بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه خوب صحبت کنیم (با نکاتی برای بهبود)

مهارت صحبت کردن در جمع

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

خوش صحبت بودن می تواند یک دارایی در هر شغلی باشد که به ارتباط شفاف و موثر نیاز دارد. نحوه صحبت کردن شما بخش بزرگی از تأثیری است که بر دیگران می گذارید. موقعیت‌های زیادی وجود دارد که ممکن است از خوب صحبت کردن سود ببرید، مانند مذاکره در مورد یک قرارداد، به اشتراک گذاشتن یک سخنرانی یا تأثیرگذاری بر دیگران. این یک مهارت ارزشمند است به خصوص اگر در شغلی کار می کنید که شامل ارتباط یا تعامل مکرر با همکاران و مشتریان است.

در این مقاله از ایوسی، معنای خوش صحبت بودن را در نظر می گیریم و برخی از مراحل و نکاتی را برای کمک به شما در بهبود مهارت های صحبت کردن بررسی می کنیم.

مطالب مرتبط: چگونه در صحبت کردن اعتماد به نفس داشته باشیم

خوش صحبت بودن یعنی چه؟

خوش صحبت بودن معمولاً به معنای داشتن توانایی صحبت کردن واضح و حرفه ای است. چندین ویژگی وجود دارد که می تواند به خوب صحبت کردن کمک کند، مانند داشتن دایره لغات گسترده یا اعتماد شخصی قوی در صحبت کردن. خوب صحبت کردن در بسیاری از صنایع مختلف می تواند مفید باشد، زیرا داشتن توانایی صحبت موثر می تواند در طول وظایفی مانند ارتباط، ارائه و مذاکره ارزشمند باشد.

مطالب مرتبط: ۱۰ راه برای بهبود مهارت های ارتباط کلامی

چگونه خوش صحبت باشیم

در اینجا چند مرحله وجود دارد که می توانید از آنها برای یادگیری نحوه خوب صحبت کردن استفاده کنید:

۱. صحبت کردن خود را ضبط کنید

یکی از موثرترین راه‌ها برای ارزیابی مهارت‌های گفتاری خود این است که صحبت کردن خود را ضبط کنید و سپس به آن گوش دهید. این می تواند به شما کمک کند ویژگی هایی را در گفتار خود شناسایی کنید که موثر هستند و همچنین ویژگی هایی را که ممکن است بخواهید بهبود دهید.

با این حال، هنگامی که از ضبط شدن خود آگاه هستید، صحبت کردن به صورت ارگانیک می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر با شخص دیگری صحبت نمی کنید. بنابراین، یک روش موثر برای این تمرین می تواند خواندن یک پاراگراف یا سخنرانی از پیش نوشته شده باشد. این می‌تواند تضمین کند که موضوعاتی برای صحبت در شما تمام نمی‌شود و به شما اجازه می‌دهد در الگوی گفتار طبیعی خود قرار بگیرید.

۲. تنفس خود را کنترل کنید

نفس کشیدن می تواند جنبه بسیار مهمی از خوب صحبت کردن باشد، زیرا الگوی تنفس شما می تواند از بسیاری جهات به طور مستقیم بر الگوی گفتار شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، یادآوری تنفس منظم می تواند به شما کمک کند تا سرعت و حجم منظمی داشته باشید، در حالی که فراموش کردن نفس کشیدن ممکن است باعث شود که آرام تر صحبت کنید یا بیشتر استراحت کنید. هنگام صحبت کردن، می توانید قبل از شروع یک جمله جدید، با تنفس از طریق دهان، تنفس خود را کنترل کرده و حفظ کنید. این می تواند شما را مجبور کند برای گرفتن هوا مکث کنید و به شما یادآوری می کند که در طول صحبت کردن خود نفس بکشید.

۳. سرعت خود را پیگیری کنید

سرعت عامل دیگری است که می تواند بر شفافیت صحبت کردن شما تأثیر بگذارد. بسیاری از افرادی که به خوبی صحبت می کنند می توانند هنگام صحبت کردن نه خیلی سریع و نه خیلی آهسته سرعت ثابتی داشته باشند. به‌عنوان مثال، صحبت کردن به‌قدری سریع که زمان زیادی را مصرف نکنید، می‌تواند مفید باشد، اما همچنین به‌قدری آهسته که شنوندگان شما بتوانند تمام اطلاعاتی را که به اشتراک می‌گذارید، دریافت کنند. برای تعیین اینکه آیا نیاز به تنظیم سرعت گفتار خود دارید، می توانید از دیگران در مورد اینکه آیا آنها می توانند شما را واضح درک کنند و طبق توصیه آنها آهسته یا سریعتر صحبت کنند، بازخورد بخواهید.

۴. لحن و صدای خود را در نظر بگیرید

دو ویژگی کلیدی دیگر فردی که خوب صحبت می کند، لحن حرفه ای و صدای ثابت در صحبت کردن است. این به این دلیل است که لحن و صدای یک سخنران می تواند بر نحوه واکنش مخاطبان و حفظ اطلاعات از سخنرانی خود تأثیر بگذارد. برای مثال، گوینده‌ای که از لحن حرفه‌ای استفاده می‌کند و صدایش ثابت می‌ماند، ممکن است بتواند توجه مخاطبان را بیشتر از کسی که از لحن غیررسمی استفاده می‌کند و مرتبا صدای خود را تغییر می‌دهد، جلب کند.

می‌توانید به ضبط‌های صدای خود مراجعه کنید تا مشخص کنید برای رسیدن به صدای مؤثر چه کاری ممکن است انجام دهید. برای لحن، گوش دادن به سخنرانان دیگر در صنعت خود می تواند مفید باشد تا لحنی را که هنگام صحبت استفاده می کنند شناسایی کنید و صدای شما را با آن مطابقت دهید.

۵. مراقب کلمات پرکننده باشید

کلمات پرکننده می توانند به کلماتی مانند “امم”، “مثل” یا “اوه” اشاره داشته باشند که می توانند جریان یک جمله را در حین صحبت مختل کنند. این کلمات همچنین گاهی اوقات می تواند حواس مخاطب را پرت کند، به خصوص اگر گوینده از آنها در حجم های بالا استفاده کند. با تلاش برای خودداری از استفاده از کلمات پرکننده، می‌توانید مطمئن شوید که از زمان خود برای صحبت کردن برای تمرکز بر ایده‌هایی که می‌خواهید درباره آنها بحث کنید و توضیحات واضح استفاده کنید.

یک راه عالی برای جایگزینی کلمات پرکننده در گفتار این است که وقتی فکر می کنید ممکن است یکی را بگویید و چیزی مانند “بیایید گذار به” را بگویید، مکث کنید تا دوباره روی ایده های خود تمرکز کنید.

بیشتر بخوانید: کلمات پرکننده: تعریف، مثال ها و نحوه اجتناب از آنها

۶. به دیگران گوش دهید

یکی از بهترین راه‌ها برای بهبود توانایی‌های گفتاری خود، توجه به افرادی است که قبلاً خوب صحبت می‌کنند. این می‌تواند نمونه‌هایی از تکنیک‌هایی را در اختیار شما قرار دهد که می‌توانید از آنها برای صحبت واضح و مؤثر استفاده کنید، مخصوصاً زمانی که یک سخنران بسیار با تجربه است. می‌توانید با شرکت در رویدادهایی که شامل سخنرانی عمومی یا ارائه می‌شوند، به صحبت‌های افراد دیگر گوش دهید. همچنین می‌توانید به‌دنبال ویدیوهای افرادی که به خوش صحبتی معروف هستند، آنلاین بگردید و از آن‌ها به عنوان مرجع استفاده کنید.

نکاتی برای افزایش اعتماد به نفس در صحبت کردن

در اینجا چند نکته وجود دارد که می تواند به افزایش اعتماد به نفس شما در هنگام صحبت کردن کمک کند:

سخنرانی عمومی را تمرین کنید

در حالی که تمرین صحبت کردن به تنهایی یا با همسالان می تواند بسیار موثر باشد، تمرین سخنرانی در جمع می تواند حتی موثرتر باشد. این می تواند به مرور زمان اعتماد به نفس شما را افزایش دهد زیرا با احساس صحبت کردن در مقابل جمعیت بیشتر آشنا می شوید. برای تمرین سخنرانی در جمع، ممکن است داوطلب شوید تا در محل کار یا در جامعه خود سخنرانی کنید.

مطالب مرتبط: چگونه بر ترس از سخنرانی در جمع غلبه کنیم (به علاوه مزایای)

درگیر خودگویی مثبت شوید

خود گفتاری مثبت می تواند به خواندن جملات تاکیدی یا انواع دیگر جملات تشویق کننده برای خود با صدای بلند اشاره داشته باشد. درگیر شدن در خودگویی مثبت می تواند با اطمینان بخشیدن به توانایی های خود به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. در حالی که اگر در محل کار هستید، تمرین خودگویی مثبت می تواند چالش برانگیز باشد، می توانید قبل از رفتن به منطقه ای که قصد دارید صحبت کنید، این کار را در یک منطقه خصوصی انجام دهید.

از دوستان یا خانواده بازخورد بخواهید

دوستان و اعضای خانواده می توانند هنگام صحبت کردن برای بهبود اعتماد به نفس شما بسیار مفید باشند. این به این دلیل است که این افراد احتمالاً با نحوه صحبت کردن شما آشنا هستند، بنابراین می توانند بینش خود را در مورد اینکه کدام یک از ویژگی های شما را قوی تر می دانند ارائه دهند. می‌توانید از دوستان و خانواده‌تان به‌طور تصادفی از طریق تلفن، ایمیل یا در حین ملاقات حضوری، بازخورد بخواهید.

مقالات مرتبط بیشتر:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *