بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه مهارت های تفکر انتقادی را توسعه دهیم

حل مسئله - تفکر انتقادی و استراتژیک

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

شما اغلب مهارت‌های تفکر انتقادی را در آگهی‌های شغلی فهرست می‌کنید، زیرا چندین حرفه برای آنها ارزش زیادی قائل هستند. اینها شامل مشاغل در زمینه های قانونی، پزشکی، مالی و فناوری می شود. مهارت های تفکر انتقادی همچنین کاربرد گسترده ای در زندگی برای تصمیم گیری یا ارزیابی چیزهایی که می خوانید یا می شنوید دارد. در این مقاله از ایوسی، به بررسی مهارت های تفکر انتقادی می پردازیم و چگونه می توانید آنها را توسعه دهید.

مهارت های تفکر انتقادی چیست؟

مهارت‌های تفکر انتقادی شما را قادر می‌سازد تا اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و به صورت منطقی پردازش کنید تا به شما در تعیین ارزش آن اطلاعات یا تصمیم‌گیری کمک کند. وقتی تفکر انتقادی را برای یک ایده یا موقعیت به کار می‌گیرید، بر روی حقایق تمرکز می‌کنید، سوگیری‌ها را در نظر می‌گیرید، دیدگاه‌های مختلفی را در نظر می‌گیرید و بر اساس آن فرآیند به نتیجه می‌رسید. برای تفکر انتقادی مهم است که شما مایل باشید ذهنی باز داشته باشید و تفکر خود را در معرض تحلیل انتقادی قرار دهید تا مطمئن شوید که منصفانه و منطقی هستید.

مهارت‌های تفکر انتقادی برای برخی افراد به راحتی به دست می‌آید، اما هر کسی می‌تواند آن را توسعه دهد و همه می‌توانند آن‌ها را بهبود بخشند.

مطالب مرتبط: مهارت های تفکر انتقادی: تعاریف و مثال ها

چگونه مهارت های تفکر انتقادی را توسعه دهیم

در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید مهارت های تفکر انتقادی خود را توسعه دهید:

۱. سوال بپرسید

پرسیدن سؤالات اساسی می تواند به وضوح یک موقعیت کمک کند یا به شما کمک کند تا در مورد اطلاعات جدید فکر کنید. نوع سوالاتی که باید بپرسید عبارتند از:

  • این اطلاعات از کجا آمده است؟
  • چه کسی از این سود می برد؟
  • چه چیزی را می خواهید نشان دهید؟ هدف چیست؟
  • آیا چیزی را نادیده می گیرید؟

همچنین مفروضات خود را زیر سوال ببرید. همه بر اساس تجربه یا دانش فرضیاتی را مطرح می کنند، اما گاهی اوقات این فرضیات ناقص هستند. شما می‌خواهید مطمئن شوید که مفروضاتی که بر اساس آن‌ها اطلاعات را ارزیابی می‌کنید، به بهترین نحوی که می‌توانید تعیین کنید، درست هستند. و گاهی دلیل خوبی برای یک فرض وجود ندارد. به چالش کشیدن این فرض می تواند به اکتشافات یا راه های مختلفی برای حل یک مشکل منجر شود.

۲. خودآگاه باشید

ابتدا در مورد تعصبات خود با خود صادق باشید. اگر اطلاعات از منبعی می آید که غالباً دیدگاه متفاوتی با دیدگاه شما دارد، ممکن است وسوسه شوید که با اطلاعات با شک برخورد کنید. تصدیق این سوگیری به شما امکان می دهد اطلاعات را بر اساس شایستگی خود ارزیابی کنید، نه بر اساس منبع.

همچنین ممکن است به کلیشه‌های غیرمنطقی یا سایر پیش‌فرض‌ها پایبند باشید که می‌توانند بر نحوه ارزیابی اطلاعات یا موقعیت شما تأثیر بگذارند. تشخیص و حسابداری این پیش فرض ها می تواند به شما کمک کند تا با اطلاعات منصفانه برخورد کنید.

۳. دیدگاه های مخالف را ارزیابی کنید

برای بسیاری از نظرات و عقاید، برخی دیدگاه متفاوت و حتی مخالف دارند. شما می توانید مهارت های تفکر انتقادی خود را با جستجوی نظرات مخالف و ارزیابی آنها برای خود توسعه دهید. انجام این کار به شما دیدگاه وسیع تری می دهد و به شما کمک می کند تا تصمیمات با کیفیت بهتری بگیرید.

راه دیگر برای انجام این کار این است که درباره اطلاعات یا موقعیت با گروهی از دوستانی که تجربیات زندگی متفاوتی با شما دارند، صحبت کنید. آنها ممکن است با افکار شما موافق باشند، اما احتمالاً اعتراضاتی را مطرح می کنند یا افکاری را پیشنهاد می کنند که شما در نظر نگرفته اید. حتی اگر بحث به یک بحث دوستانه تبدیل شود، ممکن است در طول مناظره وضوح بیشتری در مورد موضوع پیدا کنید.

۴. عواقب را در نظر بگیرید

تا آنجا که می توانید با اطلاعاتی که دارید، عواقب یک خط استدلال یا یک تصمیم خاص را در نظر بگیرید. به نحوه تغییر آن پیامدها فکر کنید اگر تصمیم دیگری بگیرید یا استدلال خود را تغییر دهید. تمام زوایایی را که می توانید در نظر بگیرید، نه تنها از منظر خود بلکه به دیدگاه هر کس دیگری که تحت تأثیر تصمیم قرار گرفته اند نگاه کنید. مزایا و معایب را بر اساس آنچه پیش‌بینی می‌کنید در صورت پیشبرد برنامه‌تان اتفاق بیفتد، فهرست کنید. این به شما کمک می کند تصمیم بهتر و آگاهانه تری بگیرید.

۵. تفکر خود را معکوس کنید

یکی از راه‌هایی که به شما کمک می‌کند در مورد مسائل متفاوت فکر کنید، این است که تفکر خود را معکوس کنید. به جای اینکه A از B آمده باشد، در نظر بگیرید که اگر B از A آمده باشد وضعیت چگونه تغییر می کند. یا به جای در نظر گرفتن اینکه A چگونه بر B تأثیر می گذارد، نحوه تأثیر B را در نظر بگیرید. این ممکن است راه حل فوری به شما ارائه نکند، اما شما را مجبور به تغییر می کند. دیدگاه و می تواند راه متفاوتی را برای رویکرد به یک مشکل پیشنهاد کند.

در مورد اختلاف بین افراد، معکوس کردن وضعیت ممکن است به شما کمک کند تا مسائل را از دید طرف مقابل ببینید. این اغلب یک راه خوب برای حل تعارض است.

مهارت های تفکر انتقادی
مهارت های تفکر انتقادی

نکاتی برای توسعه مهارت های تفکر انتقادی

در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد که به شما کمک می کند تا مهارت های تفکر انتقادی خود را توسعه دهید:

گسترده بخوانید

کتاب ها، چه داستانی و چه غیرداستانی، منبع بزرگی از افکار، نظرات و ایده ها هستند که بسیاری از آنها با شما متفاوت هستند یا برای شما جدید هستند. مطالعه گسترده شما را در معرض این دیدگاه های جایگزین قرار می دهد و به شما کمک می کند انتقادی تر فکر کنید.

همدلی را تمرین کنید

یادگیری همدلی با دیگران، تصور کردن خود در موقعیت آنها، می تواند به شما کمک کند موقعیت ها را از منظری متفاوت ببینید. این می تواند به شما دید وسیع تری نسبت به موقعیت ها نسبت به موقعیت های شما بدهد و به شما کمک کند تا نظر آگاهانه تری داشته باشید.

خودت فکر کن

همانطور که دیدگاه های مختلف را ارزیابی می کنید، زمانی را برای درک هر دیدگاه و استدلال اختصاص دهید تا بتوانید در مورد موضوع تصمیم گیری کنید. به هر نظری که رسیدید، خواه نظری باشد که شنیده اید یا خوانده اید یا برای خود ارزیابی کرده اید، مطمئن شوید که می توانید با اطمینان صاحب آن نظر باشید.

گوش دادن فعال را تمرین کنید

وقتی کسی افکار خود را با شما در میان می‌گذارد، در مقابل وسوسه فکر کردن به نحوه پاسخ شما در حین صحبت کردن خود مقاومت کنید. با دقت به آنچه می گویند گوش دهید و قبل از پاسخ دادن مطمئن شوید که افکار آنها را درک کرده اید. این به شما کمک می کند همدلی را توسعه دهید.

مرتبط: مهارت های گوش دادن فعال برای برقراری ارتباط موفق

در نظر بگیرید که ممکن است اشتباه کنید

برای اکثر مردم عادی است که با این فرض شروع کنند که نظراتشان در مورد چیزی درست است. به هر حال، به همین دلیل است که آنها این نظرات را دارند. برای توسعه تفکر انتقادی، با این ایده شروع کنید که اشتباه می کنید. انجام این کار می تواند به شما کمک کند که بیشتر پذیرای دیدگاه های مختلف باشید.

کنجکاو باشید

هر چه بیشتر بدانید، احتمال اینکه توسط اطلاعات بد گمراه شوید کمتر می شود. اگر مطلبی را می خوانید که معقول به نظر می رسد، اگر چیزی در مورد آن موضوع بدانید، می توانید معقول بودن آن را بهتر ارزیابی کنید. کتابخانه‌ها و اینترنت فرصت‌های زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهند تا ذهن پرسشگرتان را برآورده کنید.

بدن و ذهن خود را ورزش دهید

راه هایی بیابید که هر روز ذهن خود را تمرین دهید، چه با حل یک مشکل یا کار کردن روی پازل. ورزش روزانه همچنین می تواند به بهبود عملکرد مغز شما کمک کند، همانطور که می تواند به خوردن غذاهای سالم کمک کند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *