بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مزایای مثبت اندیشی و نحوه انجام آن

مثبت اندیشی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بررسی اجمالی

آیا شما نیمه خالی یا نیمه پر لیوان هستید؟ مطالعات نشان داده اند که هر دو می توانند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارند و مثبت اندیش بودن بهتر از این دو است. یک مطالعه اخیر ۷۰.۰۰۰ زن را از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار داد و نشان داد که افرادی که خوشبین بودند به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از چندین علت عمده مرگ بودند، از جمله:

  • بیماری قلبی
  • سکته
  • سرطان از جمله سرطان سینه، تخمدان، ریه و کولورکتال
  • عفونت
  • بیماری های تنفسی
سایر مزایای اثبات شده مثبت اندیشی عبارتند از:
  • کیفیت زندگی بهتر
  • سطوح انرژی بالاتر
  • سلامت روانی و جسمی بهتر
  • بهبودی سریعتر از آسیب یا بیماری
  • سرماخوردگی کمتر
  • میزان کمتر افسردگی
  • مدیریت استرس و مهارت های مقابله ای بهتر
  • طول عمر بیشتر

مثبت اندیشی جادو نیست و همه مشکلات شما را از بین نمی برد. اما کاری که مثبت اندیشی انجام می دهد این است که مشکلات را قابل کنترل تر جلوه دهد و به شما کمک کند با سختی ها به شیوه ای مثبت تر و سازنده تر برخورد کنید. (لازم به ذکر است، در کنار موضوع مثبت اندیشی، موضوع خودگویی مثبت نیز چیزی است که می‌تواند به کمک مثبت انذیشی آمده و برای شما نتایج را چند برابری کند. می‌توانید از اینجا درخصوص خودگویی مثبت مطالعه کنید)


چگونه به افکار مثبت فکر کنیم

مثبت اندیشی را می توان از طریق چند تکنیک مختلف که اثربخشی آنها ثابت شده است، مانند خودگویی مثبت و تصویرسازی مثبت به دست آورد. در اینجا نکاتی برای‌تان آورده شده است که برای شروع به شما کمک می کند تا مغز خود را آموزش دهید که چگونه مثبت فکر کند.

روی چیزهای خوب تمرکز کنید

موقعیت ها و موانع چالش برانگیز بخشی از زندگی هستند. وقتی با یکی از آنها روبرو می شوید، روی چیزهای خوب تمرکز کنید، مهم نیست که چقدر کوچک یا به ظاهر بی اهمیت به نظر می رسند. اگر به دنبال آن بگردید، همیشه می توانید پوشش نقره ای ضرب المثل را در هر ابری بیابید؛ حتی اگر بلافاصله مشخص نباشد. به عنوان مثال، اگر شخصی برنامه‌های خود را لغو می‌کند، روی این موضوع تمرکز کنید که چگونه وقت شما را برای دیدن یک برنامه تلویزیونی یا فعالیت دیگری که از آن لذت می‌برید آزاد می‌کند.

قدردانی را تمرین کنید

تحقیقات نشان داده شده است که تمرین قدردانی باعث کاهش استرس، بهبود عزت نفس و تقویت انعطاف‌پذیری حتی در مواقع بسیار دشوار می‌شود. به افراد، لحظات یا چیزهایی فکر کنید که نوعی آرامش یا شادی برای شما به ارمغان می آورند و سعی کنید حداقل یک بار در روز قدردانی خود را ابراز کنید. این می تواند تشکر از یک همکار برای کمک به یک پروژه، از یکی از عزیزانتان برای شستن ظروف یا از سگتان برای عشق بی قید و شرطی باشد که به شما می کنند.

یک دفتر خاطرات سپاسگزاری داشته باشید

StudiesTrusted Source (یک بانک دانش آنلاین از مقالات مختصر، جذاب و در دسترس درباره تاریخ، فرهنگ و محیط طبیعی) دریافته است که نوشتن چیزهایی که به خاطر آنها سپاسگزار هستید می تواند خوش بینی و احساس خوب بودن شما را بهبود بخشد. شما می توانید این کار را با نوشتن هر روز در یک دفترچه قدردانی انجام دهید، یا فهرستی از چیزهایی را که در روزهای سختی سپری می کنید، یادداشت کنید.

خودتان را به روی طنز باز کنید

مطالعات نشان داده است که خنده استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد. همچنین مهارت های مقابله، خلق و خوی و عزت نفس را بهبود می بخشد.

در همه موقعیت‌ها، به‌ویژه شرایط سخت، به شوخ طبعی باز باشید و به خودتان اجازه بخندید. فوراً حال و هوا را سبک می کند و کارها را کمی دشوارتر می کند. حتی اگر آن را احساس نکنید؛ وانمود کردن یا مجبور کردن خود به خندیدن می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد و استرس را کاهش دهد.

وقت خود را با افراد مثبت سپری کنید

نشان داده شده است که منفی و مثبت بودن مسری هستند. افرادی را که با آنها وقت می گذرانید در نظر بگیرید. آیا توجه کرده اید که چگونه فردی با خلق و خوی بد می تواند تقریباً همه افراد یک اتاق را پایین بیاورد؟ یک فرد مثبت بر دیگران تأثیر معکوس دارد.

ثابت شده است که بودن در کنار افراد مثبت باعث افزایش عزت نفس و افزایش شانس شما برای رسیدن به اهداف می شود. اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که شما را بالا می برند و به شما کمک می کنند جنبه های مثبت را ببینید.

خودگویی مثبت را تمرین کنید

ما تمایل داریم که نسبت به خودمان سختگیرترین باشیم و بدترین منتقد خود باشیم. با گذشت زمان، این می تواند باعث شود که یک نظر منفی در مورد خود ایجاد کنید که تکان دادن آن سخت است. برای جلوگیری از این امر، باید حواس تان به صدای ذهنتان باشد و با پیام های مثبت، که به عنوان خودگویی مثبت نیز شناخته می شود، پاسخ دهید.

تحقیقات نشان می دهد که حتی یک تغییر کوچک در نحوه صحبت با خود می تواند بر توانایی شما در تنظیم احساسات، افکار و رفتار تحت استرس تأثیر بگذارد.

در اینجا یک مثال از خودگویی مثبت وجود دارد: به جای اینکه فکر کنید “من واقعاً آن را به هم زدم”، سعی کنید بگویید “دوباره آن را به روش دیگری امتحان می‌کنم.”

حوزه های منفی خود را شناسایی کنید

به حوزه‌های مختلف زندگی‌تان خوب نگاه کنید و آن‌هایی را که در آن‌ها بیشتر از همه منفی‌تر هستید، شناسایی کنید. مطمئن نیستم؟ از یک دوست یا همکار قابل اعتماد بپرسید. به احتمال زیاد، آنها قادر به ارائه بینش هستند. یک همکار ممکن است متوجه شود که شما در محل کار منفی نگر هستید. همسر شما ممکن است متوجه شود که شما در هنگام رانندگی منفی می شوید. با یک منطقه در یک زمان مقابله کنید.

هر روز را با یک نکته مثبت شروع کنید

مراسمی را ایجاد کنید که در آن هر روز را با چیزی نشاط آور و مثبت شروع کنید. در ادامه چند ایده آورده شده است:

  • به خود بگویید که یک روز عالی یا هر تأیید مثبت دیگری خواهد بود.
  • به یک آهنگ یا لیست پخش شاد و مثبت گوش دهید.
  • با تعریف کردن یا انجام کاری خوب برای کسی، مقداری مثبت به اشتراک بگذارید.

وقتی همه چیز بد پیش می رود چگونه مثبت فکر کنیم

تلاش برای مثبت اندیشی در زمان سوگواری یا تجربه ناراحتی های جدی دیگر ممکن است غیرممکن به نظر برسد. در این مواقع، مهم است که فشار را از خود دور کنید تا پوشش نقره ای را پیدا کنید. در عوض، این انرژی را برای جلب حمایت دیگران هدایت کنید.

مثبت اندیشی به معنای دفن هر فکر یا احساس منفی یا اجتناب از احساسات دشوار نیست. پایین ترین نقاط زندگی ما اغلب مواردی هستند که ما را برای حرکت و ایجاد تغییرات مثبت ترغیب می کنند.

هنگام گذراندن چنین زمانی، سعی کنید خود را به گونه ای ببینید که گویی دوست خوبی هستید که به راحتی و نصیحت نیاز دارید. به او چه می گویید؟ احتمالاً احساسات او را تصدیق می‌کنید و به او یادآوری می‌کنید که حق دارد در موقعیتش احساس غمگینی یا عصبانیت کند و سپس با یادآوری ملایمی حمایت کنید که اوضاع بهتر خواهد شد.

عوارض منفی اندیشی

تفکر منفی و احساسات متعددی که می تواند همراه آن باشد، مانند بدبینی، استرس و عصبانیت، می تواند باعث تعدادی از علائم جسمی شود و خطر ابتلا به بیماری ها و کاهش طول عمر شما را افزایش دهد.

استرس و سایر احساسات منفی باعث ایجاد چندین فرآیند در بدن ما می شود، از جمله ترشح هورمون استرس، متابولیسم و ​​عملکرد سیستم ایمنی. دوره های طولانی استرس باعث افزایش التهاب در بدن شما می شود، که در بسیاری از بیماری ها یا بیماری های جدی نیز نقش دارد.

برخی از علائم استرس عبارتند از:

  • سردرد
  • بدن درد
  • حالت تهوع
  • خستگی
  • مشکل در خوابیدن
  • بدبینی، استرس، عصبانیت و خصومت با خطر بالاتری از موارد زیر مرتبط است:
  • بیماری قلبی
  • حمله قلبی
  • سکته
  • زوال عقل

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشید

اگر احساس می‌کنید در افکار منفی غرق شده‌اید و در کنترل احساسات خود مشکل دارید، به پزشک مراجعه کنید. شما ممکن است از کمک های پزشکی، مانند روانشناسی مثبت یا درمان بهره مند شوید. افکار منفی مداوم می تواند ناشی از یک بیماری روانی زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد.

سخن نهایی درخصوص غلبه بر افکار منفی

شما نمی توانید سال ها بدبینی و افکار منفی را یک شبه از بین ببرید، اما با کمی تمرین، می توانید یاد بگیرید که چگونه با دیدگاه مثبت تری به مسائل برخورد کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *