بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۶ شغل بهداشت روان (با حقوق و وظایف اولیه)

مدیریت سلامت روان

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حرفه ای در زمینه سلامت روان می تواند برای کسانی که از به کارگیری اصول علمی و کمک به مردم لذت می برند، راه پرباری باشد. اگر به دنبال شغلی در زمینه سلامت روان هستید، برخی از عواملی که ممکن است بخواهید در نظر بگیرید الزامات آموزشی، مهارت ها و وظایف مورد نیاز برای مشاغل در این زمینه است. دانستن این جزئیات و یادگیری بیشتر در مورد برخی از مسیرهای موجود در این صنعت می تواند به شما کمک کند تا در حرفه خود به موفقیت برسید.

در این مقاله از ایوسی، به این می پردازیم که مشاغل مربوط به سلامت روان چیست، شش شغل بهداشت روانی را که می توانید دنبال کنید، فهرست می کنیم، مزایای کار در این زمینه را به اشتراک می گذاریم و چگونگی شروع حرفه خود را بیان می کنیم.

مشاغل بهداشت روان چیست؟

مشاغل بهداشت روان، حرفه هایی هستند که به تشخیص و درمان شرایط روانی می پردازند و به افراد، گروه ها و خانواده ها کمک می کنند تا مهارت های مقابله ای را برای بهبود سلامت روان خود ایجاد کنند. این متخصصان از ایده‌هایی در زمینه‌هایی مانند علم، جامعه‌شناسی و ارتباطات برای کمک به افراد در رفاه روانی، عاطفی و اجتماعی استفاده می‌کنند. این حوزه‌های سلامتی نحوه انتخاب افراد، مدیریت استرس و کمک به جامعه را دیکته می‌کند. سلامت روانی مثبت همچنین می تواند به سلامت جسمانی کمک کند، بنابراین این متخصصان ممکن است با پزشکان دیگر ارتباط برقرار کنند تا برنامه های درمانی موثری برای بیماران ایجاد کنند.

مراقبتی که متخصصان سلامت روان ارائه می کنند ممکن است صرفاً پزشکی، روان درمانی یا ترکیبی از این دو باشد. برخی از متخصصان سلامت روان تخصص منحصر به فردی دارند و به بیماران کمک می کنند تا موانع مرتبط با آن تخصص مانند غلبه بر اختلالات خوردن یا کاهش اضطراب را مدیریت کنند. متخصصان سلامت روان می توانند با کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، زوج ها یا خانواده ها کار کنند و در موضوعاتی مانند:

  • فشار

  • ارتباط

  • سالخورده

  • اعتماد به نفس

  • طلاق

  • ازدواج

  • فرزندپروری

  • غم و اندوه

  • خشم

  • افسردگی

  • اعتیاد و سوء مصرف مواد

  • شرایط جدی سلامت روان

مطالب مرتبط:  کارشناس بهداشت روان چیست؟ تعریف و انواع شغل

مزایای مشاغل بهداشت روان

در اینجا برخی از مزایای کار در این زمینه پویا آورده شده است:

  • فرصت‌هایی برای کمک به مردم: متخصصان سلامت روان اغلب به بیماران خود کمک می‌کنند تا بر چالش‌ها غلبه کنند و زندگی خود را بهبود بخشند، که می‌تواند پاداش‌بخش باشد.

  • پتانسیل درآمد: در حالی که حقوق افراد ممکن است متفاوت باشد، بسیاری از متخصصان سلامت روان دارای اعتبارنامه های پیشرفته هستند که می تواند با حقوق بالا مرتبط باشد.

  • کار جذاب: این متخصصان اغلب وظایف مختلفی از جمله تحقیق، ارتباط با بیمار و حمایت را انجام می دهند که ممکن است جذاب باشد.

  • افزایش مهارت های مقابله ای: متخصصان سلامت روان اغلب در مورد مهارت ها و تکنیک های مقابله سالم برای مدیریت احساسات می آموزند و ممکن است بتوانند از این دانش در زندگی خود استفاده کنند.

مطالب مرتبط:  ۶ راه برای یافتن اشتیاق برای زندگی پربارتر

مهارت های ضروری برای مشاغل بهداشت روان

چندین مهارت نرم می تواند به فرد کمک کند تا در شغل سلامت روان موفق باشد، از جمله:

رحم و شفقت – دلسوزی

این به توانایی شما در اهمیت دادن به دیگران و نشان دادن محبت و نگرانی به آنها اشاره دارد. شفقت به معنای شناسایی واقعی با چالش های دیگران است. این مهارت ممکن است شما را قادر به قضاوت محفوظ نگه دارید، نگرانی واقعی خود را به بیماران نشان دهید و چالشی که ممکن است با آن روبرو شوند را درک کنید.

گوش دادن فعال

گوش دادن فعال به متخصصان سلامت روان اجازه می دهد تا سیگنال های کلامی و غیرکلامی افراد را تفسیر کنند. متخصصان سلامت روان معمولاً گوش دادن فعال را تمرین می کنند، اگرچه برخی از موقعیت ها بیش از سایرین بر این مهارت تکیه دارند. به عنوان مثال، روانپزشکان و مشاوران در طول جلسات به طور فعال به هر بیمار گوش می دهند تا به طور کامل راهنمایی کنند.

مطالب مرتبط:  گوش دادن غیرفعال در مقابل فعال: تفاوت چیست؟

تفکر انتقادی

مهارت‌های تفکر انتقادی می‌تواند افراد را در نقش‌های مختلف سلامت روان برای تصمیم‌گیری مطمئن و تجزیه و تحلیل واقعیت‌های یک موقعیت توانمند کند، که ممکن است به آنها در انجام مسئولیت‌های خود کمک کند. برای مثال، تشخیص و تدوین برنامه‌های درمانی ممکن است به مهارت‌های تفکر انتقادی قوی نیاز داشته باشد. تفکر انتقادی همچنین می تواند برای نتیجه گیری بر اساس آنچه که بیمار در طول جلسه درمان می گوید و حذف می کند ضروری باشد.

مطالب مرتبط:  چگونه مهارت های تفکر انتقادی را توسعه دهیم

صبر

صبر ممکن است به متخصصان سلامت روان کمک کند تا بیمارانی را که طیف وسیعی از علائم و شرایط را تجربه می کنند، گرایش دهند. هر بیمار ممکن است نیازهای منحصر به فردی داشته باشد، بنابراین مهم است که این افراد صبر خود را گسترش دهند و انعطاف پذیر باقی بمانند. ممکن است برای یافتن برنامه های درمانی موثر نیاز به آزمایش باشد، بنابراین صبر ممکن است در دراز مدت نیز کمک کند.

مطالب مرتبط:  راهکارهایی ساده جهت افزایش صبر و تحمل در خانواده

الزامات آموزشی برای مشاغل بهداشت روان

الزامات می تواند بین موقعیت ها متفاوت باشد، اما اکثر مشاغل مربوط به سلامت روان از داوطلبان انتظار دارند که حداقل مدرک لیسانس داشته باشند. بسیاری از موقعیت ها نیاز به مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا دارند. مشاغل بهداشت روان اغلب به دانش تخصصی و درک مراقبت های پزشکی نیاز دارند، بنابراین آموزش رسمی می تواند به شما در تجهیز مهارت های لازم کمک کند. اگر به این رشته علاقه دارید، در نظر داشته باشید که در یکی از این زمینه ها به سمت مدرک لیسانس کار کنید:

  • روانشناسی

  • کار اجتماعی

  • مشاوره

  • جامعه شناسی

  • خدمات انسانی

  • پرستاری

هنگامی که دوره لیسانس خود را به پایان رساندید، در مورد الزامات آموزشی و مجوزهای مرتبط با شغل مورد نظر خود تحقیق کنید. این ممکن است به شما کمک کند بفهمید که آیا برای دنبال کردن مدرک پیشرفته مناسب است یا خیر. اگر می خواهید شغلی به عنوان روانپزشک یا روانشناس دنبال کنید، مدرک دکترا، تجربه اقامت و مجوز ممکن است به شما کمک کند واجد شرایط شوید. برخی از مسیرهای رایج در سطح فارغ التحصیلی برای رشته بهداشت روان عبارتند از:

  • مشاوره سلامت روان

  • روانشناسی

  • توسعه انسانی

  • پرستاری

مطالب مرتبط:  ۱۵ شغل برتر رشته روانشناسی

۶ شغل بهداشت روان که باید در نظر بگیرید

۱.  مشاور سوء مصرف مواد

میانگین حقوق ملی:  ۱۳۵۱۴۲۱۸۰ تومان در سال

وظایف اولیه:  یک مشاور سوء مصرف مواد به افرادی که اعتیاد به مواد مخدر یا الکل را تجربه می کنند کمک می کند تا از طریق رفتار درمانی و مداخلات پزشکی بر اعتیاد خود غلبه کنند. این متخصصان معمولاً دانش بالینی خود را در روند بهبودی به کار می برند و به مراجع کمک می کنند تا وضعیت خود را درک کنند و عادات سالمی را ایجاد کنند که از متانت حمایت می کند. مشاور سوء مصرف مواد ممکن است به صورت انفرادی با افراد کار کند یا جلساتی را با گروه ها رهبری کند.

۲.  مددکار اجتماعی

میانگین حقوق ملی:  ۱۵۰۶۴۸۵۵۰ تومان در سال

وظایف اولیه:  این متخصصان به افراد کمک می کنند تا بر چالش هایی از سوء استفاده و اعتیاد گرفته تا فقر و شرایط سلامت روان غلبه کنند. آنها ممکن است از کودکان آسیب پذیر محافظت کنند یا از خانواده هایی که به کمک نیاز دارند حمایت کنند. بسته به تحصیلات خود، ممکن است شرایط روحی، رفتاری و عاطفی را نیز تشخیص داده و درمان کنند. مددکاران اجتماعی می توانند بر موضوعات خاص مختلفی تمرکز کنند، و ممکن است با مشتریان فردی کار کنند یا از یک مرکز مانند مدرسه، بیمارستان یا مرکز اصلاح و تربیت حمایت کنند.

۳.  مشاور حرفه ای دارای مجوز

میانگین حقوق ملی:  ۱۵۷۲۴۵۱۷۰ تومان در سال

وظایف اصلی:  مشاوران حرفه ای دارای مجوز (LPC) با بزرگسالان، کودکان، خانواده ها یا گروه ها برای درمان شرایط روحی، رفتاری یا عاطفی کار می کنند. آنها ممکن است به مراجع کمک کنند تا چالش هایی مانند غم و اندوه یا استرس را تفسیر، پردازش و پاسخ دهند. این متخصصان ممکن است شرایط را تشخیص دهند، طرح های درمانی را پیشنهاد کنند و درمان روان درمانی را اجرا کنند.

۴.  روانشناس

میانگین حقوق ملی:  ۲۷۳۱۵۸۱۸۰ تومان در سال

وظایف اصلی:  روانشناسان متخصصان معتبری هستند که به بیماران کمک می کنند تا از طریق ترکیبی از روش های درمانی، شرایط سلامت روان را درمان کنند. روانشناسان بالینی معمولاً در بیمارستان یا سیستم عدالت کیفری کار می کنند. روانشناسان مشاوره به بیماران کمک می کنند تا با استرس و شرایط سلامت روان، معمولاً از طریق گفتار درمانی کنار بیایند.

۵.  پرستار روانپزشکی

میانگین حقوق ملی:  ۳۲۳۰۱۱۹۲۰ تومان در سال

وظایف اولیه:  پرستاران روانپزشکی برای افرادی که شرایط بهداشت روانی جدی را تجربه می کنند، مراقبت و حمایت می کنند. آنها ممکن است از مراکز اجتماعی، مراکز خصوصی و بیمارستان ها حمایت کنند. آنها همچنین با خانواده های بیمار کار می کنند و به آنها یاد می دهند که چگونه با عزیزان خود به روش های سازنده تعامل کنند.

۶.  روانپزشک

میانگین حقوق ملی:  ۵۳۲۴۸۰۷۱۰ تومان در سال

وظایف اولیه:  روانپزشک پزشکی است که با شرایط عاطفی و روانی کار می کند. این متخصصان معمولاً شرایط بیماران را ارزیابی می‌کنند، تشخیص می‌دهند، برنامه‌های درمانی را توسعه می‌دهند و با سایر ارائه‌دهندگان مراقبت و متخصصان هماهنگ می‌کنند تا به بیمار کمک کنند تا از چالش‌های سلامت روان بهبود یابند یا از آن جلوگیری کنند. برخلاف اکثر روانشناسان، روانپزشکان می توانند دارو تجویز کنند.

چگونه در سلامت روان شغل پیدا کنیم

اگر فکر می کنید که یک شغل بهداشت روان برای شما مناسب است، در اینجا چند قدم وجود دارد که می توانید برای دنبال کردن این مسیر شغلی بردارید:

۱. تحصیلات را دنبال کنید

مشاغل در صنعت سلامت روان معمولاً حداقل به مدرک لیسانس نیاز دارند. برنامه ریزی کنید تا تحصیلات خود را در زمینه مرتبط به دست آورید تا شما را برای حرفه ای در زمینه سلامت روان آماده کند. حتی اگر در مورد شغل دقیقی که می خواهید مطمئن نیستید، می توانید مدرک عمومی تری مانند روانشناسی را دنبال کنید و در مورد بسیاری از مسیرهای شغلی در این زمینه اطلاعات کسب کنید.

۲. تجربه عملی کسب کنید

تجربه عملی در یک نقش خاص می تواند راهی موثر برای انتخاب مسیر شغلی مورد نظر شما باشد. ممکن است در مورد هر گروه خاصی که ممکن است بخواهید برای کمک به کودکان دروغگو، بزرگسالان یا افرادی که شرایط سلامت روانی شدید دارند، فکر کنید. به دنبال فرصت‌های داوطلبانه یا دوره‌های کارآموزی باشید تا بتوانید تحت نظارت یک متخصص دارای مجوز، تجربه‌ای در دنیای واقعی کسب کنید.

۳. مجوز خود را دنبال کنید

هنگامی که در مورد شغل خاص تصمیم گرفتید و تحصیلات رسمی مورد نیاز را دریافت کردید، دریابید که آیا مجوز لازم است یا خیر. برای مثال، اکثر استان ها از مشاوران، مددکاران اجتماعی و روانشناسان می خواهند که همگی مجوز فعالیت داشته باشند. هر گونه اعتبار لازم برای سازگاری را دنبال کنید و مسیر تمدید مرتب این اعتبارنامه ها را بیاموزید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

6 پاسخ

    1. سلام

      برای موفقیت در شغل و زندگی با بیماری روانی، مهمه که مراقبت و پشتکارتون رو برای مدیریت و بهبود بیماری به خصوص از طریق مشاوره و درمان مناسب، داشته باشید. همین طور باید خودتون رو با استراحت کافی، فعالیت های بدنی منظم، تغذیه سالم، و ارتباطات اجتماعی موثر حمایت کنید. علاوه بر اینها ضرورت تعامل با پزشک و مشاور برای کمک به شما در بهبود عملکرد شغلی و کیفیت زندگیتون رو فراموش نکنید.

      سوالی بود در خدمتیم ….

    1. رشته بهداشت روان، یه حوزه خیلی مهم تو علوم پزشکیه که درباره روانشناسی و سلامت روان ما انسان‌ها مطالعه می‌کنه. این رشته به ما کمک می‌کنه تا بهتر بفهمیم عواملی که روی سلامت روانمون تأثیر می‌ذارن و راه‌هایی برای بهبودشون پیدا کنیم.

      در رشته بهداشت روان، ما در مورد مشکلات روانی، روش‌های تشخیص و درمان اونا، عوامل خطر و راه‌های پیشگیری از مشکلات روانی و رفتارهای سالم روانی مطالعه می‌کنیم. همچنین، فهمیدن عوامل اجتماعی، فرهنگی و محیطی که بر سلامت روان تأثیر دارن، هم قسمتی از این رشته است.

      بهداشت روان به ما کمک می‌کنه تا مشکلاتی مثل استرس، اضطراب، افسردگی و سایر مشکلات روانی رو در افراد شناسایی کنیم و راه‌هایی برای کم کردن اونا و بهتر شدن روحیشون پیدا کنیم. همچنین، با راهنمایی و توصیه‌های بهداشت روان، می‌تونیم به افراد کمک کنیم که استرس روزمره رو مدیریت کنن، روابط سالمتری رو بسازن و به رشد و پیشرفت شخصی خودشون بپردازن.

      رشته بهداشت روان به ما کمک می‌کنه که بهترین روش‌ها و راه‌های مراقبت از روانمون رو بشناسیم و بفهمیم که سلامت روان ما چه تأثیری روی کیفیت زندگیمون داره. این رشته برای همه قابل استفاده است و می‌تونه بهبود و بهتر شدن کیفیت زندگی همه مون رو ترویج کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *