بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

پرداخت دیجیتال چیست و چگونه کار می کند؟

پرداخت های دیجیتال: نحوه کار و مزایا

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حتی در سال‌های قبل از همه‌گیری کووید-۱۹، تجارت به صورت آنلاین شروع به تغییر کرده بود و طبیعی بود که پرداخت‌ها نیز از همین روال پیروی کنند. بسیاری از ما به طور منظم پرداخت‌های دیجیتالی را ارسال می‌کنیم یا دریافت می‌کنیم ، صرف نظر از اینکه آن را بفهمیم یا نه، و اگر کسب‌وکار شما قادر به پذیرش آن‌ها نباشد، در عصر تحول دیجیتال دائمی با خطر بی‌ربط شدن مواجه می‌شوید.

با توجه به اینکه اکثر مردم اکنون ترجیح می دهند به صورت دیجیتالی پرداخت کنند، ارائه انواع مختلف پرداخت دیجیتال برای مشتریان شما تنها یکی از راه هایی است که می توانید رقابتی بمانید و تجربه انعطاف پذیرتری ارائه دهید. همه چیز در مورد ارائه راه‌حل‌های بدون اصطکاک، مقیاس‌پذیر و مقاوم در برابر آینده برای برآورده کردن و فراتر رفتن از تقاضای مصرف‌کننده است.

پرداخت دیجیتال چیست؟

گاهی اوقات به عنوان پرداخت الکترونیکی، پرداخت های دیجیتالی تراکنش های مالی هستند که شامل انتقال فیزیکی ارز نمی شوند. به جای کاغذ، شما ۱ و ۰ را معامله می کنید، و این درست است چه از طریق کیف پول موبایلی به صورت آنلاین پرداخت کنید یا شخصاً با استفاده از کارت اعتباری و نقدی خود. حواله های سیمی نیز نوعی پرداخت دیجیتالی است که بسیاری از مردم متوجه دیجیتالی بودن آن نمی شوند.

مزایای پرداخت های دیجیتال با استرس های همه گیر تقویت شد. این پرداخت‌ها نه تنها دامنه افرادی را که می‌توانند خرید و فروش کنند، گسترش می‌دهند، بلکه از طریق کارایی بیشتر، در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کنند و امکان تجارت آنلاین و آفلاین شفاف‌تر و امن‌تر را با کنترل بیشتر برای تاجر و مشتری فراهم می‌کنند.

پرداخت های دیجیتال همچنین مدیریت پول نقد را حذف می کند، به این معنی که خطر سرقت کمتر است، و یک مسیر روشن برای اهداف حسابداری فراهم می کند. این یک سیستم سریعتر و زیباتر است که راحتی بیشتری را برای تاجر و مشتری فراهم می کند.

پرداخت های دیجیتال چگونه کار می کنند؟

در حالی که ممکن است در ظاهر به نظر برسد که در کمتر از چند کلیک اتفاق می افتد، عناصر مختلفی وجود دارند که یک تراکنش دیجیتال معمولی را تشکیل می دهند.

طرف های درگیر

یک اکوسیستم پرداخت دیجیتال دارای واسطه های متعددی است که باید برای تسهیل یک تراکنش موفق با یکدیگر همکاری کنند. طرف های معمول درگیر عبارتند از یک پرداخت کننده (مصرف کننده)، گیرنده پرداخت (تاجر) و شبکه پرداخت. این شبکه شامل بانک پرداخت کننده (بانک صادرکننده) و بانک گیرنده (بانک خریدار) خواهد شد.

حساب های بانکی

مشتری برای انجام یک تراکنش موفق باید در یک موسسه مالی با وجوه کافی حساب داشته باشد. تاجر همچنین باید حسابی راه اندازی کند که بتواند وجوه دریافت کند. بانک صادرکننده مبلغی را از مشتری بدهکار می کند و بانک گیرنده همان مبلغ را در رسید برای تاجر بستانکار می کند.

پرداخت های مرحله به مرحله

هنگامی که پرداخت دیجیتالی انجام می‌شود، چه با کشیدن کارت یا کلیک روی دکمه، اطلاعات پرداخت از طریق درگاه پرداخت به بانک مشتری ارسال می‌شود تا نه تنها اطمینان حاصل شود که او همان چیزی است که می‌گوید (از طریق رمز عبور، کدهای پین و سایر اقدامات امنیتی)، اما همچنین بودجه کافی برای خرید در دسترس است.

راه آهن پرداخت

هنگامی که تأیید شد، درخواست پذیرفته یا رد می شود و پرداخت از طریق سیستمی که معمولاً به عنوان “راه آهن پرداخت” نامیده می شود پردازش می شود. این به سادگی پلتفرمی است که پول را از پرداخت کننده به گیرنده پرداخت می کند.

با این حال، برای روشن شدن بیشتر روند، اجازه دهید شما را از طریق یک خرید دیجیتال معمولی راهنمایی کنیم.

نمونه هایی از پرداخت های دیجیتال

به عنوان نمونه ای از نحوه کار پرداخت های دیجیتال، فرض می کنیم که شخصی می خواهد لباسی را از یک خرده فروش خیابانی خریداری کند. آنها این پرداخت را با استفاده از دستگاه Point of Sale (PoS) انجام می دهند، کارت خود را وارد می کنند و شماره پین ​​چهار رقمی خود را وارد می کنند.

چندین مورد باید قبل از تأیید خرید اتفاق بیفتد. ابتدا ارائه دهنده صحت پین را بررسی می کند و سپس بررسی می کند که آیا موجودی کافی در حساب بانکی مشتری وجود دارد یا خیر. اگر موجودی کافی وجود داشته باشد، پول از حساب آنها برداشت می شود و به حساب خرده فروش واریز می شود. اگر از کارت اعتباری استفاده شده باشد، این حد اعتبار است نه موجودی که بررسی می‌شود.

در همین حال، اگر همان تراکنش آنلاین انجام شود، درخواست پرداخت از طریق درگاه پرداختی که خرده‌فروش استفاده می‌کند ارسال می‌شود. بررسی موجودی یا حد اعتبار در حساب مشتری به عهده دروازه است.

انواع پرداخت دیجیتال

در چند سال اخیر تعداد راه‌حل‌های پرداخت دیجیتال افزایش زیادی داشته است که زندگی را برای تاجران و مشتریان آسان‌تر کرده است.

کیف پول موبایل

اگر مشتری از سیستم کیف پول دیجیتالی مانند Apple Pay در گوشی هوشمند یا اپلیکیشن بانکی خود استفاده کند، نیازی به فرد میانی نیست. این راه‌حل‌ها کم کم به روش پرداخت ترجیحی برای بسیاری از مصرف‌کنندگان جوان تبدیل می‌شوند، زیرا در حالی که ریسک‌های کمتری در پرداخت‌های دیجیتال وجود دارد، به طور کلی کیف‌پول‌های موبایل حتی امن‌تر و انعطاف‌پذیرتر هستند.

پرداخت های بدون تماس

برای تمام خریدهای زیر ۱۰ میلیون تومان، دارندگان کارت در ایران می توانند از فناوری ارتباطات میدان نزدیک (NFC) برای اسکن کارت خود و پرداخت فوری در مکان های خرده فروشی فیزیکی استفاده کنند. پرداخت بدون تماس در طول همه گیری استانداردتر شد و سقف آن از ۱۰ به ۳۰ میلیون تومان افزایش یافت. این کار به همان شیوه تراکنش کارت سنتی است، فقط با یک ضربه به جای کشیدن انگشت. کدهای پین نیز لازم نیست. با این حال، توجه داشته باشید که ممکن است کارمزد تراکنش اعمال شود.

پرداخت کیف پول دیجیتال

کیف پول های دیجیتال اساسا وسیله ای برای ذخیره کپی دیجیتالی از کارت های اعتباری و نقدی فیزیکی شما در دستگاه هوشمند شما هستند. این روش بسیار شبیه به پرداخت بدون تماس است و از فناوری NFC برای پردازش پرداخت ها استفاده می کند.

پرداخت های دیجیتالی همتا به همتا

پرداخت های همتا به همتا (P2P) از طریق راه حل های درگاه پرداخت مانند پی پال انجام می شود. این راه حل ها مشتری را مستقیماً به حساب بانکی تاجر مرتبط می کند. این یک فرصت بسیار قوی برای مشاغل کوچک است، زیرا راه اندازی آنها معمولاً نسبت به درگاه های پرداخت با ویژگی های بیشتر هزینه کمتری دارند.

پیوندهای پرداخت وسیله ای هستند که به صاحبان مشاغل کوچک اجازه می دهند از طریق یک پیوند منحصر به فرد از مشتریان پول دریافت کنند که سپس آنها را به یک درگاه پرداخت امن می برد که در آن پرداخت دیجیتال مستقیماً از بانک مشتری به بانک تجاری پردازش می شود. این یک راه حل راحت و مقرون به صرفه است که به طور کلی ارزان تر از تراکنش های آنلاین کارت است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *