بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه تعیین و دستیابی به اهداف شغلی (به علاوه ۱۰ مثال)

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اهداف توسعه شغلی راهی برای کسب تجربه بیشتر و بهبود مهارت های شما در محل کار است. شما ممکن است اهداف فردی تعیین کنید یا با اعضای تیم همکاری کنید تا مهارت های خود را افزایش دهید. در این مقاله از ایوسی، به این می پردازیم که چرا اهداف شغلی مهم هستند و مثال هایی را ارائه می دهیم که می توانید از آنها برای سودمندی شغلی خود استفاده کنید.

چرا اهداف توسعه شغلی مهم هستند

اهداف توسعه شغلی اهدافی برای بهبود مهارت ها و انگیزه شما هستند. برای دستیابی به موفقیت در کار می توانید علایق شخصی خود را با مهارت ها یا اهداف عملکردی ترکیب کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید مهارت‌های برنامه‌نویسی رایانه‌تان را گسترش دهید و مدیرتان برای ایجاد یک وب‌سایت به کمک نیاز دارد، می‌توانید پیشنهاد دهید درباره این موضوع بیشتر بدانید.

تعیین اهداف توسعه شغلی بهبود مهارت را تشویق می کند. ممکن است به اندازه کافی یاد بگیرید که برای ارتقای شغلی اقدام کنید یا می توانید بر اساس توانایی های جدید خود شغل خود را تغییر دهید. ایجاد اهداف برای دستیابی به مدت زمان مشخصی به شما ابتکار عمل می دهد تا سخت کار کنید، انگیزه بگیرید و در نقش خود پیشرفت کنید.

اهداف توسعه شغلی ممکن است کار شما را آسان‌تر کند، زیرا بر اساس آنچه یاد می‌گیرید سریع‌تر و بهره‌ورتر می‌شوید. تعیین اهداف توسعه حرفه ای همچنین به مدیرتان نشان می دهد که شما در مورد شغل خود جدی هستید و می خواهید در آن به برتری خود ادامه دهید.

مرتبط: تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

نحوه تعیین اهداف

همانطور که به تعیین اهداف شغلی خود فکر می کنید، مهم است که ابتدا به هدف بلندمدت نگاه کنید و سپس روی گام های کوتاه مدت کوچکتری که برای رسیدن به آن نیاز دارید تمرکز کنید.

۱. هدف خود را مشخص کنید

ابتدا مشخص کنید که می خواهید در حرفه خود به چه چیزی برسید. اهداف معمولاً به چهار دسته تقسیم می شوند: بهره وری، کارایی، آموزش یا توسعه شخصی. آیا می خواهید از اهداف محصول یا خدمات فراتر بروید؟ آیا می خواهید روی سرعت، دقت، ثبات یا مدیریت زمان تمرکز کنید؟ شاید بخواهید آموزش یا مهارت بیشتری کسب کنید؟ یا می‌خواهید با مهارت‌های ارتباطی، شبکه‌سازی، خودآگاهی یا رهبری خود را ارتقا دهید؟

۲. اهداف کوتاه مدت را مشخص کنید

اهداف کوتاه مدت مورد نیاز برای دستیابی به آن هدف بلند مدت را تعیین کنید. وظایفی را در نظر بگیرید که اهداف کوتاه مدت شما را به پیش می برد و فعالیت هایی را انتخاب کنید تا حرکت رو به جلو یا تغییر رفتار مثبت را تحریک کنند. اطمینان حاصل کنید که اینها وظایفی هستند که می توانید تصور کنید که به طور منظم انجام می دهید و نیازی به تغییر شدید در روال عادی شما ندارند. معمولاً استفاده از تغییرات کوچک و تدریجی مانند افزایش توانایی تمرکز یا بهبود بازده تولیدی آسان‌تر است.

۳. از روش SMART استفاده کنید

ایده تعیین اهداف می تواند طاقت فرسا باشد، اما ابزارهایی برای کمک به شما وجود دارد. روش SMART یکی از رایج ترین ابزارها است. به معنای خاص، قابل اندازه گیری، دست یافتنی، واقع بینانه و به موقع است. اساسا، ایده ها به نقاط عطف کوچکتری تقسیم می شوند که به راحتی قابل مدیریت هستند. مراحل کوتاه مدت و بلند مدت را شناسایی کنید، سپس مطمئن شوید که قابل اندازه گیری هستند تا بتوانید پیشرفت خود را دنبال کنید.

مطالب مرتبط: نحوه نوشتن اهداف هوشمند (با مثال

نمونه هایی از اهداف توسعه شغلی

در اینجا لیستی از ۱۰ نمونه هدف توسعه شغلی وجود دارد که به شما کمک می کند اهداف خود را ایجاد کنید:

۱. گواهی یا مدرک حرفه ای را تکمیل کنید

یک هدف شغلی عالی، کسب مدرک یا مدرک حرفه ای است که از پیشرفت شغلی پشتیبانی می کند. ادامه تحصیل مهارت‌های فعلی شما را بهبود می‌بخشد و می‌تواند به شما کمک کند برای ارتقای شغلی یا تغییر شغل در آینده درخواست دهید. برنامه های متنوعی در صنایع مختلف موجود است و بسیاری از موسسات دوره های عصرانه را برای مطابقت با برنامه کاری ارائه می دهند.

بسته به سطح تحصیلاتی که به دنبال کسب آن هستید، این می تواند به عنوان یک هدف کوتاه مدت یا بلند مدت عمل کند. شما می توانید یک هدف کوتاه مدت برای تکمیل یک کلاس آنلاین چهار ساعته یا یک هدف بلند مدت برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد تعیین کنید.

برخی از کارفرمایان برنامه های توسعه حرفه ای را برای سرمایه گذاری در رشد کارکنان خود ارائه می دهند. از مدیر یا نماینده منابع انسانی خود بپرسید که آیا شرکت شما برنامه توسعه حرفه ای دارد تا بتوانید به یادگیری مهارت های مرتبط با صنعت ادامه دهید.

۲. نحوه عملکرد سایر بخش ها را بیاموزید

یادگیری نحوه عملکرد بخش های مختلف می تواند به شما کمک کند تا در شرکت مشارکت بیشتری داشته باشید. وقتی یاد می‌گیرید که نقش شما بر بخش‌های مختلف چگونه تأثیر می‌گذارد، می‌توانید عادات کاری را تغییر دهید تا عملکرد یک بخش دیگر را روان‌تر کنید. شما می توانید یکی از اهداف توسعه شغلی خود را برنامه ریزی چند ساعتی برای مشاهده هر بخش که با تیم شما کار می کند، تعیین کنید.

مرتبط: همکاری بین بخشی: ۱۲ نکته برای تقویت آن در محل کار

۳. بازخورد بخواهید

جستجوی بازخورد از مدیر و اعضای تیم راه خوبی برای دیدن اینکه دیگران چگونه شما را درک می کنند است. شما باید تلاش کنید تا عضوی ارزشمند از تیم باشید، بنابراین کسب بینش از کسانی که کار شما را مشاهده می کنند برای ارائه بازخورد سازنده برای کمک به شناسایی نقاط قوت و تعیین مهارت هایی که باید توسعه دهید مفید است.

هدفی را برای بررسی دوره ای با چند همکار در نظر بگیرید. در صورت امکان، از همکارانی که با آنها همکاری کرده‌اید، از حوزه‌های مختلف کسب‌وکار بازخورد بگیرید تا دیدگاه‌های مختلفی را به دست آورید.

مطالب مرتبط: نحوه درخواست بازخورد

۴. معیارهای عملکرد را بهبود بخشید

معیارهای عملکرد داده‌هایی هستند که برای اندازه‌گیری رفتار و فعالیت‌های مربوط به عملکرد کلی جمع‌آوری می‌شوند. افزایش معیارهای عملکرد شما در محل کار می تواند ثابت کند که چقدر کارآمد هستید.

نمونه‌هایی از معیارهای ردیابی شامل نحوه کمک به کاهش هزینه‌های کلی شرکت و تعداد دفعات تحویل پروژه‌ها در مهلت‌های زمانی آنها است. شما می توانید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تعیین کنید. معیارهای عملکرد خود را پیگیری کنید تا ببینید در طول سال چگونه پیشرفت می کنید.

همچنین می توانید معیارهای مثبت را در رزومه خود بگنجانید، به عنوان مواد حمایتی برای تکمیل درخواست افزایش یا ترفیع یا برجسته کردن آنها در یک مصاحبه شغلی.

۵. برای ترفیع اقدام کنید

یکی از راه های به چالش کشیدن خود این است که برای ترفیع اقدام کنید. این می تواند به عنوان یک هدف کوتاه مدت یا بلند مدت عمل کند. با شناسایی نقش بعدی در پیشرفت شغلی خود شروع کنید و شرایط خود را ارزیابی کنید. اگر از نزدیک شرایط را برآورده می کنید و فقط نیاز به نشان دادن مهارت های اضافی مانند رهبری دارید، این می تواند یک هدف کوتاه مدت باشد. اگر متوجه شدید که باید مهارت‌ها، تحصیلات یا تجربه بیشتری کسب کنید، این می‌تواند به یک هدف بلندمدت تبدیل شود.

جستجوی یک موقعیت با مسئولیت بیشتر می تواند به شما کمک کند مهارت های جدیدی کسب کنید و به پیشرفت شغلی خود ادامه دهید. هنگامی که برای ارتقاء آماده شدید، لیستی از پروژه هایی که تکمیل کرده اید تهیه کنید تا با مدیر خود و تأثیر آنها بر تجارت صحبت کنید. همچنین می توانید هر مهارتی را که برای یادگیری آن هیجان دارید، مانند رهبری یک تیم، ذکر کنید.

مطالب مرتبط: نحوه درخواست ترفیع

۶. مهارت های شبکه خود را تقویت کنید

بهبود مهارت های شبکه، شانس شما را برای بهبود دانش مرتبط با کسب و کار و ایجاد یک شبکه حرفه ای قوی تر افزایش می دهد. می توانید با صحبت با همکاران جدید یا صحبت با همکاران در بخش های دیگر، شبکه سازی را شروع کنید.

راه دیگر برای ایجاد شبکه، شرکت در رویدادهای حرفه ای است که در آن با افراد جدیدی با علایق مشابه آشنا می شوید. رویدادهای شبکه می توانند بر یادگیری بیشتر در مورد جنبه جدیدی از یک صنعت متمرکز شوند یا صرفاً بر یک موضوع یا مهارت خاص تمرکز کنند.

بیشتر بخوانید: در ۷ مرحله متخصص شبکه شوید

۷. مهارت های ارتباطی خود را توسعه دهید

ارائه و دریافت اطلاعات شفاف باعث افزایش راندمان کاری می شود. برای بهبود مهارت های ارتباطی نوشتاری، بین فردی و کلامی خود، یک هدف شغلی تعیین کنید. به عنوان مثال، برای بهبود مهارت های ارتباط کلامی خود، در کلاس سخنرانی عمومی شرکت کنید که به شما کمک می کند در ارائه سخنرانی احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

ارتباطات کتبی یکی دیگر از اهداف مهم توسعه حرفه ای است که باید روی آن کار کرد. قبل از ارسال ایمیل، آن را تصحیح کنید تا مطمئن شوید که واضح، بدون خطا و مختصر است. یک غلط‌گیر املای خودکار را در مرورگر وب خود فعال کنید تا هر ایمیلی که ارسال می‌کنید به احتمال زیاد بدون خطا و حرفه‌ای باشد.

۸. در یک تیم خوب کار کنید

کارکردن موثر روی یک تیم به سرپرست شما نشان می دهد که می تواند به شما وابسته باشد. اگر در حال حاضر در یک تیم پروژه هستید، ابتکار عمل داشته باشید و جلساتی را برای بحث در مورد پیشرفت خود ترتیب دهید. هنگامی که در جلسات شرکت می کنید، مطمئن شوید که به همه با دقت گوش دهید، سپس نظر خود را ارائه دهید. در نظر گرفتن ایده های همه می تواند به افزایش همکاری در طول یک پروژه گروهی کمک کند. علاوه بر این، می توانید سعی کنید به همکاران خود در هر چالش یا مانعی که ممکن است با آن مواجه شوند کمک کنید.

بیشتر بخوانید: ۶ نکته برای کار گروهی موثر

۹. برای یادگیری فناوری جدید داوطلب شوید

مهم است که با فناوری صنعت خود در جریان باشید. یادگیری نرم افزار یا برنامه های جدید مرتبط با رشته خود نشان می دهد که شما مایل به پذیرش فناوری جدید و به حداکثر رساندن بهره وری هستید. همچنین می توانید فناوری جدیدی را یاد بگیرید که به تیم یا سرپرست شما کمک می کند. به عنوان مثال، اگر مدیر شما نیاز به تصحیح یک خطا در وب سایت شرکت شما داشته باشد، می توانید اصول اولیه یک زبان برنامه نویسی را برای یافتن خطا و رفع آن یاد بگیرید.

۱۰. یک وب سایت ایجاد کنید

یکی از راه های توسعه حرفه ای ایجاد یک وب سایت شخصی است. از وب سایت های شخصی می توان برای میزبانی از نمونه کارها، رزومه، بیانیه ماموریت شخصی یا وبلاگ شما استفاده کرد. هنگامی که برای شغل درخواست می دهید، پیوندی را به وب سایت خود برای استخدام مدیران ارسال کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد پروژه هایی که تکمیل کرده اید و دستاوردهای خاص بررسی کنند. همچنین می توانید اطلاعات تماس خود را در وب سایت خود قرار دهید تا شبکه حرفه ای خود را گسترش دهید.

بیشتر بخوانید: ۸ بخش ضروری یک وب سایت عالی

 

ترتیبی که ایوسی برای مطالعه به شما پیشنهاد می کند

نحوه تعیین و دستیابی به اهداف شغلی (به علاوه ۱۰ مثال)

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *