بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه شک و تردید به خود شما را درگیر نگه می دارد (و چگونه بر آن غلبه کنید)

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ما همه آنجا بوده ایم. در برخی از مقاطع زندگی ما این سوال را مطرح می‌کنیم که آیا به اندازه کافی خوب عمل می‌کنیم یا می‌توانیم با تمام عدم قطعیت‌هایی که ممکن است با بزرگ‌تر شدن پیش بیایند روبرو شویم. ما نسبت به تصمیمات و انتخاب‌هایی که گرفته‌ایم احساس تردید به خود می‌کنیم یا به سادگی احساس می‌کنیم که به اندازه کافی خوب نیستیم.

شک به خود زمانی اتفاق می افتد که ما اعتماد به نفس نداریم یا در انجام کارهایی که باید انجام دهیم احساس ناتوانی می کنیم. افرادی که نسبت به خود شک دارند، در مورد چیزهایی که نمی توانند کنترلشان کنند، عدم اطمینان را تجربه می کنند یا نگران نبودن کارها طبق برنامه هستند.

سطح معینی از شک به خود خوب است زیرا نشان می دهد که شما می دانید برای انجام کار بهتر چه چیزی را باید بهبود بخشید. با این حال، ترس و تردید مداوم می تواند زندگی شما را به طرز بدی تحت تاثیر قرار دهد.

در این مقاله از ایوسی، خواهید فهمید که چرا شک و تردید به خود شما را از شادی و موفقیت باز می دارد و برای غلبه بر آن چه کاری می توانید انجام دهید.


فهرست مطالب:

  1. چگونه شک و تردید به خود، شما را درگیر نگه می دارد
  2. ۵ علت رایج شک به خود
  3. چگونه بر شک و تردید خود غلبه کنیم
  4. چالش ۲۱ روزه برای بازیابی اعتماد به نفس
  5. افکار نهایی

چگونه شک و تردید به خود، شما را درگیر نگه می دارد

بیایید این را تصویر کنیم:

رئیس شما وظیفه مهمی را به شما محول کرده است زیرا فکر می کند شما مناسب ترین فرد در اتاق هستید. اما به جای اینکه آن را به عنوان شناخت عملکرد کاری خود در نظر بگیرید، شروع به وحشت می کنید.

در مورد اینکه آیا توانایی انجام یک کار عالی را دارید وحشت می کنید. شما نگران این هستید که شکست در عملکرد خوب به یک شوخی بزرگ در محل کار تبدیل شود. شما برای هر تصمیمی که می گیرید وقت خود را صرف استرس می کنید و تصور می کنید که چگونه ممکن است همه چیز اشتباه پیش برود.

جای تعجب نیست که ترس نقش بزرگی در درام کوچک شما بازی کند. شما را به سمت اهمال کاری سوق می دهد. کار خود را به تعویق می اندازید و احساس بی انگیزگی می کنید.

در پایان داستان، شما در آخرین لحظه کارتان را تحویل می‌دهید و البته حدس زدن این احساس سخت نیست که «در واقع می‌توانم بهتر از این کار کنم».

چه چیزی باعث شک به خود می شود؟ بیایید دریابیم!

بازگشت به بالا ↑

۵ علت رایج شک به خود

| گذشته | دوران کودکیمقایسهچالش هاترس ها |

دلایل زیادی پشت شک و تردید وجود دارد. در اینجا برخی از آنها را مرور خواهیم کرد.

۱. تجربیات و اشتباهات گذشته

تجربیات گذشته می تواند تأثیر زیادی بر نحوه واکنش ما داشته باشد، به خصوص اگر قبلاً تجربیات بدی داشته اید، مانند قرار گرفتن در یک رابطه توهین آمیز یا اخراج بدون توجیه مشخص. سلامت روان ما در این موارد می تواند ضربه بزرگی وارد کند.

تجربه گذشته می تواند باورهای ما را متزلزل و متزلزل کند. با این حال، ادامه ارجاع به تجربیات گذشته بدون یادگیری از آنها فقط هدر دادن آینده درخشان شماست!

اگر برای رها کردن گذشته تلاش می‌کنید، امسال راهنمای بدون خطا برای رسیدن به اهدافتان را دریافت کنید. در این راهنمای رایگان، یاد خواهید گرفت که چگونه از تجربیات و اشتباهات گذشته خود برای برنامه ریزی مجدد برای آینده خود استفاده کنید تا در نهایت به آنچه می خواهید برسید. راهنمای رایگان خود را از اینجا بگیرید.

۲. تربیت دوران کودکی

تربیت ما نقش زیادی در شکل گیری عادات و شخصیت ما دارد.

اگر توسط والدینی بزرگ شده باشید که دائماً به شما می‌گویند به اندازه کافی خوب نیستید یا مدارسی که دانش‌آموزان را به شدت بر اساس نمراتشان قضاوت می‌کنند، ذات‌تان را دارند، ممکن است قبلاً عادت سؤال کردن از خودتان را درونی کرده باشید.

۳. مقایسه با دیگران

برای ما غیرطبیعی نیست که خودمان را با دیگران مقایسه کنیم، زیرا در دنیای رقابت زندگی می کنیم.

ما به راحتی می توانیم عملکرد کاری خود را با همکاران یا به سادگی در دنیای گسترده رسانه های اجتماعی مقایسه کنیم. برای ما آسان است که به زندگی دیگران حسادت کنیم و فکر کنیم که به خوبی آنها عمل نمی کنیم.

وقتی بیش از حد با دیگران در مورد آنچه دارند و کمبود شما مقایسه می کنید، شروع به از دست دادن خود خواهید کرد.

۴. چالش های جدید

این یک مورد کاملاً عادی است زیرا ما هیچ تجربه ای در مورد نحوه واکنش نشان دادن یا کارهایی که باید انجام دهیم نداریم. احساس عدم اطمینان و ناامنی باعث می شود احساس ناراحتی کنید.

۵. ترس از شکست / ترس از موفقیت

الیزابت گیلبرت را به عنوان مثال در نظر بگیرید. او نویسنده کتاب Eat, Pray, Love است که بیش از ۱۰ میلیون نسخه در سراسر جهان فروخت.

با این حال، او در کتاب خود با جادوی بزرگ-خلاقانه زندگی فراتر از ترس ( Big Magic-Creative Living Beyond Fear)، فاش کرد که این موفقیت زمانی به بزرگترین کابوس او تبدیل شده بود، زیرا مطمئن نبود که بتواند موفقیت خود را تکرار کند یا خیر.

حتی در میان افراد موفق، موفقیت قبلی می تواند به بزرگترین ترس ما تبدیل شود، زیرا ممکن است فکر کنیم این بهترین چیزی است که می توانیم ارائه دهیم و هرگز چیزی به همان اندازه خوب تولید نخواهیم کرد.

این منطقه مخصوصاً برای زنان مشکل ساز است. یک مطالعه اشاره کرد که در مقایسه با مردان، زنان «موفقیت را با پیامدهای منفی بیشتری مرتبط می‌دانند»[۱].

بازگشت به بالا ↑

چگونه بر شک و تردید خود غلبه کنیم

| توقف صداهای منفی | استراحت + خوش‌بینی | گرفتن کمک |

چه کاری می توانید انجام دهید تا بر تردید خود غلبه کنید و دوباره اعتماد به نفس داشته باشید، مهم نیست که شرایط چقدر سخت است؟

۱. خودت را زمین‌گیر کن و بگو ایست!

هنگامی که متوجه شدید صداهای منفی در ذهن شما جاری است، سعی کنید در لحظه حال بمانید و روی نکات مثبت تمرکز کنید.

سعی کنید هر زمان که احساس منفی دارید یا نسبت به خود مطمئن نیستید، چیز مثبتی را آماده کنید که می توانید به سراغ آن بروید. ایده هایی در مورد آنچه می توانید تهیه کنید:

  • فهرستی از استدلال‌های متقابل، چیزهایی مانند «من می‌توانم این کار را انجام دهم» یا «این فقط یک فرصت دیگر برای من برای یادگیری است».
  • کوزه ای که حاوی خاطرات خوش است
  • فایلی که حاوی تمام عکس هایی است که باعث لبخند زدن شما می شود
  • فهرستی از فعالیت های سریع افزایش دهنده انرژی که می توانید انجام دهید
  • جعبه ای از میان وعده های سالم که همیشه می توانید به سراغ آن بروید

۲. استراحت کنید و خوش بینی را تقویت کنید

گاهی اوقات هر چه بیشتر احساس کنیم در یک موقعیت یا احساس گیر کرده ایم، بیرون آمدن برای ما سخت تر می شود.

فقط یک لحظه استراحت کنید و تمرکز خود را به چیزی کاملاً متفاوت تغییر دهید. با انجام این کار، می تواند به ما این امکان را بدهد که ذهن خود را پاک کنیم و از منظری جدید و تازه به مسائل نگاه کنیم.

اگر به تقویت خوش بینی نیاز دارید، سعی کنید فهرستی از چیزهایی که برای آنها سپاسگزار هستید تهیه کنید. این به طور طبیعی افکار شما را در جهت مثبت تری تغییر می دهد.

در یک مطالعه برای اندازه‌گیری قدردانی، امید، خوش‌بینی و رضایت از زندگی، «قدردانی به‌عنوان پیش‌بینی‌کننده‌ترین متغیر برای بهزیستی تعیین شد»[۲]. این یک دلیل بسیار عالی برای تمرین قدردانی است!

۳. از کمک گرفتن نترسید

در حالی که مهم است که روی خودمان کار کنیم، همچنین ایده خوبی است که از عزیزانتان، از جمله خانواده و دوستان حمایت کنید. از درخواست کمک نترسید.

آنها می توانند شریک زندگی شما، اعضای خانواده، دوستان، مربیان، سرپرستان یا حتی یک مربی باشند.

دریافت نصیحت و اطمینان از دیگران نیز می تواند اعتماد به نفس ما را بهبود بخشد و انگیزه ما را حفظ کند.

بازگشت به بالا ↑

چالش ۲۱ روزه برای بازیابی اعتماد به نفس

من این یک رویکرد عالی را دارم که با موفقیت به من کمک کرد تا اعتماد به نفس خود را تقویت کنم و بر شک به خود غلبه کنم.

من چیزها را یادداشت می کنم، و به همان اندازه که به نظر می رسد ساده است.

با نوشتن چیزهایی که باعث می‌شود خودم را زیر سوال ببرم و هر هفته مرور کنم، می‌توانم تشخیص دهم که چه چیزی مرا می‌ترساند، که به من کمک می‌کند راه‌هایی برای بهبود خودم پیدا کنم.

با نوشتن چیزهایی که بابت آنها سپاسگزارم، شروع به قدردانی بیشتر از خودم می کنم و به جای کمبودهایم، روی چیزهایی که دارم تمرکز می کنم.

من حتی از مقایسه خودم با دیگران دست می کشم زیرا با نگاه کردن به آنچه نوشته ام، به خودم یادآوری می کنم که از زندگی خودم راضی هستم.

این برنامه ۲۱ روزه من برای بازیابی اعتماد به نفس است و شما نیز باید آن را امتحان کنید!
  • روزهای ۱ تا ۷: هر روز ۳ چیز را بنویسید که بابت آنها سپاسگزار هستید
    آنها را در پایان هفته مرور کنید، و به زودی متوجه خواهید شد که هر چه بیشتر بنویسید، بیشتر خواهید دید که در واقع چیزهای زیادی وجود دارد که می تواند شما را خوشحال کند.
  • روزهای ۸ تا ۱۴: زمان هایی را بنویسید که در مورد خود و دلایل پشت سر آنها مطمئن نیستید
    در پایان هفته، باید بتوانید بزرگترین ترس ها و لحظاتی را که باعث می شود احساس استرس کنید، شناسایی کنید.
  • در طول فرآیند بررسی، می توانید شروع به فکر کردن به راه هایی برای حل مشکلات خود کنید. این می تواند «تمرکز بیشتر روی خودم» یا چیزهایی باشد که فکر می کنید باید در آنها بهبود پیدا کنید.
  • روزهای ۱۵ تا ۲۱: قدم هایی که برداشته اید و احساستان را بنویسید
    مهم نیست که برای غلبه بر تردید خود چه کرده اید، آنها را بنویسید و خودتان را بشناسید!

همه ما در این مسیر به انگیزه نیاز داریم و قدم‌هایی که برداشته‌اید هر چقدر هم که کوچک باشند، نشان می‌دهند که یک قدم به چیزی که می‌خواهید برسید نزدیک‌تر هستید!

انجام این کار نه تنها به شما انگیزه می دهد، بلکه به شما کمک می کند تا در مسیر پیشرفت خود بمانید. برای ادامه راهپیمایی به جلو، می‌توانید پس از ۲۱ روز تعیین هدف را امتحان کنید.

نتیجه نهایی

این امری عادی و طبیعی است که به خودمان شک کنیم، اما باید درک کنید که ماندن طولانی مدت و وحشت زدگی هیچ سودی برای شما ندارد.

سعی کنید در اسرع وقت از این حلقه خارج شوید و برای بهبود خود وقت بگذارید. نیازی نیست که شک به خود شما را عقب نگه دارد.

بازگشت به بالا ↑


فهرست مرجع:
[۱] ^ مرزها در روانشناسی: استراتژی های خودارائه، ترس از موفقیت و پیش بینی موفقیت آینده در بین دانش آموزان دانشگاه و دبیرستان
[۲] ^ مجله تحقیقات آموزشی اوراسیا: قدردانی، امید، خوش بینی و رضایت از زندگی به عنوان پیش بینی کننده بهزیستی روانشناختی 


و بخوانید:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *