بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۳۴ سوال مصاحبه استعدادیابی و نمونه پاسخ

یافتن استعداد خود

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر از کمک به افراد برای رسیدن به اهداف شغلی خود لذت می برید، شغلی در زمینه استعدادیابی ممکن است انتخاب خوبی برای شما باشد. در طول مصاحبه برای این نوع نقش، ممکن است چند سوال رایج از شما پرسیده شود. آماده کردن پاسخ های مصاحبه ممکن است به شما کمک کند تا تاثیر قوی داشته باشید.

در این مقاله از ایوسی، به این می پردازیم که مصاحبه استعدادیابی چگونه است، سوالات متداول مصاحبه را برای مدیران و متخصصان استعدادیابی به اشتراک می گذاریم و نمونه پاسخ هایی را برای راهنمایی شما ارائه می دهیم.

مطالب مرتبط: ۲۱ نکته در مصاحبه شغلی: چگونه تاثیر خوبی داشته باشیم

مصاحبه استعدادیابی چیست؟

مصاحبه استعدادیابی مصاحبه ای است که به کارفرمایان کمک می کند تا تعیین کنند آیا یک نامزد برای نقش یک متخصص استعدادیابی واجد شرایط است یا خیر. در طول این مصاحبه، یک کارفرما ممکن است از شما سوالاتی بپرسد تا در مورد مهارت ها و توانایی های بین فردی شما برای یافتن نامزدهای واجد شرایط بیشتر بدانید. شخصی در این موقعیت به توانایی ایجاد شبکه ای از مخاطبین و ارتباط با افرادی که به دنبال شغل هستند نیاز دارد. مصاحبه استعدادیابی راهی است که کارفرمایان می توانند این توانایی ها را ارزیابی کنند.

مطالب مرتبط: منابع انسانی: تعریف و چگونگی کارکرد آن

تفاوت بین استعدادیابی و استخدام چیست؟

اگرچه متخصصان استعدادیابی و استخدام کنندگان وظایف شغلی متداخل زیادی دارند، چند تفاوت کلیدی بین این دو نقش وجود دارد. در حالی که استخدام کنندگان در درجه اول بر پر کردن موقعیت های باز متمرکز هستند، مدیران و متخصصان جذب استعداد بیشتر بر ایجاد یک برنامه منابع انسانی بلند مدت برای شرکت ها تمرکز می کنند.

متخصصان استعدادیابی به شرکت‌ها کمک می‌کنند برندی ایجاد کنند که استعدادهای تخصصی بیشتری را جذب کند، در حالی که استخدام‌کنندگان به احتمال زیاد مشاغلی را پر می‌کنند که به مجموعه مهارت‌های عمومی بیشتری نیاز دارند. شرکتی که به دنبال رهبران، متخصصان و مدیران اجرایی است، به جای استخدام، یک متخصص جذب استعداد استخدام می کند. تخصص متخصصان کسب استعداد به آنها کمک می کند تا مشاغل سطح بالایی را که به مجموعه مهارت های خاص تری نیاز دارند، پر کنند. آنها تمایل دارند در صنایع خاص مانند پزشکی، حقوق، امور مالی و فناوری کار کنند.

مطالب مرتبط: چگونه مهارت های استخدام را در رزومه خود برجسته کنید (به علاوه یک مثال)

سوالات عمومی

این سوالات کلی مصاحبه استعدادیابی به کارفرما کمک می کند تا در مورد شخصیت و علاقه شما به یک موقعیت استعدادیابی بیشتر بیاموزد:

  • یکم بیشتر درباره ی خودت بهم بگو.

  • علایق یا سرگرمی های شما خارج از کار چیست؟

  • چگونه وارد استعدادیابی شدید؟

  • کارفرمای قبلی شما را چگونه توصیف می کند؟

  • چرا به این صنعت علاقه دارید؟

  • چرا می خواهید برای شرکت ما کار کنید؟

  • چه مهارت هایی شما را برای این نقش واجد شرایط می کند؟

  • مراحل فرآیند استعدادیابی شما چیست؟

  • چگونه از روند استخدام به‌روز می‌مانید؟

  • چگونه می توانید به شرکت ما کمک کنید تا نامزدهای بهتری پیدا کند؟

مرتبط: استعدادیابی در مقابل استخدام: تفاوت چیست؟

سوالاتی در مورد تجربه و پیشینه استعدادیابی

این سوالات به کارفرما کمک می کند تا تصمیم بگیرد که آیا تجربه و پیشینه مناسبی برای یک مدیر یا متخصص کسب استعدادهای واجد شرایط دارید یا خیر:

  • در یک نامزد به دنبال چه چیزی هستید؟

  • بزرگترین دستاورد شما به عنوان یک متخصص استعدادیابی چیست ؟

  • آیا از سیستم های ردیابی متقاضی استفاده کرده اید؟

  • تجربه شما از استخدام آنلاین چیست؟

  • از چه منابعی برای یافتن نامزدهای واجد شرایط استفاده می کنید؟

  • چگونه برای مصاحبه با نامزدها آماده می شوید؟

  • چه مراحلی را برای کمک به فرآیند ورود انجام می دهید؟

  • در مورد زمانی به من بگویید که یک نامزد عالی را از دست دادید. چه کاری می توانستید بهتر انجام دهید؟

  • چگونه با نامزدها ارتباط برقرار می کنید؟

  • با چه فرآیندهای غربالگری آشنایی دارید؟

سوالات عمیق

این سوالات عمیق به کارفرما کمک می کند تا بینش خاصی در مورد توانایی های استخدام شما و سایر مهارت های مرتبط با این نقش به دست آورد:

  • چگونه بین دو نامزد با شرایط مشابه تصمیم می گیرید؟

  • چگونه برند اشتغال ما را بهبود می دهید؟

  • اگر کاندیدا دیر می آمد یا برای مصاحبه حاضر نمی شد چه می کنید؟

  • توضیح دهید که برای ایجاد یک طرح جانشین پروری مفید چه کاری انجام می دهید.

  • اگر تقاضای ما برای استخدام های جدید به طور ناگهانی دو برابر شود، چگونه منابع و استخدام با کیفیت را حفظ می کنید؟

  • هنگام انجام یک مصاحبه تلفنی چه سوالاتی خواهید پرسید؟

  • توضیح دهید که برای ایجاد یک فرآیند ورود موثر چه کاری انجام می دهید.

  • از چه راهکارهایی برای حفظ استعدادهای بیشتر استفاده می کنید؟

  • از چه راهکارهایی برای جذب استعدادهای بیشتر استفاده می کنید؟

  • چگونه تعیین می کنید که آیا یک کارمند فعلی برای یک افتتاحیه مناسب است؟

مرتبط: ۱۰۰ سوال بازتابی برای رشد شخصی و شغلی

سوالات مصاحبه با نمونه پاسخ

با استفاده از برخی سوالات بالا، در اینجا توصیه هایی در مورد نحوه پاسخگویی موثر به سوالات رایج مصاحبه استعدادیابی ارائه شده است. هنگام آماده شدن برای مصاحبه خود از این نمونه پاسخ ها به عنوان الهام بخش استفاده کنید:

چه مهارت هایی شما را برای این نقش واجد شرایط می کند؟

یک مدیر یا متخصص کسب استعداد خوب باید مهارت های بین فردی، فنی و بازاریابی داشته باشد. یک مصاحبه کننده این سوال را می پرسد تا ببیند آیا شما مهارت های مرتبط با موقعیت را دارید یا خیر. قبل از مصاحبه، شرح شغل را بخوانید و هر مهارتی را که برای این نقش مورد نیاز است برجسته کنید. سپس به این فکر کنید که کدام یک از این مهارت ها را دارید و در پاسخ در مورد آنها صحبت کنید.

مثال: “در طول تجربه خود به عنوان یک کارمند استخدام و متخصص جذب استعداد، مهارت های خود را در ایجاد رابطه توسعه داده ام. دریافته ام که بخش مهمی از جذب استعدادها ایجاد اعتماد و ارتباطات معنادار با هر فردی است که با آنها تماس می گیرم. اغلب اولین برداشت یک نامزد از شرکت هستم، بنابراین تلاش می‌کنم همه تعاملاتمان را مثبت کنم. توانایی‌های فنی‌ام نیز به من در کارم کمک می‌کند. من از پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی برای بازاریابی موقعیت‌های آزاد و ارتباط با شبکه‌ای از نامزدهای واجد شرایط خود استفاده می‌کنم. “

چگونه برای مصاحبه با نامزدها آماده می شوید؟

مصاحبه ها راهی است که می توانید به نامزدها نشان دهید که شرکت محل خوبی برای کار است. کارفرمایان این سوال را می پرسند تا مطمئن شوند که می توانید یک مصاحبه حرفه ای انجام دهید و استعدادهای بیشتری را جذب کنید. در پاسخ خود توضیح دهید که چه اقداماتی را انجام می دهید تا اطمینان حاصل کنید که سؤالات مصاحبه مناسب را برای یک نقش خاص مطرح می کنید. از چه تکنیک هایی استفاده می کنید تا نشان دهید که چگونه شرکت مکانی دلپذیر برای کار است.

مثال: “قبل از مصاحبه، من در مورد سوالات مصاحبه مفید برای یک نقش خاص تحقیق می کنم. من تصمیم می گیرم که آیا این سوالات همه چیزهایی را که باید در مورد یک نامزد بدانم پوشش می دهد یا خیر و در صورت نیاز موارد بیشتری را اضافه می کنم. همانطور که منتظر یک نامزد هستم، رزومه آنها را مطالعه می کنم. و یک بار دیگر نامه پوششی تا در ذهن من تازه باشد.

من متوجه شدم که برای یک کارفرما به همان اندازه مهم است که تأثیر خوبی بر نامزدها بگذارد. در روزهای مصاحبه، لباس حرفه ای می پوشم تا به نامزد نشان دهم که مصاحبه هایمان را جدی می گیریم. من اتاق کنفرانس را با ایجاد دمای مناسب با نور مناسب آماده می کنم. چند بطری آب هم روی میز می گذارم تا نامزد تشنه شود.»

در مورد زمانی به من بگویید که یک نامزد عالی را از دست دادید. چه کاری می توانستید بهتر انجام دهید؟

کارفرمایان این سوال را می پرسند تا مشخص کنند آیا شما توانایی یادگیری از اشتباهات یا تجربیات خود را دارید یا خیر. به زمانی فکر کنید که با یک نامزد واجد شرایط ارتباط برقرار کردید اما نتوانستید آنها را در طول فرآیند استخدام حرکت دهید. توضیح دهید که از آن موقعیت چه آموخته اید و چگونه فرآیند استخدام خود را بهبود بخشیده اید.

به عنوان مثال: “در طول یک فصل استخدام به خصوص شلوغ، من به دنبال پر کردن یک موقعیت در سطح اجرایی بودم. این نامزد عالی را پیدا کردم و توانستم یک مصاحبه تلفنی اولیه با او داشته باشم. از آنجایی که من خیلی مشغول ایفای نقش های دیگر بودم، چند هفته بود. قبل از اینکه برای یک مصاحبه رسمی با او تماس بگیرم، رفتم. او در پاسخ به من گفت که پیشنهادی در جای دیگری پیدا کرده است. از این تجربه، من یاد گرفتم که با چه کسی بهتر ارتباط برقرار کنم، اولویت بندی کنم. اکنون با کاندیداها شفاف تر هستم و می دهم. آنها جدول زمانی فرآیند استخدام من هستند.”

هنگام انجام یک مصاحبه تلفنی چه سوالاتی خواهید پرسید؟

مصاحبه های تلفنی بخش مهمی از غربالگری نامزدها است. کارفرمایان این سوال مصاحبه را می پرسند تا بدانند آیا تجربه انجام مصاحبه تلفنی را دارید یا خیر. در پاسخ خود توضیح دهید که از مصاحبه های تلفنی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سوابق و علاقه یک نامزد به این نقش استفاده می کنید. سؤالات خاصی را که از نامزدها می‌پرسید به اشتراک بگذارید، مانند ” چرا به شرکت ما علاقه دارید؟” یا “درباره تجربه حرفه ای خود بیشتر به من بگویید.”

مثال: “من متوجه شدم که مصاحبه تلفنی راهی عالی برای بررسی نامزدها برای تعیین اینکه آیا می‌خواهم با آنها برای مصاحبه حضوری ملاقات کنم یا نه. من مصاحبه‌های تلفنی را کوتاه می‌کنم، معمولاً حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. در طول این مکالمه، من می تواند بگوید که آیا یک نامزد در مورد صلاحیت های خود مطمئن است و واقعاً به این نقش علاقه مند است یا خیر.

مشاغل مرتبط با استعدادیابی

استخدام، استخدام، استخدام و آموزش یک زمینه جالب با نقش های متعدد در فرآیند جذب استعداد است. در اینجا ۱۰ شغل در زمینه کسب استعداد وجود دارد که باید در مورد شغل خود فکر کنید:

۱. استخدام کننده

۲. مدیر استخدام

۳. متخصص منابع انسانی

۴. Headhunter

۵. متخصص استعدادیابی

۶. هماهنگ کننده استخدام

۷. مدیر منابع انسانی

۸. مدیر استعداد

۹. مدیر ستادی

۱۰. مشاور جستجوی اجرایی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *