بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

قراردادهای به علاوه هزینه چیست؟ (تعریف و انواع)

انواع مختلف قراردادهای ساخت و ساز

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

یک قرارداد با هزینه به اضافه یک راه عالی برای متخصصان ساخت و ساز برای استفاده از ابزار و تجهیزات خوش ساخت برای ساخت سازه های با کیفیت بالا بدون نگرانی در مورد هزینه ها است. بسته به نوع پروژه ای که در حال تکمیل آن هستید، انواع مختلفی از قراردادهای به اضافه هزینه وجود دارد. درک قراردادهای مختلف به اضافه هزینه برای تعیین اینکه آیا هر یک از آنها برای شغل آینده شما مناسب است یا خیر، می تواند گام مهمی برای هر حرفه ای ساخت و ساز باشد.

در این مقاله از ایوسی، به بررسی قرارداد به علاوه هزینه پرداخته، انواع مختلف موجود را مورد بحث قرار می دهیم و مزایا و معایب استفاده از این نوع قرارداد را فهرست می کنیم.

قرارداد به اضافه هزینه چیست؟

قرارداد به اضافه هزینه نوعی قرارداد ساخت و ساز است که به پیمانکار یا مدیر ساخت و ساز اجازه می دهد برای هر گونه هزینه های مربوط به ساخت و ساز که در طول پروژه انجام می شود، پرداختی دریافت کند. پیمانکار این پرداخت را همراه با مبلغ غرامت توافق شده برای انجام موفقیت آمیز کار دریافت می کند. عناصر قرارداد به اضافه هزینه عبارتند از:

  • هزینه های مستقیم: هزینه های مورد نیازی است که پیمانکاران در حین کار انجام می دهند، مانند هزینه های مواد، تجهیزات، پیمانکاران فرعی یا مشاور.

  • هزینه‌های غیرمستقیم: این هزینه‌ها که به عنوان هزینه‌های سربار نیز نامیده می‌شوند، هزینه‌های مرتبط با کسب‌وکار هستند که معمولاً برای اجرای کار مورد نیاز هستند، مانند فضای اداری، مسافت پیموده شده و بیمه کار.

  • سود: این هزینه نهایی است که پیمانکاران پس از اتمام پروژه دریافت می کنند و معمولاً قبل از شروع کار بین مدیر پروژه و پیمانکار توافق می شود. این مبلغ معمولاً یک درصد ثابت است که اغلب بر اساس هزینه های مستقیم استفاده شده برای تکمیل پروژه است.

مطالب مرتبط:  رایج ترین انواع قراردادهای تجاری

انواع قراردادهای هزینه به اضافه

بسیاری از قراردادهای به علاوه هزینه در دسترس هستند که برای نوع خاصی از پروژه ای که در حال تکمیل آن هستید مناسب هستند. قراردادهای مختلف هزینه به اضافه عبارتند از:

  • هزینه جایزه به اضافه هزینه: قرارداد بین مدیران پروژه و پیمانکاران معمولاً یک پرداخت از پیش تعیین شده را بیان می کند که پیمانکاران می توانند در صورت تکمیل پروژه به درستی، به موقع و در چارچوب بودجه، آن را دریافت کنند. اگر آنها نتوانند به این اهداف برسند، پیمانکاران ممکن است در عوض جریمه دریافت کنند.

  • هزینه ثابت به اضافه هزینه: با این قرارداد، مدیران پروژه هم هزینه های مستقیم و هم غیرمستقیم را پوشش می دهند و هزینه ثابتی را که از قبل توسط هر دو طرف تعیین شده است به پیمانکار می پردازند.

  • هزینه تشویقی به اضافه هزینه: مدیران پروژه این هزینه ها را بر اساس عملکرد پیمانکار تعیین می کنند. اگر آنها به درستی از قوانین و مقررات مندرج در قرارداد پیروی کنند، پیمانکار هزینه تشویقی قابل توجهی دریافت می کند.

  • هزینه به علاوه درصد هزینه: اگر پیمانکار در نهایت هزینه های بیشتری را برای هزینه های مستقیم و غیرمستقیم هزینه کند و ثابت کند که برای تکمیل موفقیت آمیز یک پروژه با کیفیت به پرداخت های اضافی نیاز دارد، بازپرداخت آنها در کنار مبالغ هزینه افزایش می یابد.

  • نرخ ثابت هزینه به اضافه: در این قرارداد، مدیر پروژه هزینه‌هایی را که پیمانکار در گذشته انجام داده است بررسی می‌کند و از این اطلاعات برای تعیین نرخ‌های نیروی کار از پیش تعیین‌شده استفاده می‌کند.

مطالب مرتبط:  قرارداد زمان و مواد: موارد، موارد استفاده، مزایا و معایب

مزایا و معایب قراردادهای هزینه به اضافه

هم پیمانکار و هم مدیر پروژه ممکن است تجربیات مثبت و منفی در استفاده از قراردادهای هزینه به اضافه داشته باشند. مزایا و معایب مشترک قراردادهای هزینه به اضافه عبارتند از:

مزایای

قراردادهای به اضافه هزینه، خرید ابزار و مواد برای پروژه را برای پیمانکاران آسان تر می کند، بدون اینکه کیفیت نتیجه نهایی را به خطر بیندازند. مزایای رایج قراردادهای هزینه به اضافه عبارتند از:

  • به پیمانکاران امکان خرید تجهیزات و ابزار با کیفیت بالا را می‌دهد: از آنجایی که هزینه‌های ابزار و اقلام تجهیزات از دستمزد پیمانکار خارج نمی‌شود، آن‌ها برای خریدهایی که کیفیت کلی پروژه را بهبود می‌بخشد، تردید کمتری دارند. این به این معنی است که مدیر پروژه می تواند محصول نهایی خوبی را ارائه دهد که مشتریان را راضی کند.

  • خطرات پیمانکار را کاهش می دهد: اغلب لحظاتی وجود دارد که یک پیمانکار به دلیل آسیب های وارد شده به محل ساخت و ساز، آب و هوای ناپایدار یا طرح های نامشخص پروژه نمی تواند تخمین روشنی ارائه دهد. در اینجا، اگر پیمانکاری بیش از مبلغ تخمینی خود هزینه کند، ممکن است خطر از دست دادن آن مبلغ را داشته باشد زیرا در نهایت از مبلغ توافق شده آنها بیشتر می شود.

  • یک بودجه ثابت و قابل مدیریت برای پروژه حفظ می کند: مدیران پروژه می توانند قبل از موعد با پیمانکاران ملاقات کنند تا بودجه مشخصی برای ابزارها، اقلام تجهیزات و هزینه های نیروی کار پروژه ایجاد کنند. این به طور معمول انگیزه پیمانکاران را برای ماندن در بودجه می کند، زیرا آنها برای تکمیل موفقیت آمیز کار و ماندن در محدوده هزینه ها سود دریافت می کنند و مدیران پروژه را از دریافت فاکتورهای غیرمنتظره برای تجهیزات گران قیمت جلوگیری می کند.

مطالب مرتبط:  پیمانکاران چیست و چه کاری انجام می دهند؟

معایب

اگرچه قراردادهای به اضافه هزینه می تواند هم برای پیمانکاران و هم برای مدیران پروژه مفید باشد، برخی از اشکالات می تواند بر پروژه تأثیر منفی بگذارد. معایب قراردادهای هزینه به اضافه عبارتند از:

  • منجر به یک جدول زمانی پروژه بالقوه طولانی‌تر می‌شود: این پروژه‌ها ممکن است بیشتر از حد انتظار طول بکشد، زیرا پیمانکاران و مدیران پروژه در حال تنظیم و تصویب بودجه و دریافت تأییدیه برای خرید اقلام خاص هستند. بهتر است از این نوع قرارداد در پروژه هایی استفاده کنید که زمان پروژه طولانی تری را ممکن می سازد.

  • شامل پرداخت پیش پرداخت برای ابزار توسط پیمانکار می شود: از آنجایی که پیمانکاران پس از اتمام پروژه بازپرداخت خرید خود را دریافت می کنند، مسئولیت خرید مواد، ابزار و تجهیزات را به تنهایی بر عهده دارند. اگر پیمانکاران بودجه لازم برای خرید مواد گران قیمت را نداشته باشند، ممکن است چالش هایی ایجاد کند که می تواند بر کیفیت کلی پروژه تأثیر منفی بگذارد.

  • نیاز به تلاش بیشتری برای توجیه و ردیابی تمام هزینه‌ها: استفاده از قرارداد به اضافه هزینه معمولاً به این معنی است که پیمانکاران تمام هزینه‌هایی را که انجام می‌دهند در سندی برای ارائه به مدیران پروژه ثبت می‌کنند. آنها همچنین ممکن است از پیمانکاران بخواهند که دلایل خود را برای هر خرید انجام شده توضیح دهند. این معمولاً برای پیمانکاران می تواند زمان بر باشد که ممکن است بر جدول زمانی پروژه ساخت و ساز تأثیر بگذارد.

مطالب مرتبط:  آشنایی با فرآیندها و مراحل مدیریت پروژه

زمان استفاده از قرارداد به اضافه هزینه

ایده آل ترین زمان برای استفاده از یک قرارداد به اضافه هزینه معمولا زمانی است که مدیر پروژه بودجه محدودی دریافت می کند و باعث می شود که آنها نتوانند هزینه های مستقیم یا غیرمستقیم غیرمنتظره را پوشش دهند. یک قرارداد به اضافه هزینه به مدیران پروژه این امکان را می دهد که یک بودجه مصوب را تعیین کنند، آن را با پیمانکاران در میان بگذارند و مطمئن باشند که هزینه های پروژه در حد بودجه از پیش تعیین شده باقی می ماند.

پیمانکاران همچنین زمانی که داده ها یا اطلاعات کافی در مورد پروژه برای ارائه یک برآورد کامل ندارند، قراردادی به اضافه هزینه را ترجیح می دهند. این به آنها اجازه می دهد تا با مدیران پروژه همکاری نزدیک تری داشته باشند تا پروژه و بودجه آن را متناسب با آن تنظیم و به روز کنند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *