بنر وب سایت مجموعه ایوسی

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۰ قدم اساسی در رسیدن به هدف را بشناسید

گل - هدف

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

قطعا همیشه داشتن هدف، می‌تواند هم مسیر را برای ما روشن و مشخص کند و هم سبب شود تا دلیل حرکتمان را خیلی بهتر و به خوبی بفهمیم؛ اما در این میان برای بسیاری از مردم سوال است که:

  • چطوری به اهدافمان برسیم؟
  • و اصلا چطوری اهدافمان را پیدا کنیم؟

در پاسخ به دو سوال فوق؛ روش زیر، روشی کاملا ساده اما بسیار کاربردی است که شما با انجام به ترتیب مراحلش می‌توانید هم اهدافتان را پیدا کنید و هم به آنها دست پیدا کنید:

البته توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که این مراحل و پروسه‌ی آن، اگرچه کاملا آسان است؛ اما نیازمند روندی زمان‌بر خواهد بود و لازم است که برای موفقیت، صبر و بردباری را پیشه‌ی کارتان نمایید.

مطلب مرتبط: موفقیت چیست؟ گام‌های کلیدی برای رسیدن به موفقیت در زندگی

۱۰ قدم اساسی در رسیدن به هدف را بشناسید

خب؛ مراحل به صورت فهرست وار به این صورت است:

۱- دست به قلم بشوید و بنویسید

یادداشت کردن قدم اول و بسیار موثر در رسیدن به اهداف است؛ قطعا با نوشتن هم می‌توانید خواسته‌های خود را مکتوب و محکم کنید و هم اجبار بیشتری برای خود در اقدام در جهت رسیدن به اهدافتان ایجاد کنید.

مطلب مرتبط: نوشتن، ابزاری ساده اما کارآمد برای موفقیت

۲- بارش فکری داشته باشید

در مکانی آرام قرار بگیرید و با بارش فکری، تمام آن خواسته‌ها، آرزوها و آمالی که حس خوبی به شما می‌دهد را پیدا کرده و یادداشت کنید. یادتان باشد که اگر قرار باشد صرفا به چند موردِ محدودی از فکرهایی که مدتی کوتاه در ذهن شما نقش بسته است بله بگویید و زندگی خود را بر اساس آنها ببندید، به احتمال زیاد بسیاری از اهداف واقعی خود را که در پس ذهنتان در حال خاک خوردن هستند را از دست خواهید داد.

در این مرحله به شدنی یا نشدنی بودن، واقعی یا غیر واقعی بودن و … افکارتان توجه نکنید و فقط و فقط آنها را یادداشت کنید.

مطلب مرتبط: ۲۵ تکنیک طوفان فکری برای الهام گرفتن

۳- اهداف و خیال را از هم جدا کنید

حالا وقت آن رسیده که تک تک یادداشت‌های خودتان را با ویژگی‌های یک هدف خوب انطباق بدهید و فقط آنهایی که دارای انطباق هستند را نگاه دارید.

۴- انطباق اهداف با چرایی‌ها

ببینید که کدام یک از خواسته‌های باقی مانده دارای یک یا چند چرایی محکم هستند، و فقط همان‌ها را نگاه دارید. یادتان باشد، شاید یک هدف، واقعا هدفی متعالی، جذاب و فوق‌العاده باشد، اما لزوما مربوط به شما و خواسته‌های قلبی شما نباشد؛ پس مطمئن شوید که واقعا در پس هر هدف، حداقل یک چرایی محکم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: چرایی های زندگی، بزرگ ترین حرکت دهنده های شما به سوی موفقیت

۵- اولیت بندی کنید

خواسته‌های باقی‌مانده را اولویت‌بندی و یا بسته به امکان، ادغام کنید. فراموش نکنید که لزوما قرار نیست شما به تمامی اهداف و خواسته‌هایتان دست پیدا کنید؛ پس به گونه‌ای اولویت‌بندیو  برنامه ریزی کنید که حتما و حتما اهداف بسیار مهم و اُولای شما در صدر امور شما قرار بگیرند. برای این کار بهره گیری از قانون پارتو، ماتریس آیزهاور و قانون abcde برایان تریسی می‌تواند کمک بسیار خوبی برای شما باشد.

۶- برای گام‌های کوچک آماده شوید

خواسته‌های باقی‌مانده‌ی فهرست شده (که از این به بعد اهداف‌تان تلقی می‌شوند) را به اهداف کوچک‌تر خورد کنید تا دستیابی به آنها راحت‌تر شود. یادتان باشد که اگر بخواهید برای اهداف بزرگ و بلندمدت خود قدم‌های بزرگ بردارید یا قادر به انجام چنین کاری نخواهید بود و یا خیلی زود از این روند خسته خواهید شد و نتیجه ی آن چیزی جز توقف و نرسیدن به اهدافتان نخواهد بود.

۷- برنامه‌ریزی و زمان‌بندی فراموش نشود

اهداف و ریز اهدافتان را بسته به شرایط‌تان، نیازتان، ابزارتان و … زمان‌بندی کنید تا براساس این زمان‌بندی برنامه‌ای صحیح برایشان انتخاب کنید. بدون برنامه‌ریزی و زمان‌بندی قادر نخواهید بود از میزان پیشرفت خود آگاه شوید، قدم‌های درستی بردارید و التزام درستی را برای خودتان ایجاد کنید.

مطالب مرتبط: ۱۸ مورد از بهترین برنامه و ابزار مدیریت زمان

۸- خود را تجهیز کنید

تمامی ابزارها، توانایی‌های شخصی و هر چیزی که می‌تواند در مسیر موفقیت کمکی برای شما باشد را پیدا کنید. فراموش نکنید که گام برداشتن در مسیر اهداف بسیار عالی است؛ اما می‌توان با ابزارها و وسایلی که در اختیار داریم، سرعت این حرکت را بسیار بیشتر کنیم و از میزان خستگی خود به طور قابل توجهی بکاهیم.

۹- مدیریت بحران فراموش نشود

تا حد امکان تمامی موانع احتمالی و حتی غیرمترقبه‌ای که می‌تواند مسیر شما را ناهموار بکند و باعث خلل در مسیر بشود را شناسایی بکنید. یادتان باشد که لزوما قرار نیست مسیر شما صاف و بدون هر گونه تلاطم باشد و حتی برعکس، به احتمال زیاد در مسیر شما تلاطم‌ها و چالش‌های زیادی نیز وجود خواهد داشت. پس آمادگی ذهنی، جسمی و … را از قبل حفظ کنید.

۱۰- اقدام کنید

اقدام کنید، اقدام کنید و اقدام کنید؛ و یادتان باشد که باید روزانه عمل کنید و هر روز اهداف کوچک و روزانه‌ی خودتان را تیک بزنید تا امکان تیک زدن اهداف هفتگی، ماهیانه، چند ماهه، سالیانه و … نیز میسر بشود.

مطالب مرتبط: همین دقیقه، همین حالا شروع کنید / ۸ دلیل مهمِ تعلل‌ را بشناسید

و در نهایت در انتظار موفقیت باشید …

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *