بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

تصمیم گیری در مدیریت: اهمیت، انواع و مراحل

نکات تصمیم گیری برای کسب و کارهای کوچک

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

معمولاً مدیریت تصمیمات مهمی را اتخاذ می کند که به نفع محل کارشان باشد. تصمیم گیری موثر ممکن است جریان کار را بهبود بخشد و محیطی ایجاد کند که نوآوری را پرورش دهد. اگر عضوی از تیم مدیریت شرکت خود هستید، یادگیری مراحل مناسب در فرآیند تصمیم گیری ممکن است به شما در انتخاب آگاهانه کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، به این موضوع می پردازیم که چرا تصمیم گیری در مدیریت اهمیت دارد، انواع مختلف تصمیم گیری را بررسی می کنیم و مراحلی را که می توانید برای تصمیم گیری صحیح برای محل کار خود بردارید، فهرست می کنیم.

مطالب مرتبط: روش‌های تصمیم‌گیری (با تعاریف و مثال‌ها)

چرا تصمیم گیری در مدیریت مهم است؟

تصمیم گیری در مدیریت مهم است زیرا ممکن است با موقعیت هایی روبرو شوید که در آن گزینه های مختلفی دارید که ممکن است به طرق مختلف بر محل کار تأثیر بگذارد. آنها ممکن است بر کارمندان، سایر اعضای مدیریت یا شهرت شرکت تأثیر بگذارند. در اینجا دلایل دیگری وجود دارد که چرا تصمیم گیری در مدیریت اهمیت دارد:

  • حصول اطمینان از رشد شرکت: ممکن است تصمیمات مهمی بگیرید که تضمین کند محل کار شما به رشد خود ادامه می دهد، مانند تصمیم گیری های مالی.

  • انتخاب شرکای تجاری: مدیریت ممکن است در مورد شرکای تجاری ارزشمند، مانند تامین کنندگان یا سهامداران، تصمیم بگیرد که محل کار شما ممکن است با آنها شریک شود تا میزان سود بیشتری به ارمغان بیاورد.

  • انتخاب عملیات و استراتژی های موثر: می توانید در مورد استراتژی ها و عملیات موثر برای بهینه سازی کارایی و رسیدن به اهداف محل کار تصمیم بگیرید.

مطالب مرتبط: نحوه یافتن تصمیم گیرندگان در ۵ مرحله (به علاوه انواع و مزایا)

انواع تصمیم گیری در مدیریت

در اینجا سه ​​نوع تصمیم گیری وجود دارد که ممکن است در مدیریت با آنها مواجه شوید:

پرهیز کردن

سبک تصمیم گیری اجتنابی به اعضای مدیریت این امکان را می دهد که به جای انتخاب از میان گزینه های موجود، انتخابی نداشته باشند. اگر اطلاعات کافی برای تصمیم گیری آگاهانه ندارید، می توانید این سبک تصمیم گیری را انتخاب کنید. در عوض، ممکن است تصمیم بگیرید قبل از تصمیم گیری منتظر انتخاب های جایگزین بیشتری باشید تا خود را معرفی کنند.

مهم است که در هنگام تعیین انتخاب صحیح، بهترین منافع محل کار خود را در نظر داشته باشید، بنابراین اگر نتایج بالقوه ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد به سازمان شما آسیب برساند، ممکن است از تصمیم گیری خودداری کنید. در نهایت، اگر نیاز فوری به تغییر وجود ندارد، ممکن است تصمیم نگیرید. به عنوان مثال، اگر در حال تصمیم گیری در مورد یک خط مشی جدید حضور و غیاب برای کارمندان هستید، ممکن است تصمیم بگیرید که به خط مشی موجود پایبند باشید اگر حضور و غیاب کارمندان در محل کار شما موضوع مهمی نیست.

مشکل جویی

مشکل جویی شامل تصمیم گیری بر اساس برآوردها یا رویدادهای احتمالی آینده است. مدیریت ممکن است از این سبک تصمیم گیری برای یافتن راه های پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع مسائل احتمالی استفاده کند. هنگام انجام این کار، ممکن است بر اساس نتایج چالش های قبلی در محل کار خود تصمیم گیری کنید.

مطالب مرتبط: چگونه در مورد شغل خود تصمیمات مهمی بگیرید

حل مسئله

سبک تصمیم گیری حل مسئله به مدیریت اجازه می دهد تا برای مسائلی که در محل کار وجود دارد راه حل ایجاد کند. این یک سبک رایج تصمیم گیری است، زیرا نقش کلیدی مدیریت شامل حل مسائل محل کار برای بهبود گردش کار و ایجاد یک محیط مثبت برای اعضای تیم است. ممکن است زمانی که کارمندی با مشکلی به سراغ شما می آید، یا زمانی که مانعی برای کاهش بهره وری ایجاد می شود، تصمیمات حل مشکل بگیرید.

مراحل تصمیم گیری

در اینجا مراحلی در فرآیند تصمیم گیری وجود دارد که به شما کمک می کند تا انتخاب های موجود خود را شناسایی کنید و به عنوان یک مدیر انتخابی آگاهانه داشته باشید:

۱. موضوع را تشخیص دهید

اولین گام در فرآیند تصمیم گیری شامل شناخت یک موضوع یا فرصت برای تغییر است. در نظر بگیرید که چه عناصری از محل کار خود را که در آن می توانید تغییراتی را که منجر به بهبود می شود، اعمال کنید. اگر به مشکلی رسیدگی می کنید، علت آن را مشخص کنید تا متوجه شوید که چگونه می تواند در آینده بر محل کار شما تأثیر بگذارد. اگر به دنبال فرصت هایی برای بهبود عملیات یا گردش کار هستید، با اعضای تیم خود صحبت کنید تا ایده های آنها را برای بهبود درک کنید.

۲. اطلاعات مربوطه را جمع آوری کنید

مرحله دوم شامل جمع آوری اطلاعات برای کمک به تصمیم گیری آگاهانه است. سعی کنید حقایق و داده هایی را که شامل اعداد هستند جمع آوری کنید تا بتوانید آمار را با هم مقایسه کنید. برای مثال، در صورت تصمیم گیری در مورد فرآیندهای فروش جدید، می توانید اعداد فروش فصل های قبلی را بررسی کنید تا ببینید کدام استراتژی بیشترین سود را به همراه داشته است. با اعضای تیم خود ارتباط برقرار کنید که ممکن است اطلاعات ارزشمندی در مورد تصمیم ارائه دهد.

مطالب مرتبط: نکاتی برای تصمیم گیری به عنوان یک رهبر: گام ها و مثال ها

۳. فهرستی از گزینه ها ایجاد کنید

در مرحله بعد، فهرستی از گزینه هایی که می توانند برای محل کار شما مفید باشند ایجاد کنید. سعی کنید طیف گسترده ای از گزینه ها را توسعه دهید تا جایگزین های زیادی برای انتخاب داشته باشید. مشورت با اعضای تیم را برای پیشنهادات مربوط به تصمیم گیری در نظر بگیرید. حتماً فهرست را روی یک سند بنویسید تا بتوانید آن را ذخیره کنید و در ادامه فرآیند تصمیم‌گیری به آن مراجعه کنید. هنگام ایجاد لیست خود، اطلاعات زیر را درج کنید:

  • شرح گزینه: هر گزینه را شرح دهید، از جمله اینکه تصمیم ممکن است بر روی کدام یک از کارکنان تأثیر بگذارد و محل کار شما به چه مواد، بودجه یا منابعی برای تصمیم گیری نیاز داشته باشد.

  • نتایج بالقوه: پیامدهای بالقوه هر گزینه، از جمله مزایا و چالش ها را شرح دهید.

  • گزینه دوم: اطلاعاتی را در مورد گزینه دوم در نظر بگیرید که اگر تصمیم اول نتیجه دلخواه را نداشته باشد، می توانید آن را دنبال کنید.

۴. گزینه های خود را با دقت در نظر بگیرید

پس از ایجاد لیستی از گزینه های خود، قبل از تصمیم گیری، هر کدام را با دقت در نظر بگیرید. در اینجا چند عنصر وجود دارد که ممکن است هنگام ارزیابی انتخاب های خود در نظر بگیرید:

  • امکان سنجی: این تعیین می کند که آیا یک تصمیم برای محل کار مناسب و عملی است یا خیر. اگر تصمیمی امکان پذیر باشد، ممکن است تغییرات را به راحتی ایجاد کنید و انتقال به راحتی انجام شود.

  • مقبولیت: این اندازه گیری می کند که کارکنان چقدر می توانند تصمیم را بپذیرند و با تغییر سازگار شوند. برای درک بهتر مقبولیت، ممکن است با اعضای تیم مشورت کنید تا نظرات آنها را در مورد هر گزینه درک کنید.

  • پایداری: این به تأثیرات بلندمدتی اشاره دارد که نتیجه تصمیم ممکن است بر محل کار شما داشته باشد و اگر شرکت بتواند تغییر را برای مدت زمان طولانی حفظ کند.

مطالب مرتبط: ۱۱ گام برای تصمیم گیری بیشتر در محل کار (با نکات)

۵. تصمیم خود را بگیرید

پس از بررسی همه گزینه های موجود، وقت آن است که تصمیم بگیرید که انتخاب خوبی برای محل کار شما است. تصمیمی بگیرید که به بهترین وجه با نیازهای محل کار شما مطابقت دارد. سپس، می توانید برنامه ای برای اعمال تغییرات در محل کار خود ایجاد کنید. برای انجام این کار، مطمئن شوید که اعضای کارکنان را از تغییر مطلع کرده و نحوه تأثیر آن را توضیح دهید. به هر گونه نگرانی یا سؤالی که ممکن است داشته باشند رسیدگی کنید.

۶. انتخاب خود را مرور کنید

پس از تصمیم گیری و اعمال تغییرات لازم، زمانی را به بررسی تاثیر انتخاب خود اختصاص دهید. تعیین کنید که چگونه بر کارکنان و سایر اعضای مدیریت تأثیر می گذارد. ممکن است از کارمندان بخواهید که درباره تصمیم به شما بازخورد بدهند، یا ممکن است داده ها را برای مدتی پس از تصمیم گیری بررسی کنید. این ممکن است به شما در درک بهتر نتیجه انتخابتان کمک کند. به عنوان مثال، اگر تصمیم گرفتید استراتژی های بازاریابی شرکت خود را به هزینه های کمتر تغییر دهید، ممکن است بودجه محل کار خود را بررسی کنید تا بهتر متوجه شوید پولی که به دلیل تصمیم شما پس انداز شده است.

مرتبط: مهارت های تصمیم گیری: تعریف و مثال ها

نکاتی برای تصمیم گیری موثر در مدیریت

در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند تا در نقش مدیریت خود تصمیمات موثری بگیرید:

اهداف خود را مشخص کنید

سعی کنید اهدافی را که می خواهید تیمتان به آن دست پیدا کند، شناسایی کنید. هنگام تصمیم گیری، ممکن است اهداف خود را بررسی کنید تا ببینید آیا هر یک از گزینه های موجود ممکن است بر اهداف شما تأثیر بگذارد یا خیر. به عنوان مثال، اگر هدف شما این است که تیم خود را به ۲۵ نفر افزایش دهید، ممکن است تصمیم بگیرید تا زمانی که به هدف خود برسید، کارمندان جدیدی را استخدام کنید.

تصمیمات خود را با ارزش های محل کار خود هماهنگ کنید

شما ممکن است تصمیماتی بگیرید که مطابق با ارزش های محل کار شما باشد تا شهرت شرکت مثبت باقی بماند، نه اینکه تصمیمی بگیرید که باعث شود شرکت از ارزش های اصلی خود دور شده به نظر برسد. به عنوان عضوی از مدیریت، سعی کنید در نظر بگیرید که کدام گزینه ممکن است به بهترین وجه با ارزش ها و باورهای شرکت هماهنگ باشد. به عنوان مثال، اگر محل کار شما برای کار گروهی ارزش قائل است، ممکن است بر تصمیم گیری تمرکز کنید که منجر به بهبود همکاری یا تیم سازی می شود.

انعطاف پذیر باشید

ممکن است با تصمیمی مواجه شوید که نتیجه مطلوبی نداشته باشد. به عنوان یک رهبر در محل کار خود، مهم است که خود را با تغییر وفق دهید و اگر گزینه اول آنطور که شما برنامه ریزی کرده اید عمل نکرد، گزینه دوم را در دسترس داشته باشید. سعی کنید انعطاف پذیر باشید و با استفاده از مهارت های حل مسئله برای انتخاب گزینه جایگزین، الگوی مثبتی برای اعضای تیم خود قرار دهید.

مرتبط: مدل های مختلف تصمیم گیری که باید بدانید – و مزایا و معایب آنها

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *