواند به شما کمک کند روی شغلی تمرکز کنید که شخصاً آن را برآورده می‌کنید. همچنین می تواند به شما در یافتن زمینه ها یا مناطق ویژه ای که به آن علاقه دارید کمک کند. فهرستی از ویژگی هایی که فکر می کنید در یک شرکت یا کارکنان آن مهم هستند را در نظر بگیرید. شما می توانید از این لیست برای جستجوی شرکت ها و شرح شغلی که این ارزش ها را به اشتراک می گذارند استفاده کنید.

۹. نیازهای حقوقی خود را در نظر بگیرید

مسیرهای شغلی مختلف می توانند درآمدهای متنوعی داشته باشند. میانگین حقوق را بر اساس عنوان شغلی، شرکت و مکان پیدا کنید. این می تواند نقطه شروع خوبی برای تعیین میزان درآمد شما در اولین شروع کار و همچنین پتانسیل درآمد شما پس از به دست آوردن مقدار مشخصی از زمان و تجربه باشد. در حالی که حقوق مطمئناً با یک شغل جذاب و رضایت‌بخش برابری نمی‌کند، فاکتور مهمی است که هنگام ترسیم مسیر شغلی خود باید در نظر بگیرید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *