بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

امنیت داده چیست؟ تعریف، اهمیت و راهبردها

حریم خصوصی داده ها در مقابل امنیت داده ها

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقدار فزاینده اطلاعات ذخیره شده ای که شرکت ها و افراد روزانه استفاده می کنند، مستلزم افزایش امنیت داده ها برای محافظت است. اجرای یک طرح موثر امنیت داده ها به شرکت ها و افراد کمک می کند تا از اطلاعات حساس در برابر نقض احتمالی یا حملات سایبری محافظت کنند. اگر به دنبال شغلی در امنیت سایبری یا تجزیه و تحلیل داده‌ها هستید، درک پیچیدگی‌های امنیت داده مهارت مفیدی است.

در این مقاله از ایوسی، امنیت داده ها را تعریف کرده، اهمیت آن را توضیح می دهیم و انواع و استراتژی های مرتبط با امنیت داده ها را مورد بحث قرار می دهیم.

مطالب مرتبط: ۱۵ شغل در امنیت سایبری

امنیت داده چیست؟

امنیت داده ها روشی است که شرکت ها برای محافظت از داده های دیجیتال، سیستم های فناوری اطلاعات حیاتی و اطلاعات آنلاین در برابر حملات سایبری، سرقت یا فساد استفاده می کنند. اصطلاح امنیت داده به مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و رویه‌ها اشاره دارد که با هم کار می‌کنند تا مزاحمان غیرمجاز را از دسترسی به داده‌های محافظت شده محدود کنند.

فرآیندها و شیوه‌های امنیت داده‌ها از حفاظت از سخت‌افزار فیزیکی تا پایگاه‌های داده دیجیتالی را شامل می‌شود. هر روش لایه های حفاظتی را به داده های ذخیره شده اضافه می کند. روش های مختلف امنیت داده ها معمولاً بر ترکیب این سه عنصر اصلی تمرکز دارند:

  • محرمانه بودن: محرمانه بودن تضمین می کند که فقط کاربران مجاز می توانند به اطلاعات موجود در پایگاه داده دسترسی داشته باشند. مجوز در امنیت داده ها اغلب به صورت اعتبار، مانند نام کاربری و رمز عبور ظاهر می شود.

  • در دسترس بودن: این عنصر تضمین می کند که داده ها برای کسانی که نیاز به دسترسی به آن دارند قابل دسترسی است. امنیت داده ها از اطلاعات محافظت می کند و در عین حال در دسترس بودن آن را برای افراد مجاز حفظ می کند.

  • صداقت: همچنین برای جلوگیری از تغییرات غیرضروری و فساد، دقیق و قابل اعتماد بودن داده های ذخیره شده نیز مهم است.

مطالب مرتبط: مدیریت داده چیست؟

چرا امنیت داده ها مهم است؟

با افزایش حجم داده های ذخیره شده، نیاز به سیاست ها و رویه های ایمن نیز افزایش می یابد. محیط‌های داده یا برنامه‌های پایگاه داده پیچیده‌تر شده‌اند و منجر به تغییرات مداوم در نحوه توسعه روش‌های امنیت داده توسط شرکت‌ها می‌شود. عوامل مهم دیگری در ارتباط با امنیت داده ها وجود دارد، از جمله:

تعهد شرکت

شرکت هایی که داده های کاربران را ذخیره می کنند، مسئولیت قانونی و اخلاقی برای محافظت از این اطلاعات دارند. چه کسب‌وکار اطلاعات شخصی یا اطلاعات پرداخت را ذخیره کند، وظیفه حفاظت از داده‌هایی که به آنها سپرده شده است را می‌پذیرد. از آنجایی که بسیاری از کاربران اطلاعات شخصی خود را به صورت آنلاین وارد می‌کنند، برای شرکت‌ها مهم است که شیوه‌های امنیتی خود را به طور واضح در میان بگذارند.

ریسک شهرت

اگر نقض داده در یک شرکت رخ دهد، می تواند بر شهرت آن شرکت تأثیر منفی بگذارد. برای جلوگیری از به خطر انداختن اعتبار شرکت خود، لازم است رویه های شفافی برای امنیت داده ها ایجاد کنید. اغلب برای شرکت ها مهم است که مشتریانی داشته باشند که به امنیت اطلاعاتشان اعتماد دارند. اولویت بندی امنیت داده ها به شما یا شرکتتان اجازه می دهد تا یک پایگاه مشتری وفادار و قابل اعتماد را پرورش دهید.

مرتبط: مهارت‌های امنیت سایبری: چیست و چگونه آنها را در جستجوی شغل خود برجسته کنید

صرفه جویی در منابع

نقض داده ها می تواند برای یک شرکت هزینه و زمان برای تعمیر داشته باشد. سرمایه‌گذاری روی روش‌های مؤثر امنیت داده‌ها در اسرع وقت می‌تواند منابع شرکت شما را ذخیره کند، زیرا می‌توانید از هزینه‌های نیروی کار و پولی ناشی از بازیابی داده‌های به خطر افتاده جلوگیری کنید.

افزایش تقاضا

افزایش تقاضا برای شرکت‌ها برای ذخیره داده‌های کاربران، نحوه عملکرد کسب‌وکارها را تغییر می‌دهد. همانطور که مصرف کنندگان بیشتر از امنیت داده آگاه می شوند، برای شرکت ها مهم است که در مورد اقداماتی که برای محافظت از اطلاعات به کار گرفته اند شفاف باشند. برقراری ارتباط بین کاربران و کسب‌وکارها، اعتماد را افزایش می‌دهد زیرا شرکت‌ها ظرفیت خود را برای ذخیره و محافظت از داده‌ها گسترش می‌دهند.

مطالب مرتبط: عرضه و تقاضا: تعریف و نحوه کار

انواع امنیت داده ها

امنیت داده برای طیف وسیعی از پلتفرم ها وجود دارد. در اینجا برخی از انواع مختلف امنیت داده به همراه موارد استفاده آنها آورده شده است:

  • امنیت داده های ابری: از داده های انتقال یافته و ذخیره شده در ابر محافظت می کند، اطلاعاتی که برای اکثر کاربرانی که به اینترنت متصل هستند قابل دسترسی است. ذخیره سازی داده ها در فضای ابری نسبت به سایر انواع ذخیره سازی گزینه جدیدتری برای کاربران است.

  • رمزگذاری داده ها: رمزگذاری داده ها با پنهان کردن اطلاعات اصلی با متن رمزگذاری شده، که متن رمزگذاری شده توسط یک الگوریتم تولید می شود، یک لایه حفاظتی به اطلاعات حساس اضافه می کند. پنهان کردن اطلاعات مانع دیگری بر سر راه هکرهای بالقوه می‌افزاید.

  • امنیت سخت افزار: امنیت سخت افزار فیزیکی به اندازه ایمن سازی اطلاعات دیجیتالی مهم است و به جلوگیری از خراب شدن داده ها کمک می کند. شرکت‌ها ممکن است سیاست‌های دسترسی را برای محدود کردن پرسنلی که می‌توانند به سخت‌افزار داده‌های فیزیکی دسترسی داشته باشند، اجرا کنند تا امنیت را به حداکثر برسانند یا اطمینان حاصل کنند که سخت‌افزار در یک مکان قفل شده است.

  • امنیت پرداخت: این به طور خاص اطلاعات پرداخت را برای اطمینان از انتقال امن وجوه رمزگذاری می کند. این نوع امنیت داده ها به فروش، پرداخت قبض و سایر تراکنش ها اجازه می دهد تا به صورت دیجیتالی ایمن انجام شوند.

  • امنیت مرورگر وب: مرورگرهای وب اغلب دارای چندین لایه امنیتی برای محافظت در برابر نقض داده‌ها در یک سری از وب‌سایت‌ها هستند که معمولاً اقدامات امنیتی خاص خود را نیز دارند. کاربران همچنین معمولاً این گزینه را دارند که در صورت تمایل، اقدامات امنیتی وب سایت خود را لحاظ کنند.

مطالب مرتبط: رایانش ابری چیست؟ (با اطلاعات استفاده و مزایا)

استراتژی های ایمن سازی داده ها

حرفه ای ها از چندین استراتژی برای محافظت از هر نوع معیار امنیت داده استفاده می کنند و اینها اغلب سطح حفاظت ارائه شده را افزایش می دهند. در حالی که امنیت داده ها اغلب بر حوزه های خاصی از فناوری متمرکز است، استراتژی های زیادی برای ایمن سازی داده ها وجود دارد، از جمله:

  • توکن سازی: این فرآیند جایگزینی اطلاعات با نشانه ها یا نمادها برای پنهان کردن داده های اصلی است.

  • کنترل‌های دسترسی: این تضمین می‌کند که دسترسی به داده‌ها – خواه سخت‌افزار یا نرم‌افزار باشد – فقط برای کارمندان یا پرسنل مجاز قابل دسترسی است.

  • احراز هویت: احراز هویت شبیه به کنترل دسترسی است اما داده هایی را که کاربران به آنها دسترسی دارند، به جای کارمندان کنترل می کند.

  • بازیابی داده ها: این تضمین می کند که یک شرکت توانایی بازیابی داده ها را از طریق چندین روش مانند ذخیره سازی ابری، هارد دیسک یا شبکه مشترک دارد.

  • پاک کردن داده ها: برای حفظ عملکرد پایگاه داده خود، پاک کردن داده ها از سیستم با استفاده از پاک کردن، که تضمین می کند داده های حذف شده غیرقابل بازیابی هستند، مهم است.

  • انعطاف پذیری داده ها: پایگاه های داده ممکن است گهگاه با مشکلاتی مواجه شوند، بنابراین مهم است که اقدامات احتیاطی را در پایگاه داده برای حفظ اطلاعات در صورت خرابی سیستم وارد کنید.

  • هش کردن: متفاوت از رمزگذاری و رمزگذاری، هش کردن داده ها را به صورت ریاضی به یک فرم جایگزین تبدیل می کند تا زمانی که کاربر مجاز به آن دسترسی پیدا کند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *