بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مرورگر وب چیست؟

مرورگرها

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مرورگر یک برنامه کاربردی است  که راهی برای مشاهده و تعامل با تمام اطلاعات موجود در وب جهانی فراهم می کند . این شامل صفحات وب، فیلم ها و تصاویر می شود. کلمه “مرورگر” قبل از وب به عنوان یک اصطلاح عمومی برای رابط های کاربری که به شما امکان می دهد فایل های متنی را به صورت آنلاین مرور کنید (پیمایش کنید و بخوانید) ایجاد شد. امروزه بسیاری از مردم از مرورگرهای وب برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنند و تقریباً به عنوان یک ضرورت در زندگی روزمره خود دیده می شود.

مرورگر وب یک  برنامه مشتری (کلاینت) است که از  HTTP  (پروتکل انتقال ابرمتن) برای درخواست سرورهای وب در سراسر  اینترنت  از طرف کاربر مرورگر استفاده می کند. بیشتر مرورگرها از ایمیل و پروتکل انتقال فایل (FTP) پشتیبانی می‌کنند، اما مرورگر وب برای آن پروتکل‌های اینترنتی مورد نیاز نیست و برنامه‌های مشتری تخصصی‌تر محبوب‌تر هستند.

تاریخچه مرورگر وب

اولین مرورگر وب، به نام WorldWideWeb، در سال ۱۹۹۰ ایجاد شد. نام آن مرورگر به Nexus تغییر کرد تا از سردرگمی با فضای اطلاعات در حال توسعه معروف به World Wide Web جلوگیری شود. اولین مرورگر وب با رابط کاربری گرافیکی ، Mosaic  بود  که در سال ۱۹۹۳ ظاهر شد. بسیاری از ویژگی های رابط کاربری در Mosaic وارد  Netscape  Navigator شدند. مایکروسافت به دنبال  اینترنت اکسپلورر خود (IE) قرار گرفت.

ویژگی های رایج مرورگر وب

اکثر مرورگرهای وب ویژگی های استانداردی مانند:

  • یک دکمه خانه – که با انتخاب، کاربر را به یک صفحه اصلی از پیش تعریف شده می برد.
  • نوار آدرس وب، که به کاربران اجازه می دهد آدرس وب را وارد کرده و از یک وب سایت بازدید کنند.
  • دکمه های برگشت و جلو – که کاربر را به صفحه قبلی یا بعدی که در آن بوده می برد.
  • Refresh – دکمه ای که می تواند برای بارگذاری مجدد یک صفحه وب استفاده شود.
  • Stop – دکمه ای که باعث می شود وب ارتباط خود را با سرور وب قطع کند و بارگذاری صفحه را متوقف کند.
  • Tabs- که به کاربران اجازه می دهد چندین وب سایت را در یک پنجره باز کنند.
  • نشانک‌ها – که به کاربر اجازه می‌دهد تا وب‌سایت‌های خاص و از پیش تعریف‌شده توسط کاربر را انتخاب کند.

بسیاری از مرورگرها افزونه هایی را نیز ارائه می دهند که قابلیت های مرورگر را گسترش می دهند. این افزونه‌ها می‌توانند به کاربران اجازه دهند، برای مثال، از کارهایی مانند افزودن ویژگی‌های امنیتی استفاده کنند.

مرورگر وب چگونه کار می کند

مرورگرهای وب به عنوان بخشی از مدل مشتری/سرور کار می کنند. کلاینت مرورگری است که بر روی دستگاه کاربر اجرا می‌شود و درخواست‌ها را به سرور وب ارسال می‌کند، در حالی که سمت سرور سرور وب است که اطلاعات را به مرورگر ارسال می‌کند. سپس مرورگر اطلاعات را در دستگاه کاربر تفسیر و نمایش می دهد.

مرورگرهای وب معمولاً از تعدادی بخش متقابل تشکیل شده اند. این شامل رابط کاربری ( UI ) است که سطحی است که کاربر با مرورگر تعامل دارد. موتور مرورگر چیزی است که موتور رندر را پرس و جو می کند و موتور رندر چیزی است که صفحه وب درخواستی را رندر می کند—تفسیر اسناد HTML یا XML. شبکه چیزی است که امنیت و ارتباطات اینترنتی را مدیریت می کند. یک مفسر جاوا اسکریپت برای تفسیر و اجرای کد جاوا اسکریپت در یک وب سایت استفاده می شود. باطن UI برای ساخت ویجت هایی مانند ویندوز استفاده می شود. علاوه بر این، یک لایه ماندگاری به نام ماندگاری داده یا ذخیره‌سازی داده‌هایی مانند نشانک‌ها، حافظه پنهان و کوکی‌ها را مدیریت می‌کند.

مرورگرهای وب محبوب

گوگل کروم در حال حاضر یکی از پرکاربردترین مرورگرها است. سایر مرورگرها عبارتند از:

  • فایرفاکس – که توسط موزیلا توسعه یافته است.
  • مایکروسافت اج- از جایگزینی برای اینترنت اکسپلورر با ویندوز ۱۰ استفاده کرد.
  • اینترنت اکسپلورر- که به گذشته منتقل شده است، مایکروسافت بیشتر اینترنت اکسپلورر را با Edge جایگزین کرده است.
  • Safari – یک مرورگر برای  رایانه های اپل و دستگاه های تلفن همراه.
  • Lynx- یک مرورگر متنی برای  کاربران پوسته یونیکس و VMS.
  • Opera – یک مرورگر سریع و پایدار که با اکثر سیستم عامل های نسبتاً سازگار سازگار است.
  • Flock – یک مرورگر منبع باز مبتنی بر فایرفاکس و بهینه سازی شده برای  ویژگی های وب ۲.۰  مانند وبلاگ نویسی و نشانک گذاری اجتماعی.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

5 پاسخ

    1. سلام

      چندین مرورگر محبوب و پرکاربرد جهانی وجود داره که هر کدوم ویژگی ها و نقاط قوت خاص خودشون رو دارند. بعضی از بهترین مرورگرهای جهان بر اساس سهم بازار، رضایت کاربر و عملکرد عبارتند از:

      ۱. Google Chrome: کروم محبوب ترین مرورگر در جهانه که به دلیل سرعت، سادگی و گزینه های سفارشی سازی گسترده اش شناخته شده. به طور مرتب به روز می شه و طیف وسیعی از ویژگی های مفید مثل همگام سازی بین دستگاه ها و ابزارهای امنیتی داخلی رو ارائه می ده.

      ۲. موزیلا فایرفاکس: فایرفاکس به دلیل ویژگی های حریم خصوصی، گزینه های سفارشی سازی و ماهیت منبع باز شناخته شده. بسیار قابل تنظیمه و طیف وسیعی از افزونه ها و اکستنشن ها رو برای بهبود تجربه مرور ارائه می ده.

      ۳. سافاری: سافاری مرورگر پیش فرض دستگاه های اپل است و به دلیل سرعت، کارایی و تجربه کاربری روان شناخته شده هست. به خوبی با سایر محصولات و خدمات اپل ادغام می شه و ویژگی های حریم خصوصی و امنیتی قوی رو ارائه می ده.

      ۴. مایکروسافت اج: اج آخرین مرورگر مایکروسافته که بر اساس پروژه منبع باز Chromium هست. این رابط کاربری تمیز، عملکرد سریع و ادغام با خدمات مایکروسافت مثل کورتانا و آفیس ۳۶۵ رو ارائه می ده.

      ۵. Opera: اپرا یک مرورگر کمتر شناخته شده هست اما به دلیل عملکرد سریع، VPN داخلی، مسدود کننده تبلیغات و سایر ویژگی های منحصر به فرد مثل Opera Turbo که صفحات وب رو برای بارگذاری سریع تر فشرده می کنه، محبوبه.

      در نهایت، بهترین مرورگر برات به نیازهای خاص، ترجیحات و دستگاه هایی که استفاده می کنی بستگی داره. ارزشش رو داره که چند مرورگر مختلف رو امتحان کنی تا ببینی کدوم یک برات بهتر کار می کنه.

    1. سلام

      مرورگر رایانه یعنی اون برنامه‌ای که استفاده می‌کنی برای ورود به اینترنت و بازدید از صفحات وب. این مرورگرها رو معمولا روی کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنیم.

      و درواقع، این همون مرورگر وبه که توی این مقاله درخصوصش توضیح داده شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *