بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

رشد حرفه ای: ۵ گام برای پیشرفت در حرفه خود

مدیریت ضعف شغلی را تصحیح و تقویت می کند

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برای رقابتی ماندن در بازار کار امروز و تحقق اهداف شغلی خود، مهم است که به دنبال توسعه حرفه ای خود ادامه دهید. کسانی که در توسعه شخصی و حرفه ای سرمایه گذاری می کنند ممکن است اغلب از فرصت های پیشرفت، حقوق بالاتر یا افزایش رضایت شغلی کلی بهره مند شوند.

در این مقاله از ایوسی به تعریف رشد حرفه‌ای می‌پردازیم، مراحلی را برای رشد حرفه‌ای شما ارائه می‌کنیم و به سؤالات متداول در مورد اینکه رشد حرفه‌ای چه کاری می‌تواند برای شما و حرفه‌تان انجام دهد پاسخ می‌دهیم.

رشد حرفه ای چیست؟

رشد شخصی و رشد حرفه ای ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و پیگیری یکی اغلب دیگری را تشویق می کند. رشد حرفه ای بر کسب تجارب و مهارت های جدید متمرکز است تا بر موقعیت فعلی شما و هر نقشی که احتمالاً در شغل خود دنبال می کنید تأثیر مثبت بگذارد.

با گسترش مهارت ها و فکر کردن به آینده، خود را برای انجام مسئولیت های بیشتر آماده می کنید. صرف نظر از موقعیت شما، همیشه چیزهای بیشتری برای یادگیری وجود دارد. سرمایه گذاری روی رشد حرفه ای شما نشان دهنده جاه طلبی، خودآگاهی، فروتنی و سرسختی است.

در اینجا چند نمونه از اقداماتی است که می تواند منجر به تجربیات جدید و رشد حرفه ای شود:

  • رهبری در ارائه فروش

  • دنبال کردن نقشی برای کسب مهارت، دانش یا تجربه

  • زمان یا منابع داوطلبانه برای کمک به یک موسسه خیریه از طریق سازمان شما

  • کسب مجموعه مهارت ها و صلاحیت های جدید با شرکت در دوره های آموزشی حرفه ای

  • مدیریت یک پروژه بزرگ، افراد بیشتر یا بودجه بیشتر

مرتبط: ۱۰ هدف توسعه شغلی

چگونه رشد حرفه ای خود را ارتقا دهید

در اینجا مراحلی برای رشد در حرفه شما آورده شده است:

۱. اهداف روشنی در مورد انتظارات خود تعیین کنید

با تعیین اهداف دقیق و قابل اندازه‌گیری، می‌توانید گام‌های عملی برای کمک به دستیابی به آن اهداف ایجاد کنید. توانایی اندازه گیری دستاوردهای خود نیز ممکن است به شما در بلندمدت انگیزه کمک کند.

نمونه هایی از اهداف رشد حرفه ای عبارتند از:

  • اخذ مدرک علمی

  • کسب گواهینامه صنعت

  • پیوستن به یک سازمان حرفه ای

  • یادگیری تکنولوژی جدید

  • افزایش وظایف و مسئولیت ها

۲. با یک برنامه گام به گام به هدف خود نزدیک شوید

هنگامی که هدف خود را مشخص کردید، آن را به یک برنامه اقدام گام به گام تقسیم کنید. یک طرح توسعه حرفه ای (PDP) می تواند با اجرای مراحل ساختاریافته شما را به سمت هدفتان راهنمایی کند. به عنوان مثال، شما برای نوشتن یک برنامه نرم افزاری هدف تعیین کرده اید. قبل از اینکه بتوانید این کار را انجام دهید، اولین قدم شما این است که در کلاس هایی شرکت کنید تا زبان های برنامه نویسی لازم را یاد بگیرید.

۳. فعالانه برای فرصت های جدید جستجو کنید

در حالی که آموزش جنبه مهمی از رشد حرفه ای است، تجربه و فرصت ها می توانند به همان اندازه دگرگون کننده باشند. به دنبال فرصت‌هایی برای شرکت در کنفرانس‌ها و کلاس‌ها باشید، اما از پروژه‌هایی که شما را به چالش می‌کشند و مجموعه مهارت‌هایتان را افزایش می‌دهند آگاه باشید. با پذیرفتن مسئولیت های جدید، در مورد پتانسیل های خود اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.

همچنین می‌تواند برای مربیگری یا راهنمایی شدن بسیار مفید باشد. مربیگری به کسانی که به دنبال پیشرفت در حرفه خود و قرار گرفتن در معرض دیدگاه های جدید هستند ، مشاوره و راهنمایی می دهد . اگر به دنبال یک مربی هستید، از سرپرست خود بپرسید که آیا کاندیدای خوبی را می شناسند یا از یک همکار به طور خصوصی راهنمایی بخواهید. به یاد داشته باشید که یادگیری نیازی به یک فرآیند رسمی ندارد، بنابراین یافتن فرصت های جدید برای یادگیری از دیگران را می توان در هر جایی یافت.

۴. اهداف شغلی خود را با یک سرپرست یا همکار در میان بگذارید

مهم است که به سرپرست خود اطلاع دهید که آرزوهای شما برای حرفه شما چیست. به هر حال، بخشی از کار آنها تقویت توسعه شما و تبدیل شدن به یک دارایی ارزشمند در شرکت است. اگر آنها بدانند که شما مشتاق به رویارویی با چالش های جدید هستید، احتمالاً شروع به اعتماد به شما با مسئولیت های بیشتری خواهند کرد.

سرپرست شما همچنین می تواند منبع خوبی برای یادگیری در مورد دوره های آموزشی موجود باشد. اگر سرپرست ندارید یا به طور مستقل کار می کنید، از یکی از همکاران در صنعت خود بپرسید که آیا فرصت هایی برای گسترش مهارت ها یا تجربه شما می دانند.

۵. پیشرفت خود را پیگیری کنید

اگرچه رشد کردن هیجان‌انگیز است، اما ممکن است زمان‌هایی وجود داشته باشد که دچار ناامیدی یا تردید شوید. به همین دلیل مهم است که دستاوردهای خود را پیگیری کنید و به طور منظم پیشرفت خود را بررسی کنید. همچنین، این تضمین می‌کند که شما به برنامه خود متعهد می‌مانید و به شما امکان می‌دهد اگر پیشرفت شما شروع به کند شدن کرد، تلاش‌های خود را بهبود بخشید.

مرتبط: تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

سوالات متداول در مورد رشد حرفه ای

در اینجا چند پاسخ به سوالات متداول در مورد توسعه حرفه ای وجود دارد:

آیا رشد حرفه ای مستقیماً منجر به ارتقاء می شود؟

اگرچه آنها اغلب مرتبط هستند، اما باید از در نظر گرفتن ترفیع تنها دلیل رشد حرفه ای خودداری کنید. هدف اولیه باید بهبود خود و عملکردتان باشد. شما باید متعهد به رشد حرفه ای باشید زیرا میل به یادگیری و گسترش فرصت های شغلی خود دارید، اما ارتقاء تضمین نشده است. اگر متوجه شدید که نقش فعلی شما به دلیل رشد شما محدود شده است، همیشه می توانید به دنبال فرصت های دیگری باشید.

مطالب مرتبط: ۱۸ دلیل که شما شایسته ترفیع هستید

برخی از نکات منفی عدم رشد حرفه ای چیست؟

با انجام همین کار روز به روز، نه تنها رشد خود را متوقف خواهید کرد، بلکه ممکن است شروع به پسرفت کنید. برای معکوس کردن این روند، باید خود را به چالش بکشید و خود را در معرض موقعیت‌های بالقوه ناراحت کننده یا جدید قرار دهید که اجازه رشد را می‌دهد.

کجا می توانید فرصت هایی برای رشد حرفه ای پیدا کنید؟

اغلب می توانید فرصت هایی برای یادگیری و رشد در محل کار پیدا کنید. با رؤسا و همکاران در مورد فرصت های رشد، مانند پروژه ها یا سمینارهای آتی صحبت کنید. به دنبال انجمن ها یا رویدادهایی باشید که می توانید در آنها شرکت کنید. همچنین می توانید با تکمیل تحقیقات خود، خواندن کتاب یا وبلاگ و یافتن منابع آموزشی آنلاین، به رشد حرفه ای خود متعهد شوید.

اگر احساس می کنید گیر افتاده اید و رشد حرفه ای خود را متوقف کرده اید، چه کاری می توانید انجام دهید؟

قبل از اینکه بتوانید رشد کنید، باید برنامه روزانه خود را مختل کنید و طرز فکر خود را تغییر دهید. با اتخاذ یک نگرش جدید، یافتن شغل یا رئیس جدید در یک بخش جدید یا به سادگی به دنبال منبعی جدید برای یادگیری شروع کنید.

آیا توسعه حرفه ای با رشد حرفه ای متفاوت است؟

توسعه فرآیند یادگیری، آموزش و امتحان چیزهای جدید است که در نهایت منجر به رشد می شود. به عبارت دیگر توسعه به اقداماتی اطلاق می شود که باعث رشد می شود.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

4 پاسخ

  1. این روزا خیلیا آموزش رشد حرفه ای می دن و خیلی میگن که با اموزشهاشون می تونن باعث رشد ما بشن ولی من خودم به شخصه زیاد دوره های مختلف رو امتحان کردم و تقریبا به جز چند تا استثنا همه شون بدرد نخور بودن و فقط هزینه اضافی بهم تحمیل کردن

    پس اگه بخوایم بفهمیم یکی که ادعای رشد دادن ما است چقدر راست می گه و چقدر دروغ میگه چکار باید بکنیم دقیقا

    1. سلام

      خبر بد اینکه در ساختارهای آموزش عمومی، هیچ راه مطمئنی برای تضمین موثر بودن دوره آموزش حرفه ای توسعه شخصی برای شما وجود نداره، چون مسیر یادگیری و رشد همه افراد منحصر به فرده. اتفاقا برای همین هم هست که اکثر مشاوره ها و کوچ های تیم ایوسی هم تا حد امکان به صورت انفرادی یا تعداد محدوده تا بتونیم نسخه های منحصر به فردی رو برای هر کس بپیچیم تا اثرگذاری این نسخه ها حداکثر باشه. اما با این حال، مراحلی وجود داره که می تونی برای ارزیابی اعتبار یه ارائه دهنده آموزش قبل از سرمایه گذاری در خدمات آموزشیش انجام بدی:

      ۱. اعتبار آنها رو بررسی کن: به صلاحیت ها و تجربه مربیان یا مربیانی که برنامه رو هدایت می کنند نگاه کن. آیا در رشته خودشون گواهینامه معتبر دارند؟ آیا سابقه موفقیت با مشتریان قبلی دارند؟ تأیید اعتبارشون می تونه بهت ایده بهتری از تخصص و اعتبارشون بده. البته توجه کن که این بررسی باید بیشتر براساس مستنداتی خارج از چارچوب ادعاهای آموزش دهنده باشه. چراکه این روزا آموزش دهنده ها و توسعه دهنده های زرد زیادی داریم که اتفاقا در همین راستا سندسازی زیادی کردن و خودشون رو با سندسازی ها بزرگ جلوه داده اند.

      ۲. بررسی ها و نظرات رو مورد تحقیق قرار بده: پس همون طور توی مورد قبلی هم اشاره کردم، به دنبال بررسی ها و توصیفات شرکت کنندگان قبلی برنامه آموزشی باش. آیا آنها نتایج ملموس یا مزایایی رو از گذراندن دوره نشون می دهند؟ و باز تاکید اینکه مراقب نقدهای بیش از حد مثبت یا مبهم مشکوک باش و از منابع مختلف بازخورد بگیر.

      ۳. درخواست یه برنامه درسی دقیق کن: یه طرح کلی از محتوای دوره، اهداف، و نتایج مورد انتظار رو درخواست کن. یه ارائه دهنده آموزش معتبر باید در مورد اونچه ارائه می ده و اینکه چطور می تونه برای تو یا هر کس دیگه مفید باشه شفاف باشه. برنامه درسی رو با اهداف خودت مقایسه کن و ببین آیا همسویی وجود داره یا نه.

      ۴. به دنبال سیاست ضمانت یا بازپرداخت باش: بعضی از ارائه دهندگان آموزش در صورتی که از برنامه راضی نباشی، ضمانت رضایت یا سیاست بازپرداخت رو ارائه میدن. این موضوع می تونه تا حدودی اطمینان بده که ارائه دهنده بر اثربخشی آموزش خودش می ایسته.

      ۵. به غرایز خودت اعتماد کن: در نهایت، هنگام ارزیابی یه برنامه آموزشی حرفه ای توسعه شخصی، به غرایز و شهود خودت اعتماد کن. اگه چیزی به نظرت ناخوشاینده یا خیلی خوب به نظر نمی رسه، احتمالا ارزشش رو داشته باشه که گزینه‌های دیگه رو بررسی کنی یا قبل از انجام دادن به دنبال اطلاعات اضافی باشی.
       
      با انجام این مراحل، می تونی اعتبار و اثربخشی یه برنامه آموزشی حرفه ای توسعه شخصی رو بهتر ارزیابی کنی و در مورد اینکه آیا این برنامه برای اهداف رشد و توسعه تو مناسبه یا خیر، تصمیم آگاهانه بگیر.

  2. سلام
    منم یه جا این مطلب رو خونده بودم و یادداشتش کرده بودم، نمی دونم سایت خودتون بود یا جای دیگه؛ ولی گفتم بد نیست بذارمش:

    ۱۲ گام برای پیشرفت شغلی

    1. در شغل فعلی‌تان مهارت کامل بدست آورید
    2. به طور داوطلبانه اضافه کاری کنید
    3. برای پیشرفت شغلی می بایست در چشم کارفرما خوب جلوه کنید
    4. با اداره روابط عمومی در ارتباط باشید
    5. ارتباط مناسبی با همکاران داشته باشید
    6. بگذارید مهارت های مدیریتی تان بدرخشند
    7. برای خود جانشین تعیین کنید
    8. مربی بگیرید
    9. در دوره های آموزشی اضافی شرکت کنید
    10. همیشه شیک پوش باشید
    11. اثری از خود بر جای بگذارید
    12. با زمانبندی پیش بروید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *