بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۰ استراتژی کارآمد و موثر برای سرمایه گذاری و رشد مالی

استراتژی های موثر برای سرمایه گذاری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

موضوع سرمایه گذاری برای رشد و بهبود شرایط مالی، جلوگیری از وقوع مشکلات مالی، ممانعت از ایجاد مخاطرات در معیشت زندگی و … مسئله‌ای است که امروزه نیاز همه است.

اما در این بین، تشخیص اینکه چه روش هایی وجود دارد؟ چه روشی را باید در پیش گرفت؟ و کدام روش‌ها موثرتر و کارآمدتر هستند؟؛ دغدغه‌ای است که اکثر متقاضیان ورود به موضوع سرمایه گذاری، با آن دست به گریبان هستند.

از همین رو، در این مقاله با اشاره به برخی از روش‌ها و استراتژی های اختیاری و اجباری سرمایه‌گذاری، سعی می‌کنم تا حد ممکن به سوالات بالا پاسخ دهم.

معرفی استراتژی های موثر در سرمایه گذاری

۱- به استراتژی خود پایبند باشید.

در حقیقت این خود یک استراتژی است که شما استراتژی یا روشی را انتخاب کنید و تا زمان رسیدن به بازخودهای مدنظر، به آن پایبند باشید. و در واقع این اولین گام شما و یکی از مهم ترین مواردی است که باید در سرمایه گذاری تان به کار ببندید.

قطعا عدم ثبات قدم و شاخه به شاخه شدن ها چیزی جز ضرر و زیان برای شما نخواهد داشت.

۲- بخرید و نگاه دارید

بسیار ساده است، اما کاملا کارآمد. بله، اگر شما بتوانید هر ماه اندکی به سهام، دارایی و مایملک خود بیافزاید و البته با نگاهی بلندمدت، قید فروش‌های کوتاه مدت آنها را بزنید؛ قطعا در درازمدت نتایج مثبت و جالبی را به دست خواهید آورد که شما را شاد می کند.

البته اگرچه این روش بسیار ساده و روتین است. اما توجه کنید که این شیوه بیشتر مناسب افراد مبتدی در سرمایه گذاری است. هرچند سرمایه‌گذاران حرفه ای نیز می‌توانند با تلفیق این استراتژی ساده با استراتژی های حرفه‌ای تر (نظیر تحلیل ها و آنالیزهای بنیادی و تکنیکی) منافع قابل توجه و خیره کننده‌ای را بدست آورند.

۳- برای درآمدتان قانون بگذارید

ایجاد قوانین و چارچوب ها می تواند التزام هایی مثبت و سازنده را برای شما در سرمایه گذاری به همراه داشته باشد. مثلا ایجاد یک قانون ساده اما لازم الاجرا در هزینه کردهای درآمدها، می تواند اثری مرکب را بر روی دارایی شما بگذارد.

به عنوان نمونه ایجاد قانون هزینه‌کرد درصدی درآمد ماهیانه با قالب ۵۰-۲۰-۱۰-۱۰-۱۰ به ترتیب برای هزینه‌های زندگی-سرمایه‌گذاری-تفریح-آموزش-امور عام المنفعه می‌تواند شما را ملزم کند تا هر ماه بیست درصد از درآمدتان را به سرمایه گذاری اختصاص دهید.

۴- همه تخم مرغ‌های‌تان را در یک سبد نگذارید

این یک قاعده ساده است که اگر همه تخم مرغ‌های‌تان را در یک سبد بگذارید، با رها شدن و افتادن سبد، احتمال از بین رفتن همه تخم مرغ ها خیلی زیاد است. در حالی که با تقسیم کردن تخم مرغ ها در چند سبد، این احتمال به همان نسبت سبدها کاهش پیدا می کند.

و در سرمایه گذاری نیز، دقیقا همین قانون حکم فرماست. زمانیکه شما سهام خود را از یک نوع سرمایه تهیه کنید نسبت به وقتیکه سهام تان متشکل از چندین نوع سرمایه است، احتمال از دست رفتن سرمایه و دارایی تان خیلی بیشتر است.

۵- طلا، سهام و ملک بخرید

تاریخ ثابت کرده که سرمایه گذاری بر روی این موارد می تواند بسیار پرسود و کم خطر باشد (هر چند هیچ یک عاری از خطر و ریسک نیستند، بویژه در کوتاه مدت).

پس خرید این موارد (بویژه با نگاه بلندمدت) می تواند سرمایه گذاری هایی ساده اما پرسود را برای شما رقم بزند.

۶- سرمایه گذاری ارزشی داشته باشید

اگر دانش نسبی به بازار یا بازارهایی خاص دارید؛ می توانید سهام یا کالاهایی از همان بازار را تهیه و خریداری کنید که ارزش شان بیشتر از قیمت عنوان شده آنها است. این می تواند حتی در کوتاه مدت منافع زیادی را برای شما ایجاد کند.

۷- سرمایه گذاری رشد داشته باشید

همچنین اگر به روند راه اندازی یک کسب و کار موثر و توانمند اشراف نسبی دارید، اما فرصت/شرایط ایجاد و راه اندازی چنین کسب و کاری را ندارید؛ می توانید کسب و کارها یا سرمایه گذاری هایی را شناسایی کنید که پتانسیل صعودی قوی را در درون خودشان دارند. سرمایه گذاری در چنین مواردی نیز می تواند در درازمدت برای شما سود خوبی را در پی داشته باشد.

۸- سرمایه گذاری مومنتوم داشته باشید

و اگر در توان و دانش خود می بینید، می توانید سوار بر موج شوید و روانشانسی بازار به خرید و فروش‌ها و سرمایه گذاری های کوتاه مدت بپردازید. این استراتژی، اگرچه مستلزم دانش و تجربه بسیار کافی است، اما می تواند سودهای شارپی و قابل توجهی را در پی داشته باشد.

۹- صبور باشید

مهم نیست که چه شیوه ای را انتخاب کرده و در پیش می گیرید (چه استراتژی های یاد شده در این مطلب، و چه روش ها و راهکارهای دیگری که در این مطلب یادی از آنها نشده است). به هر حال لازم است در استراتژی منتخب خود کاملا صبورانه عمل کنید (حتی برای موارد کوتاه مدت)

کدام استراتژی سرمایه گذاری موثرتر است؟

بی شک تمام مواردیکه در بالا آمده مفید و موثر هستند.

بویژه مورد اول و نهم؛ که قاعدتا باید حتما و همیشه آنها را در روند سرمایه گذاری خودتان بکار ببندید (برعکس بقیه موارد که اختیاری هستند و به شرایط دانش، تجربه، علاقه و … شما بستگی دارند)

و مطمئنا روش های زیاد دیگری هم است؛ روش هایی که گاه در چارچوب استراتژی های مرسوم و قابل ارائه برای عموم نمی گنجد، اما می تواند برای شخصی خاص مثل شما کاملا موثر و کارآمد باشد.

اما بی شک مهمترین و مؤثرترین سرمایه گذاری که هر کس باید برای سرمایه گذاری مالی خود داشته باشد؛ موردی است که به دلیل اهمیت، در موارد فوق قید نشد و در ادامه به آن اشاره می شود

۱۰- روی خودتان سرمایه گذاری کنید

بله، این نیز دقیقا یک استراتژی برای سرمایه گذاری و رشد مالی است. و تازه این استراتژی مهم ترین مورد در بین موارد یاد شده و از قلم افتاده است.

برای درک بهتر:

  • بورس خوب است؛ ولی خیلی از مردم در سال های اخیر (و حتی پیش از آن) وارد آن شده اند و متحمل کلی ضرر شدند.
  • رمزارزها بسیار درآمدزا هستند؛ ولی هر روز بسیاری از مردم وارد این نوع سرمایه گذاری می شوند و ضرر می کنند.
  • بازار مسکن و خودرو و طلا و دلار و ….؛ همه این موارد نیز خوب هستند؛ ولی قطعا کسانی را می شناسید که در این موارد هم ورود کردند و باز ضرر کرده اند.
    و …

و این در حالی است که افراد زیادی را هم می شناسیم که در هر کدام از این بازارها و سرمایه گذاری ها، کلی سود کرده اند و می کنند.

پس داستان چیست؟

داستان همین است که مهم نیست استراتژی شما چقدر خوب یا عالی است. مهم این است که شما چقدر برای استفاده از این استراتژی آماده اید.

و این آمادگی هم زمانی بدست می آید، که شما اول روی خودتان سرمایه گذاری کرده باشید. یک سرمایه گذاری بزرگ و کاملا حرفه ای.

وقتیکه شما روی باور، دانش، اعتماد به نفس، تجربه، مهارت ها و هرچی که مربوط به خودتان است سرمایه گذاری کنید؛ هر یک از استراتژی های یاد شده می تواند برای شما بسیار کارآمد و سودآور شود.

پس فارغ اینکه شما ترجیح می دهید چه روش و استراتژی را برای خودتان انتخاب کرده و آنرا بکار ببندید. این یک الزام و نیاز مبرم است که پیش از آن، در کنار آن و پس از آن استراتژی، روی خودتان هم سرمایه گذاری کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *