بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۰ مهارت ارتباطی برای موفقیت شغلی

انواع قواعد ارتباطات تجاری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در یک بررسی توسط indeed¹ مشخص شد کارفرمایان به طور مداوم مهارت های ارتباطی را به عنوان یکی از متداول ترین مهارت های درخواستی در آگهی های شغلی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ گنجانده اند. بهبود و نشان دادن مهارت های ارتباطی خود می تواند به شما در پیشرفت شغلی و رقابتی ماندن در بازار کار امروز کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، ده مهارت ارتباطی برتر و راه‌هایی را که می‌توانید آنها را بهبود بخشید، مورد بحث قرار می‌دهیم و توضیح می‌دهیم که چگونه مهارت‌های ارتباطی را در رزومه خود و در طول مصاحبه برجسته کنید.

اگر مطمئن نیستید که چگونه مهارت های خود را در یک رزومه به نمایش بگذارید، با پرسشنامه بازخورد رزومه ما از کمک حرفه ای کمک بگیرید.

مرتبط: ۱۰ مزیت ارتباط موثر در محیط کار

مهارت های ارتباطی چیست؟

مهارت‌های ارتباطی، توانایی‌هایی هستند که هنگام ارائه و دریافت انواع مختلف اطلاعات از آنها استفاده می‌کنید. در حالی که این مهارت ها ممکن است بخشی منظم از زندگی کاری روزانه شما باشد، برقراری ارتباط به شیوه ای واضح، موثر و کارآمد یک مهارت بسیار ویژه و مفید است. یادگیری از ارتباطات بزرگ اطراف خود و تمرین فعالانه روش هایی برای بهبود ارتباطات خود در طول زمان مطمئناً از تلاش های شما برای دستیابی به اهداف مختلف شخصی و حرفه ای پشتیبانی می کند.

مهارت های ارتباطی شامل گوش دادن، صحبت کردن، مشاهده کردن و همدلی است. همچنین درک تفاوت در نحوه برقراری ارتباط از طریق تعاملات رو در رو، مکالمات تلفنی و ارتباطات دیجیتالی مانند ایمیل و رسانه های اجتماعی مفید است.

انواع ارتباطات

چهار نوع ارتباط اصلی وجود دارد که ممکن است به صورت روزانه از آنها استفاده کنید، از جمله:

  1. کلامی: برقراری ارتباط از طریق زبان گفتاری.

  2. غیرکلامی: برقراری ارتباط از طریق زبان بدن، حالات چهره و آواز.

  3. نوشتاری: برقراری ارتباط از طریق زبان نوشتاری، نمادها و اعداد.

  4. بصری: ارتباط از طریق عکاسی، هنر، طراحی، طرح، نمودار و گراف.

بیشتر بخوانید: ۴ نوع ارتباط (با مثال)

مهارت های ارتباطی برای موفقیت شغلی
مهارت های ارتباطی

۱۰ مهارت برتر ارتباطی

در اینجا مهارت های ارتباطی برتری وجود دارد که کارفرمایان و استخدام کنندگان می خواهند در رزومه و نامه پوششی، مصاحبه ها و توسعه شغلی شما ببینند:

۱. گوش دادن فعال

گوش دادن فعال به معنای توجه دقیق به افرادی است که با آنها ارتباط برقرار می کنید، از طریق ارتباط با آنها، پرسیدن سؤال و بیان مجدد. تمرین گوش دادن فعال می تواند باعث ایجاد احترام در بین همکاران و افزایش درک در محل کار شود. همانطور که به طور فعال گوش می دهید، روی بلندگو تمرکز کنید و از حواس پرتی مانند تلفن همراه و لپ تاپ اجتناب کنید.

با توجه به حالات چهره، زبان بدن و لحن صدای دیگران، مهارت های گوش دادن فعال خود را بهبود بخشید. به‌جای آماده‌سازی آنچه بعداً می‌گویید، بر آنچه که طرف مقابل می‌گوید و نحوه صحبت او تمرکز کنید. اگر می‌خواهید چیزی را روشن کنید، سؤالات بعدی بپرسید یا آنچه را که آنها گفته‌اند بیان کنید تا تأیید کنید که آنها را درست فهمیده‌اید.

بیشتر بخوانید: مهارت های گوش دادن فعال: تعریف و مثال

۲. روش ارتباطی

استفاده از راه درست برای برقراری ارتباط یک مهارت مهم است. ارتباط از طریق ایمیل، نامه، تماس تلفنی، جلسات حضوری یا پیام های فوری دارای مزایا و معایبی است. برقراری ارتباط زمانی بهتر است که مخاطبان خود را در نظر بگیرید، چه اطلاعاتی را می خواهید به اشتراک بگذارید و بهترین راه برای اشتراک گذاری آن ها را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال، اگر با یک کارفرمای احتمالی در ارتباط هستید، ممکن است بهتر باشد یک ایمیل رسمی ارسال کنید یا با آنها تلفنی تماس بگیرید. در محل کار، ممکن است دریابید که برقراری ارتباط با اطلاعات پیچیده به صورت حضوری یا از طریق یک کنفرانس ویدیویی آسان تر از ایمیل است. ایجاد دوستی در محل کار از راه دور زمانی که بتوانید از طریق پیام های فوری ارتباط برقرار کنید، آسان تر است.

بیشتر بخوانید: ۴ روش مختلف برای برقراری ارتباط موثر در محل کار

۳. دوستی

ویژگی های دوستانه مانند صداقت و مهربانی می تواند به تقویت اعتماد و درک در هنگام برقراری ارتباط در محل کار کمک کند. سعی کنید با نگرش مثبت ارتباط برقرار کنید، ذهنی باز داشته باشید و سوالاتی بپرسید تا به شما کمک کند بفهمید آنها از کجا می آیند. حرکات کوچکی مانند پرسیدن وضعیت او، لبخند زدن در حین صحبت یا تمجید از کار خوب انجام شده می تواند به شما کمک کند روابط سازنده ای با همکاران و مدیران ایجاد کنید.

می توانید با به خاطر سپردن جزئیات کوچک و متفکرانه در مورد همکاران یا مکالمات گذشته، رفتار دوستانه را تمرین کنید. برای مثال، اگر یکی از همکارها به شما بگوید که تولد فرزندش به زودی است و بعداً دوباره با او ارتباط برقرار کنید، ممکن است از او بپرسید که جشن تولد چگونه گذشت.

۴. اعتماد به نفس

در محل کار، افراد بیشتر به ایده هایی که با اطمینان ارائه می شوند پاسخ می دهند. راه‌های زیادی برای اعتماد به‌نفس ظاهر شدن وجود دارد، از جمله برقراری تماس چشمی در هنگام خطاب به کسی، صاف نشستن با شانه‌های باز و آماده‌سازی زودتر از موعد تا افکارتان صیقلی‌تر شوند و بتوانید به هر سؤالی پاسخ دهید. ارتباط مطمئن نه تنها در محل کار بلکه در طول فرآیند مصاحبه شغلی نیز مفید است .

مطالب مرتبط: ۴ نکته برای افزایش اعتماد به نفس در محل کار

۵. به اشتراک گذاری بازخورد

ارتباطات قوی می توانند بازخورد انتقادی را بپذیرند و ورودی سازنده ای را به دیگران ارائه دهند. بازخورد باید به سؤالات پاسخ دهد، راه حل ارائه کند یا به تقویت پروژه یا موضوع مورد نظر کمک کند. ارائه و پذیرش بازخورد یک مهارت ضروری در محل کار است، زیرا می تواند به شما و اطرافیان شما کمک کند تا پیشرفت های معناداری در کار و پیشرفت حرفه ای خود داشته باشند.

یک راه عالی برای یادگیری نحوه بازخورد دادن این است که از بازخوردهایی که دیگران به شما ارائه می دهند یادداشت برداری کنید. وقتی با یک بازخورد کاملاً توضیح داده شده مواجه می‌شوید، کمی زمان بگذارید و بررسی کنید که چرا خوب بود، چرا با شما طنین‌انداز شد و چگونه می‌توانید آن مهارت‌ها را در آینده به کار ببرید.

مطالب مرتبط: ۱۰ نکته برای ارائه بازخورد عملکرد مفید (با مثال)

۶. حجم و وضوح

هنگام صحبت کردن، مهم است که واضح و شنیدنی باشید. تنظیم صدای صحبت کردن به گونه ای که بتوانید در تنظیمات مختلف شنیده شوید یک مهارت است و برای برقراری ارتباط موثر بسیار مهم است. صحبت کردن با صدای زیاد ممکن است در برخی تنظیمات بی احترامی یا ناخوشایند باشد. اگر مطمئن نیستید، اتاق را بخوانید تا ببینید دیگران چگونه با هم ارتباط برقرار می کنند.

یکی دیگر از جنبه های ارتباط کلامی، آواز و تونالیته است. این شامل نحوه بالا و پایین رفتن لحن شما، زیر و بم شما، الگوی لهجه شما و فضاهایی است که بین عبارات قرار می دهید. چنین جزئیاتی می‌تواند در انتقال احساسات مؤثر باشد و بینش‌هایی را در مورد نحوه تفسیر پیام شما به مخاطب ارائه دهد (خواه متوجه شوید یا نه).

۷. همدلی

داشتن همدلی به این معناست که شما نه تنها می توانید احساسات دیگران را درک کنید، بلکه در آن سهیم باشید. این مهارت ارتباطی هم در تنظیمات تیمی و هم در تنظیمات فردی مهم است. در هر دو مورد، باید احساسات دیگران را درک کنید و پاسخ مناسب را انتخاب کنید.

به عنوان مثال، اگر شخصی عصبانیت یا ناامیدی خود را ابراز می کند، همدلی می تواند به شما کمک کند تا عواطف او را بشناسید و آن را پخش کنید. در عین حال، توانایی درک اینکه چه زمانی فردی احساس مثبت و اشتیاق دارد می تواند به شما کمک کند از ایده ها و پروژه های خود حمایت کنید.

مطالب مرتبط: چگونه در محل کار همدل باشیم؟

۸. احترام گذاشتن

یکی از جنبه های کلیدی احترام این است که بدانیم چه زمانی باید ارتباط را آغاز کنیم و پاسخ دهیم. در یک محیط گروهی یا گروهی، اجازه دادن به دیگران برای صحبت بدون وقفه به عنوان یک مهارت ارتباطی ضروری و مرتبط با احترام تلقی می شود. برقراری ارتباط محترمانه همچنین به معنای استفاده عاقلانه از وقت خود با شخص دیگری است – ماندن در موضوع، پرسیدن سؤالات واضح و پاسخ کامل به سؤالاتی که از شما پرسیده شده است.

مطالب مرتبط: راهنمای حرفه ای گری در محیط کار

۹. نشانه های غیرکلامی

مقداری از ارتباطات از طریق نشانه های غیرکلامی مانند زبان بدن، حالات چهره و تماس چشمی اتفاق می افتد. وقتی به صحبت‌های کسی گوش می‌دهید، باید به صحبت‌های او و همچنین زبان غیرکلامی او توجه کنید. با همین معیار، هنگام برقراری ارتباط باید از نگرش و رفتار خود آگاه باشید تا مطمئن شوید که نشانه های مناسبی را برای دیگران ارسال می کنید.

مطالب مرتبط: نمونه هایی از ارتباطات غیرکلامی در محیط کار

۱۰. پاسخگویی

چه در حال پاسخ دادن به تماس تلفنی یا ارسال پاسخ به یک ایمیل باشید، ارتباط‌دهنده‌های سریع مؤثرتر از کسانی هستند که دیر پاسخ می‌دهند. یک روش این است که در نظر بگیرید پاسخ شما چقدر طول می کشد. آیا این یک درخواست یا سوالی است که می توانید در پنج دقیقه آینده به آن پاسخ دهید؟ اگر چنین است، ممکن است ایده خوبی باشد که به محض دیدن آن به آن بپردازید. اگر درخواست یا سؤال پیچیده‌تری است، همچنان می‌توانید تأیید کنید که پیام را دریافت کرده‌اید و به طرف مقابلتان اطلاع دهید که بعداً به طور کامل پاسخ خواهید داد.

چگونه مهارت های ارتباطی را در رزومه خود برجسته کنید

در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید مهارت های ارتباطی خود را در رزومه، نامه پوششی و مصاحبه شغلی برجسته کنید:

مهارت های ارتباطی در رزومه شما

یک رزومه خوب نوشته شده خود نشان دهنده مهارت های ارتباطی قوی است. اطمینان حاصل کنید که رزومه شما دارای ساختار مناسب و بدون اشتباهات املایی و گرامری است. علاوه بر این، ممکن است بخواهید برخی از مهارت‌های ارتباطی مثبت را نیز در بخش مهارت‌های رزومه خود بگنجانید ، به خصوص اگر پست شغلی مهارت‌های ارتباطی خاصی را در توضیحات نیاز دارد.

مهارت های ارتباطی در نامه شما

نامه پوشش شما فرصتی عالی برای توضیح بیشتر در مورد مهارت های ارتباطی شماست. شما می خواهید نامه پوششی خود را مختصر، به خوبی نوشته، عاری از اشتباهات املایی و املایی و متناسب با موقعیتی که برای آن درخواست می کنید، بنویسید.

مطالب مرتبط: ۷ روش قدرتمند برای شروع یک نامه همراه (با مثال)

مهارت های ارتباطی در مصاحبه شغلی شما

اولین و مهمترین راهی که می توانید در مصاحبه خود ارتباط برقرار کنید این است که چگونه خود را معرفی می کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زودتر برای مصاحبه حاضر شوید و لباس مناسب برای شغلی که درخواست می کنید بپوشید. به نشانه های غیرکلامی که از طریق زبان بدن نشان می دهید توجه کنید.

از اعمالی مانند خمیدن یا نگاه کردن به تلفن خود در طول مصاحبه خودداری کنید. نگاه کردن به چشمان مصاحبه کننده، به کارگیری مهارت های گوش دادن فعال و نشان دادن اعتماد به نفس، همگی راه های مثبتی برای برقراری ارتباط در مصاحبه شما هستند. تقریباً هر کاری که انجام می دهید – چه در محل کار و چه در زندگی – می تواند به عنوان نوعی ارتباط تلقی شود. با شناسایی نقاط قوت و ضعف خود و انجام منظم عادت های خوب، می توانید نحوه ارتباط و برقراری ارتباط با دیگران را بهبود ببخشید.

چگونه مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنیم

با تجربه و تمرین می توانید مهارت های ارتباطی خود را بیاموزید و بهبود بخشید. با شناسایی نقاط قوت خود شروع کنید و سپس آن مناطق را تمرین و توسعه دهید.

ارتباطات خوب را در اطراف خود مشاهده کنید

افراد حرفه ای، خانواده و دوستانی را شناسایی کنید که به طور مداوم ایده ها و اطلاعات را با احترام، همدلی و اعتماد به نفس به طور واضح با یکدیگر در میان می گذارند. راه های ارتباطی خاص آنها با دیگران را مشاهده کرده و یادداشت برداری کنید. آیا در برخی موارد از لحن خاصی استفاده می کنند؟ چه زمانی؟ چگونه اطلاعات، ایده ها یا دستورالعمل های پیچیده را توضیح می دهند؟ در صورت وجود از چه نوع احساساتی هنگام برقراری ارتباط استفاده می کنند؟ ارتباطات آنها چگونه بر دیگران تأثیر می گذارد؟

از یک دوست نزدیک یا همکار خود برای انتقاد سازنده بخواهید

ممکن است سخت باشد که بدانید شما به عنوان یک ارتباط دهنده چگونه درک می شوید. برای به دست آوردن یک نظر عینی، از یک دوست قابل اعتماد بازخورد صادقانه آنها را بخواهید. درک زمینه های بهبود ارتباطات می تواند به شما کمک کند تا بر روی چه چیزی تمرکز کنید.

بهبود عادات ارتباطی را تمرین کنید

بسیاری از مهارت های ارتباطی عاداتی هستند که در طول زمان به وجود آورده اید. شما می توانید با تمرین عادات جدیدی که شما را به یک ارتباط بهتر تبدیل می کند، این مهارت ها را بهبود بخشید. این ممکن است شامل پاسخگویی بیشتر به ارتباطات هنگام ارسال، یادآوری تماس چشمی، تمرین دادن بازخورد مثبت و پرسیدن سؤال در مکالمات باشد.

در کارگاه ها یا کلاس های مهارت های ارتباطی شرکت کنید

چندین سمینار، کارگاه و کلاس آنلاین و آفلاین وجود دارد که می تواند به شما کمک کند ارتباط بهتری داشته باشید. این کلاس ها ممکن است شامل آموزش، ایفای نقش، تکالیف نوشتاری و بحث های آزاد باشد.

به دنبال فرصت هایی برای برقراری ارتباط باشید

به دنبال فرصت هایی در داخل و خارج از کار باشید که شما را ملزم به استفاده از مهارت های ارتباطی می کند. این به شما کمک می کند تا مهارت های خوب را تازه نگه دارید و در عین حال فرصت تمرین مهارت های جدید را نیز به شما می دهد.

مطالب مرتبط: مهارت های ارتباطی برای موفقیت شغلی

برقراری ارتباط موثر در محل کار

در حالی که چندین مهارت ارتباطی وجود دارد که در سناریوهای مختلف از آنها استفاده خواهید کرد، چند راه وجود دارد که می توانید یک ارتباط موثر در کار باشید:

واضح و مختصر باشد

آسان‌تر کردن پیام‌تان تا حد امکان، احتمال سوء تفاهم را کاهش می‌دهد، پروژه‌ها را سرعت می‌بخشد و به دیگران کمک می‌کند تا به سرعت اهداف شما را درک کنند. به جای اینکه با جملات طولانی و مفصل صحبت کنید، تمرین کنید که پیام خود را به معنای اصلی آن کاهش دهید. در حالی که ارائه زمینه مفید است، بهتر است هنگام تلاش برای برقراری ارتباط ایده، دستورالعمل یا پیام خود، لازم ترین اطلاعات را ارائه دهید.

همدلی را تمرین کنید

درک احساسات، ایده ها و اهداف همکارتان می تواند به شما در برقراری ارتباط با آنها کمک کند. برای مثال، ممکن است برای شروع یک پروژه به کمک سایر بخش ها نیاز داشته باشید. اگر آنها مایل به کمک نیستند یا نگرانی هایی دارند، تمرین همدلی می تواند به شما کمک کند پیام خود را به گونه ای قرار دهید که نگرانی آنها را برطرف کند.

خودت را ثابت کن

در مواقعی، لازم است برای رسیدن به اهداف خود قاطع باشید، چه درخواست افزایش حقوق داشته باشید، چه به دنبال فرصت های پروژه باشید یا در مقابل ایده ای که فکر نمی کنید سودمند باشد مقاومت کنید. در حالی که ارائه با اعتماد به نفس بخش مهمی از محل کار است، همیشه باید در مکالمه محترمانه رفتار کنید. حفظ لحن یکنواخت و ارائه دلایل منطقی برای ادعاهای خود به دیگران کمک می کند تا افکار شما را پذیرا باشند.

آرام و ثابت باشید

هنگامی که اختلاف نظر یا درگیری وجود دارد، می توان به راحتی احساسات را وارد ارتباطات خود کرد. حفظ آرامش هنگام برقراری ارتباط با دیگران در محل کار بسیار مهم است. نگرش آرام خود را حفظ کنید و لحن صدایی یکنواخت داشته باشید تا بتوانید صلح آمیز و سازنده به نتیجه برسید.

از زبان بدن استفاده کنید و بخوانید

زبان بدن یکی از اجزای ارتباط در محیط کار است. به پیام هایی که مردم با حالات و حرکات صورت خود ارسال می کنند، دقت کنید. همچنین باید به نحوه برقراری ارتباط (عمداً یا غیرعمدا) با رفتار خود توجه زیادی داشته باشید.

مطالب مرتبط: بهترین روش ها برای آموزش مهارت های ارتباطی عالی


[۱]^ Indeed یک وب‌سایت شغلی آمریکایی در سراسر جهان برای فهرست‌های شغلی است که در نوامبر ۲۰۰۴ راه‌اندازی شد. این یکی از شرکت‌های تابعه ژاپنی Recruit Co. به عنوان یک موتور جستجوی تک موضوعی، عملکرد مرکزی آن نیز نمونه ای از جستجوی عمودی است. Indeed در حال حاضر در بیش از ۶۰ کشور و ۲۸ زبان موجود است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *