بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۸ نوع انگیزه برای رسیدن به اهداف

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

انگیزه می تواند درونی (از درون) یا بیرونی (از بیرون خود) باشد. عوامل متعددی می توانند به سطوح انگیزه شما کمک کنند و می توانند بر بهره وری، تعهد و تعهد شما به کار و موفقیت تأثیر بگذارند. درک انگیزه های مختلف می تواند به شما کمک کند درس های ارزشمندی را در زندگی شخصی و حرفه ای خود به کار ببرید.

در این مقاله از ایوسی، انواع مختلف انگیزه را مورد بحث قرار می دهیم و مثال هایی از نحوه استفاده از آنها در حرفه خود ارائه می دهیم.

مرتبط: ۸ راه مدیریت انگیزه ی درونی / ۹ روش تقویت انگیزه ی خود

انگیزه چیست؟

انگیزه عوامل درونی و بیرونی است که به تمایل فرد برای متعهد ماندن یا علاقه مند ماندن به یک موقعیت، هدف یا موضوع کمک می کند. برای برتری در حرفه خود، به انگیزه ای نیاز دارید تا به طور مستمر اهداف شغلی خود را دنبال کنید.

به عنوان مثال، ممکن است بخواهید به یک موقعیت مسئولیت بالاتر در سازمان خود ارتقا پیدا کنید. داشتن یک هدف خاص به شما انگیزه می دهد تا عملکرد سطح بالا را ارائه دهید. این همچنین زمانی اعمال می شود که شما در حال مطالعه برای به دست آوردن یک مهارت تخصصی هستید که قدرت درآمد شما را افزایش می دهد.

انگیزه بر اساس عوامل آگاهانه و ناخودآگاه رشد می کند، که می تواند شامل نیاز به به دست آوردن چیزی یا پتانسیل کسب شناخت و تمجید از دیگران باشد. منبع انگیزه شما همچنین می تواند نیاز به کسب درآمد بیشتر برای حمایت از خانواده یا بازنشستگی در سن معینی باشد.

انگیزه درونی و بیرونی

استفاده از انگیزه برای دستیابی به اهداف و تکمیل وظایف زمانی بیشترین تأثیر را خواهد داشت که بتوانید نوع مناسب را برای خود تشخیص دهید. بیشتر انواع انگیزه در یکی از این دسته بندی ها قرار می گیرند:

انگیزه درونی

انگیزه درونی درونی است. به عنوان مثال، زمانی که احساس می کنید برای تکمیل یک کار الهام گرفته اید، ممکن است از انگیزه درونی استفاده کنید زیرا با ارزش های اصلی شخصی شما همسو است. اگر برای یک بانک غذای جامعه داوطلب می شوید زیرا انگیزه خود را از کمک به دیگران می گیرید، احتمالاً با عوامل درونی انگیزه خوبی دارید.

مطالب مرتبط: تحول درونی اساس رسیدن به موفقیت است

انگیزه بیرونی

هنگامی که شما با عوامل خارجی مانند جبران یا تمجید انگیزه عمل می کنید، انگیزه بیرونی را تجربه می کنید. انگیزه بیرونی شما را وادار می کند تا به چیزهایی مانند ترفیع، افزایش حقوق، پاداش، جوایز و نیاز به حفظ معیشت خود و غیره دست یابید.

استفاده از انگیزه بیرونی می تواند به شما کمک کند تا به تعهد و تلاش بیشتری برای دستیابی به اهدافتان بپردازید. اما باید توجه داشته باشید که انگیزه بیرونی ممکن است به مدت کوتاهی شما را تحریک کند، اما برای مدت زمانی طولانی ممکن است کافی نباشد.

بنابراین، بهتر است از ترکیبی از انگیزه درونی و بیرونی استفاده کنید تا بتوانید موفقیت بیشتری در دستیابی به اهداف خود داشته باشید. این دو نوع انگیزه می توانند به هم تکمیلی باشند و شما را به سوی تلاش و پیشرفت مداوم هدایت کنند.

مرتبط: انگیزه درونی در مقابل انگیزه بیرونی: آنچه باید بدانید

انواع انگیزه

در اینجا هشت نوع انگیزه درونی و بیرونی به همراه روش هایی که می توانید آنها را در زندگی کاری خود به کار ببرید، آورده شده است:

انگیزه انگیزشی

انگیزه انگیزشی زمانی است که شما  به  دلیل پاداش بالقوه برای انجام یک کار انگیزه دارید. افرادی که دارای انگیزه هستند، معمولاً تا زمانی که پاداش دریافت می کنند، روی فرآیند دستیابی به هدف تمرکز نمی کنند. شما می توانید از انگیزه های انگیزشی برای تقویت پیشرفت شغلی و توانایی کسب درآمد خود استفاده کنید. اگر خواهان افزایش حقوق هستید ، فکر کردن به استانداردهای زندگی بالاتری که می توانید با دستمزد اضافی به دست آورید، می تواند به شما انرژی دهد تا سهمیه های تولید یا فروش خود را برآورده کنید.

مثال: شما برای ارتقای شغلی تلاش می کنید به دلیل اختیارات بالاتر و چک حقوق بیشتر که با نقش جدید همراه است، نه به دلیل افزایش مسئولیت و رضایت شغلی مرتبط با موقعیت.

انگیزه پیشرفت

این انگیزه مستلزم انجام وظایف برای دستیابی به اهداف خاص است. با انگیزه پیشرفت، احتمالاً بیشتر به متعهد شدن خود به یک چشم انداز و دستیابی به یک هدف اهمیت می دهید تا به جوایز.

مثال: شما می توانید دانشمندی باشید که سازمانش برای ایجاد واکسنی کار می کند که می تواند یک ویروس کشنده را درمان کند. برای شما، موفقیت در ایجاد یک محصول نجات بخش است تا ارزش تجاری بالقوه کشف. یک فرد با انگیزه موفقیت همچنین می تواند فردی باشد که زمان زیادی را صرف توسعه یک فرآیند تولید جدید می کند زیرا به جای فروش حق ثبت اختراع، می خواهد بهره وری را بهبود بخشد و ضایعات را کاهش دهد.

مطالب مرتبط: چرایی های زندگی، بزرگ ترین حرکت دهنده های شما به سوی موفقیت

انگیزه قدرت

وقتی صدها ساعت را صرف ساختن کسب و کار خود می کنید یا در زمینه خود متخصص می شوید، در تلاش هستید تا بر معیشت خود کنترل داشته باشید. اگر برای کنترل زندگی خود و دیگران تلاش می کنید، انگیزه شما احتمالاً قدرت است. شما از کارهایی لذت می برید که تنها تعیین کننده اتفاقاتی که برای پول، غذا، سلامتی، روابط و غیره شما می افتد، می شوید.

انگیزه قدرت می تواند راهی مثبت برای توسعه حرفه شما باشد، اما می تواند به چالش هایی نیز منجر شود. تلاش آگاهانه برای تامین منبع درآمد و اتخاذ عادات غذایی سالم، یک هدف نجیب است. با این حال، مهم است که به نظرات مردم در مورد زندگی خود، انتخاب های غذایی، مذهب، دانش و سایر انتخاب های شخصی احترام بگذاریم.

مثال: شما مایلید در شرکت خود به یک موقعیت ارشد و مدیریتی ارتقا پیدا کنید تا بتوانید مسئول یک تیم باشید. برای اینکه خود را واجد شرایط ترفیع کنید، یک دوره آموزشی مدیریت را گذرانده و برای یک موقعیت آزاد در شرکت خود درخواست دهید.

انگیزه ترس

ترس از عواقب منفی می تواند شما را از تجربه ناخوشایندی مانند خاتمه کار، تنزل رتبه، شکایت، رکود در یک نقش و موارد دیگر سوق دهد. در حالی که انگیزه ترس لزوما سالم یا پایدار نیست، می تواند در کوتاه مدت انگیزه ای موثر باشد.

مثال: از دست دادن بالقوه معیشت ناشی از از دست دادن سهمیه‌های فروش می‌تواند شما را ترغیب کند که روش‌های جدیدی برای جلب مشتری بیاموزید و مهارت‌های تماس سرد خود را تقویت کنید.

انگیزه وابستگی

این انگیزه که به عنوان “انگیزه اجتماعی” نیز شناخته می شود، تعامل اجتماعی بین افراد را تشویق می کند. فردی که به وابستگی هدایت می شود با روحیه همکاری و پذیرفتن نگرش های مطلوب آنها توسط دیگران برانگیخته می شود. این نیاز می تواند به شما انگیزه دهد تا عضوی فعال در گروه های اجتماعی باشید.

احساس تعلق و کمک به خیر عمومی می تواند شما را به سوی تبدیل شدن به فرد بهتری سوق دهد و منجر به رضایت و شادی بیشتر شود. اگر پاداش های مالی در دسترس نیست، این برای افزایش تعهد شما به اهداف شغلی عالی است.

مثال: اگر شما یک حرفه ای هستید، می توانید انگیزه خود را از تقدیری که همکاران و مافوق به شما برای مشارکت شما در موفقیت سازمان می دهند، بدست آورید.

انگیزه شایستگی

انگیزه شایستگی افراد را وادار می کند تا در کاری که انجام می دهند مهارت بالایی داشته باشند و به آنها امکان می دهد در جنبه های مهم شغل خود متخصص موضوع شوند. چنین متخصصانی شامل جراحان مغز و اعصاب، مهندسان هوانوردی و سایر متخصصانی هستند که از مهارت های حل مسئله خود برای پاسخ به مشکلات منحصر به فرد استفاده می کنند. برای این دسته از افراد، انگیزه آنها از توانایی استفاده از شایستگی خود در جایی است که بیشترین تفاوت را ایجاد می کند.

مثال: یک جراح قلب تصمیم می گیرد برای انجام یک عمل جراحی پیشرفته تحت آموزش های تخصصی قرار گیرد.

انگیزه نگرش

این انگیزه ای است که فرد را به تغییر ادراک یا افکار دیگران سوق می دهد. افراد با انگیزه نگرش به دنبال تقویت تعاملات خود با سایر افراد از طریق بهبود تعاملات اجتماعی هستند. این تمرکز بر ایجاد احساس بهتر در اطرافیانتان نسبت به شما و خودشان است.

مثال: شما داوطلب می شوید تا کمپینی را در دفتر رهبری کنید که هدف آن تغییر درک کارکنان نسبت به تغییر پیشنهادی است که ممکن است بر نقش ها و محتوای شغلی تأثیر بگذارد. همچنین می تواند به شکل کمک به اعضای تیم شما برای دستیابی به بالاترین پتانسیل یا موفقیت خود را نشان دهد.

انگیزه انتظار

این نظریه روان‌شناختی بر این باور است که افراد با انتظار نتیجه مطلوب از تلاش‌های خاص برانگیخته می‌شوند. درجه ای که پاداش یک عمل خاص شما را برای دستیابی به آن هدف بر اساس اعتقاد شما که می توانید پاداش دریافت کنید، انگیزه می دهد، اندازه گیری می کند. تمرکز این انگیزه این است که شما باید فعالیت هایی را انتخاب کنید که در آنها از دستیابی به نتایج مطلوب مطمئن هستید.

مثال:  یک تنیس باز ستاره ای برای المپیک تلاش می کند زیرا سطح مهارت آنها باعث می شود انتظار داشته باشند که مدال طلا کسب کنند.

انگیزه خودتحقیق

انگیزه خودتحقیق زمانی پیش می آید که شما به جستجو و کشف معنی و اهمیت زندگی خود علاقه مند هستید. افرادی که دارای این نوع انگیزه هستند، تمایل دارند تا به گسترش دانش، تجربه و فرآیندهای شخصی خود توجه کنند. آنها به دنبال رشد شخصی و حرفه ای، آموزش و یادگیری مداوم و توسعه قدرت های خود هستند.

مثال: یک هنرمند که خود را به کمک هنر و ایجاد خلق و خوی خود در جهان بهتر نشان می دهد، از انگیزه خودتحقیق برخوردار است. این انگیزه به آنها کمک می کند تا به توسعه خلاقیت و نوآوری در هنر خود بپردازند.

هرکدام از این انواع انگیزه می تواند در مواقع و محیط های مختلف، افراد را برای دستیابی به اهداف خود الهام بخشد. اهمیت این انگیزه ها به تناسب نیازهای شخصی و شرایط فردی متغیر است، بنابراین ممکن است شما بیشتر از یکی از این انواع انگیزه برای رسیدن به موفقیت در زندگی و کارتان استفاده کنید.

مرتبط: ۸ نکته برای اینکه چگونه سخت کار کنیم

نحوه استفاده از انگیزه

از آنجایی که انواع مختلفی از انگیزه وجود دارد، ممکن است متوجه شوید که بیش از یک انگیزه برای شما اعمال می شود. بهترین راه برای بالا نگه داشتن سطح انگیزه، ترکیب انواع انگیزه و استفاده از آنها برای سوق دادن خود به سمت اهداف و مقاصد شغلی و زندگی است.

برای بالا نگه داشتن سطح انگیزه خود از نکات زیر استفاده کنید:

۱. ایجاد اهداف

هدف گذاری روشی قدرتمند برای بالا نگه داشتن سطح انگیزه شماست. این کمک می کند انرژی شما به سمت چیزهایی هدایت شود که بیشترین تفاوت را در کار و زندگی شما ایجاد می کنند. استفاده از  تکنیک SMART را  برای تعیین اهداف خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و به موقع در نظر بگیرید.

۲. اهداف خود را به مردم بگویید

یک راه عالی برای ایجاد انگیزه در خود این است که به یکی از نزدیکان خود در مورد برنامه های خود بگویید. این می تواند همکار یا خویشاوند شما باشد، اما اعلام اهدافتان می تواند شما را مصمم تر کند زیرا احساس مسئولیت می کنید.

۳. پیشرفت خود را اندازه گیری کنید

برنامه ای برای اندازه گیری اهداف خود داشته باشید و بدانید که برای رسیدن به آنها چه کاری باید انجام دهید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید فروش خود را تا پایان سال ۵۰ درصد افزایش دهید، می توانید هر ماه مجموع خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که پیشرفت تدریجی دارید. دیدن اینکه تلاش‌های مثبتی برای رسیدن به اهداف خود انجام داده‌اید، می‌تواند باعث عزم بیشتر شود.

۴. به خود پاداش دهید

تقویت های مثبت یکی از موثرترین عوامل انگیزشی هستند. شما می توانید برای دستیابی به هدف نهایی خود یا برای تکمیل نقاط عطف در طول مسیر به خود پاداش بدهید. به عنوان مثال، می‌توانید پس از اتمام یک ساعت کار، ده دقیقه پیاده‌روی کنید یا برای اینکه شرکت خود را به یک قرارداد مهم برسانید، یک خرید عمده انجام دهید.

مطالب مرتبط بیشتر:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

5 پاسخ

  1. سلام

    تمام مقالاتتان عالی هستند و از این بابت بسیار از شما ممنون هستم

    بهترین نوع انگیزه چیست؟

    1. سلام

      اگه منظور از میون انگیزه‌های پیشرفت، قدرت، انگیزشی، ترس، انتظار، وابستگی، شایستگی، نگرش و خودتحقیقیه که باید بگم: بهترین نوع انگیزه رو نمی‌شه به صورت عمومی مشخص کرد و بستگی به شرایط و ویژگی‌های هر فرد داره. اما بین موارد فوق، انگیزه پیشرفت به عنوان یکی از مهم‌ترین واحد‌های انگیزشی شناخته می‌شه، چون افراد به دلیل تمایل به بهبود و ارتقاء خودشون، به طور طبیعی انگیزه بیشتری برای دستیابی به اهدافشون دارند. این نوع انگیزه باعث می‌شه فرد تلاش بیشتری برای رسیدن به استانداردهایی که برای خودش تعیین کرده، بکنه و در نتیجه به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنه.

      و البته اگه چارچوب کلی انگیزه درونی و بیرونی رو هم در این رتبه دهی قرار بدیم، قطعا باید بگم: انگیزه درونی بهترین نوع انگیزه است چون این نوع انگیزه از داخل فرد برمی‌آد و از اعماق او می‌آد. افرادی که انگیزه درونی قوی دارند، به خودشون اهمیت می‌دن و با اعتماد به نفس و انگیزه از داخل، به دستاوردهای بزرگی دست می‌یابند. این نوع انگیزه برای پایداری و موفقیت بیشتر، موثرتر از انگیزه‌های بیرونی و خارجیه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *