بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۵ راه برای مقابله با فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی چیست و چگونه با آن مقابله کنیم

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چه به تازگی وارد نیروی کار شده باشید و چه سال ها تجربه کار در یک صنعت را داشته باشید، ممکن است در طول حرفه خود به نقطه ای برسید که احساس خستگی کنید. فرسودگی شغلی دلایل زیادی دارد و یک علامت رایج است که متخصصان در طول زندگی حرفه ای خود تجربه می کنند. با صرف زمان برای مرور روش‌های مختلف برای غلبه بر فرسودگی شغلی، می‌توانید آن را شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از توسعه بیشتر آن انجام دهید.

در این مقاله از ایوسی، فرسودگی شغلی را تعریف می‌کنیم، علائم رایج فرسودگی شغلی را بررسی می‌کنیم و ۱۵ راه را فهرست می‌کنیم که می‌توانید با فرسودگی شغلی کنار بیایید تا اشتیاق خود را برای شغلتان جوان کنید.

فرسودگی شغلی چیست؟

در محل کار، فرسودگی شغلی فرآیندی است که طی آن یک کارمند شروع به احساس بی انگیزگی یا دلسردی از شغل خود می کند. فرسودگی شغلی ناشی از تجربه استرس مداوم یا خاموش و روشن شدن مکرر کارمند است. در موارد خاص، فرسودگی شغلی می تواند با افسردگی مرتبط باشد و عملکرد کاری کارمند را مختل کند.

در اینجا چند نوع کلیدی فرسودگی شغلی و علل آن آورده شده است:

  • فرسودگی زیرچالشی: فرسودگی زیرچالشی نتیجه احساس عدم قدردانی کارمند در شغل خود است. آنها همچنین ممکن است شروع به نشان دادن کسالت کرده باشند زیرا کار آنها در مقایسه با مهارت ها و صلاحیت های آنها بسیار آسان است.

  • فرسودگی اضافه بار: فرسودگی بیش از حد ناشی از صرف زمان و تلاش بیش از حد کارمند در زندگی کاری خود است. همچنین، فرسودگی بیش از حد ممکن است زمانی ایجاد شود که یک کارمند مسئولیت های بیش از حد یا انتظارات غیر واقعی از یک کارفرما دریافت کند.

  • بی توجهی به فرسودگی شغلی: بی توجهی به فرسودگی شغلی ناشی از احساس ناکافی بودن عملکرد کاری کارکنان است. علاوه بر این، این کارمندان برای پاسخگویی به خواسته ها در محل کار تلاش می کنند.

مرتبط: پیشگیری از فرسودگی شغلی: نحوه شناسایی و اجتناب از موارد

علائمی که نشان می دهد شما دچار فرسودگی شغلی هستید

فرسودگی شغلی با استرس موقت متفاوت است، بنابراین مهم است که تعیین کنید آیا واقعاً فرسودگی شغلی را تجربه می‌کنید در مقایسه با یک هفته سخت در محل کار. در اینجا برخی از علائم رایج فرسودگی شغلی وجود دارد که به شما کمک می کند وضعیت ذهنی، عاطفی و فیزیکی خود را در محل کار تعیین کنید:

احساس خستگی و فرسودگی در محل کار

خستگی در محل کار می تواند ناشی از چندین عامل دیگر غیر از فرسودگی شغلی مانند کمبود خواب، رفت و آمدهای طولانی یا مسائل شخصی باشد. با این حال، اگر متوجه می‌شوید که محیط کار و مسئولیت‌هایتان شما را خسته می‌کند، این می‌تواند نشانه‌ای از شروع تجربه فرسودگی شغلی روزانه باشد.

احساس غم و اندوه یا اضطراب در محل کار

زمانی که فردی استرس مکرر در محل کار خود را تجربه می کند یا احساس نمی کند برای کمک های خود قدردانی می شود، ممکن است در محل کار افسرده یا مضطرب شود. اگر دائماً احساس افسردگی یا اضطراب می‌کنید، برای بهبود وضعیت روحی و عاطفی خود برنامه‌ای تعیین کنید.

عدم مشارکت و مشکل در تمرکز در محل کار

اگر متوجه شدید که به فضا خیره شده اید یا در انجام کارهایی که قبلاً به سرعت انجام داده اید مشکل دارید، ممکن است نشانه فرسودگی شغلی باشد. یکی از دلایل این امر می تواند این باشد که شما اکنون یک کار را خیلی آسان یا خیلی سخت می یابید که ثابت باشد.

بدبینی نسبت به شغل و همکاران

بدبینی فرآیندی است که در آن افراد اطرافیان خود را متمرکز بر خود می دانند. برای کارمندانی که احساس می کنند مورد قدردانی قرار نمی گیرند، بدبینی نشانه رایج فرسودگی شغلی است.

کاهش عملکرد کاری

یکی از علائم رایج فرسودگی شغلی، کاهش کلی عملکرد کاری است. این معمولاً به این دلیل است که یک کارمند نسبت به مسئولیت های کاری خود احساس غرق شدن یا ناامیدی می کند.

بیشتر بخوانید: نشانه های فرسودگی شغلی و نحوه مقابله با آن

۱۵ راه برای مقابله با فرسودگی شغلی

در اینجا ۱۵ روش برای مقابله با فرسودگی شغلی آورده شده است تا بتوانید حس انگیزه و اعتماد به نفس در شغل خود را به دست آورید:

۱. به تعطیلات بروید.

چه یک تعطیلات آخر هفته طولانی باشد و چه یک سفر یک هفته ای، تعطیلات می تواند به جلوگیری از یکنواختی کمک کند و به شما امکان می دهد خود را از کار خود حذف کنید. برخی از کارمندان ممکن است به دلیل احساس گناه یا ترس از دست دادن رویدادهای مهم کاری از تعطیلات خود بترسند، اما مهم است که برای استراحت و تجدید قوا به ذهن و بدن خود زمان استراحت بدهید.

۲. گفتگوی صادقانه با کارفرمای خود داشته باشید.

اگر شروع به احساس خستگی یا غرق در شغل خود کردید، با کارفرمای خود صحبت کنید تا مسیر کاری را تعیین کنید. آنها ممکن است بتوانند به شما کمک کنند تا موقعیت یا مسئولیت های متفاوتی را برای احیای انگیزه شما در کار به دست آورید.

۳. از کار مرخصی بگیرید.

در برخی مشاغل، کارفرمایان به عنوان بخشی از بسته مزایای کارمند، تعطیلات یا مرخصی کار را به کارمندان خود پیشنهاد می کنند. اگر به تعطیلات رفته اید و سعی کرده اید انگیزه خود را در محل کار افزایش دهید و هنوز نتیجه ای ندیده اید، ممکن است وقت آن رسیده است که از مزایای مرخصی خود استفاده کنید.

مطالب مرتبط: ۵ تا از بهترین دلایل برای غیبت از کار

۴. روال خود را تغییر دهید.

روال کاری شما ممکن است بر فرسودگی شغلی روزانه شما تأثیر بگذارد. شما می توانید روال خود را برای ایجاد هیجان و چالش های جدید در شغل خود تغییر دهید. مسیر متفاوتی را برای رسیدن به محل کار در نظر بگیرید، هر روز یک استراحت قهوه بگیرید که به شما امکان می دهد تا به یک کافی شاپ محلی بروید یا ساعات کاری خود را زودتر یا دیرتر از ۹ تا ۵ روز کاری معمولی تغییر دهید.

۵. محیط کار خود را تغییر دهید.

با پیشرفت های تکنولوژیکی، انواع مختلفی از مشاغل روی میز وجود دارد که کارمندان می توانند اکنون از مکان های خارج از محیط اداری انجام دهند. با مدیر خود صحبت کنید تا ببینید آیا می توانید هفته ای دو یا سه بار از راه دور کار کنید و یک فضای کاری جدید را امتحان کنید. حتی می توانید از خانه، بیرون، کافی شاپ یا رستوران کار کنید.

۶. با یکی از اعضای خانواده یا دوست صحبت کنید.

گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز دارید این است که خود را به عزیزانتان برسانید و حمایت آنها را به خود یادآوری کنید. اگر از صحبت کردن با خانواده یا دوستان خود در مورد مشکلات کاری خود احساس راحتی نمی کنید، در نظر داشته باشید که احساسات خود را در یک دفترچه یادداشت بنویسید. در هر صورت، با از بین بردن احساسات خود ممکن است بتوانید به رهایی عاطفی از استرس خود برسید یا علت استرس خود را محدود کنید.

۷. هدف خود را در شرکتتان به خود یادآوری کنید.

پس از مدت طولانی کار در یک شرکت، ممکن است با فراموش کردن نقش شما در شرکتتان، احساس فرسودگی کنید. با صرف زمان برای بررسی اینکه چگونه شغل شما بر دیگران و موفقیت شرکت شما تأثیر می گذارد، می توانید حس جدیدی از معنا و ارزش در هنگام انجام وظایف شغلی روزانه خود ایجاد کنید. جایگزین دیگر شناسایی یک هدف شخصی است که می خواهید به آن برسید، مانند پس انداز برای یک ماشین جدید، پرداخت بدهی ها یا تامین مخارج خانواده خود.

۸. با همکاران خود به گونه ای متفاوت در ارتباط باشید.

همکاران شما با همان چالش هایی که شما انجام می دهید برخورد می کنند. در واقع، برخی از آنها ممکن است تجربه فرسودگی شغلی داشته باشند و ممکن است توصیه هایی برای ارائه داشته باشند. به همین دلیل سعی کنید بیشتر با همکاران خود معاشرت داشته باشید. هر جمعه یک ساعت شاد به همکار پیشنهاد دهید، حداقل یک بار در ماه برای ناهار بیرون بروید یا قهوه دویدن. این کار روابط شخصی بیشتری را تشویق می کند، از یکنواختی جلوگیری می کند و به شما چیزی می دهد که منتظر آن در محل کار باشید.

مطالب مرتبط: چگونه در محل کار همدل باشیم

۹. برنامه های سرگرم کننده برای آخر هفته.

مانند یافتن چیزی که منتظر آن باشید، آخر هفته ها یا روزهای تعطیل شما زمان مناسبی برای برنامه ریزی سرگرمی است که می توانید در طول هفته منتظر آن باشید. برای مثال، برنامه ریزی یک روز ساحلی، رفتن به تماشای فیلم یا کاوش در یک شهر یا شهر مجاور می تواند به شما کمک کند تا ذهن شما را از کار دور کند و برای گردش بعدی هیجان زده شوید.

۱۰. برای کشف علایق خود به یک گروه یا باشگاه بپیوندید.

گاهی اوقات فرسودگی شغلی می تواند ناشی از صرف زمان زیاد کارمند در محل کار یا تفکر در مورد موضوعات مرتبط با کار باشد. با پیوستن به یک باشگاه دویدن، کلاس هنری یا باشگاه باغ اجتماعی، می‌توانید مطمئن شوید که قبل و بعد از کار برای سرگرمی‌های خود وقت بگذارید.

۱۱. در طول روز به طور مکرر استراحت کنید.

کار بی وقفه در طول روز می تواند منجر به خستگی و در نهایت فرسودگی شغلی شود. کارمندان باید سعی کنند پس از اتمام کارها استراحت های کوچکی داشته باشند تا با طراوت به میز خود بازگردند و دوباره آماده کار شوند. این کار می تواند به سادگی ۱۵ دقیقه پیاده روی در بیرون از منزل یا بلند شدن و رفتن برای نوشیدن یک فنجان قهوه یا چای باشد.

مطالب مرتبط: وقتی احساس می‌کنید بیش از حد کار می‌کنید چه کاری باید انجام دهید

۱۲. ورزش را در روز خود بگنجانید

یک راه عالی برای پاکسازی ذهن، خلاص شدن از شر انرژی عصبی و افزایش سطح شادی این است که حداقل یک بار در روز ورزش کنید. این ممکن است شامل راه رفتن سگ در اطراف محله شما، شرکت در کلاس چرخش یا انجام یوگا باشد. صرف نظر از این، یافتن راهی برای استرس خود می تواند شما را در محل کار آرام تر و پرانرژی تر کند.

بیشتر بخوانید: ۱۵ تمرین در محل کار برای حفظ سلامتی شما در دفتر

۱۳. رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها ممکن است به افزایش سطح خستگی یا اضطراب شما در محل کار کمک کنند. به عنوان مثال، قهوه و غذاهای پر قند ممکن است باعث ایجاد احساس اضطراب شوند. تغییراتی را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید تا ببینید آیا تأثیری بر روحیه شما در شغلتان دارد یا خیر. یک مثال از این کار جایگزینی فنجان قهوه بعد از ظهر خود با چای سبز بدون کافئین است.

۱۴. اهداف روزانه را برای بهبود اعتماد به نفس خود تعیین کنید.

این می تواند به سادگی انجام یک کار در اولین ساعت کار، رسیدن به محل کار ۳۰ دقیقه زودتر یا گفتگو با حداقل یک همکار در طول روز باشد. با تعیین اهداف کوچک می توانید چالش جدیدی را برای ایجاد انگیزه در کار به خود بدهید.

مطالب مرتبط: ۴۰ راه برای یافتن شادی در محل کار

۱۵. از کارفرمای فعلی خود حرکت کنید

اگر سعی کرده اید بر فرسودگی شغلی غلبه کنید و هنوز تغییری نمی بینید، ممکن است زمان کار جدید فرا رسیده باشد. به دنبال تبلیغات یا فرصت های داخلی با شرکت های دیگر باشید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *