بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه می توان خودآگاهی در رهبری را در ۷ مرحله بهبود بخشید

اگاهی از خود

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

رفتار رهبران کسب و کار می تواند بر کارمندانی که آنها نظارت می کنند تأثیر بگذارد. با خودآگاهی می توانید تأثیر احساسات و رفتار حرفه ای خود را در محیط کار خود درک کنید. دانستن اینکه چگونه خودآگاهی را پرورش دهید می تواند به شما کمک کند رهبر موثرتری شوید.

در این مقاله از ایوسی، توضیح می‌دهیم که خودآگاهی در رهبری چیست، نمونه‌هایی از ویژگی‌های اصلی را که رهبران خودآگاه تجسم می‌دهند، ارائه می‌کنیم و راه‌های مختلفی را برای بهبود خودآگاهی در رهبری ارائه می‌کنیم.

خودآگاهی در رهبری چیست؟

خودآگاهی در رهبری درک این است که چگونه ویژگی های شخصیتی، عادات و توانایی های شما بر تعامل شما با افراد اطرافتان، به ویژه در محل کار، تأثیر می گذارد. رهبرانی که خودآگاه هستند، به طور فعال در مورد نحوه درک دیگران از گفتار و اعمال آنها فکر می کنند و برای تغییر رویکردهای خود تلاش می کنند تا بتوانند به طور مؤثرتر همسالان خود را رهبری کنند. خودآگاهی منجر به کنترل و رشد شخصی می شود که به رهبران کمک می کند از نقاط قوت خود برای هدایت تیم ها به سمت بهترین نتایج ممکن استفاده کنند.

خودآگاهی در رهبری به دلایل زیر مهم است:

  • کمک به رهبران در انتخاب بهتر: رهبران مؤثر از خودآگاهی برای مدیریت رفتار و روابط خود استفاده می کنند. رهبران می توانند برای جبران بهتر تمایلات و توانایی های طبیعی خود در هنگام تصمیم گیری در محل کار، خودشناسی را توسعه دهند.
  • تأثیرگذاری بر امور مالی یک شرکت: شرکت ها ممکن است برای موفقیت به رهبران خودآگاه متکی باشند. شرکت هایی با موفقیت بیشتر می توانند وضعیت مالی خود را نیز بهبود بخشند.
  • کمک به رهبران برای درک آنچه برای نقش خود به ارمغان می آورند: درک نقاط قوت آنها در دانش صنعت و ویژگی های شخصی به رهبر اجازه می دهد تا مسئولیت های خود را در سازمان بهتر انجام دهد.
  • اجازه دادن به رهبران در انتظارات خود واقع بینانه: بخشی از رهبری مؤثر، الهام بخشیدن به یک تیم برای کار در جهت رشد و دستیابی به اهداف است. رهبران خودآگاه می‌دانند که چگونه می‌توانند آنچه را که می‌خواهند تیمشان انجام دهد و بینش خلاقانه‌ای که به گروه می‌آورند، متعادل کنند.

بیشتر بخوانید:  رهبر بهتری شوید: ۷ قدمی که اکنون می توانید بردارید

ویژگی های خودآگاهی در رهبری

در اینجا لیستی از ویژگی های رهبران خودآگاه آورده شده است:

  • انعکاسی: بخشی از خودآگاهی ناشی از تأمل در افکار، گفتار و اعمال خود در حین برقراری ارتباط با دیگران است.
  • ناظر: رهبران خودآگاه با پیروی از نشانه های محیط اطراف خود به آنچه در اطرافشان اتفاق می افتد توجه می کنند.
  • همدلانه: درک نیازهای دیگران به رهبران خودآگاه کمک می کند تا با کسانی که رهبری می کنند ارتباط برقرار کنند.
  • ادراکی: پیش بینی نتیجه یک موقعیت یکی دیگر از ویژگی های مهم رهبری خودآگاه است.
  • پاسخگو: رهبرانی که خودآگاه هستند از  گوش دادن فعال استفاده می کنند . آنها می توانند بر اساس واکنش دیگران سازگار شوند.
  • خودکنترلی : رهبرانی که خودآگاه هستند، توانایی مدیریت گفتار و اعمال خود را دارند.
  • سنجیده: خودآگاهی از انتخاب های عاقلانه در مورد نحوه مدیریت یک موقعیت ناشی می شود.
  • انطباق پذیر: رهبران خودآگاه موقعیت را ارزیابی می کنند و با تغییر رفتارشان به آن پاسخ می دهند.

مطالب مرتبط:  تعریف رهبری – چرا رهبری بسیار مهم است؟

نحوه بهبود خودآگاهی در رهبری

این مراحل را برای کمک به ارتقای سطح خودآگاهی خود در سبک رهبری در نظر بگیرید:

۱. خودتان را بشناسید

از آنجایی که شما تنها فرد ثابت در تغییر شرایط محل کار هستید، دانستن  نقاط قوت و ضعف خود می تواند مفید باشد . روند مداوم خود بازتابی، خودآگاهی را تقویت می کند. هوش هیجانی، یعنی توانایی تشخیص احساسات در خود و دیگران، بر خودآگاهی شما نیز تأثیر می گذارد. شناخت خود به معنای تعیین معیار درونی درست و نادرست شما نیز هست. باورها و رفتارهای شما به تعیین این استاندارد کمک می کند.

مطالب مرتبط:  منظور از خودشناسی چیست؟ / با مراحل رسیدن به خودشناسی آشنا شوید

۲- نحوه واکنش دیگران به شما را مشخص کنید

یکی از راه‌هایی که می‌توانید ارزیابی کنید که چگونه اعمالتان بر دیگران در محل کار تأثیر می‌گذارد، مشاهده یا تأمل در مورد واکنش آنها به شما است. مشخص کنید چه عواملی باعث می شود که آنها به روش خاصی پاسخ دهند. این به شما کمک می کند تاثیر خود را بر دیگران درک کنید.

مطالب مرتبط:  ۱۲ نکته برای بهبود خودآگاهی و توسعه پتانسیل شما

۳. از مخاطبین مورد اعتماد بازخورد جمع آوری کنید

در حالی که جدا کردن تعصب شخصی شما در حین ارزیابی خود می تواند چالش برانگیز باشد، درخواست از دیگران برای ارائه نظرات یکی از راه های به دست آوردن تصویری گسترده تر از اینکه چه کسی هستید و چگونه با دیگران ارتباط دارید است. رهبران خودآگاه ممکن است از دوستان، خانواده و همکارانی که به آنها اعتماد دارند بخواهند تا در مورد ویژگی‌های خاصی که به دنبال بهبود خود هستند، بینشی ارائه دهند.

۴. راه هایی را بیابید که بتوانید همدلی بیشتری نشان دهید

در نظر گرفتن احساسات دیگران در حین برقراری ارتباط و تصمیم گیری راه دیگری برای رفتار خودآگاهانه به عنوان یک رهبر است. توجه به نیازهای عاطفی کسانی که رهبری می کنید می تواند به هدایت تصمیمات و روابط شما به عنوان یک رهبر خودآگاه کمک کند. هنگام صحبت با دیگران مراقب زبان بدن دیگران باشید تا به احساسات آنها برسید.

۵. در مورد ویژگی های خود آگاه باشید

مراقب شرایط خود باشید تا بدانید چه زمانی از یک ویژگی خاص در یک موقعیت خاص استفاده کنید. از نقاط قوت خود برای دستیابی به نتایج مثبت استفاده کنید. اقدام با خودآگاهی به معنای ارزیابی این است که آیا برای رسیدن به اهداف خود و پیشبرد اهداف دیگران انتخاب های درستی انجام می دهید یا خیر. همچنین می توانید هدف خود را تقویت هوش هیجانی خود قرار دهید. از ابزارها و کتاب های آنلاین استفاده کنید تا یاد بگیرید چگونه احساسات هم تیمی های خود را در نظر بگیرید. یاد بگیرید که چگونه درون نگری خود را برای درک بهتر خود و اطرافیانتان به حداکثر برسانید.

۶. به دنبال الگوها باشید

برای دستیابی به خودآگاهی بیشتر به عنوان یک رهبر، تعیین کنید چه چیزی شما را به بهترین شکل ممکن می‌سازد و برای رسیدن به آن نتایج تلاش کنید. هنگامی که در تعامل با تیم خود پاسخ مثبتی از ارتباطات و اقدامات خود دریافت می کنید، توجه کنید. برای بهبود این ویژگی ها تلاش کنید و تا حد امکان از آنها استفاده کنید.

۷. خودارزیابی را تمرین کنید

کسانی که خودآگاه هستند، به طور مستمر موقعیت های خود را پردازش کرده و در مورد آنها فکر می کنند. این کار را قبل، حین و بعد از مکالمه تمرین کنید. از هوش هیجانی و  همدلی  خود برای ارزیابی اینکه چگونه بر دیگران از طریق ویژگی های شخصی خود تأثیر می گذارید، استفاده کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *