بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۲۶ راه سریع برای کاهش استرس در محل کار و چرایی اهمیت آن

استرس زدایی در محل کار

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تنش زدایی در محل کار می تواند به شما در شناسایی و غلبه بر چالش هایی که در طول روز به وجود می آیند کمک کند. بسیاری از روش‌های کاهش استرس تنها چند دقیقه طول می‌کشد و به شما این امکان را می‌دهد که آن‌ها را پشت میزتان یا در وقت ناهار انجام دهید. درک چگونگی کاهش استرس می تواند انگیزه شما را افزایش دهد، بهره وری شما را بهبود بخشد و به شما کمک کند از شغل خود احساس رضایت بیشتری داشته باشید.

در این مقاله به اهمیت تنش زدایی می پردازیم و ۲۶ روش سریع برای انجام آن در محل کار را فهرست می کنیم.

بیشتر بخوانید: چگونه استرس را در محل کار کاهش دهیم؟

چرا کاهش استرس در محل کار مهم است؟

کاهش استرس در محل کار بسیار مهم است زیرا استرس می تواند غلبه بر موانع مربوط به کار را دشوار کند. استفاده از روش های سریع برای از بین بردن استرس ممکن است شما را شادتر کند و حتی سلامت شما را بهبود بخشد. در حالی که استرس یک واکنش طبیعی و طبیعی است که می تواند به بدن و ذهن شما کمک کند تا به طور موقت با شرایط خاص مقابله کند، تکنیک های تنش زدایی می تواند به شما کمک کند بر استرس پایدار غلبه کنید و از اثرات منفی بر سلامتی خود جلوگیری کنید.

۲۶ راه سریع برای کاهش استرس در محل کار

در اینجا ۲۶ روش سریع برای کاهش استرس در محل کار یا دفتر خانه آورده شده است:

۱. فضای کاری خود را سازماندهی کنید

میز یا محل کار خود را سازماندهی کنید تا به شما کمک کند در طول روز مولد بمانید و احساس موفقیت بیشتری داشته باشید. چند دقیقه قبل از کار، بعد از کار یا در بین کارهای مهم، زباله ها را دور بریزید، اسناد مهم را بایگانی کنید و لوازم اداری را در کشوهای میز خود قرار دهید. نگه داشتن همه چیز در جای خود، حواس پرتی را به حداقل می رساند و ممکن است به شما کمک کند کمتر استرس داشته باشید و انگیزه بیشتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چگونه در ۶ مرحله به یک فضای کاری آشفته رسیدگی کنیم

۲. تنفس عمیق را تمرین کنید

به جای اینکه فقط یک نفس عمیق بکشید تا استرس را از بین ببرید، به ویژه بر نحوه تنفس خود تمرکز کنید. وقتی نفس می کشید، تصور کنید هوا به سمت معده شما می رود. شکم خود را به بیرون فشار دهید و برای لحظه ای نگه دارید، سپس با فشار هوا را آزاد کنید و در حین بازدم شکم خود را به سمت داخل بکشید. احساس ورود و خروج نفس از بدن می تواند به شما کمک کند اثرات افزایش اکسیژن را در سراسر بدن و ذهن خود تجربه کنید.

۳. پیاده روی کنید

بلند شدن از صندلی و راه رفتن برای چند دقیقه ممکن است به شما کمک کند تا تنش را از بین ببرید. اگر در دفتر کار می کنید، سعی کنید برای احوالپرسی به سمت کولر آبی یا میز همکار خود قدم بزنید. اگر از راه دور کار می کنید، سگ خود را برای چند دقیقه پیاده روی کنید یا نامه های خود را بررسی کنید.

۴. کشش

اگر درد یا سفتی عضلانی ناشی از نشستن روی صندلی اداری در تمام طول روز بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد، سعی کنید بایستید و کشش دهید تا عضلات سفت را شل کنید و جریان خون را افزایش دهید. وقتی راحت هستید، انتقال تمرکز از بدن به سمت کار آسان‌تر است، که می‌تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید و به شما کمک کند کارهای بیشتری انجام دهید.

۵. به موسیقی آرامش بخش گوش دهید

گوش دادن به موسیقی را در نظر بگیرید تا احساس اضطراب خود را کاهش داده و به شما کمک کند تا با کار خود ارتباط بیشتری برقرار کنید. اگر متوجه شدید که گوش دادن به موسیقی خلق و خوی شما را بهبود می بخشد، ژانری را انتخاب کنید که به کار شما مرتبط است.

برای مثال، اگر چندین مقدار داده برای وارد کردن در یک صفحه گسترده دارید، موسیقی سریع ممکن است به شما کمک کند سریعتر و کارآمدتر کار کنید. اگر کار شما نیاز به تمرکز شدید دارد، موسیقی آهسته ساز ممکن است به شما کمک کند آرامش و تمرکز داشته باشید.

بیشتر بخوانید: آیا باید در محل کار به موسیقی گوش دهید؟ (با نکات)

۶. یک راه اندازی ارگونومیک ایجاد کنید

ارگونومی شامل تنظیم فضای کاری شما برای از بین بردن ناراحتی است. برای به حداقل رساندن اثرات فیزیکی نشستن طولانی مدت پشت میز کار، رویکردی ارگونومیک در کار داشته باشید. صندلی خود را طوری تنظیم کنید که زانوهایتان همسطح باسن شما باشد، مانیتور را به اندازه یک بازو از صورت خود نگه دارید و هنگام تایپ دست ها را زیر سطح آرنج نگه دارید.

۷. میان وعده های مغذی بخورید

وقتی احساس خستگی و استرس می کنید، خوردن یک میان وعده مغذی را در نظر بگیرید تا به حافظه شما کمک کند و افکار یا احساسات منفی را به حداقل برساند. سعی کنید یک یا دو میان وعده سالم در طول روز بخورید تا خلق و خوی طبیعی را تقویت کنید که برای بدن شما نیز مفید است.

۸. در حین کار ورزش کنید

برای کمک به بهبود عملکرد ذهنی، به شما کمک می کند تا استرس را آرام تر و موثرتر مدیریت کنید و به افزایش بهره وری در محل کار کمک کنید، یک برنامه ورزشی منظم را حفظ کنید. اگر تعهدات دیگری دارید که شما را از صبح زود بیدار شدن برای تمرین باز می دارد، در طول روز کاری خود چندین تمرین را پشت میز خود انجام دهید. ورزش هایی مانند بلند کردن پاهای نشسته، بلند کردن ساق پا و شیب صندلی ممکن است سلامت جسمی شما را بهبود بخشد و به کاهش سطح استرس کمک کند.

بیشتر بخوانید: ۱۵ تمرین در محل کار برای حفظ سلامتی شما در دفتر

۹. چالش برانگیزترین وظایف خود را اولویت بندی کنید

اگر در طول صبح هوشیارتر هستید، چالش‌برانگیزترین وظایف خود را در ابتدای روز کاری خود انجام دهید. به پایان رساندن کارهای پیچیده زودتر در روز ممکن است حس موفقیت را برای شما به ارمغان بیاورد که استرس را از بین می برد و بقیه روز را قابل کنترل تر می کند. انجام وظایف چالش برانگیز ابتدا به شما انعطاف بیشتری برای رسیدگی به سایر نگرانی هایی که در طول روز ایجاد می شود، می دهد.

۱۰. هیدراته بمانید

یک لیوان آب در کنار محل کار خود نگه دارید تا به شما کمک کند هیدراته بمانید. هیدراته ماندن ممکن است به کاهش سطح استرس و بهبود خلق و خوی شما در محل کار کمک کند. مصرف مایعات سالم همچنین ممکن است به انعطاف پذیری ماهیچه ها و مفاصل شما کمک کند، که می تواند از ناراحتی که معمولاً شما را از انجام وظایف خود منحرف می کند، جلوگیری کند.

۱۱. با یک دوست تماس بگیرید

چند دقیقه وقت بگذارید و با یک دوست تماس بگیرید یا یک مکالمه متنی سریع داشته باشید تا به طور موقت تمرکز خود را از کار خارج کنید و از حالت فشرده خارج شوید. در روزهای به خصوص چالش برانگیز، یکی از عزیزان می تواند از شما حمایت کند که برای آرامش و اطمینان بیشتر در کار خود نیاز دارید. همچنین ممکن است برای بعد از کار برنامه ریزی کنید تا انگیزه ای برای اتمام کار خود داشته باشید.

۱۲. استراحت های کوتاهی داشته باشید

اگر برای مدت طولانی روی یک پروژه کار می‌کنید، استراحت‌های منظمی را برای تسکین اضطراب در نظر بگیرید و به شما کمک کند آمادگی بیشتری برای بازگشت به کار داشته باشید. برای استراحت خود برنامه ریزی کنید تا به شما کمک کند زمان دور از میز خود را اولویت بندی کنید. چند استراحت ۱۰ دقیقه ای به برنامه خود اضافه کنید تا یک لیوان آب بخورید، چند نفس عمیق بکشید و استراحت کنید.

۱۳. لیست تهیه کنید

تهیه فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید می تواند به شما کمک کند منظم بمانید و از فراموش کردن کارهای مهم جلوگیری کنید. شما می توانید یک لیست برای روز ایجاد کنید، یا لیست های متعددی را برای حوزه های مختلف کاری ایجاد کنید. همچنین می‌توانید فهرست‌هایی را بر اساس روز، هفته و ماه تهیه کنید تا در طولانی‌مدت در مسیر خود قرار بگیرید.

۱۴. چشمان خود را از صفحه نمایش بردارید

برای جلوگیری از سردرد و استرس مرتبط با روشنایی صفحه و فوکوس شدید، هر بار چند دقیقه از صفحه کامپیوتر خود دور نگاه کنید. تمرکز بر روی چیزی غیر از رایانه یا تلفن به چشمان شما کمک می کند تا استراحت کنند و از سرگیری کار پس از استراحت آسان تر می شود. سعی کنید به جای استفاده از واژه پرداز برای کاهش زمان نمایش، با قلم و کاغذ یادداشت برداری کنید.

۱۵. یک فنجان چای درست کنید

برای افزایش آرامش و راحتی در بعد از ظهر یک فنجان چای گیاهی درست کنید. یک نوشیدنی گرم اغلب احساس آرامش می کند و برخی از گیاهانی که در چای استفاده می شوند حتی اثرات درمانی دارند. به جای ریختن یک فنجان قهوه دیگر، یک فنجان چای بدون کافئین مانند بابونه یا نعناع را در نظر بگیرید.

۱۶. هنگام ناهار یک کار سرگرم کننده انجام دهید

اگر در طول استراحت ناهار خود چند دقیقه اضافه دارید، سعی کنید کاری سرگرم کننده انجام دهید تا ذهن شما را برای مدتی از کار دور کند. به بازار کشاورزان محلی بروید، از یک بوتیک در نزدیکی بازدید کنید یا از یک نانوایی خوراکی تهیه کنید. اگر هنگام ناهار در دفتر کار خود می مانید، قبل از اتمام روز، یک بازی با تلفن خود انجام دهید یا چند فصل از کتاب بخوانید تا استرس خود را کاهش دهید.

۱۷. روی یادداشت های خود بکشید

اگر احساس اضطراب می کنید، برای کمک به آرامش ذهن خود، روی یادداشت های خود نقاشی بکشید. داشتن یک خروجی خلاق ممکن است اعصاب شما را آرام کند و به شما کمک کند تا دوباره روی کار خود تمرکز کنید. دفعه بعد که در محل کار دچار استرس شدید، یک خودکار بردارید و برای چند دقیقه شروع به کشیدن کنید.

۱۸. منشا استرس خود را پیدا کنید

برای از بین بردن استرس، به شناخت منبع آن کمک می کند. به زمان هایی که در محل کار احساس استرس می کنید فکر کنید و وقایعی که منجر به این احساس می شود را در نظر بگیرید. اگر بتوانید محرک های خود را شناسایی کنید، می توانید روال خود را تغییر دهید تا از بروز آنها جلوگیری کنید یا اثرات آنها را به حداقل برسانید.

۱۹. برای چند دقیقه رویاپردازی کنید

پنج دقیقه را به محل کار اختصاص دهید تا چشمان خود را ببندید و به خاطره ای خوش فکر کنید، مانند تعطیلات مورد علاقه خود یا تعطیلات با خانواده. اجازه دادن به ذهنتان و تمرکز روی چیزهای خوشایند می‌تواند به شما کمک کند تا برای ادامه روز کاری خود آمادگی بیشتری داشته باشید.

۲۰. از عطرهای آرامش بخش استفاده کنید

استفاده از آروماتراپی را در نظر بگیرید تا در موقعیت های استرس زا به آرامش برسید. برخی از عطرها مانند اسطوخودوس و رزماری ممکن است اثر آرام بخشی داشته باشند که می تواند برای شما در محل کار مفید باشد. اگر در خانه کار می کنید، می توانید یک شمع یا پخش کننده اسانس روی میز خود قرار دهید. اگر در دفتر کار می‌کنید، از روغن‌های ضروری استفاده کنید تا بتوانید عطر را بدون تأثیر مستقیم بر همکاران خود استشمام کنید.

۲۱. جملات تاکیدی را تمرین کنید

خودگویی مثبت ممکن است به شما کمک کند در محل کار اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، که ممکن است منجر به کاهش سطح استرس و افزایش بهره وری شود. چیزهایی را که در مورد خودتان دوست دارید با صدای بلند بگویید تا به شما در پردازش و درونی کردن آنها کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است روز خود را با گفتن این جمله آغاز کنید: “من در کارم ماهر هستم و دارایی بزرگی برای تیمم هستم.” تکرار هر روز صبح به شما کمک می کند تا احساسات منفی را کنترل کنید.

بیشتر بخوانید: جملات تاکیدی مثبت در محل کار: تاثیر، نکات و مثال ها

۲۲. یک برنامه مراقبت از خود ایجاد کنید

هنگامی که کار شروع به احساس طاقت فرسا کرد، یک برنامه روتین مراقبت از خود برنامه ریزی کنید تا اهمیت سلامت جسمی و روانی شما را یادآوری کند. برخی از استراتژی های مراقبت از خود شامل استراحت کردن، معاشرت با همکاران و حمایت از نیازهای خود در محل کار است.

بیشتر بخوانید: ۱۴ روشی که می توانید مراقبت از خود را در محل کار بیشتر انجام دهید

۲۳. بخند

به دنبال راه هایی برای خندیدن در طول روز کاری خود باشید تا خلق و خوی خود را بهبود ببخشید. سعی کنید ویدیوهای خنده دار حیوانات را تماشا کنید یا چند جوک پشت میز خود جستجو کنید. خندیدن بیشتر ممکن است به خلق و خوی بهتر، بهبود بهره وری و رضایت شغلی بیشتر منجر شود.

۲۴. کار را زود شروع کنید

شروع زودهنگام کار را در نظر بگیرید، حتی اگر فقط ۱۵ دقیقه زودتر به محل کار خود برسید. زود رسیدن می تواند به شما کمک کند تا برای بقیه روزتان آمادگی و انگیزه بیشتری داشته باشید. دانستن زمان برای آماده شدن برای شروع کار می تواند به جلوگیری از استرس ناشی از احساس عجله کمک کند. سعی کنید چند دقیقه قبل از شروع کار به دفتر خود بروید، وسایل مورد نیاز برای کار را بردارید و روز کاری خود را از قبل برنامه ریزی کنید.

۲۵. اهداف SMART را تعیین کنید

روش هدف SMART می تواند به شما در تعیین اهدافی کمک کند که به شما امکان می دهد موفقیت خود را تجسم کنید. این روش شامل ایجاد اهدافی است که خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان هستند. اهداف کاری قابل مدیریت ممکن است استرس را کاهش دهد و انگیزه را تشویق کند، که می تواند هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه ای برای شما مفید باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه نوشتن اهداف هوشمند (با مثال)

۲۶. مراقبه کنید

مدیتیشن تمرین ترکیب تمرینات تنفسی با افکاری است که به شما کمک می کند در لحظه زندگی کنید. وقتی روی زمان حال تمرکز می کنید، احتمالاً کمتر روی نگرانی های آینده تمرکز می کنید و در کار فعلی خود اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. مدیتیشن را در یکی از وقفه های کاری خود در نظر بگیرید. بسیاری از برنامه‌ها و کتاب‌های تلفن توصیه‌های مفیدی در مورد روش‌های مراقبه ساده و سریع ارائه می‌دهند که می‌توانید در محل کار یا در حال حرکت از آنها استفاده کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *