بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مدل سازی مالی: موارد استفاده، انواع و نحوه ساخت

استفاده از مدل سازی مالی: راهنمای جامع

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مدل های مالی به متخصصان کمک می کند تا ارزش یک کسب و کار را تعیین کنند و ارزش آن را با رقبای خود مقایسه کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند از مدل‌های مالی برای سنجش نتایج بالقوه و خطرات سناریوهای مختلف اقتصادی استفاده کنند، که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا امور مالی خود را به طور مؤثر برنامه‌ریزی کنند. یادگیری نحوه ساخت یک مدل مالی می تواند به بهبود عملکرد کلی کسب و کار کمک کند و به برنامه ریزی و توسعه مالی کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، ما در مورد اینکه مدل مالی چیست، چرا ممکن است از یک مدل مالی استفاده کنید و مراحلی را در مورد چگونگی ساخت مدل خود ارائه می کنیم.

مدل مالی چیست؟

مدل مالی یک نمایش ریاضی از وضعیت مالی است. آنها یک دارایی مالی، پرتفوی، عملکرد اقتصادی، پروژه یا سرمایه گذاری را نشان می دهند. مدل های مالی اغلب از نمودارها و گراف ها برای نشان دادن اعداد و امور مالی استفاده می کنند. متخصصان در صنایع مرتبط با امور مالی مانند بانکداری سرمایه گذاری، برنامه ریزی مالی، تحلیل مالی، بانکداری تجاری یا توسعه شرکت ها اغلب از این مدل ها استفاده می کنند. برخی از مشاغل خاص که به طور روزانه از مدل های مالی استفاده می کنند، حسابداران، تحلیلگران تحقیقات سهام ، بانکداران سرمایه گذاری و تحلیلگران توسعه شرکت ها هستند.

مرتبط: راهنمای شما برای مشاغل در امور مالی

چرا یک مدل مالی بسازیم؟

مدل های مالی در تصمیم گیری و حل مسئله مفید هستند . داشتن یک مدل مالی که اعداد را در نمودار یا نمودار نشان می دهد می تواند درک مشکلات را آسان تر کند. مدل‌های مالی به متخصصان کمک می‌کنند تا نتایج مالی را پیش‌بینی کنند، سناریوها را آزمایش کنند و راه‌حل‌های آگاهانه پیدا کنند.

برخی از تصمیماتی که مدل های مالی می توانند به آنها کمک کنند عبارتند از:

انواع مدل های مالی

حرفه ای ها بر اساس نیازها و مهلت های پروژه از انواع مختلفی از مدل های مالی استفاده می کنند. برخی از مدل ها نسبت به سایرین زمان بیشتری برای تکمیل نیاز دارند، اما همه آنها به طور کلی از خطوط کلی پیروی می کنند. در اینجا انواع مختلفی از مدل های مالی وجود دارد:

  • تجزیه و تحلیل DCF: این مدل یک تحلیل جریان نقدی تنزیلی است که یک کسب و کار را ارزش گذاری می کند.

  • افزایش سرمایه: این مدل چگونگی تأثیر رویدادهای سرمایه مانند افزایش بدهی یا کاهش حقوق صاحبان سهام را تجزیه و تحلیل می کند.

  • تجزیه و تحلیل M A: این مدل مزایای ادغام، عدم سرمایه گذاری، سرمایه گذاری یا اکتساب شرکت را ارزیابی می کند.

  • تحلیل حساسیت: این مدل نشان می دهد که یک شرکت یا سرمایه گذاری بر اساس چندین متغیر تجاری و مالی چقدر نسبت به تغییرات حساس است.

  • تجزیه و تحلیل LBO: این مدل تعیین می کند که خریدار چه مقدار بدهی ممکن است برای خرید یک شرکت استفاده کند.

مزایای مدل های مالی

ایجاد مدل های مالی برای کسب و کار شما دو مزیت کلیدی دارد:

درک عمیق تری از کسب و کار ارائه می دهد

مدل های مالی به متخصصان دید بهتری از جنبه مالی کسب و کار ارائه می دهد. آن‌ها به افراد اجازه می‌دهند تا نحوه عملکرد یک کسب‌وکار را درک کنند و این می‌تواند تغییراتی را که صاحب کسب‌وکار ممکن است برای بهبود شرکت انجام دهد، روشن کند.

محل اضافه کردن وجوه را مشخص می کند

مدل‌های مالی به متخصصان کسب‌وکار کمک می‌کند تصمیم بگیرند که به کدام بخش از کسب‌وکار پول اضافه کنند. از آنجایی که می‌توانید از طریق مدل‌سازی مالی درک بهتری از بودجه کسب‌وکار به دست آورید، می‌توانید تشخیص دهید که کدام بخش ممکن است به پول بیشتری نیاز داشته باشد. به عنوان مثال، اگر یک مدل مالی را به پایان برسانید و متوجه شوید که جریان نقدی شما بیشتر از چیزی است که در ابتدا فکر می‌کردید، می‌توانید پول اضافی را در حوزه‌ای از کسب‌وکار قرار دهید که ممکن است سرمایه‌تان کم باشد.

چگونه یک مدل مالی بسازیم

کارشناسان مالی معمولاً از مایکروسافت اکسل برای ایجاد مدل های مالی به دلیل تطبیق پذیری آن استفاده می کنند. این مراحل را برای کمک به شما در ایجاد یک مدل مالی دنبال کنید:

۱. به دنبال نتایج تاریخی باشید

برای ایجاد یک مدل مالی، با ایجاد مفروضات پیش‌بینی شروع کنید، که اساساً فرضیاتی برای پیش‌بینی وضعیت مالی آینده یک کسب‌وکار هستند.

ابتدا، داده های مالی سه ساله یک شرکت را جمع آوری کرده و در اکسل وارد کنید. سپس، با محاسبه متغیرهای مهم مانند حاشیه ناخالص، هزینه های ثابت، نرخ رشد درآمد و روزهای موجودی، مفروضات دوره تاریخی را که به تازگی وارد کرده اید، محاسبه کنید. این مرحله را با پر کردن بقیه فرضیات در مدل خود به پایان برسانید.

۲. صورت سود و زیان را ایجاد کنید

در مرحله بعد، صورت سود و زیان شرکت را با استفاده از درآمد، سود ناخالص، بهای تمام شده کالای فروخته شده و هزینه های عملیاتی محاسبه کنید، که درآمد شرکت را قبل از بهره، مالیات و استهلاک به شما نشان می دهد. پس از وارد کردن داده ها، اکسل باید به انجام محاسبات کمک کند.

۳. ترازنامه را پر کنید

هنگامی که صورت درآمد خود را تهیه کردید، ممکن است شروع به پر کردن داده ها در ترازنامه کنید. برای انجام این کار، حساب های دریافتنی و موجودی و حساب های پرداختنی را محاسبه کنید، سپس داده ها را در ترازنامه اکسل وارد کنید.

مطالب مرتبط: پرسش و پاسخ: حساب های دریافتنی چیست و چگونه کار می کند؟

۴. برنامه اموال، ماشین آلات و تجهیزات را بسازید

به منظور تکمیل صورت سود و زیان و ترازنامه، برنامه ای از دارایی های سرمایه ای شرکت، از جمله دارایی، ماشین آلات و تجهیزات (PP & E)، بهره و بدهی ایجاد می کنید. این جدول داده ها را از دوره تاریخی سه ساله جمع آوری می کند، هزینه های سرمایه ای را اضافه می کند و استهلاک را کم می کند.

۵. صورت جریان نقدی را ایجاد کنید

مرحله بعدی ایجاد صورت جریان نقدی است. جریان نقدی مقدار پولی است که در داخل و خارج از یک کسب و کار منتقل می شود، بنابراین مهم است که این مرحله را در مدل مالی خود بگنجانید تا تصویری دقیق از امور مالی کسب و کار داشته باشید.

برای ایجاد صورت جریان نقدی، وجه نقدی را که سازمان در عملیات روزانه، فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تامین مالی استفاده می‌کند، لحاظ کنید. تکمیل صورت جریان نقدی، ترازنامه را به مدل مالی تکمیل شده پیوند می دهد.

مرتبط: راهنمای جریان نقدی

نکاتی برای ساخت مدل مالی

از این نکات برای کمک به ایجاد یک مدل مالی دقیق استفاده کنید:

از میانبرهای اکسل استفاده کنید

اکسل به کاربران اجازه می دهد میانبرهای صفحه کلید را فعال کنند که باعث صرفه جویی در زمان و تلاش می شود. آنها ویرایش، قالب‌بندی، داده‌ها و میانبرهای پیمایش را برای حرفه‌های صنعت مالی و حسابداری ارائه می‌دهند که با مفاهیم ریاضی و مالی مطابقت دارد. استفاده از میانبرهای اکسل به شما این امکان را می دهد که مدل های مالی خود را با کارایی بیشتری تکمیل کنید، که می تواند بهره وری را افزایش دهد.

اعداد خود را تصحیح کنید

مهم است که پس از اتمام مدل مالی خود، اعداد خود را دو و سه بار بررسی کنید تا از صحت آنها اطمینان حاصل کنید. از آنجایی که مدل های مالی اغلب از مجموعه داده های عددی بزرگ و پیچیده استفاده می کنند، سعی کنید اعداد خود را تصحیح کنید تا نتایج و پیش بینی های شما درست باشد.

کار خود را ارائه دهید

مدل های مالی روشی عالی برای توضیح امور مالی عمومی یک کسب و کار برای افرادی است که ممکن است با مفاهیم اقتصادی آشنا نباشند. ارائه کار خود به اعضای شرکت می تواند بینش مالی جدیدی را در مورد کسب و کار به آنها ارائه دهد و به شما فرصتی می دهد تا کار سخت خود را به نمایش بگذارید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *