بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

بودجه در مقابل برنامه ریزی مالی: تفاوت چیست؟

گزارش مالی شرکت - متخصصین مالی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بودجه بندی و برنامه ریزی مالی فرآیندهایی هستند که می توانید برای بهبود امور مالی خود از آنها استفاده کنید. اگرچه آنها شباهت های زیادی دارند، اما تفاوت های مهمی در مورد نحوه عملکرد آنها دارند. اگر به بودجه بندی یا برنامه ریزی مالی علاقه مند هستید، یادگیری بیشتر در مورد نحوه عملکرد این فرآیندها می تواند به شما در دستیابی به اهداف مالی کوتاه مدت و بلند مدت خود کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، به این موضوع می پردازیم که بودجه بندی و برنامه ریزی مالی چیست و تفاوت های کلیدی بین آنها چیست و نکاتی در مورد نحوه استفاده از هر فرآیند ارائه می دهیم.

بودجه بندی چیست؟

بودجه ریزی فرآیندی است که به شما امکان می دهد با ردیابی درآمد و هزینه ها به صورت هفتگی یا ماهانه پول را مدیریت کنید. این یک روش دوره ای تخصیص منابع مالی برای پوشش هزینه های مختلف است، مانند ترتیبات زندگی، آب و برق، مواد غذایی، گاز، پوشاک، پس انداز، مراقبت های بهداشتی، بیمه و سرمایه گذاری. ایجاد یک بودجه می تواند به شما کمک کند تا بتوانید هزینه های کلیدی را درک کنید و بر روی حساس ترین هزینه ها تمرکز کنید.

از آنجایی که بودجه بندی به شما این امکان را می دهد که آگاه تر از محل و نحوه خرج کردن پول خود باشید، می توانید هزینه های ناخواسته را حذف یا تنظیم کنید. اگر تصمیم دارید از بودجه خود برای کاهش هزینه های ناخواسته استفاده کنید، می توانید از هر پول مازاد برای دستیابی به اهداف مالی کوتاه مدت یا بلند مدت استفاده کنید. برای ایجاد بودجه، بسیاری از افراد از برنامه‌ریز، قلم و کاغذ یا صفحه‌گسترده در رایانه استفاده می‌کنند.

مطالب مرتبط:  ۸ روش بودجه بندی برای کمک به شما در رسیدن به اهداف مالی

برنامه ریزی مالی چیست؟

برنامه ریزی مالی فرآیند ایجاد یک استراتژی مالی جامع برای تکمیل اهداف بلندمدت مالی است. برنامه ریزی مالی می تواند به شما در کاهش بدهی های مالیاتی، برنامه ریزی عروسی، بهبودی از بدهی، بچه دار شدن، پرداخت هزینه تحصیلات عالی یا مدیریت ریسک، بازنشستگی و املاک کمک کند. برنامه مالی شما شامل مراحلی است که قصد دارید برای رسیدن به اهداف مالی بردارید. یک برنامه مالی خوب اغلب پیشرفت شما را در جهت تکمیل هدف به صورت فصلی یا شش ماهه دنبال می کند.

هنگام برنامه ریزی مالی، می توانید از پورتفولیویی استفاده کنید که جریان نقدی و دارایی های شما را مشخص می کند. درک وضعیت مالی فعلی به شما امکان می دهد مقصد مالی خود را پیش بینی کنید. همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا اهداف مالی خود را تعریف کنید و یک استراتژی برای برآورده کردن آنها بر اساس ترجیحات خود ایجاد کنید. برنامه ریزی مالی می تواند به شما کمک کند زیرا به شما امکان می دهد اهداف قابل اندازه گیری را تعیین کنید و به شما راهنمایی می کند که چگونه از پول خود در هنگام تصمیم گیری های مالی مهم استفاده کنید.

موارد مرتبط:  ۶ نوع مشاغل مالی (به علاوه مشخصات شغلی و حقوق)

بودجه بندی در مقابل برنامه ریزی مالی

اگرچه بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی مالی روش‌هایی هستند که به شما در دستیابی به اهداف مالی کمک می‌کنند، اما تفاوت‌های مهمی دارند، از جمله:

محدوده اهداف

بودجه بندی بر حفظ یا حذف برخی عادات خرج کردن متمرکز است. این ممکن است شامل چیزی مانند خرج کردن پول کمتر برای سرگرمی یا قرار دادن پول بیشتر در حساب پس انداز شما در هر ماه باشد. برنامه ریزی مالی بر دستیابی به اهداف مالی بلندمدت، مانند پرداخت بدهی یا خرید خانه تمرکز دارد.

مرتبط:  تعیین هدف موثر: فرآیند ۸ مرحله ای برای موفقیت

فرکانس پیشرفت

از آنجایی که بودجه بندی بر عادت های خرج کردن متمرکز است، می توانید پیشرفت خود را به صورت ماهانه، هفتگی یا حتی روزانه پیگیری کنید. این بسیار بیشتر از تعداد دفعاتی است که ممکن است پیشرفت خود را به سمت اهداف برنامه مالی خود دنبال کنید. برنامه ریزی مالی بر اهداف مالی بزرگتر شما متمرکز است، و به همین دلیل، شما به احتمال زیاد پیشرفت خود را به سمت آنها به صورت فصلی، شش ماهه یا هر شش ماه پیگیری می کنید.

مطالب مرتبط:  تحلیل و برنامه ریزی مالی: نقش ها، وظایف و کارکردها

سطح جزئیات

هنگام بودجه بندی، تعیین میزان هزینه ای که برای هر دسته ای که تعیین می کنید، می تواند به شما کمک کند. مهم است که اطمینان حاصل کنید که در محدوده هزینه‌هایی که تعیین کرده‌اید هستید، و ممکن است هر ماه چند دلار هزینه‌ها را کاهش دهید زیرا ممکن است هزینه‌ها افزایش یابد. برنامه ریزی مالی به ندرت به همان سطح از جزئیات نیاز دارد. اهداف بسیار بزرگتر هستند و متغیرهای بیشتری را شامل می شوند، بنابراین محاسبه مقادیر دقیق اغلب سود کمتری دارد.

موارد مرتبط:  ۷ الگوی بودجه برای کمک به شما در رسیدن به اهداف مالی

نکاتی برای ایجاد یک بودجه موثر

ایجاد بودجه ممکن است به شما کمک کند تا به سمت دستیابی به اهداف مالی مانند بازپرداخت بدهی یا سرمایه گذاری پیشرفت کنید. در اینجا چند نکته برای ایجاد یک بودجه موثر وجود دارد:

  • روشی را برای تنظیم بودجه و پیگیری هزینه های خود انتخاب کنید. بسته به ترجیحات خود، ممکن است با استفاده از صفحه گسترده، خودکار و کاغذ، یا برنامه بودجه بندی برای ایجاد بودجه راحت تر باشید. انتخاب روشی که بهترین کار را برای شما دارد می تواند ایجاد و پیروی از بودجه خود را آسان تر کند.

  • مواد مالی خود را جمع آوری کنید. اسناد مالی خود از جمله صورتحساب های بانکی، فیش های پرداخت و صورت حساب ها را بیابید و جمع آوری کنید. داشتن تمام مطالب مرجع در یک مکان می تواند ایجاد بودجه را آسان تر کند.

  • مجموع درآمد ماهانه شما اگر شریک یا همسر دارید، ممکن است درآمد خود را ترکیب کنید. هنگام انجام این کار، سعی کنید مشاغل تمام وقت یا پاره وقت و سایر منابع درآمد کسب شده را در نظر بگیرید.

  • لیستی از هزینه های ماهانه ایجاد کنید . با شروع با بزرگترین هزینه ها، مانند پرداخت وام مسکن یا اجاره، می توانید لیستی از هزینه های ماهانه خود ایجاد کنید. به یاد داشته باشید که هزینه هایی مانند تعمیر و نگهداری خودرو، هزینه های حمل و نقل عمومی، پوشاک و سرگرمی را در نظر بگیرید.

  • هزینه های ثابت را از هزینه های متغیر جدا کنید. می توانید هزینه های ثابت مانند اجاره، آب و برق، بیمه و پرداخت بدهی را از هزینه های متغیر خود جدا کنید. هزینه های متغیر می تواند هر ماه تغییر کند، از جمله لباس، مواد غذایی، سرگرمی و تعمیر و نگهداری خودرو.

  • درآمد و هزینه های خود را اضافه کنید. برای درک نسبت درآمد به هزینه خود، می توانید مجموع درآمد و هزینه ناخالص خود را برای هر ماه پیدا کنید و هزینه ها را از درآمد خود کم کنید. این به شما امکان می دهد بفهمید که آیا پول اضافی دارید و به کجا می رود.

  • هزینه ها را حذف یا تنظیم کنید. این مرحله شامل تمرکز بر هزینه های متغیر شماست. یک بودجه موفق ممکن است هزینه های متغیر خاصی را حذف یا تنظیم کند تا تفاوت بین درآمد و هزینه را افزایش دهد، که به شما امکان می دهد از پول اضافی برای رسیدن به اهداف مالی خود استفاده کنید.

  • هزینه های خود را پیگیری کنید تا پاسخگو بمانید. نحوه خرج کردن پول خود را هر ماه در نظر بگیرید. بودجه شما ممکن است مفیدتر باشد اگر از محدودیت های هزینه ای که ایجاد می کنید پیروی کنید.

مرتبط:  ۷ دلیل برای اینکه چرا بودجه بندی برای کسب و کارهای موفق حیاتی است

نکاتی برای ایجاد یک برنامه مالی موفق

داشتن و استفاده از یک برنامه مالی می تواند به شما کمک کند تا به اهداف مالی و شخصی خود برسید. در اینجا چند نکته برای ایجاد یک برنامه مالی موفق آورده شده است:

  • استخدام یک مشاور مالی را در نظر بگیرید. بسته به موقعیت و درک خود از برنامه ریزی مالی، ممکن است از استخدام یک مشاور مالی برای کمک به ایجاد یک برنامه موفق بهره مند شوید.

  • یک بیانیه ارزش خالص ایجاد کنید. دانستن اینکه معمولاً با چه مقدار پول شروع می کنید، یک راه عالی برای شروع برنامه مالی شما است. درک دارایی ها و بدهی های خود قبل از برنامه ریزی می تواند به شما در ایجاد پیش بینی های دقیق تری کمک کند.

  • بفهمید چه برنامه‌ای دارید. فهرستی از چیزهایی که می‌خواهید در برنامه مالی خود بگنجانید را در نظر بگیرید، مانند اهداف شخصی و اینکه چگونه از نظر مالی سالم به شما کمک می‌کند به آنها برسید.

  • اهداف مالی را تعیین کنید. خواه برای خرید خانه پس انداز می کنید، وام های دانشجویی را بازپرداخت می کنید یا سبد سرمایه گذاری می سازید، مهم است که قبل از برنامه ریزی برای انجام آنها، اهداف مالی را تعیین کنید.

  • یک بودجه هدفمند ایجاد و دنبال کنید. بودجه بندی مهم است زیرا به شما امکان می دهد پول اضافی را به اهداف مالی خود اختصاص دهید.

  • پیشرفت خود را ارزیابی کنید و تنظیمات را انجام دهید. برای اطمینان از پیشرفت رضایت بخش به سمت اهداف مالی خود، می توانید پیشرفت خود را به صورت شش ماهه یا سه ماهه ارزیابی کنید و در صورت نیاز تنظیمات را انجام دهید.

مطالب مرتبط:  ۵ عنصر اساسی یک برنامه مالی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *