بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

برنامه های کاربردی چیست؟

پلتفرم های کاربردی و انواع مختلف نرم افزار

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

توسعه دهندگان برنامه زمانی که قرار است برنامه های خود را در معرض دید کاربران نهایی قرار دهند، طیف وسیعی از انتخاب ها را دارند. در حالی که برنامه های گذشته به طور معمول مستقیماً روی رایانه های کاربران نصب می شدند، اکنون گزینه های زیادی برای دسترسی به برنامه ها از طریق وب سرورها وجود دارد که در آن کاربران می توانند مستقیماً در وب به برنامه دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند.

در این مقاله از ایوسی، یک نمای کلی از انواع مختلف برنامه‌ها، تفاوت‌های بین آن‌ها و تفاوت اپلیکیشن‌ها با نرم‌افزارها و برنامه‌ها ارائه می‌کنیم.

برنامه های کاربردی چیست؟

برنامه‌های کاربردی (اپلیکیشن ها) بخش‌هایی از نرم‌افزار هستند که کاربر را قادر می‌سازد تا وظایف خاصی را در رایانه یا دستگاه تلفن همراه انجام دهد. همه رایانه ها و دستگاه های تلفن همراه با برنامه های از پیش بارگذاری شده یا داخلی مانند مرورگر وب، ماشین حساب و پخش کننده رسانه فروخته می شوند. این برنامه‌ها با استفاده از سیستم عامل (OS) دستگاه شما، با پشتیبانی از برنامه‌های پس‌زمینه به نام نرم‌افزار سیستم، برای برقراری ارتباط با سایر برنامه‌ها یا سخت‌افزار (مانند حافظه و حافظه) با استفاده از رابط برنامه‌نویسی برنامه (API)، که نوعی پل است، اجرا می‌شوند. به دو برنامه اجازه می دهد تا با یکدیگر صحبت کنند.

همانطور که از دستگاه خود استفاده می کنید، به تدریج برنامه های بیشتری را خریداری و نصب خواهید کرد تا عملکرد و اجرای دستگاه را افزایش دهید یا کارهای خاصی را انجام دهید.

نمونه هایی از برنامه های کاربردی عبارتند از:

  • برنامه های ایمیل

  • برنامه های پردازش کلمه، صفحه گسترده و پایگاه داده

  • مرورگرهای وب

  • ویرایشگرهای تصویر، پخش کننده فیلم، ویرایشگر ویدیو

  • پلتفرم های رسانه های اجتماعی

  • بازی ها

تقریباً برای هر کاری که فکرش را بکنید، برنامه‌هایی وجود دارند که به شما در انجام آن‌ها کمک می‌کنند.

مطالب مرتبط: مهارت های کامپیوتری: تعاریف و مثال ها

برنامه های دسکتاپ در مقابل موبایل

گاهی اوقات، متخصصان در بخش فناوری اطلاعات، برنامه های دسکتاپ را صرفاً «برنامه» و برنامه های تلفن همراه را به عنوان «برنامه» می نامند. این تفاوت جزئی در اصطلاح به آنها کمک می کند تا به راحتی برنامه های دسکتاپ و موبایل را شناسایی کنند. این اصطلاح به دلیل تفاوت در عملکرد و ارزش بین برنامه های کاربردی برای دسکتاپ و برنامه های تلفن همراه در این زمینه به وجود آمد.

عملکرد

متخصصان فناوری اطلاعات و همچنین برخی از کاربران نهایی، عملکرد را به عنوان رایج‌ترین روش برای تمایز بین برنامه‌های دسکتاپ و موبایل نام می‌برند. یک برنامه موبایل معمولاً یک عملکرد واحد را انجام می دهد یا یک هدف واحد را انجام می دهد، در حالی که یک برنامه دسکتاپ برای انجام چندین عملکرد به طور همزمان طراحی شده است.

ارزش

برخی از کاربران احساس می کنند که برنامه های تلفن همراه یکبار مصرف هستند. هنگامی که دیگر به برنامه نیاز ندارید، به سادگی روی دکمه حذف نصب کلیک کنید. برعکس، اگر یک برنامه دسکتاپ خراب شود، گم شود یا در غیر این صورت در دسترس نباشد، می تواند بر خروجی کار روزانه شما تأثیر منفی بگذارد. با توجه به اینکه برخی از برنامه های دسکتاپ بسیار گران هستند، انتظار می رود که برنامه همانطور که در نظر گرفته شده است عمل کند.

مقایسه های بیشتر به شرح زیر است:

برنامه های دسکتاپ

Desktop applications

برنامه های دسکتاپ را می توان به دسته های زیادی تقسیم کرد. برخی ویژگی‌های زیادی دارند (مانند ارائه نمایش اسلاید یا پردازش کلمه)، در حالی که برخی دیگر بسیار ساده‌تر هستند و فقط برای انجام یک یا دو کار طراحی شده‌اند. نمونه هایی از برنامه های دسکتاپ شامل برنامه های ماشین حساب و تقویم، مرورگرهای اینترنتی، بازی ها، ویرایشگرهای ویدئو و برنامه های دستکاری تصویر است.

برنامه های موبایل

Mobile apps

دستگاه‌های تلفن همراه، مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، ساعت‌های هوشمند و موارد دیگر، میلیون‌ها گزینه در مورد برنامه‌ها دارند. برخی از برنامه‌ها برای تقلید از عملکرد برنامه‌های دسکتاپ، مانند پی‌دی‌اف‌خوان‌ها و برنامه‌های پردازش کلمه، طراحی شده‌اند، در حالی که برخی دیگر برای ارتباط (برنامه‌های اجتماعی، برنامه‌های دوستیابی، تماس ویدیویی)، بازی، اخبار، بانکداری آنلاین و موارد دیگر استفاده می‌شوند.

برنامه‌های موبایل را می‌توان در دسته‌های زیر دسته‌بندی کرد: سبک زندگی (ردیاب تناسب اندام، تحویل غذا، پخش موسیقی و خدمات مسافرتی)، رسانه‌های اجتماعی، ابزارهای کاربردی (زنگ هشدار/یادآوری، تقویم، ماشین‌حساب، چراغ قوه، دوربین)، بازی/سرگرمی، بهره‌وری (توجه داشته باشید. گرفتن برنامه‌ها، اسناد/برگ‌ها، روش‌های پرداخت) و اخبار/اطلاعات

انواع دیگر برنامه ها

Other types of apps

برنامه های دیگری وجود دارند که از نظر فنی دسکتاپ یا موبایل نیستند، اما می توانید از طریق هر نوع دستگاه به آنها دسترسی داشته باشید و از آنها استفاده کنید. این برنامه ها به عنوان برنامه های وب شناخته می شوند که معمولاً در یک سرور راه دور ایجاد و ذخیره می شوند و از طریق یک مرورگر وب قابل دسترسی هستند. برنامه های وب کار نمی کنند مگر اینکه اتصال اینترنت وجود داشته باشد، در حالی که برخی از برنامه های تلفن همراه و بسیاری از برنامه های دسکتاپ می توانند بدون دسترسی به اینترنت اجرا شوند.

نوع دیگر نرم افزار نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) است. این نوع اپلیکیشن داده های کاربران را منحصراً در فضای ابری ذخیره می کند و از طریق موبایل یا دسکتاپ قابل دسترسی است. بیشتر برنامه‌های SaaS مبتنی بر اشتراک هستند و برای استفاده از برنامه و فضای ذخیره‌سازی ابری آن، هزینه دسترسی دریافت می‌کنند.

مطالب مرتبط: برنامه نویسی کامپیوتر چیست؟ (با زبان های برنامه نویسی رایج)

تفاوت بین برنامه ها، نرم افزارها و اپلیکیشن ها

اصطلاحات برنامه، نرم افزار و اپلیکیشن به هم مرتبط هستند، اما بر خلاف نظر نیمه محبوب کاربران، آنها یکسان نیستند. در اینجا مقایسه ای بین این سه وجود دارد:

برنامه

به بیان ساده، یک برنامه دستورالعمل هایی را به دستگاه می گوید که چه کاری انجام دهد. برنامه‌ها توسط متخصصان کدنویسی به زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف (جاوا، پی‌اچ‌پی، پایتون، اس‌کی‌ال) نوشته شده‌اند و اختصاصی هستند (مجوز تحت حق چاپ) به این معنی که کاربر نهایی می‌تواند حق استفاده از برنامه را خریداری کند اما اجازه تغییر برنامه را ندارد. .

نرم افزار

نرم افزار شامل برنامه هایی است که برای عملکرد یک کامپیوتر استفاده می شود که سخت افزار (یک جزء فیزیکی از دستگاه که برای کارکرد آن ضروری است) یا سیستم عامل (برنامه مجازی مورد نیاز برای استفاده از سخت افزار) نیستند. نرم افزار سیستم در پس زمینه کار می کند و عملکرد دستگاه را مدیریت می کند و با کاربر نهایی ارتباط برقرار نمی کند. نرم افزار می تواند منبع باز (هرکسی می تواند در نوشتن عملکرد نرم افزار مشارکت داشته باشد) یا اختصاصی باشد.

برنامه های کاربردی / اپلیکیشن ها

اپلیکیشن ها نمی توانند به تنهایی اجرا شوند. آنها مانند یک مؤلفه اضافی (مجازی) برای افزایش عملکرد دستگاه فیزیکی هستند که توسط نرم افزار سیستم پشتیبانی می شوند، که امکان دسترسی به سخت افزار (حافظه، ذخیره سازی) را فراهم می کند. یک برنامه کاربردی را می‌توان نوعی نرم‌افزار در نظر گرفت، که از این نظر منحصر به فرد است که مستقیماً با کاربر نهایی در تعامل است تا به کاربر کمک کند تا عملکردهای خاصی را با استفاده از دستگاه خود انجام دهد. توسعه دهندگان برنامه های کاربردی می توانند انتخاب کنند که برنامه های متن باز را به صورت آزاد تحت مجوز عمومی یا عمومی در دسترس قرار دهند.

مرتبط: برنامه های کاربردی چیست؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *