بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۸ سوالی که باید در طول مذاکره بپرسید (با نکات)

دو نفر روی یک میز نشسته اند که چگونه مذاکره کنند

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

این احتمال وجود دارد که در زندگی شخصی و حرفه ای خود با مذاکره روبرو شوید. در طول یک مذاکره، مهم است که بدانید چه سوالاتی را می توانید بپرسید تا مصالحه ای مناسب برای هر دو طرف پیدا کنید. درک نحوه مذاکره صحیح ممکن است به شما در ایجاد توافقاتی کمک کند که به نفع همه افراد درگیر باشد.

در این مقاله از ایوسی، هشت سوال را مورد بحث قرار می‌دهیم که می‌توانید در حین مذاکره بپرسید تا اطمینان حاصل شود که توافق با مفاد شما و طرف مقابل مطابقت دارد.

چرا توسعه مهارت های مذاکره مهم است؟

در اینجا چندین دلیل برای توسعه مهارت های مذاکره مهم است:

  • حل تعارض: مهارت های مذاکره به شما کمک می کند تا تعارض با دیگران را حل کنید. این مهارت‌ها ممکن است به شما کمک کند دیدگاه طرف مقابل را از بحث ببینید و نظرات خود را به شیوه‌ای سازنده بیان کنید.

  • پیدا کردن یک توافق متقابل: اگر هر دو طرف نمی توانند در مورد توافق تصمیم بگیرند، مهارت های مذاکره ممکن است به شما کمک کند انتظارات خود را تغییر دهید تا بتوانید مصالحه ای پیدا کنید که به نفع هر دو نفر باشد.

  • بهبود بخشیدن صبر: داشتن مهارت های عالی در مذاکره ممکن است سطح صبر شما را برای دیگران افزایش دهد زیرا می توانید برای درک طرف آنها وقت بگذارید و مراحلی را برای یافتن مصالحه انجام دهید.

  • ایجاد روابط سالم: مهارت های مذاکره می تواند منجر به ایجاد روابط سالم شود، زیرا هر دو طرف می توانند نظرات خود را بیان کنند و مصالحه مثبتی پیدا کنند. افرادی که از مهارت های مذاکره استفاده می کنند ممکن است احساس بازتری برای برقراری ارتباط ایده ها و احساسات خود با دیگران داشته باشند.

  • اجتناب از درگیری های آینده: مهارت های مذاکره ممکن است به شما کمک کند با استفاده از ارتباطات سالم برای شناسایی مسائل بالقوه و حل مشکلات با مصالحه، از درگیری های آینده جلوگیری کنید.

مطالب مرتبط: ۱۰ اصل مهم در مهارت مذاکره را بشناسید

۸ سوال برای پرسیدن در طول مذاکرات

مذاکره در محل کار، بین اعضای خانواده و بین دوستان رایج است. در اینجا چندین سؤال وجود دارد که ممکن است در طول مذاکره بپرسید تا دیدگاه طرف مقابل را بهتر درک کنید و ارتباطات سالم را تقویت کنید:

۱. چرا در مورد وضعیت چنین احساسی دارید؟

درک احساسات فرد دیگر در مورد یک موقعیت بسیار مهم است. پرسیدن این سوال می تواند به شما بینشی در مورد تجربیات و ترجیحات آنها در مورد موقعیتی که شامل مذاکره می شود، بدهد. هنگامی که موقعیت آنها را درک کردید، می توانید زمینه هایی را که ممکن است مصالحه ارزشمندی پیدا کنید را درک کنید. به عنوان مثال، اگر یک فروشنده در مورد قیمت با مشتری مذاکره کند، مشتری ممکن است از شریک بپرسد که چرا یک محصول خاص یک قیمت مشخص است. با پرسیدن این موضوع، آنها می توانند بفهمند که چرا همکار فروش محصول را به این صورت قیمت گذاری کرده و محصول چه مزایایی را ارائه می دهد.

مطالب مرتبط: نحوه مذاکره با حقوق اولیه (با نکات و مثال ها)

۲. آیا مایل به یافتن مصالحه هستید؟

این سوال به شما امکان می دهد تا در مورد میزان تمایل طرف های دیگر به سازش بینش کسب کنید. اگر آنها مایل به ارائه مقدار زیادی از مصالحه باشند، ممکن است راحت تر مذاکره کنید. با این حال، اگر آنها قادر به سازش نباشند، ممکن است متوجه شوید که رسیدن به تصمیمی که برای هر دو طرف سودمند است، چالش برانگیزتر است.

۳. پیشنهاد شما برای سازش چیست؟

با پرسیدن این، می‌توانید ایده‌هایی برای مصالحه ایجاد کنید و تعیین کنید که کدام ایده بهترین است. درخواست مصالحه از آنها همچنین به آنها اجازه می دهد تا سطحی از کنترل بر مذاکرات داشته باشند. این ممکن است به آنها این امکان را بدهد که در رسیدن به توافق یا امضای قرارداد با شما احساس اطمینان بیشتری کنند.

۴. چه جنبه هایی از این مذاکره برای شما مهم است؟

طرف مقابل ممکن است جنبه‌های خاصی از مذاکره داشته باشد که برای او مهم‌تر است. این مهم است که اولویت های آنها در مذاکره را درک کنید و اینکه در مورد کدام عناصر حاضر به سازش نیستند. به عنوان مثال، اگر یک متقاضی کار در حال مذاکره با یک پیشنهاد شغلی است، ممکن است ساعات کار و میزان دستمزد خود را اولویت بندی کند، به این معنی که ممکن است با کارفرمای خود مذاکره کند تا زمانی که به توافقی برسد که کارساز باشد. این مهم است که کارفرما از متقاضی بپرسد که کدام جنبه از پیشنهاد شغلی برای آنها مهم است تا آنها بفهمند که چه عواملی باید مذاکره کنند.

بخوانید: مهارت های ضروری ارتباط تجاری: تعاریف و مثال ها

۵. چه مقررات خاصی قابل توجه است؟

درک مفاد خاص طرف مقابل که برای انعقاد توافق ضروری است مفید است. پس از یادگیری مفاد آنها، می توانید مفاد خود را تنظیم کنید، ایده های خود را به اشتراک بگذارید و استراتژی ای ایجاد کنید که بر اساس هر دو مفاد مهم شما باشد. درک مفاد آنها ممکن است به آنها کمک کند احساس حمایت کنند، که می تواند به شما کمک کند راحت تر مذاکره کنید.

۶. آیا با تدارکات من با چالشی مواجه هستید؟

پس از دادن مواد غذایی به آنها، از آنها بپرسید که آیا مفاد خاصی وجود دارد که پذیرش آنها چالش برانگیز است. این به شما این امکان را می دهد که متوجه شوید طرف مقابل ممکن است با کدام حوزه های خاص توافق شما مشکل داشته باشد. پس از یادگیری چالش‌های آن‌ها، می‌توانید مفاد خود را طوری تنظیم کنید که بیشتر با نیازهای آن‌ها مطابقت داشته باشد، یا می‌توانید مصالحه جدیدی پیدا کنید که به هر دو طرف کمک می‌کند با توافق احساس راحتی کنند. سعی کنید از آنها بپرسید که چرا در پذیرش مفاد شما مردد هستند و از آنها بپرسید که آیا ایده هایی برای مقرراتی دارند که هر دوی شما می توانید با آن موافق باشید.

۷. آیا می توانید مدارکی از موقعیت خود ارائه دهید؟

اگر در حال مذاکره برای یک قرارداد یا توافق نامه کتبی هستید، داشتن مدرکی که موقعیت طرف مقابل را تایید می کند، مهم است. ممکن است قبل از امضای قرارداد یا موافقت با شرایط خاص، درخواست مدرک کتبی در مورد موقعیت آنها مفید باشد. اطمینان حاصل کنید که آنها جزئیات کامل مفاد خود و اطلاعات مربوط به توافق را ارائه می دهند.

۸. آیا قسمت های دیگری از قرارداد وجود دارد که دانستن آنها برای من مهم است؟

قبل از تصمیم گیری و رسیدن به توافق، داشتن تمام اطلاعات در مورد مذاکره ضروری است. پرسیدن این سوال تضمین می کند که طرف مقابل شما را از تمام اطلاعات مربوطه مطلع می کند تا بتوانید با آگاهی کامل تصمیم بگیرید. همچنین ایده خوبی است که جزئیات دیگری در مورد مواد خود به طرف مقابل ارائه دهید.

نکاتی برای مذاکره موثر

در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید تا به شما در انجام یک مذاکره موثر کمک کند:

برای سازش باز بمانید

در طول مذاکره، باز ماندن برای مصالحه مهم است. درک این نکته مهم است که سازش از یک توافق متقابل حاصل می شود، بنابراین مطمئن شوید که نسبت به ایده های مختلف مذاکره ذهنی باز داشته باشید. برای اینکه خودتان را برای مصالحه باز کنید، سعی کنید ایده‌هایی را با طرف مقابل برای توافقی که هر دوی شما مناسب می‌دانید، طوفان فکری کنید. ایده‌های طوفان فکری با هم ممکن است به هر دو طرف کمک کند که تمایل بیشتری برای تعیین یک توافق متقابل داشته باشند، زیرا هر دو طرف را در کنترل مذاکرات نگه می‌دارد.

بخوانید: مذاکره یکپارچه: تعریف، نکات و مثال ها

طرف آنها را درک کنید

برای جلوگیری از درگیری و امکان برقراری ارتباط سالم تر، سعی کنید طرف مذاکرات را درک کنید. برای انجام این کار، سؤالات مفصلی در مورد مفاد آنها بپرسید تا بینشی در مورد استدلال آنها به دست آورید. برای مثال، اگر طرف مقابل به شرط خاصی نیاز دارد که حاضر به مصالحه نیست، از آنها بپرسید که چرا به آن شرط نیاز دارند و چگونه ممکن است آن شرط را در توافقنامه شما بگنجانند.

استراحت کنید

در حین مذاکره، ممکن است به طور دوره ای استراحت کنید تا هر دو طرف احساس شادابی کنند. وقفه ها همچنین ممکن است احتمال احساس سرگیجه در طول مذاکرات را به حداقل برساند. سعی کنید یک برنامه مذاکره ایجاد کنید که هر دو طرف بتوانند به آن پایبند باشند. به عنوان مثال، اگر یک شرکت در حال ایجاد قرارداد با مشتری است، ممکن است هر روز به مدت یک ساعت با مشتری ملاقات کند تا زمانی که به توافق برسد.

مرتبط: وقتی احساس می کنید کار بیش از حد کار می کنید چه کاری باید انجام دهید

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *