بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه سیستم پاداش را در مغز خود هک کنید و با انگیزه بمانید

نوروبیولوژی رسیدن به اهداف - سیستم پاداش مغز

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چگونه به بزرگترین اهداف زندگی خود برسیم؟ سخت کوشی، یادگیری مهارت های جدید و متمرکز ماندن قطعا چیزهای مهمی هستند، اما یکی از مهم ترین چیزهایی که ما به آن نیاز داریم انگیزه است. از دست دادن انگیزه می تواند ما را در مسیر خود متوقف کند. می تواند ما را به تعویق بیندازد، به مهارت ها و توانایی های خود شک کند و ما را از مسیر موفقیت خارج کند. در بدترین موارد، کمبود انگیزه می تواند اهداف ما را از بین ببرد و رویاهای ما را از بین ببرد.

انگیزه از کجا می آید؟

این با افکار و مواد شیمیایی در سیستم های پاداش در مغز ما شروع می شود. در مغز ما به رشد خود ادامه می دهد و بیشتر توسط رفتارهای ما شکل می گیرد. به همین دلیل است که علم اعصاب، که مطالعه عملکرد مغز است، بسیار مهم است.

وقتی اصول علم اعصاب را درک کنیم، می توانیم سیستم پاداش را در مغزمان هک کنیم تا بتوانیم برای رسیدن به بزرگترین اهدافمان انگیزه داشته باشیم.

عصب شناسی انگیزش

در ابتدایی ترین سطح، انسان ها می خواهند از درد دوری کنند و لذت را تجربه کنند. رفتار لذت جویانه ما بر اساس یک سیستم پاداش ذهنی است که توسط مغز ما کنترل می شود. این سیستم پاداش چیزی است که ما را با انگیزه نگه می دارد و به ما کمک می کند تا به بزرگترین اهداف و رویاهای خود برسیم .

انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی در مغز ما هستند که به شکل گیری افکار و رفتارهای ما کمک می کنند. یکی از انتقال دهنده های عصبی اصلی در سیستم پاداش ما، ماده شیمیایی “لذت” دوپامین است. دوپامین عمدتاً در مغز میانی تولید می‌شود و سپس به مناطق دیگر مغز مانند آمیگدال می‌رود که نقش زیادی در رشد عاطفی ما دارد. همچنین به سمت قشر جلوی مغز حرکت می کند که مسئول تفکر، احساس، برنامه ریزی و اقدام است. [۱]

وقتی کاری لذت بخش انجام می دهید، مغز شما دوپامین ترشح می کند تا از نظر روحی و جسمی احساس خوبی داشته باشید. این معمولاً زمانی اتفاق می افتد که ما غذاهای مورد علاقه خود را می خوریم، رابطه جنسی داریم، با کسی صحبت می کنیم یا کار دیگری انجام می دهیم که واقعاً از آن لذت می بریم. هر بار که از انجام کاری احساس لذت می کنیم، مغزمان به یاد می آورد که چه چیزی باعث ایجاد احساس خوب در ما شده است. در واقع برای هر کاری که انجام می دهیم یک ارزش پاداش تعیین می کند.

به عنوان مثال، خوردن یک تکه از پیتزای مورد علاقه ما ممکن است ارزش پاداش بیشتری نسبت به نوشیدن یک اسموتی داشته باشد. بودن در آن تعطیلات گرمسیری ارزش بیشتری نسبت به تماشای آن چشمه آب در مرکز شهر دارد.

مغز ما حتی قبل از اینکه درگیر چیزهایی باشیم که ما را خوشحال می کند، دوپامین ترشح می کند. این انتظار از پاداش به جای خود پاداش است که قوی ترین تأثیر را بر واکنش های احساسی و خاطرات ما از آنچه لذت بخش است دارد. [۲] فقط برنامه ریزی برای تعطیلات گرمسیری با بررسی مکان های مختلف در یک سایت مسافرتی یا نگاه کردن به چیزهایی که می خواهیم در آمازون بخریم، سیستم پاداش ما را با ترشح دوپامین تحریک می کند.

فکر کردن به شروع یک پروژه در محل کار که ما واقعاً به آن علاقه داریم، سیستم پاداش ما را نیز فعال می کند. این عمل احساس لذت ایجاد شده توسط سیستم های پاداش ذهنی ما چیزی است که رفتار پاداش جویی را ایجاد می کند و بخش بزرگی از انگیزه است.

محققان دانشگاه وندربیلت کشف کردند که افرادی که تمایل بیشتری به کار سخت دارند، فعالیت دوپامین بیشتری در مخطط و قشر جلوی مغز دارند، دو ناحیه از مغز که بر انگیزه و پاداش تأثیر می‌گذارند. [۳]

هک کردن سیستم پاداش مغز ما

در اینجا چهار راه برای هک کردن سیستم پاداش در مغز برای حفظ انگیزه وجود دارد.

۱. به رشد خود ادامه دهید

وقتی کارهای یکسانی را بارها و بارها انجام می دهید، دوپامین عجله کمتر و کوچکتر می شود. یک راه عالی برای با انگیزه ماندن این است که با انجام کارهای بزرگتر و بزرگتر به رشد خود ادامه دهید.

پروژه های بزرگتر و چالش برانگیزتر را در محل کار انجام دهید . هنگامی که به نقطه عطف دویدن یا تناسب اندام رسیدید، شروع به کار به سمت یک مرحله بزرگتر کنید. اگر به یک زبان خارجی مسلط هستید، یاد بگیرید که چگونه مکالمات پیچیده تر و فلسفی داشته باشید. اگر کسب‌وکار خود را دارید، راه‌هایی برای جذب مشتریان بیشتر پیدا کنید تا بتوانید سود بیشتری کسب کنید. به یادگیری مهارت های جدیدی ادامه دهید که شما را تا مرز منطقه راحتی خود سوق می دهد.

انجام چالش‌های بزرگ‌تر به سیستم پاداش مغز ما کمک می‌کند تا به کارهایی که انجام می‌دهیم، ارزش‌های پاداش بالایی اختصاص دهد. با رسیدن به اهداف کوچک شروع کنید. همانطور که بیشتر و بیشتر برنده های کوچک را جمع می کنید، به سمت اهداف چالش برانگیزتر بروید.

۲. از Visualization استفاده کنید

“تجسم، خیالپردازی با هدف است.” – بو بنت – Bo Bennett

یک راه عالی برای با انگیزه ماندن این است که رسیدن به یک هدف را تجسم کنید – حتی اگر هنوز آن را کامل نکرده باشید. تجسم در واقع باعث ترشح دوپامین در مغز می شود. این باعث می‌شود که پاداش‌های آینده خود را واضح‌تر ببینیم و با حرارت بیشتری دنبال آنها برویم.

هنگامی که مغز ما دوپامین ترشح می کند و ما آن هیجان سرخوشی را احساس می کنیم، هیپوکامپ ما، که بخشی از سیستم لیمبیک مغز ما است، آن لحظات لذت بخش را در حافظه بلند مدت ما ثبت می کند. هر چه بیشتر موفقیت را تجسم کنیم، مغز ما بیشتر این موفقیت تجسم شده را با احساسات لذت بخش مرتبط می کند.

وقتی می‌توانیم آینده بهتری را تصور کنیم، انگیزه می‌گیریم که به جلو بردن و غلبه بر موانع سر راهمان ادامه دهیم. به همین دلیل است که مردم سخت کار می کنند تا حقوق و ترفیع دریافت کنند، پول خود را سرمایه گذاری کنند، فرزندان خود را در دانشگاه قرار دهند و کارهای دیگری را انجام دهند که به آنها یا دیگران کمک می کند تا در آینده پیشرفت کنند.

آرنولد شوارتزنگر، اپرا وینفری، ویل اسمیت، جیم کری و دیگر افراد مشهور و تاثیرگذار از تجسم برای دستیابی به موفقیتی بسیار بالا استفاده کرده اند. [۴] این یک راه عالی برای استفاده از قدرت تخیل شما برای حفظ انگیزه برای موفقیت است.

۳. از استرس بیش از حد اجتناب کنید

سطوح بالای استرس با التهاب مزمن مرتبط است که می تواند باعث کاهش انگیزه ما شود. محققان دانشگاه اموری این نظریه را مطرح کرده اند که التهاب مزمن ناشی از استرس ممکن است باعث واکنش شیمیایی در بدن شود که باعث کاهش ذخایر دوپامین در مغز می شود. [۵]

سطوح پایین استرس در واقع می تواند با هوشیاری بیشتر به عملکرد بهتر ما کمک کند. هجوم آدرنالینی که از استرس دریافت می‌کنیم، می‌تواند به ما انرژی و قدرت انجام بهترین کار را بدهد. اما زمانی که سطح استرس بالا باشد، استرس می تواند به بدن، ذهن و انگیزه ما آسیب برساند. [۶]

استرس زیاد می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود. در موارد بدتر، می‌تواند باعث شود افراد پروژه‌ها را ترک کنند یا شغل خود را ترک کنند. می تواند باعث مشکلات روانی مانند اضطراب یا افسردگی شود. این می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، دیابت، فشار خون بالا و سایر بیماری ها شود. با انجام تمرینات تنفس عمیق ، مدیتیشن ، دویدن یا ورزش منظم، استرس را کاهش دهید.

۴. چالش ها را دوباره چارچوب بندی کنید

اگر نگاه خود را به چیزها تغییر دهید، چیزهایی که به آنها می نگرید نیز تغییر می کنند. – وین دایر

یک راه عالی دیگر برای هک کردن سیستم پاداش مغزتان این است که نحوه نگاهتان به چالش های زندگیتان را تغییر دهید. یک مشکل رایج این است که بسیاری از مردم کار دشوار را به عنوان یک مانع یا به سادگی چیزی می دانند که انجام آن را دوست ندارند.

یک استراتژی خوب این است که به موقعیت ها و موانع دشوار به عنوان فرصت هایی نگاه کنید که به رشد شما و اطرافیانتان کمک می کند. این به ما کمک می کند به چیزهای دشوار با دید مثبت نگاه کنیم و در واقع به جای ترسیدن از آنها مشتاقانه منتظر انجام آنها باشیم.

به عنوان مثال، اگر سه کارمند در تیم شما با یکدیگر کنار نمی آیند و دو نفر از آنها به ترک کار فکر می کنند، به این مسئله به عنوان یک مشکل بسیار استرس زا و وحشتناک نگاه نکنید. در عوض، به موقعیت به عنوان فرصتی نگاه کنید تا از مهارت های بین فردی خود برای جمع آوری کارکنان خشمگین دور هم استفاده کنید، اجازه دهید نگرانی های خود را بیان کنند و سپس مشکل را حل کنید.

این به آنها کمک می کند تا از نظر شخصی و حرفه ای پیشرفت کنند. همچنین به شما و شرکت شما نیز کمک می کند. شما همچنین می توانید همین طرز تفکر را در زندگی شخصی خود نیز اعمال کنید. اگر دوستان یا اعضای خانواده شما با هم کنار نمی آیند، از اختلاف به عنوان یک فرصت رشد استفاده کنید که به نفع آنها و شما خواهد بود.

زمانی که بتوانیم چیزهای سخت را به عنوان فرصت های بزرگ ببینیم، شروع به چشم انتظاری به آنها خواهیم کرد. وقتی مشتاقانه منتظر انجام کارها هستیم، باعث می شود سیستم پاداش در مغز ما با دوپامین بیشتری به ما پاداش دهد و این شانس را افزایش می دهد که به مشکلات آینده به عنوان فرصت هایی برای رشد نگاه کنیم.

نتیجه

انگیزه بخشی چالش برانگیز از پیشرفت شخصی و حرفه ای است. به همین دلیل است که ویدیوهای انگیزشی و سخنرانی های انگیزشی بسیار محبوب هستند. بخش اصلی با انگیزه ماندن، حتی در سخت ترین زمان ها، این است که بفهمیم مغزمان چگونه کار می کند. علم به ما درک خوبی از سیستم پاداش مغز و مواد شیمیایی و مسیرهایی داده است که به آن اجازه می دهد رفتار ما را شکل دهد.

با انجام چالش‌های بزرگ‌تر، تجسم موفقیت، اجتناب از استرس بیش از حد، و نگاه کردن به موقعیت‌های دشوار به عنوان فرصت‌هایی برای کمک به دیگران و کمک به رشد خود، سیستم پاداش را در مغز خود هک کنید.

وقتی شروع به تسلط بر مغز خود کنیم، بهتر می توانیم بر زندگی خود مسلط شویم و به آن اهداف بزرگ دست یابیم.

ارجاع

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *