بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

کار تیمی در مقابل تیم سازی: شباهت ها و تفاوت ها

راه هایی برای ایجاد انگیزه در تیم فروش

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تیم سازی و کار تیمی همکاران را برای کار موثرتر و دستیابی به اهداف گرد هم می آورد. شرکت ها می توانند با گوش دادن به نیازهای کارکنان و درک نقاط قوت و ضعف آنها، تیم های قوی بسازند. کار با هم برای دستیابی به اهداف مشابه می تواند رضایت شغلی را افزایش دهد، بهره وری را بهبود بخشد و به رشد یک سازمان کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، به این می پردازیم که تیم سازی چیست، کار تیمی چیست، چگونه در محیط کار به کار می روند و شباهت ها و تفاوت های بین آنها چیست.

تیم سازی چیست؟

تیم سازی ایجاد تیمی است که بر اساس مهارت های فردی اعضا و توانایی آنها در تکمیل یکدیگر برای ایجاد نتایج مثبت انتخاب می شود. همچنین شامل درگیر کردن این اعضای تیم در فعالیت هایی است که با آموزش تعادل بین مهارت های یکدیگر، انسجام آنها را افزایش می دهد.

تیم سازی نقش مهمی در محیط کار دارد زیرا به عنوان اولین گام به سمت کار تیمی عمل می کند. نمونه‌هایی از فعالیت‌های تیم‌سازی شامل بازی‌های اداری، خدمات اجتماعی و گردش‌های شرکتی است.

مرتبط: ۸ گام برای ایجاد یک تیم موفق

کار تیمی چیست؟

کار تیمی، همکاری در یک گروه برای دستیابی به اهداف مشترک است. همچنین به عنوان کار تیمی شناخته می شود، کار تیمی به روش هایی اشاره دارد که تیم ها برای رسیدن به اهداف خود از آنها استفاده می کنند. وقتی تیم‌ها به خوبی استراتژی می‌کنند، ممکن است بیشتر از آنچه که مستقلاً می‌توانستند، با هم به انجام برسانند.

کار تیمی نقش مهمی در سازمان‌ها دارد زیرا بسیاری از کسب‌وکارها برای استفاده از مهارت‌ها و دانش فردی خود برای کار در جهت اهداف مشابه به اعضای بخش‌های خاصی مانند بازاریابی یا حسابداری متکی هستند. تیم هایی که به خوبی با هم کار می کنند ویژگی های مشترک زیادی دارند، مانند:

  • مسئولیت های روشن

  • ارتباط باز بین اعضا

  • رقابت حداقلی

  • فراگیر بودن در تصمیم گیری

  • حمایت و احترام به یکدیگر

  • مسئولیت پذیری در قبال نقش ها و اقدامات

مرتبط: مهارت های کار گروهی: تعریف و مثال

تیم سازی در مقابل کار تیمی

تیم سازی و کار تیمی شامل اهداف متفاوتی است، اما شباهت هایی نیز دارند. هر دو فعالیت به اعضای یک سازمان کمک می کند تا به اهداف خاصی برسند، آنها فقط آن را متفاوت انجام می دهند. در اینجا چند شباهت و تفاوت بین تیم سازی و کار تیمی وجود دارد:

هدف

هدف از تیم سازی ایجاد یک تیم است تا بتوان کار گروهی را انجام داد. این به سازمان ها اجازه می دهد تا تیم های متنوعی متشکل از اعضایی را ایجاد کنند که می توانند با هم در جهت اهداف مشابه به روش های مختلف همکاری کنند. فعالیت های تیم سازی با هدف گرد هم آوردن اعضای تیم و تقویت روحیه برای افزایش انگیزه انجام می شود.

کار تیمی زمانی انجام می شود که تیم سازی قبلاً اتفاق افتاده باشد. هنگامی که یک سازمان تیمی را ایجاد می کند، اعضا در مورد راه حل های چالش های فعلی و اینکه چگونه هر یک می تواند کمک کند، بحث می کنند. سپس آنها وظایف خود را به طور مستقل انجام می دهند، بنابراین نتایج ترکیبی آنها تأثیر مثبتی بر تیم و شرکت دارد.

مطالب مرتبط: هدف از تیم سازی چیست؟

ساختار

ساختار تمرینات تیم سازی یک شرکت، ساختار تیم مونتاژ شده را تعیین می کند. فعالیت‌هایی که شرکت‌ها برای ایجاد تیم‌ها استفاده می‌کنند، بر اساس اهداف اولیه‌شان متفاوت است.

برای مثال، اگر بخواهند بر دلسوزی و کمک‌رسانی تأکید کنند، ممکن است تلاش‌های تیم‌سازی خود را حول پروژه‌های خدمات اجتماعی ساختار دهند. اگر آنها تفکر انتقادی را به عنوان تمرکز اصلی انتخاب کنند، ممکن است برای ایجاد گروهی که می‌خواهند بهتر عمل کنند.

ساختار کار تیمی به نتایج تمرینات تیم سازی، چرایی ایجاد تیم توسط سازمان و پویایی اعضا بستگی دارد. برخی از سازه ها ارگانیک یا مسطح هستند، با نقش های انعطاف پذیر که ممکن است همپوشانی داشته باشند. ساختارهای مکانیکی دارای یک سلسله مراتب تثبیت شده با رهبران اندک و موقعیت های تعریف شده هستند.

مطالب مرتبط: ساختار سلسله مراتبی: تعاریف و مثال ها

استراتژی

استراتژی تیم سازی بر ایجاد تیمی متمرکز است که با هم کار می کنند. اقداماتی که سازمان ها می توانند برای ایجاد تیم های قوی انجام دهند عبارتند از:

  1. هدف تیم را مشخص کنید.

  2. تیمی را بر اساس نقش های ضروری تشکیل دهید.

  3. ایجاد اعتماد در بین اعضای تیم.

  4. در مورد انتظارات شفاف باشید.

  5. عملکرد را به طور منظم ارزیابی کنید.

  6. بازخورد سازنده ارائه دهید.

اطمینان از یک پایه محکم برای یک تیم شامل ایجاد استراتژی های کار گروهی است که اعضای تیم را تشویق می کند تا با هم کار سازنده ای داشته باشند. روش هایی که تیم ها می توانند مهارت های کار تیمی را بهبود بخشند عبارتند از:

  • تشویق گوش دادن و ارتباط

  • پذیرش تنوع در میان اعضای تیم

  • اتخاذ تصمیمات مبتنی بر اجماع

  • حل مشکلات به صورت تیمی

  • جفت کردن اعضای جدید با دیگران که می توانند به آنها کمک کنند تا راحت باشند

  • با در نظر گرفتن فوری ترین اولویت های تیم

  • سرگرم کردن دستیابی به اهداف

مطالب مرتبط: اهداف هوشمند: تعاریف و مثال ها

همکاری

همکاری بین اعضا هم در تیم سازی و هم در کار تیمی مهم است. برای تشویق همکاری در طول کار تیمی، سازمان ها منابعی را در اختیار تیم های خود قرار می دهند که می توانند از آنها برای طوفان فکری، اشتراک گذاری و گسترش ایده ها استفاده کنند.

بسیاری از شرکت ها از منابع دیجیتال برای کمک به تیم ها برای همکاری موثر استفاده می کنند. اینها ممکن است شامل ویدئو کنفرانس و برنامه های پیام رسانی، نرم افزار مدیریت کار و ابزارهای بهره وری مبتنی بر ابر باشد.

برای تشویق همکاری در هنگام ساختن یک تیم، سازمان ها نقش هایی را در نظر می گیرند که تیم برای رسیدن به اهدافش نیاز دارد. اندازه تیم متفاوت است، اما ۹ نقش تیمی دکتر مردیت بلبین می تواند شرکت ها را در تصمیم گیری برای اعضای تیمشان راهنمایی کند.

بلبین، محقق و مشاور مدیریت، این نقش ها را در سال ۱۹۸۱ تدوین کرد تا به سازمان ها کمک کند تا بین تیم های خود تعادل برقرار کنند و همکاری سازنده را تشویق کنند. نقش ها عبارتند از:

  • گیاه: ایده ها و راه های جدیدی برای انجام کارها ارائه می کند

  • محقق منابع: از آنها مخاطبین جدید و ایده های منابع ایجاد کنید

  • هماهنگ کننده: از سایر اعضای تیم پشتیبانی می کند

  • Shaper: تیم را رهبری می کند و باعث پیشرفت می شود

  • کارگر تیم: به حل تعارضات کمک می کند و تیم را تشویق می کند تا با هم کار کنند

  • نظارت بر ارزیاب: اهداف را به صورت استراتژیک برنامه ریزی می کند و مشکلات را به صورت تحلیلی حل می کند

  • مجری: تیم را منظم نگه می دارد و کارایی را ارتقا می دهد

  • تکمیل کننده: تضمین کیفیت را برای نهایی کردن پروژه ها انجام می دهد

  • متخصص: مشاوره تخصصی برای کارهای خاص ارائه می دهد

بیشتر بخوانید: نقش های تیم نه بلبین (با مثال)

اهداف

اهداف کار تیمی و تیم سازی متفاوت است و هر کدام به هدف خود مربوط می شود. اهداف تیم سازی بر ارتباط متقابل بین اعضای تیم تاکید دارد. آنها شامل ارتباط، تعامل، اعتماد و پیوند هستند.

اهداف کار تیمی بر این تمرکز دارد که تیم چقدر به اهداف خود می رسد. آنها بسته به تیم متفاوت هستند، اما سازمان ها معمولاً چارچوب های مشابهی برای اندازه گیری کارایی دارند. آنها ممکن است شامل عواملی مانند:

مطالب مرتبط: مزایا و معایب کار گروهی چیست؟

عواقب

با وجود تفاوت‌های عمده، تیم‌سازی و کار تیمی نتیجه‌ای مشابه دارند: بهبود رشد شخصی و شرکتی از طریق تلاش‌های تیمی. ساختن یک تیم موفق منجر به یک تیم کارکردی می شود و یک تیم کارآمد اهدافی را محقق می کند که به نفع اعضا، تیم و سازمان است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *