بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

ارز دیجیتال چیست و آینده آن چگونه است؟ / محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال را بشناسید

بیت کوین

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ارز دیجیتال و معاملات گسترده؟

امروزه ارز دیجیتال (به انگلیسی: Digital Currency؛ که با رمز ارز نیز شناخته می‌شود) به حالت‌ها و شکل‌های متنوع و گوناگونی در فضای مجازی وجود دارد و با عناوین مختلفی خرید و فروش می‌شود. و اگر کوتاه نگاهی به وضعیت معاملا این ارزها بیاندازید، خیلی زود خواهید دید که حجم معاملاتی که امروزه این ارزها به خود اختصاص داده‌اند بسیار بسیار خیره کننده است.

حجم معاملات ارزهای دیجیتال

حجم تخمینی مبادلات انجام شده‌ی بیت کوین در سال‌های اخیر بر اساس دلار آمریکا
حجم تخمینی مبادلات انجام شده‌ی بیت کوین در سال‌های اخیر بر اساس دلار آمریکا

این نوع ارز که در واقع یک نظام پرداخت بسیار گسترده‌ی جهانی با کارکردهای مشابه پول بدون پشتوانه است؛ پولی نامتمرکز به شمار می‌رود که بدون بانک مرکزی یا مسئول مرکزی کار می‌کند. به بیانی بهتر این شبکه همتابه‌همتا یا همان فرد به فرد است و تراکنش‌هایش را مستقیماً و بدون واسطه میان دارندگان و کاربرانش انجام می‌دهد.

همین طور به راحتی و با شناختی مناسب از این نوع دارایی، شما قادر خواهید بود به کسب درآمد اینترنتی بپردازید، خرید و فروش‌هایی خارج از هر راداری انجام دهید، رشد مالی را برای خود رقم بزنید و … در این مقاله به طور کامل در خصوص ارز دیجیتال صحبت خواهیم کرد.

یکی از روش‌هایی که این روزها برای سرمایه‌گذاری یا حتی خرید بسیاری از چیزها مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، ارز دیجیتال است. و همان‌طور که از نام این نوع ارز یا پول برداشت می‌شود، این نوع ارز نوعی پول دیجیتالی و درون سیستمی (خارج از فضای حقیقی و فیزیکی) است که به منظور افزایش سهولت در بخش بزرگی از زندگی انسان‌ها که به نوعی با پول و هزینه‌کردها در ارتباط است، مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

تولید این شکل از ارزها و دارایی‌ها که به آن کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) نیز گفته می‌شود، بر پایه علم رمز‌نگاری است و در واقع با حل بعضی از معادلات ریاضی و رمزنگاری‌های خاص، تولید می‌شود.

با تمام این اوصاف، بد نیست بدانید که:

  • چه چیزی حقیقتا باعث محبوبیت این نوع ارزها شده است؟
  • عملکرد این نوع ارزها به چه صورت است؟
  • و کدام ارزهای دیجیتال امروزه ارزش سرمایه‌گذاری را دارند؟

پس اگر قصد یافتن پاسخی مناسب و دقیق‌تر برای این سوالات و سوالاتی مشابه را دارید و برای آشنایی بیشتر با ارزهای دیجیتال و ویژگی‌های هرکدام، کافی است همراه ما باشید.

ارز دیجیتال چیست؟

همان‌طور که در بالا نیز تا حدی گفته شد این نوع ارز، پولی دیجیتالی (الکترونیکی) می‌باشد که توسط سیستم‌های رایانه‌ای ایجاد و نگهداری می‌شوند. و همچنین همان طور عنوان شد، ارز دیجیتال در زبان انگلیسی، با کلمه کریپتوکارنسی شناخته می‌شود. که کریپتو در این عبارت به معنای رمز و کارنسی نیز به معنای ارز یا همان پول رایج است که مجموعا به معنای “رمز ارز” مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگرچه این روزها همه با نام رمزارزها آشنا هستند و یا شاید کلمه‌ی ترکیبی “ارز دیجیتال” را بهتر بشناسند؛ اما شاید شما از آن دسته از کسانی باشید که تاکنون آشنایی نسبت به این نوع از پول نداشته‌اید؛ پس اگر تا به حال برخوردی با ارزهای دیجیتال نداشته‌اید، لازم است این سه اصل کلی و مهم را در مورد کریپتوکارنسی یا ارز دیجیتال به یاد داشته باشید:

رمز ارز - ارز دیجیتال

۳ اصل مهم در خصوص رمز ارزها

غیرمتمرکز بودن رمز ارزها

منظور از غیرمتمرکز بودن رمز ارزها، این است که این نوع ارزها توسط یک دولت، مقام دولتی یا بانک‌ها صادر نمی‌شوند، خرید و فروش نمی‌شود و عمدتا دولت‌ها و مراجع رسمی نیز نظارت و کنترلی بر آن ندارند.

دیجیتالی بودن رمز ارزها

و دیجیتالی بودن رمز ارزها به معنای آن است که رمز ارزها مشابه با ارزهای رایجی همچون دلار، یورو، پوند و … و یا سایر دارایی‌های نقدی همچون سکه و یا هر چیز دیگری به صورت فیزیکی در دسترس اشخاص نیستند.

اما در عوض این ارزها همان‌طور که بالاتر درخصوصشان اشاره کردیم، توسط فرایندهای نسبتا پیچیده‌ی ریاضیاتی در مجموعه‌ی بزرگی از کامپیوترها و با حل بعضی از معادلات، تولید شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. یعنی این ارزها بعد از حل معادلات است که برای مبادله و انجام فرایند خرید و فروش و هر گونه تجارتی، در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رمزنگاری بودن رمز ارزها

رمز ارزها همان طور که از اسمشان پیدا است رمزنگاری شده هستند؛ یعنی در روند تولید و بهره‌برداری از ارزهای دیجیتال از علم رمزنگاری بهره می‌برند تا بتوان منحصربه‌فرد بودن یک شی یا ارز را در این حوزه بسیار بهتر و قطعی‌تر تأیید نمود.

و در واقع رمزنگاری، عرصه‌ای به منظور ارتباط فی‌مابین کدها است که فقط دو طرف معامله قادر به تشخیص و ترجمه‌ی این کدها هستند و هیچ شخص دیگری توان رمزگشایی آن را به هیچ وجه ندارد. استفاده‌ی از این ویژگی منحصر به فرد در ارزهای دیجیتال سبب می‌شود که دارنده‌ی هر ارز، بتواند بسیار راحت ادعای مالکیت ارز خود را ثابت کند.

ارزهای فیات چه نوع دارایی هستند؟

علاوه بر مسئله دیجیتال بودن رمز ارزها، اختلاف‌ها و تفاوت‌های دیگری نیز بین این نوع دارایی با ارزهای فیات وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم؛ البته پیش از آن، اگر تاکنون با کلمه‌ی “ارز فیات” نیز آشنا نبوده‌اید، باید گفت ارز فیات (یا فیات کارنسی – Fiat Currency)، در واقع همان پول بی پشتوانه است.

در حقیقت پول یا ارز فیات به واحد پولی گفته می‌شود که دولت‌ها آن را منتشر می‌کنند ولی با وجود تولیدشان توسط دولت‌ها و نهادهای رسمی، پشتوانه‌ای فیزیکی همچون طلا، نقره و امثال این را ندارد؛ و از همین رو است که ارزش این نوع پول‌ها به‌جای آنکه وابسته به ارزش ذاتی دارایی‌های دیگر به ‌عنوان پشتوانه‌شان باشد، صرفا ناشی از ارتباط بین میزان عرضه و تقاضا است.

سیستم ارزی فیات قرن‌ها پیش در چین و در ایالت سوچوان ابداع شد، و اولین بار این ایالت از چین بود که استفاده‌ی از پول کاغذی را در قرن یازدهم رقم زد.

تفاوت ارز دیجیتال با ارزهای فیات

پس با نظر به تعریفی که صورت گرفت، مشخص است که ارز فیات همان پول فیزیکی است که همه‌ی ما آن را می‌شناسیم و از دیرباز با آن آشنایی کامل داریم؛ حال که منظور از ارز فیات را فهمیدیم، لازم است بدانیم که این ارز تفاوت‌های قابل توجهی نسبت به ارز دیجیتال دارد و آن اینکه:

قانونی بودن ارزهای فیات

ارزهای فیات از طرف بانک‌های مرکزی در هر کشور و تحت نظر دولت‌ها صادر می‌شود و ابزار رسمی و نهایی برای انجام معاملات به شمار می‌روند؛ در واقع دولت‌های هر کشور، عرضه‌ی این پول را تحت کنترل خود دارند و می‌توانند با اعمال سیاست‌های خاصی، ارزش آن را کم یا زیاد کند.

اما در مقابل این نوع ارزها، رمز ارزها یا همان ارزهای دیجیتال کاملا غیرمتمرکز هستند که از همین رو دولت‌ها کنترلی روی آن‌ها ندارد؛ و به همین دلیل مهم (عدم کنترل دولت‌ها بر رمز ارزها) است که بسیاری از کشورها با معطوف کردن ذهن مردم به اینکه ارزهای دیجیتال مربوط به فعالیت‌های غیرقانونی و تروریستی هستند، این ارزها را ممنوع کرده‌اند. البته فارغ از اینکه این مسئله چقدر حقیقت دارد و چقدر کذب است.

ملموس بودن ارزهای فیات

با نظر به تعریفی که ارزهای دیجیتال شد، کاملا مشخص است که این نوع دارایی‌ها کاملا غیرفیزیکی است و نمی‌توانند احساس فیزیکی بودن پول را به ما منتقل کنند، چرا که صرفا از طریق فضای آنلاین (فضای برخط و مجازی) و به صورت مجازی در دسترس هستند.

در مقابل ارزهای فیات به صورت فیزیکی (عموما کاغذی) تولید می‌شوند و از همین جهت هم است که می‌توانند به صورت اسکناس و سکه وجود داشته باشند و در نتیجه کاملا قابل‌لمس هستند، به راحتی می‌توان آنها را رؤیت کرد و کاملا مشهود در اختیار داشت.

خرید و فروش ارزها

همان‌طور که گفتیم از آنجایی که ارزهای دیجیتال به صورت دیجیتال و درون رایانه‌ای قرار دارند، می‌توانند به عنوان کدهای خصوصی و مختص مالک‌شان عمل کنند. از همین رو تنها راه خرید و فروش معاملاتِ ارزهای دیجیتال از طریق روند سیستمی یا به واسطه‌های همان پلتفرم‌های فناورانه همچون کامپیوتر، موبایل، لب‌تاپ و … تحت بستر اینترنت صورت می‌گیرند.

اما با نظر به اینکه ارزهای فیات به صورت فیزیکی تولید و در اختیار قرار می‌گیرند بنابراین به صورت فیزیکی هم برای معاملات مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. البته امروزه شیوه‌های سیستمی و غیرفیزیکی هم برای ارزهای فیات به وجود آمده که از طریق همان سیستم‌های رایانه‌ای و فناوری‌های جدید برای معاملات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ولی تفاوت اصلی در معاملات آنلاینی که با ارزهای دیجیتال صورت می‌گیرد با ارزهای فیات در این است که همان طور بیان شد، ارزهای دیجیتال در معاملات قابل ردیابی، کنترل و بررسی نیستند؛ اما معاملات آنلاینی که با ارزهای دولتی و ارزهای فیات صورت می‌گیرند کاملا قابل ردیابی و آنالیز هستند.

منبع ذخیره سازی ارزها

منبع اصلی و البته تنها منبع این نوع ارزها (ارزهای دیجیتال) کیف پول شخصی صاحبانشان است. البته منطور کیف پولی است که چه با عنوان کیف سخت‌افزاری و چه عنوان نرم‌افزاری، در هر صورت به صورت دیجیتالی و دادهای کد شده دارایی‌ها را در خود ذخیره کرده است و هیچ نمود و موجودیتی در خارج از دنیای دیجیتال ندارد.

اما منابع و محل‌های ذخیره‌سازی ارزهای فیات می‌تواند مکان‌های مختلفی باشد، مکان‌هایی که حتی احتمالا در اختیار و کنترل صاحبان این نوع دارایی‌ها نیز نباشند. گاوصندوق‌ها، صندوق‌های کوچک و قلک‌ها، بانک‌ها و مخازن دولتی و …؛ همه و همه می‌توانند جزو مواردی باشند که ارزهای فیات در آنها ذخیره و نگهداری می‌شوند.

پس زمانی که قصد ذخیره‌سازی پول معمولی خود یا همان ارز فیات را دارید، می‌توانید آن را در بانک گذاشته یا وسیله‌ای گران‌قیمت و ارزشمند تهیه کنید تا با گذشت زمان بر ارزش پول شما افزوده شود.

اما در ارزهای دیجیتال، محل ذخیره‌سازی در یک کیف پول معتبر و مطمئن است که تنها شما امکان دسترسی به آن را دارید و به دلیل رمزنگاری دقیق، هیچ فرد دیگری نمی‌تواند به اطلاعات و پول شما دسترسی داشته باشد.

نحوه عرضه ارزها

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های رمز ارزها (ارزهای دیجیتال) و ارزهای فیات (پول‌های معمولی)، در نحوه‌ی عرضه‌ی آن‌ها است. از آنجایی که پول‌های معمولی توسط بانک مرکزی و با اجازه‌ی رسمی مقامات دولتی چاپ می‌شوند، عمدتا هیچ سقف تولیدی ندارند. هر چند سیاست‌ها و شرایط موجود، اقتضا می‌کند که به صورت حساب شده از این آزادی و فقدان سقف بهره برده شود؛ چراکه تولید و چاپ پول بیشتر، باعث افزایش تورم شده و قیمت کالاها در یک برهه زمانی بالا می‌رود و ….

اما زمانی که در مورد ارزهای دیجیتال صحبت به میان می‌آید؛ منظور ارزی است که سقف‌دار است. یعنی همواره مقدار مشخصی دارایی وجود دارد که در بین اشخاص مختلف مورد استفاده و مبادله قرار می‌گیرد. مثلا مقدار کل بیت کوینی (نوعی از ارزهای دیجیتال که پیشتاز ارزهاست) که تاکنون ارائه شده است و به احتمال زیاد در همین سطح نیز باقی بماند، ۲۱ میلیون واحد است.

البته مسائلی همچون پدیدار شدن واحدهای کوچک‌تر همچون ساتوشی، تغییر نگرش و عملکرد در رفتاری عرضه و تقاضای مردم و … موارد متعددی هستند که به صورت زیرپوستی و کاملا ناملموس بر داستان سقف ارزهای دیجیتال نیز کاملا سایه می‌افکنند و وجود یک سقف قطعی و محکم را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. هر چند موضوع این بحث بسیار مفصل است و در مجال این مقاله نمی‌گنجد.

امنیت ارزها

اگرچه با نگاه به آنچه که گفته شد؛ قاعدتا بایستی ارزهای دیجیتال یا همان رمز ارزها از امنیت بسیار بالاتری برخوردار باشند و صاحبان آنها باید از اطمینان خاطر بسیار بالاتری برخوردار باشند.

اما حقیقت این است که موضوع غیرقابل ردیابی بودن رمز ارزها، موضوع است که می‌تواند به نوعی خدشه‌ای بزرگ نیز بر این تفکر وارد کند. چراکه اگر به هر نحو و به هر دلیل در روند نقل و انتقالات، معاملات و … ارزهای دیجیتال چه عمدا و چه سهوا اشتباهی صورت گیرد و بخشی و یا همه‌ی دارایی کیف پولی فردی به فردی دیگر (حقیقی یا حقوقی) منتقل شود. عملا باستانی این دارایی غیرممکن است و هیچ راه قانونی و رسمی برای آن وجود ندارد.

پس در درخصوص ارزهای فیات، اگرچه به گونه‌های مختتلف امنیت پایین‌تری وجود دارد؛ اما روند کنترلی، نظارتی و … حاکم بر این ارزها سبب می‌شود تا راه‌های تصحیح اشتباهات سهوی و عمدی زیاد باشد و امکان این تصحیح بسیار بالا.

عملکرد ارزهای دیجیتال به چه صورت است؟

خوب است بدانید که عمده‌ی ارزهای دیجیتال تحت بستری به نام بلاک‌چین کار می‌کنند؛ اما سوال این است که …

فناوری بلاک‌چین چیست؟

بلاک‌چین (Blockchain، ترکیبی از دو کلمه‌ی Block به همان معنای بلوک و Chain به معنای زنجیره) که امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده، یک دفتر دیجیتالی متشکل از همه‌ی تراکنش‌های اشخاص گوناگون است.

این دفتر دیجیتالی یا دیتابیس، در مجموعه‌ای بسیار زیاد از سیستم‌های رایانه‌ای توزیع شده است و عمدتا این رایانه‌ها در نقاط مختلفی از دنیا در حال فعالیت و کار هستند؛ و جالب است بدانید که صرفا همه‌ی سیستم‌ها در کنار هم می‌توانند این پایگاه داده یا دیتابیس را کنترل و مدیریت کنند و هیچ سیستمی به تنهایی قادر نخواهد بود به کنترل این دیتابیس بپردازد.

و تراکنش‌هایی که توسط ارزهای دیجیتال انجام می‌شود، همه و همه به طور کامل در شبکه بلاک‌چین ثبت می‌شود. و این امنیت ارز دیجیتال را در بستر پرهیاهو و ناامن فضای سایبری بسیار ایمن و محکم می‌کند.

اشخاصی که با این فناوری آشنایی دارند، اکثرا در خصوص آن بدین صورت اظهارنظر می‌کنند که بلاک‌چین، فضایی با شفافیت کامل و البته در عین حال امن است. این فضا می‌تواند اعتماد مخاطبان خود را بسیار افزایش دهد و به دلیل تکنولوژی رمزنگاری ویژه‌اش‌، امنیت دیتابیس و تراکنش‌ها را بسیار بهبود ببخشد.

در مقابل مخالفان این فناوری می‌گویند بلاک‌چین یک شبکه‌ی بسیار گران‌قیمت و ناکارآمد است که انرژی زیادی مصرف می‌کند و اثرات سوء زیادی نیز بر روند معاملات انسانی دارد.

محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال

حال که با کلمه‌ی رمز ارزها یا همان ارزهای دیجیتال تا حد قابل قبولی آشنا شدید و تفاوت‌های آنرا با ارزهای فیزیکی درک کردید؛ وقت آن رسیده که آشنایی نسبی با برخی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال نیز داشته باشید.

از چند سال‌ گذشته تاکنون و البته از پس از معرفی بیت کوین (یک رمز ارز که از نظر فنی نخستین پول دیجیتال نامتمرکز به شمار می‌رود)، رمزارزهای جدید زیادی به دلیل استقبال شدید مردم و افزایش نمایی محبوبیت فناوری بلاک‌چین معرفی شدند.

البته تنوع ارائه‌ی رمز ارزها در این سال‌ها به گونه‌ای بوده است که این روزها هر کس که اندک علمی به موضوع رمز ارزها، نحوه‌ی کدنویسی آنها، نحوه بکارگیری این ارزها تحت بستر بلاک چین، ساخت توکن و … داشته باشد؛ می‌تواند اقدام به تولید ارزی جدید بکند.

از همین رو است که امروز ارزهای بسیار بسیار متنوعی به بازار دیجیتال عرضه شده و در این میان، ارزهای تقلبی بسیار زیادی نیز بر روی کار آمده‌اند که در مدت زمانی کوتاه افراد زیادی رو به نحوه‌های مختلف وسوسه کرده، فریب داده و دارایی‌های آنها را به ناروا تصاحب کرده‌اند.

حتی امروزه در کنار ارز دیجیتالی همچون بیت کوین که جزو مشهورترین‌های ارز دیجیتال به شمار می‌رود (با علامت اختصاری BTC)، ارزهای بسیار زیاد دیگری و یا شیوه‌های متنوع و عجیب زیادی پا به عرصه‌ی وجود گذاشته‌اند که از نظر ظاهری شباهت زیادی به بیت کوین و روش‌های استخراجش دارند ولی بسیاری از آنها چندان سنخیتی با آن ندارند.
هر چند درصدی از این موارد نیز به نوعی همسو با بیت کوین هستند؛ مثل mbtc میلی بیت کوین (Millibitcoin) و μBTC میکرو بیت کوین (Microbitcoin)

از همین جهت است که ۸۰ درصد ارزهای دیجیتال بازار کاملاً بی‌هدف هستند

پس کاملا لازم است که اگر قصد ورود به بازار ارز دیجیتال دارید، ابتدا اندک شناختی نسبت به بهترین‌ها و محبوب‌ترین‌های ارز دیجیتال داشته باشید؛ البته موضوع ماندگاری ارزهای دیجیتال، فقدان پشتوانه‌ی آنها، متکی بودن آنها به صرف عرضه و تقاضا در میان مردم و ده‌ها موضوع مشابه دیگر، چیزهایی است که حتما و حتما لازم است پیش از ورود به این بازار پرجنجال به طور جدی مدنظر قرار دهید.

به هر صورت؛ در ادامه، بعضی از بهترین و محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال که در طی چند سال اخیر عملکرد خوب و رو به رشدی داشته‌اند را معرفی خواهیم کرد:

ارز دیجیتال بیت کوینبیت کوین – Bitcoin

بیت کوین یا BTC، یکی از مهم‌ترین و مشهورترین ارزهای موجود در بازار کریپتوکارنسی است که مالکان بسیار زیادی هم دارد. این ارز در سال ۲۰۰۹ و توسط ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto – نام فرد یا افرادی ناشناس است که خالق بیت‌کوین بوده اند) معرفی و در سال ۲۰۱۷ عرضه شد.

ارز دیجیتال اتریوماتریوم – Ethereum

اتریوم یا ETH، محبوب‌ترین و مشهورترین رمزارز بعد از بیت کوین است که از ژوئیه ۲۰۱۵ منتشر شد و البته بلاک‌چین به کار برده شده در آن، با بیت کوین تفاوت زیادی دارد. در واقع اتریوم پلتفرمی عمومی از ارزهای دیجیتال است که متن‌باز، بلاک‌چین محور با رایانش توزیع‌شده برای قرارداد هوشمند است.
از این رمزارز معمولاً برای قراردادهای هوشمند و توسعه برنامه‌های مختلف استفاده می‌شود. درواقع کاربرد اتریوم تنها به یک روش پرداخت دیجیتالی ختم نمی‌شود و در عرصه فناوری، کاربردهای متنوع و زیادی دارد.

ارز دیجیتال بایننس کوینبایننس کوین – Binance Coin

این ارز به اختصار به BNB معروف است، و یکی دیگر از ارزهای کاربردی و کاملا مطرح در عرصه ارز دیجیتال می‌باشد. این ارز توسط صرافی بایننس، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال در دنیا، معرفی شده است.
بایننس کوین در ابتدا به عنوان یک توکن برای انجام معاملات متنوع و گوناگون ایجاد شد، اما در حال حاضر از آن می‌توان برای پرداخت‌ها و همین طور خرید کالاها و خدمات مختلف دیگر استفاده کرد.

ارز دیجیتال کاردانوکاردانو – Cardano

این ارز دیجیتال متن‌باز نیز توسط یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، معرفی شده است. کاردانو یک پلتفرم بلاک‌چینی است که برای اجرای قراردادهای هوشمند به کار می‌رود. رمز ارز اصلی این شبکه‌ی آدا نام دارد.
کاردانو، که با زبان هسکل ایجاد شده و از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند، به شما این امکان را می‌دهد تا مدیریت هویت خود در صرافی ارز دیجیتال مورد نظر را به دست بگیرید.

ارز دیجیتال تترتتر – Tether

یکی دیگر از رمزارزهای بسیار معروف، تتر است که با علامت اختصاری USDT نشان داده می‌شود. این ارز دیجیتال دارای ارزش کاملا ثابت و واحد ۱ دلار برای هر واحدش است؛ به همین دلیل به آن stablecoin هم گفته می‌شود.

زمانی که کاربران می‌خواهد ارزی را به ارز دیگری تبدیل کنند، تتر به عنوان یک پل بسیار عالی و مطمئن در مقابل نوسانات عمل می‌کند. افراد به جای اینکه ارز x خود را ابتدا به دلار و سپس به ارز y تبدیل کنند، آن را به تتر تبدیل می‌کنند.

ارز دیجیتال ریپلریپل – ripple

این ارز که با علامت اختصاری XRP شناخته می‌شود و توسعه دهنده‌ی آن نیز ریپل لبز بوده است، در سال ۲۰۱۲ با زبان سی پلاس‌پلاس ایجاد شد و راهی برای پرداخت از طریق رمزارزها ایجاد کرد. یکی از دلایل عدم رشد این ارز، احضار آن به دادگاه به دلیل بروز مشکلات و عدم اعتماد کاربران بود.

ارز دیجیتال سولاناسولانا – Solana

ارز دیگری که می‌توان در جرگه‌ی ارزهای محبوب و مطرح قلمداد کرد؛ سولانا با علامت اختصاری SOL نام دارد. این ارز که در مارس ۲۰۲۰ ایجاد شد، یک ارز جدید است و به دلیل دارا بودن سرعت بالا برای انجام تراکنش‌ها، محبوبیت خیلی زیادی هم در همین مدت کوتاه پیدا کرده است.

ارز دیجیتال پولکاداتپولکادات – Polkadot

پولکادات که با علامت اختصاری DOT هم کاملا معروف است، مانند سولانا ارزی بسیار جدید بوده و در می ۲۰۲۰ توسط یکی از بنیان‌گذاران اتریوم ایجاد و وارد عرصه‌ی جولان ارزهای دیجیتال شده است. و اگرچه تاکنون نتواسته به اندازه‌ی سولانا رشد داشته باشد، اما حقیقتا خیلی خوب خود را بالا کشیده است.
برخی از صاحب‌نظران معتقدند که کارکنان پولکادات به دنبال برکناری اتریوم هستند؛ در حالی که تیم توسعه این رمزارز، این حرف و سخن‌ها را بسیار محکم تکذیب کرده است.

ارز دیجیتال یو اس دی کوینیو اس دی کوین – USD Coin

USDC یک استیبل کوین دیگر است که ارزش هر واحد آن ۱ دلار آمریکا می‌باشد. یعنی این رمزارز به دلار متصل بوده و تقریباً نوسانی ندارد. این ارز دیجیتال در سپتامبر ۲۰۱۸ با همکاری شرکت‌های Circle و Coinbase و به منظور جایگزینی برای سایر استیبل کوین‌ها مثل تتر یا TrueUSD راه‌اندازی شد.

ارز دیجیتال دوج کویندوج کوین – DOHZH-koyn یا DOHJ-koyn یا Dogecoin

دوج کوین یکی دیگر از ارزهای بسیار معروفی است که در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد، دوج‌کوین با علامت اختصاری DOGE برخلاف بسیاری از ارزهایی که عرضه محدودی دارند، به صورت نامحدود در دسترس است.
دوج کوین رمزارزی نفر به نفر و البته متن باز است که اولین بار در دسامبر ۲۰۱۳ معرفی شد و غرض از معرفی آن، نشرش به عنوان پول مجازی شبکه‌های اجتماعی برای ارسال پاداش و انعام و پرداخت‌های نظیر به نظیر در این فضا بوده است.

ارز دیجیتال شیبا اینوشیبا اینو – Shiba Inu

ارز دیگری که در ماه‌های اخیر نام آن به کرات به گوش رسیده و می‌رسد، شیبا اینو با نماد اختصاری SHIB است. این ارز دیجیتال در اوت ۲۰۲۰ توسط یک شخص ناشناس، ملقب به «ریوشی» برای اولین بار منتشر شد و توکنی با عرضه نامحدود است.
شیبا اینو که به صورت غیررسمی با نام شیبا توکن نیز شناخته می‌شود؛ یک رمزارز غیر متمرکز است که نامش براساس یک نام ژاپنی برای یک نژاد سگ است؛ به همین دلیل، تصویر این سگ در لوگوی دوج‌کوین نیز به کار رفته است.

ارز دیجیتال زی کشزدکش – Zcash

زدکش با علامه اختصاری ZEC ارز دیجیتالِ غیر متمرکز و متن بازی است که در اکتبر ۲۰۱۶ منتشر شد. زد‌کش یا زی‌کَش ارز دیجیتالی است که با برخورداری از ساختار فنی متفاوت، از امنیت بیشتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال نظیر بیت کوین برخوردار است.

The best digital currencies

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

  1. ما مجموعه ای از داوطلبان هستیم و طرح‌های جدیدی رو در حال اجرا هستیم. وب سایت شما اطلاعات مفیدی برای کار در اختیار ما قرار داده. شما کمک چشمگیری به ما انجام داده اید و قطعا کل گروه ما از شما سپاسگزار خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *