بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

طرح توسعه فردی: چیست و چگونه می توان آن را نوشت

برنامه توسعه فردی موثر

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برای رقابت موثر در بازار کار، شناسایی نقاط قوت خود و داشتن برنامه ای برای بهبود مستمر مهارت های حرفه ای خود مفید است. برنامه های توسعه فردی یا IDP ها می توانند به عنوان ابزار مهمی برای دانش آموزان، متخصصان جدید و کارمندان باتجربه در ساختار توسعه خود عمل کنند. درک چگونگی ایجاد یک IDP ممکن است به شما کمک کند مهارت های مورد نیاز خود را ایجاد کنید و توانایی های موجود خود را برای رسیدن به اهداف حرفه ای خود و پیشرفت شغلی خود تقویت کنید.

 در این راهنما از ایوسی، ما درباره چیستی یک برنامه توسعه فردی بحث می‌کنیم، توضیح می‌دهیم که چرا مفید است، نحوه ایجاد یک در پنج مرحله را توضیح می‌دهیم و نکاتی را به اشتراک می‌گذاریم که ممکن است هنگام نوشتن برنامه به شما کمک کند.

بخوانید: ۸ گام برای پاسخ به یک برنامه بهبود عملکرد (PIP)

برنامه توسعه فردی چیست؟

برنامه توسعه فردی یک برنامه عملی است که برای بهبود دانش، مهارت ها و توانایی های فرد ایجاد می شود. IDP ها می توانند به متخصصان و مدیران آنها کمک کنند تا یک برنامه عملی برای رشد شغلی و توسعه حرفه ای ترسیم کنند. بسیاری از مؤسسات آموزشی نیز از این فرم ها برای کمک به دانش آموزان در تعریف و دستیابی به اهداف بلندمدت خود استفاده می کنند. به طور معمول، یک IDP شامل یک یا دو صفحه است که موقعیت حرفه ای فعلی و اهداف شغلی آینده شما را خلاصه می کند. به شما اجازه می دهد:

  • نقاط ضعف شناسایی شده را تقویت کنید

  • عملکرد کلی را بهبود دهید

  • مهارت ها و شایستگی های تثبیت شده را تقویت کنید

  • بینشی در مورد اهداف شغلی کوتاه مدت و بلند مدت ارائه دهید

اگر کارفرمای شما از IDP استفاده می کند، مدیر شما ممکن است به زودی پس از تاریخ شروع شما با شما ملاقات کند تا با شما یکی ایجاد کند. ممکن است در طول بررسی عملکرد سالانه خود، آن را با هم مرور کنید. طرح توسعه فردی می توانند به کارکنان و مدیران چارچوبی برای سنجش پیشرفت بدهند. این برنامه‌ها معمولاً شامل معیارها و تاکتیک‌هایی هستند که می‌توانید برای رسیدن به اهداف خود از آنها استفاده کنید، مانند گذراندن دوره‌های توسعه حرفه‌ای، کسب گواهی‌نامه‌ها و جستجوی مسئولیت‌های اضافی در محل کار.

مرتبط:  تعیین اهداف برای بهبود شغل خود 

مزایای طرح توسعه فردی

یک IDP موثر می تواند برخی از مزایای زیر را ارائه دهد:

  • اهداف خود را مشخص کنید: IDP ها متخصصان را ترغیب می کنند تا اهداف کوتاه مدت و بلندمدت خود را در نظر بگیرند، که ممکن است به شما در ایجاد یک برنامه عمل برای رسیدن به آنها کمک کند.

  • مهارت‌های خود را بهبود بخشید: این ابزارها به شما کمک می‌کنند شکاف‌های مهارتی را شناسایی کرده و در مورد چگونگی یادگیری مهارت‌های مهمی که می‌توانند به شما در پیشرفت در صنعت کمک کنند، تحقیق کنید.

  • نقاط قوت و ضعف خود را آشکار کنید: درک اینکه در چه چیزی مهارت دارید و در چه مواردی می توانید پیشرفت کنید، می تواند به شما کمک کند حرفه خود را اصلاح کنید، تخصص خود را انتخاب کنید و توانایی های خود را افزایش دهید.

  • خود را به یک مربی متصل کنید: بسیاری از افراد با یک سرپرست، مشاور تحصیلی، مربی شغلی یا مربی، IDP ایجاد می‌کنند، بنابراین ایجاد یکی از آنها ممکن است به شما کمک کند تا با یک حرفه‌ای با تجربه که به شما راهنمایی می‌کند، هماهنگ شوید.

  • تعامل را افزایش دهید:  طرح های توسعه فردی اغلب متخصصان را تشویق می کنند تا روی خودشان سرمایه گذاری کنند و اعتماد به نفس ایجاد کنند، که ممکن است منجر به تعامل بیشتر در درازمدت با شغل شما شود.

مطالب مرتبط:  ۱۶ راه برای دستیابی به رشد خود

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

مراحل زیر ممکن است به شما در ایجاد یک IDP موثر و معنادار برای حرفه خود کمک کند:

۱. اهداف حرفه ای خود را تعیین کنید

به این فکر کنید که چه فرصت های حرفه ای به شما انگیزه و هیجان می دهد. در مورد اینکه چه چیزی به شما انرژی می دهد و کجا اشتیاق خود را پیدا می کنید فکر کنید. این بینش‌ها ممکن است به شما کمک کند تا در موضوعات و فعالیت‌هایی که برای شما معنادار هستند، تلاش کنید، که ممکن است منجر به یک شغل کامل شود. برخی از نکات قابل توجه عبارتند از:

  • کدام فرصت ها در حال حاضر در دسترس شما هستند

  • از چه فعالیت هایی در محل کار یا مدرسه لذت می برید

  • چه مهارت هایی را می خواهید یاد بگیرید تا برای آینده خود آماده شوید

  • جایی که خود را در شش ماه یا سال آینده می بینید

مرتبط:  تعیین هدف موثر: فرآیند ۷ مرحله ای برای موفقیت

۲. نقاط قوت خود را مشخص کنید

یک IDP از شما می خواهد که صادقانه در مورد توانایی های خود فکر کنید. این کمک می کند تا یک جلسه با مدیر یا مشاور خود ترتیب دهید تا در مورد نقاط قوت، مهارت ها و علایق خود صحبت کنید. همچنین توجه به مواردی که می تواند توجه بیشتری را برای آموزش اضافی به کار گیرد، مفید است. یک راه سازنده برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چه کسی هستید این است که از خود بپرسید «چرا». به عنوان مثال، اگر می‌خواهید مهارت‌های فنی خود را بهبود ببخشید، به این موضوع بپردازید که چرا چنین احساسی دارید. عینی بودن در مورد نقاط قوت و ضعف ممکن است به شما در ایجاد یک برنامه موثرتر کمک کند.

۳. اهداف خود را مشخص کنید

در مرحله بعد، می توانید اطلاعات خود را جمع آوری کرده و از آن برای ایجاد اهداف قابل مدیریت برای پیشرفت حرفه ای خود استفاده کنید. در این بخش، به توانایی‌هایی که برای مسیر شغلی شما حیاتی هستند، بپردازید و مشخص کنید که برای رسیدن به اهداف خود چه برنامه‌ای انجام می‌دهید. به عنوان مثال، اگر یکی از اهداف شما بهبود مهارت های برنامه نویسی است، در اینجاست که نحوه برنامه ریزی برای انجام این کار را مشخص می کنید. شما می توانید پیشنهاد ثبت نام در دوره های آنلاینی را بدهید که رایج ترین زبان های برنامه نویسی را آموزش می دهند.

یکی از کلیدهای یک برنامه توسعه فردی به خوبی نوشته شده این است که تا حد امکان خاص باشد تا به شما کمک کند موفقیت خود را اندازه گیری کنید. ممکن است بنویسید که می خواهید یاد بگیرید که چگونه از فرمول ها و توابع جدید در اکسل برای بهبود توانایی خود در جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کنید. وقتی نوبت به بررسی طرح می رسد، می توانید از نمودارها، صفحات گسترده و نمودارهای داده برای ارزیابی پیشرفت خود استفاده کنید.

مطالب مرتبط:  ۱۵ نکته برای تعیین هدف | اهداف اسمارت: تعریف و مثال

۴. طرح خود را اجرا کنید

هنگامی که برنامه خود را ایجاد کردید، می توانید اجرای آن را در حرفه خود شروع کنید. ایده خوبی است که یک کپی از طرح خود را در مکانی به راحتی در دسترس نگه دارید. به این ترتیب، می توانید اغلب به آن ارجاع دهید و پس از تکمیل موارد، موارد را بررسی کنید. این به شما کمک می کند پیشرفت خود را پیگیری کنید. از جدول زمانی و تاریخ های مشخص شده در برنامه آگاه باشید. همچنین می‌توانید برای دریافت منابع و فرصت‌ها برای رسیدن به اهدافتان با مشاور یا مدیر خود تماس بگیرید.

مرتبط:  راهنمای نهایی برنامه ریزی استراتژیک

۵. به تعیین اهداف ادامه دهید

به یاد داشته باشید که برنامه خود را به صورت دوره ای بازبینی کنید تا در حین دستیابی به اهداف اولیه، اهداف جدیدی را تعیین کنید. این امر باعث بهبود مستمر می شود که ممکن است به شما در پیشرفت در طول حرفه کمک کند. نگه داشتن اسناد رشد خود ممکن است مفید باشد. به عنوان مثال، ایجاد یک نمونه کار که نشان می دهد کار شما در طول زمان بهبود می یابد یا ردیابی پیشرفت شما در یک وبلاگ شخصی ممکن است به شما کمک کند تا در مورد پیشرفت حرفه ای خود فکر کنید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط:  فرصت های رشد: ۱۱ راه برای پیشرفت در شغل شما

نکاتی برای ایجاد یک برنامه توسعه فردی

در اینجا چند نکته اضافی وجود دارد که باید هنگام ایجاد طرح خود در نظر بگیرید:

توانایی های فعلی خود را مشخص کنید

اولین گام در ایجاد یک برنامه توسعه فردی، ارزیابی عینی و صادقانه بدنه کار و مجموعه مهارت های خود است. این می تواند به شما کمک کند مطمئن شوید که تمام اهداف و خواسته های شما به طور واقع بینانه قابل دستیابی هستند. به یاد داشته باشید که همیشه می توانید IDP خود را در آینده طوری تنظیم کنید که اهداف بلندپروازانه تری را شامل شود. تعیین اهداف قابل دستیابی که بر مهارت های فعلی شما تکیه دارند بسیار مهم است.

مطالب مرتبط:  راهنمای خودارزیابی (با مثال)

در نظر بگیرید که کدام فرصت های یادگیری برای شما در دسترس است

اگر در حال حاضر مشغول به کار هستید، کارفرمای شما ممکن است مشتاق کمک به شما در رسیدن به اهداف حرفه ای باشد. بسیاری از سازمان‌ها فرصت‌های توسعه حرفه‌ای را به کارمندان ارائه می‌دهند یا برای هر گونه آموزش و تحصیلی که دنبال می‌کنند، هزینه را بازپرداخت می‌کنند. از کارفرمای خود بپرسید که آیا آموزش یا دوره های مرتبط ارائه می دهد یا خیر.

مطالب مرتبط:  چگونه مجموعه مهارت های خود را برای پیشرفت شغلی خود توسعه دهید

به منابع مورد نیاز فکر کنید

در نظر بگیرید که چه مقدار زمان، پول و آموزش ممکن است برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید. این ممکن است به شما کمک کند تا برنامه ای مناسب برای وضعیت فعلی خود ایجاد کنید. برای مثال، اگر بودجه محدودی دارید و نمی‌توانید در یک برنامه آموزشی تمام وقت شرکت کنید، ممکن است از سخنرانی‌های ویدیویی رایگان استفاده کنید و   برای تقویت مهارت‌های خود کتاب‌هایی را از کتابخانه بخوانید.

و بخوانید: نحوه نوشتن برنامه توسعه حرفه ای (PDP) در ۵ مرحله | نوشتن یک برنامه توسعه حرفه‌ای + مثال و الگو

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *