بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

برنامه ریزی استراتژیک چیست؟ تعریف، تکنیک ها و مثال ها

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

شرکت‌ها اغلب اهدافی، هم گسترده و هم خاص، در مورد اینکه چگونه می‌خواهند از راه‌های خاصی به موفقیت برسند، دارند. برنامه ریزی استراتژیک به کسب و کارها کمک می کند تا اهداف و جدول زمانی را برای دستیابی به آن اهداف تعیین کنند. تمرکزی را برای نحوه عملکرد و تصمیم گیری یک شرکت فراهم می کند.

در این مقاله به تعریف برنامه ریزی استراتژیک، بحث در مورد تکنیک های برنامه ریزی استراتژیک و ارائه مثال هایی از برنامه ریزی استراتژیک موثر می پردازیم.

برنامه ریزی استراتژیک چیست؟

برنامه ریزی استراتژیک از طریق عوامل متعددی مانند مدیریت زمان و تخصیص منابع، اهداف دست یافتنی ایجاد می کند. برنامه ریزی استراتژیک که به خوبی انجام شود، عملیات را بهبود می بخشد، تمرکز را فراهم می کند، اولویت ها را تعیین می کند و همکاری را افزایش می دهد. می تواند آینده یک سازمان را هدایت و شکل دهد.

اگر یک شرکت جدید است یا تغییرات قابل توجهی را تجربه می کند، اعضای تیم ممکن است برای ایجاد یا به روز رسانی برنامه استراتژیک با یکدیگر همکاری کنند. تصمیم گیرندگان ممکن است مدیران، رهبران بخش یا رهبران تیم باشند.

مرتبط:  راهنمای نهایی برنامه ریزی استراتژیک

نحوه ایجاد یک برنامه استراتژیک

اگر بخشی از یک کمیته برنامه ریزی استراتژیک هستید، می توانید این مراحل را برای ایجاد یک برنامه موثر دنبال کنید:

  1. چشم انداز شرکت را روشن کنید
  2. یک طرح کلی بسازید
  3. اهداف دقیق ایجاد کنید
  4. تصمیم بگیرید که چگونه پیشرفت خود را پیگیری کنید
  5. همه کارمندان را درگیر کنید
  6. به طور معمول پیگیری کنید

۱ . چشم انداز شرکت را روشن کنید

یکی از اولین گام ها در برنامه ریزی استراتژیک، تعریف چشم انداز، ارزش ها و ماموریت برای سازمان است. چشم انداز هدف بلندمدت کسب و کار است و شما باید آن را بر اساس اهداف بلند پروازانه اما واقع بینانه قرار دهید. ارزش‌ها باورهایی هستند که پایه و اساس شرکت را ایجاد می‌کنند و بر هر بخش از کسب‌وکار، از استراتژی‌های بازاریابی گرفته تا فرهنگ محل کار، تأثیر می‌گذارند. ارزش‌ها باید باورهایی باشند که می‌خواهید کارکنان به طور منظم تمرین کنند، در حالی که مأموریت هدف شما را به عنوان یک شرکت تعریف می‌کند.

این می‌تواند یکی از طولانی‌ترین فرآیندها باشد زیرا گروه شما باید بر روی تعاریف یکسانی برای همه اجزای سطح بالای سازمان به توافق برسند.

۲ . یک طرح کلی بسازید

شما باید یک طرح کلی ایجاد کنید که شامل همه چیزهایی باشد که می خواهید در طول جلسه برنامه ریزی خود بحث کنید. طرح کلی شما را از طریق یک سری مراحل راهنمایی می کند، از جمله مرحله ارزیابی، تدوین استراتژی و اطلاع رسانی اقدامات لازم برای پیشبرد شرکت به سمت چشم انداز استراتژیک.

رهبران دپارتمان‌ها باید درباره بخش‌های خود تحقیق و اطلاعات جمع‌آوری کنند تا به طرح کلی کمک کنند. تیم برنامه ریزی باید وضعیت فعلی کسب و کار و همچنین عواملی را که در آینده بر آن تأثیر می گذارد، درک کند. طرح کلی همچنین تعیین می کند که کدام کارمندان باید وظایف خود را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که تیم به اهداف خود می رسد.

۳ . اهداف دقیق ایجاد کنید

هنگامی که مأموریت و طرح کلی خود را مشخص کردید، در مورد اهدافی که تیم می خواهد تعیین کند صحبت کنید. این اهداف باید با ضرب‌الاجل‌ها و معیارهای تعیین‌شده مشخص شوند. به عنوان مثال، یک تیم بخش بازاریابی می تواند تصمیم بگیرد که می خواهد پنج مقاله برای وب سایت شرکت بنویسد و در ۳۰ روز آینده در مجموع ۱۵۰۰۰ بازدید از صفحه داشته باشد. هر هفته، آنها می توانند تجزیه و تحلیل های خود را بررسی کنند تا ببینند چقدر به رسیدن به آن هدف نزدیک هستند.

مرتبط:  تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

۴ . تصمیم بگیرید که چگونه پیشرفت خود را پیگیری کنید

بخش مهمی از فرآیند برنامه ریزی استراتژیک ایجاد سیستمی برای ردیابی پیشرفت شما است. شما می توانید این کار را با ایجاد و بررسی منظم گزارش ها انجام دهید. ممکن است شرکت شما قبلاً گزارش هایی ایجاد کند که برای برنامه ریزی شما اعمال می شود. از اینها برای مستندسازی پیشرفت خود استفاده کنید و کار خود را به استراتژی خود متصل کنید.

۵ . همه کارمندان را درگیر کنید

هر کارمندی در موفقیت یک شرکت سهیم است. تیم شما باید ماموریت و طرح کلی را با همه اعضای تیم در میان بگذارد و از آنها نظر بخواهد. کارمندان ممکن است درک بهتری از کارهایی که شرکت می‌تواند انجام دهد و نمی‌تواند انجام دهد، داشته باشند. ارتباط با همه کارکنان همچنین تضمین می کند که همه در جهت اهداف یکسانی کار می کنند و به آنها نقش فعالی در برنامه ریزی آینده شرکت می دهد.

۶ . به طور معمول پیگیری کنید

پس از اتمام برنامه استراتژیک، به طور دوره ای آن را مرور کنید. با کارمندان ملاقات کنید و نحوه پیشرفت شرکت به سمت اهداف خود را بررسی کنید. اگر هدفی عقب مانده است، دلیل آن را با کارمندان در میان بگذارید و ببینید چگونه می توان آن را بهبود بخشید. شما همچنین باید پیشرفت خود را به طور منظم با کل شرکت به اشتراک بگذارید.

مرتبط:  اهداف هوشمند: تعریف و مثال

مثال برنامه ریزی استراتژیک

در اینجا یک مثال از یک برنامه استراتژیک برای بهبود رضایت مشتری آورده شده است:

شما بخشی از یک تیم برنامه ریزی استراتژیک هستید که در ابتدای فروردین هدفی را تعیین می کند که مشتریان شما را به عنوان یک شریک قابل اعتماد در نظر بگیرند. همچنین می‌خواهید تا پایان سه‌ماهه میزان رضایت آنها را از ۸۰ درصد به ۸۵ درصد افزایش دهید. برای دستیابی به این هدف، شما می خواهید کنفرانس سالانه مشتری خود را بهبود بخشید. وظایف مختلفی وجود دارد که باید به آنها برسید، مانند شناسایی مکان و تاریخ، ایجاد دستور کار، دعوت از سخنرانان، توسعه رویدادهای اجتماعی، ایجاد منوها و ارسال دعوتنامه.

تیم استراتژیک شما بخش های خاصی را در شرکت برای تکمیل

هر کار اختصاص می دهد. شما جلسات هفتگی برگزار می کنید تا مطمئن شوید که هیچ تاخیری در برنامه وجود ندارد. شما همچنین در ابتدای اردیبهشت و خرداد یک جلسه سراسری شرکت را برنامه ریزی می کنید تا بتوانید نظرات تیم را دریافت کرده و پیشرفت ها را به اشتراک بگذارید. این تیم یک جلسه نهایی را در ۳۱ خرداد برنامه ریزی می کند تا جزئیات لحظه آخری را بررسی کند.

یک هفته پس از کنفرانس، تیم شما یک نظرسنجی برای ارزیابی میزان رضایت مشتریان شما ارسال می کند. یک ماه بعد از کنفرانس، نتایج را جمع آوری کرده و با کل شرکت به اشتراک خواهید گذاشت.

مرتبط: ۱۶ بهترین کتاب استراتژی کسب و کار برای خواندن در سال ۲۰۲۲

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *