بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۷ شغل علوم اجتماعی (با حقوق)

علوم اجتماعی: چیست و مشاغل و شاخه های اصلی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر علاقه مند به مطالعه تعاملات انسانی و نحوه تعامل افراد با محیط اطراف خود هستید، به دنبال مدرک علوم اجتماعی و حرفه باشید. دانستن گزینه های شغلی می تواند به شما کمک کند تا تصمیم استراتژیک تری در مورد آینده خود در نیروی کار بگیرید.

در این مقاله از ایوسی، توضیح می‌دهیم که با مدارک مختلف علوم اجتماعی چه کارهایی می‌توانید انجام دهید، ۱۷ شغل علوم اجتماعی را برای شما فهرست می‌کنیم تا در نظر بگیرید و مهارت‌هایی را که برای به دست آوردن شغل علوم اجتماعی نیاز دارید، به شما اطلاع می‌دهیم.

مطالب مرتبط: ۲۹ شغل برای افراد دارای مدرک جامعه شناسی 

با مدرک علوم اجتماعی چه کاری می توانید انجام دهید؟

چه مدرک کاردانی، لیسانس یا فوق لیسانس در علوم اجتماعی کسب کنید، این فرصت را دارید که مشاغل متنوعی را دنبال کنید. دانستن گزینه های شغلی خود برای هر مدرک به شما این امکان را می دهد که برنامه مناسبی را برای رفع نیازهای خود انتخاب کنید. در اینجا آنچه می توانید با انواع مختلف درجات علوم اجتماعی انجام دهید آورده شده است:

فوق دیپلم

مدارک کاردانی شما را برای موقعیت‌های ابتدایی در طیف گسترده‌ای از صنایع آماده می‌کند. آنها به شما این فرصت را می دهند که دانش پایه در زمینه علوم اجتماعی ایجاد کنید، در حالی که به شما کمک می کند مهارت های مربوطه خود را یاد بگیرید و بهبود بخشید. در اینجا برخی از مشاغلی که می توانید با مدرک کاردانی در علوم اجتماعی دنبال کنید آورده شده است:

  • وکیل حقوقی: یک وکیل از طریق انجام تحقیقات حقوقی، ایجاد اسناد دادگاه، بررسی سوابق و برقراری ارتباط با شاهدان و موکلان از وکلا حمایت می کند.

  • دستیار تحقیقات علوم اجتماعیدستیاران تحقیقات علوم اجتماعی به دانشمندان علوم اجتماعی در انجام انواع وظایف تحقیقاتی کمک می کنند. آنها آزمایش ها را انجام می دهند، نتایج را بررسی می کنند و پایگاه های داده را مدیریت می کنند.

  • دستیار خدمات اجتماعی و انسانیدستیاران خدمات اجتماعی و انسانی کمک مورد نیاز مشتریان خود را شناسایی می کنند. آنها برنامه های درمانی را توسعه می دهند، به مشتریان خود کمک می کنند تا در فعالیت های روزانه خود کمک بگیرند و خدمات مختلف را هماهنگ کنند.

به غیر از استخدام سطح پایه، مدرک کاردانی در علوم اجتماعی نیز می تواند شما را برای برنامه لیسانس علوم اجتماعی در دانشگاه آماده کند.

مدرک کارشناسی

هنگامی که با مدرک لیسانس در علوم اجتماعی فارغ التحصیل می شوید، می توانید در بسیاری از مشاغل از جمله موارد زیر به دنبال استخدام باشید:

  • تحلیلگر دادهتحلیلگران داده ها داده ها را جمع آوری می کنند، نتایج را تجزیه و تحلیل می کنند و یافته های خود را به تیم مربوطه در یک شرکت گزارش می دهند. آنها به دنبال روندها در مجموعه داده ها هستند و به ایجاد نیازهای یک شرکت کمک می کنند.

  • تحلیلگر تحقیقات بازار تحلیلگران تحقیقات بازار داده ها را جمع آوری می کنند و از آن برای پیش بینی روند بازاریابی و فروش استفاده می کنند. آنها همچنین موفقیت استراتژی های بازاریابی را دنبال می کنند و روش های جمع آوری داده ها را ارزیابی می کنند.

  • مدیر خدمات عمومی و اجتماعی : مدیران خدمات عمومی و اجتماعی برنامه ها و خدمات مورد نیاز جامعه را تعیین می کنند. آنها بر این برنامه‌ها نظارت می‌کنند، اثربخشی آن‌ها را ارزیابی می‌کنند و در صورت نیاز، بهبودهایی را توصیه می‌کنند.

مدرک کارشناسی ارشد

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد علوم اجتماعی شما را برای فرصت های بیشتر در نیروی کار آماده می کند. در اینجا برخی از مشاغلی که نیاز به مدرک کارشناسی ارشد در علوم اجتماعی دارند آورده شده است:

  • مورخ: مورخان برای درک بهتر وقایع تاریخی اطلاعاتی را جمع آوری می کنند. آنها طیف گسترده ای از شواهد مانند مصنوعات و سوابق را برای تعیین صحت و اهمیت آن بررسی می کنند.

  • دانشمند علوم سیاسی: دانشمندان علوم سیاسی سیستم های سیاسی را مطالعه می کنند، داده ها را جمع آوری و مرتب می کنند، بر اساس تحقیقات سیاسی خود انتشارات ایجاد می کنند و روندهای سیاست را شناسایی می کنند.

  • جامعه شناس: جامعه شناسان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مسائل اجتماعی پروژه های تحقیقاتی ایجاد می کنند. آنها داده ها را با استفاده از روش های مختلف جمع آوری می کنند، از این داده ها نتیجه می گیرند و گزارش هایی را برای تشریح یافته های خود تهیه می کنند.

مطالب مرتبط: چگونه جامعه شناس شویم؟

مشاغل علوم اجتماعی

فارغ از مدرک علوم اجتماعی شما، مطمئناً فرصت های شغلی ارزشمندی خواهید یافت. چه بخواهید در مجریان قانون کار کنید یا به جامعه محلی خود کمک کنید، دانستن همه گزینه های خود در این نوع حرفه تضمین می کند که تصمیم درستی برای آینده خود بگیرید. در اینجا ۱۷ شغل علوم اجتماعی، میانگین حقوق ملی و وظایف اصلی آنها آورده شده است (بروزرسانی آمار در پاییز ۱۴۰۲):

۱. مشاور

میانگین حقوق ملی: ۶۲۹۸۹۹۲۰ تومان در سال

وظایف اولیه: مشاوران به افرادی که به دنبال بهبود سلامت روان خود هستند راهنمایی می کنند. آنها برنامه های درمانی و استراتژی های مقابله ای را برای بهبود کیفیت زندگی کلی بیمارشان آماده می کنند.

مرتبط: ۱۰ مزیت و عیب مشاور بودن

۲. معلم

میانگین حقوق ملی: ۷۷۶۸۱۵۲۰ تومان در سال

وظایف اولیه: معلمان برنامه های درسی ایجاد می کنند و مواد آموزشی را برای دانش آموزان خود آماده می کنند. آنها دانش آموزان را در مورد یک یا چند موضوع آموزش می دهند، آزمون ها را برگزار می کنند، تکالیف خانه را تعیین می کنند و تکالیف نمره می دهند. معلمان همچنین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان خود را زیر نظر دارند و گزارش های پیشرفت را برای پیگیری این پیشرفت ایجاد می کنند.

مطالب مرتبط: با معلم آشنا شوید

۳. تحلیلگر اطلاعاتی

میانگین حقوق ملی: ۱۰۳۳۲۰۰۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه: تحلیلگران اطلاعاتی اطلاعات را از منابع مختلف جمع آوری می کنند تا فعالیت های جرایم سازمان یافته را بهتر پیش بینی کنند. آنها گزارش‌ها و نقشه‌های مکتوب را بر اساس داده‌های اطلاعاتی تهیه می‌کنند، فعالیت‌های مرتبط با جرم و جنایت را مطالعه می‌کنند و با دولت و سازمان‌های اطلاعاتی همکاری می‌کنند تا به‌روزرسانی‌های مربوط به فعالیت‌های اطلاعاتی را به اشتراک بگذارند.

۴. افسر پلیس

میانگین حقوق ملی: ۱۳۶۳۶۹۸۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه: افسران پلیس قانون را اجرا می کنند و نظم را در جامعه خود حفظ می کنند. آنها همچنین صحنه های جنایت و تصادفات را ایمن و بررسی می کنند، مظنونان را دستگیر و مصاحبه می کنند و به تماس های اضطراری پاسخ می دهند.

۵. وکیل

میانگین حقوق ملی: ۱۳۶۵۶۳۸۴۰ تومان در سال

وظایف اصلی: وکلا وکالت موکلان خود را در زمینه های مختلف حقوقی به عهده دارند. آنها تحقیقات حقوقی و موردی را انجام می دهند، قوانین را تفسیر می کنند، با مشتریان مصاحبه می کنند، اسناد قانونی را پیش نویس می کنند و برای رسیدگی های حقوقی نزد قاضی در دادگاه حضور می یابند.

۶. کتابدار

میانگین حقوق ملی: ۱۴۹۲۰۹۲۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه: کتابداران پایگاه داده ای از مواد کتابخانه را نگهداری می کنند، منابع کتابخانه را سازماندهی می کنند، فهرست کتاب ها را انجام می دهند و ممیزی را انجام می دهند. آنها همچنین رویدادهای کتابخانه ای مانند امضای کتاب و رویدادهای کتابخوان را سازماندهی می کنند.

۷. مددکار اجتماعی

میانگین حقوق ملی: ۱۵۱۳۲۰۹۶۰ تومان در سال

وظایف اولیه: مددکاران اجتماعی نیازهای مشتریان خود را شناسایی می کنند و به آنها کمک می کنند تا بر چالش هایی که ممکن است با آن مواجه شوند غلبه کنند. آنها همچنین آنها را به سازمان ها و سازمان های مناسب ارجاع می دهند تا نیازهای آنها را بیشتر برطرف کنند. با داشتن صلاحیت های مناسب می توانید خدمات مشاوره ای ارائه دهید و به عنوان یک مددکار اجتماعی به درمان مسائل مربوط به سلامت روان بپردازید.

مطالب مرتبط: ۱۵ نظریه مهم مددکاری اجتماعی که مددکاران اجتماعی باید بدانند

۸. پرستار رسمی

میانگین حقوق ملی: ۱۵۱۶۹۱۴۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه: پرستاران رسمی معاینات فیزیکی انجام می دهند، سابقه سلامتی بیمار را ثبت می کنند، دارو را تجویز می کنند و بیماران را برای درک بهتر بیماری های آنها مشاهده می کنند. آنها همچنین به بیماران خود در مورد برنامه درمانی خود آموزش می دهند.

مطالب مرتبط: چرا در مراقبت های بهداشتی کار کنیم؟ ۸ دلیل برای در نظر گرفتن یک شغل در مراقبت های بهداشتی

۹. کارشناس روابط عمومی

میانگین حقوق ملی: ۱۶۱۸۹۲۳۶۰ تومان در سال

وظایف اصلی: متخصصان روابط عمومی وجهه عمومی یک شرکت را حفظ می کنند. آنها انتشارات رسانه ای ایجاد می کنند، افکار عمومی را ارزیابی می کنند، روابط خود را با رسانه ها حفظ می کنند، کنفرانس های مطبوعاتی و مصاحبه برپا می کنند و نتایج همه تلاش های روابط عمومی را نظارت می کنند.

مرتبط: ۴۶ شغل روابط عمومی

۱۰. باستان شناس

میانگین حقوق ملی: ۱۷۰۴۸۵۵۶۰ تومان در سال

وظایف اولیه: باستان شناسان مصنوعات را تجزیه و تحلیل می کنند، آزمایش ها را انجام می دهند و گزارش می نویسند تا اطلاعات مربوط به فعالیت های انسانی گذشته را بهتر درک کنند و به اشتراک بگذارند. آنها همچنین بر روند جمع آوری مصنوعات نظارت و تحقیقات انجام می دهند.

۱۱. شهرساز

میانگین حقوق ملی: ۱۷۱۰۹۰۳۶۰ تومان در سال

وظایف اولیه: برنامه ریزان شهری به جوامع در مورد بهترین استفاده از زمین و منابع خود توصیه می کنند. برای مثال، آنها ممکن است مکان را برای جاده ها یا مدارس توصیه کنند. برنامه ریزان شهری همچنین بازرسی انجام می دهند، نقشه ها را تفسیر می کنند، با مقامات دولتی در مورد کاربری اراضی یک جامعه ملاقات می کنند و رد یا تایید پیشنهادهای کاربری زمین را توصیه می کنند.

۱۲. مدیر منابع انسانی

میانگین حقوق ملی: ۱۸۰۱۱۹۵۲۰ تومان در سال

وظایف اصلی: مدیران منابع انسانی بر بخش منابع انسانی یک شرکت نظارت دارند. آنها فرآیند استخدام را مدیریت می کنند و وظایف مربوط به کارکنان، جبران خسارت و ایمنی کارکنان را انجام می دهند.

مطالب مرتبط: منابع انسانی: تعریف و چگونگی کارکرد آن

۱۳. جغرافیدان

میانگین حقوق ملی: ۱۸۸۳۸۲۶۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه: جغرافیدانان ویژگی های فیزیکی زمین را مطالعه می کنند و تعیین می کنند که چگونه فعالیت های انسان بر زمین و جو آن تأثیر می گذارد. آنها همچنین نقشه هایی را برای نمایش داده های جغرافیایی و انجام تحقیقات از طریق روش های مختلف مانند نظرسنجی و گروه های متمرکز ایجاد می کنند.

۱۴. توسعه دهنده وب

میانگین حقوق ملی: ۱۹۴۴۳۵۶۴۰ تومان در سال

وظایف اصلی: توسعه دهندگان وب از نرم افزار برای نوشتن کد برای وب سایت ها و صفحات وب استفاده می کنند. آنها اساسا یک طراحی وب را می گیرند و آن را به یک وب سایت تبدیل می کنند. توسعه دهندگان وب همچنین مشکلات وب سایت را حل می کنند، ترافیک وب سایت را نظارت می کنند، وب سایت را در صورت نیاز به روز می کنند و در کنار طراحان وب و گرافیک کار می کنند.

مطالب مرتبط: با توسعه دهنده وب آشنا شوید 

۱۵. تحلیلگر سرمایه گذاری

میانگین حقوق ملی: ۲۲۹۱۹۹۰۴۰ تومان در سال

وظایف اولیه: تحلیلگران سرمایه گذاری تحقیق انجام می دهند، داده ها را ارزیابی می کنند و از دانش مالی خود برای ارزیابی اطلاعات سرمایه گذاری برای اهداف مختلف استفاده می کنند. آنها همچنین به مدیر خود در مورد بهترین تصمیمات و جهت گیری های مالی مشاوره می دهند.

بخوانید: ۱۰ مهارتی که تحلیلگران مالی به آنها نیاز دارند

۱۶. روانشناس

میانگین حقوق ملی: ۲۶۴۳۵۸۰۸۰ تومان در سال

وظایف اولیه: روانشناسان افراد را برای شناسایی هر گونه اختلال روانی، رفتاری یا عاطفی که ممکن است با آنها مواجه شوند، مشاهده و مصاحبه می کنند. آنها نیازهای بیمار خود را ارزیابی می کنند، یک برنامه درمانی ایجاد می کنند و آزمایش های روانشناختی را برای کمک به ارزیابی تشخیص بیمار خود انجام می دهند.

مطالب مرتبط: با روانشناس آشنا شوید

۱۷. اقتصاددان

میانگین حقوق ملی: ۲۷۶۷۷۹۱۶۰ تومان در سال

وظایف اصلی: اقتصاددانان جوامع را مطالعه می کنند، مسائل اقتصادی را تجزیه و تحلیل می کنند و در مورد سیاست های اقتصادی می نویسند. آنها همچنین به انجام نظرسنجی، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه یافته های خود می پردازند.

مهارت های مورد نیاز برای به دست آوردن شغل علوم اجتماعی

اگر علاقه مند به دنبال کردن یک حرفه علوم اجتماعی هستید، داشتن مهارت های مناسب می تواند به شما کمک کند در حرفه خود برتر باشید. شما می توانید مهارت های علوم اجتماعی خود را از طریق دوره های آموزشی خود یا از طریق کارآموزی یا تجربه کاری مرتبط به دست آورید و بهبود بخشید. در اینجا مهارت هایی وجود دارد که برای به دست آوردن شغل علوم اجتماعی به آنها نیاز دارید:

  • تجزیه و تحلیل: وقتی مدرک علوم اجتماعی را دنبال می کنید، این فرصت را دارید که مهارت های تحلیلی خود را بهبود بخشید. داشتن این توانایی به شما کمک می کند تا داده ها و اطلاعات را بررسی کنید، از یافته های خود نتیجه بگیرید و بر اساس یافته های خود توصیه هایی ارائه دهید.

  • تفکر انتقادی: از آنجایی که علوم اجتماعی با چالش‌های اجتماعی سر و کار دارد، داشتن مهارت‌های تفکر انتقادی قوی می‌تواند به شما در تجزیه و تحلیل داده‌ها و رسیدن به نتیجه‌گیری برای رسیدگی به طیف گسترده‌ای از مشکلات کمک کند. داشتن این مهارت می تواند تقریباً در هر صنعت و موقعیتی کمک کند.

  • ارتباط: فارغ از شغل شما در علوم اجتماعی، باید مهارت های ارتباطی شفاهی و نوشتاری قوی داشته باشید. داشتن این مهارت به شما این امکان را می دهد که در طول روز کاری خود به طور موثر با دیگران تعامل داشته باشید.

  • تحقیق: از آنجایی که بسیاری از مشاغل علوم اجتماعی شامل تحقیق می‌شوند، مهم است که بدانید چگونه می‌توانید اطلاعات مورد نیاز خود را بررسی کنید. این شامل طرح سؤالات تحقیق، یافتن پاسخ سؤالات و تجزیه و تحلیل یافته های شما است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

  1. سلام به اساتید وبسایت وزین ایوسی

    لطفا هر چی شغل های رشته علوم اجتماعی هست رو نام ببرید

    1. سلام

      مشاغل متنوعی در زمینه علوم اجتماعی به صورت مستقیم و غیرمستقیم وجود داره (طیف گسترده و متنوعی که در فهرست مشاغل همین مقاله عنوان شده، کاملا گویای این موضوع هست). لذا قاعدتا نمی تونم همه رو اینجا لیست کنم. اما بعضی از اونها (جدای از موارد عنوان شده در مقاله) عبارتند از:

      • روانشناس
      • جامعه شناس
      • انسان شناس
      • اقتصاددان
      • دانشمند علوم سیاسی
      • تحلیلگر سیاست عمومی
      • دانشمند رفتار
      • برنامه ریز شهری
      • سازمان‌دهنده انجمن
      • مدیر برنامه غیرانتفاعی
      • کارشناس منابع انسانی
      • متخصص تنوع و شمول
      • تحلیلگر تحقیقات بازار
      • استراتژیست رسانه های اجتماعی
      • نویسنده کمک هزینه
      • تحلیلگر سیاست آموزشی
      • مشاور توسعه بین المللی
      • تحلیلگر سیاست های زیست محیطی
      • هماهنگ کننده خدمات اجتماعی
      • مشاور سوء مصرف مواد
      • درمانگر ازدواج و خانواده
      • وکیل مدافع رفاه کودک
      • محقق بهداشت عمومی
      • وکیل مدافع اصلاحات عدالت کیفری
      • متخصص توسعه اقتصادی
      • کارمند بهداشت جامعه
      • حامی حقوق بشر
      • وکیل مدافع پناهندگان
      • تحلیلگر سیاست اجتماعی
      • آموزگار مسائل جنسی
      • سازمان دهنده کار
      • وکیل قربانی
      • کارمند کمک رسانی بی خانمان
      • متخصص مداخله در بحران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *