بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

سبک یادگیری شما چیست؟ انواع و نحوه پیدا کردن مال خود

مهارت جدید ضروری برای یادگیری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در یک محیط آموزشی، افراد مختلف ممکن است اطلاعات را از طریق شیوه‌های آموزشی ترجیحی خودشان به بهترین شکل پردازش کنند. به عنوان مثال، برخی از افراد از طریق آموزش تصویری به بهترین شکل یاد می گیرند، در حالی که برخی دیگر بیشترین موفقیت را در کسب دانش از طریق آموزش شفاهی دارند. دلیل این امر ممکن است به دلیل سبک یادگیری خاص یک فرد باشد. اگر شما یک دانش آموز یا حرفه ای هستید که در فرصت های توسعه یا آموزشی شرکت می کنید، ممکن است برای شما مفید باشد که سبک یادگیری خود را بهتر درک کنید.

در این مقاله از ایوسی، سبک‌های یادگیری، چرایی اهمیت آن‌ها، انواع سبک‌های یادگیری و نکاتی برای شناسایی سبک‌های یادگیری را بیان می‌کنیم.

سبک های یادگیری چیست؟

سبک‌های یادگیری طیفی از روش‌ها هستند که افراد از طریق آن‌ها مؤثرترین روش را یاد می‌گیرند. مفهوم سبک‌های یادگیری مبتنی بر این باور است که افراد درون گروه‌ها اغلب دانش را از طریق روش‌های متمایز و ارجح کسب می‌کنند.

سبک یادگیری یک فرد ممکن است بر نحوه بهترین جذب اطلاعات، درک روش ها، توسعه شایستگی ها و درک نحوه به کارگیری مهارت های خاص در یک محیط عملی تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، یک فرد ممکن است با خواندن مطالب به طور مستقل بهترین یادگیری را بیاموزد، در حالی که دیگران ممکن است در یک محیط یادگیری مشارکتی تر موفق شوند .

با گذشت زمان، این مفهوم توسط تئوری های مختلف رقابتی که سعی در توضیح تفاوت در فرآیندهای یادگیری دارند، آگاه شده است. با این تنوع در دیدگاه، برای مربیان، محققان و نظریه پردازان چالش برانگیز بوده است که در مورد اینکه چگونه سبک های یادگیری به بهترین شکل تعریف و ارزیابی می شوند، اتفاق نظر داشته باشند.

بنابراین، در حالی که کاربرد توصیه‌شده این مفهوم تا حدودی ناسازگار است، برای افراد ارزشمند است که سبک‌های یادگیری خاص خود را درک کنند تا بتوانند در حین پیگیری فرصت‌های آموزشی، توسعه و آموزش، استراتژیک باشند و موفقیت را پرورش دهند.

مطالب مرتبط: سبک های یادگیری برای توسعه شغلی

انواع سبک های یادگیری

انواع مختلفی از سبک های یادگیری وجود دارد که باید در هنگام ارزیابی چگونگی درک مؤثر اطلاعات و توسعه شایستگی ها در نظر بگیرید. در اینجا چند نمونه از محبوب ترین سبک های یادگیری که محققان و مربیان در رابطه با این مفهوم نظریه پردازی کرده اند آورده شده است:

کلامی

زبان‌آموزان کلامی یا زبانی اغلب ترجیح می‌دهند اطلاعات را با استفاده از کلمات در گفتار و نوشتار پردازش کنند. این یادگیرندگان اغلب می توانند به طور موثر ارتباط برقرار کنند، خود را بیان کنند و در خواندن و نوشتن برتری پیدا کنند. معمولاً زبان آموزان کلامی مواد آموزشی نوشتاری یا گفتاری را ترجیح می دهند.

بخوانید: راه های تقویت هوش کلامی

فضایی-بصری

فراگیران فضایی-بصری کسانی هستند که ترجیح می دهند مطالب را از طریق مشاهده پردازش کنند. این یادگیرندگان معمولاً با استفاده از کمک های بصری یا نشانه هایی مانند تصاویر، تصاویر، چارت‌ها، نمودارها و گراف‌ها به طور مؤثر یاد می گیرند. به طور معمول، یادگیرندگان فضایی-بصری روش های آموزشی را ترجیح می دهند که امکان خلاقیت را فراهم می کند و از نمادها برای انتقال اطلاعات استفاده می کند.

شنیداری

یادگیرندگان شنیداری یا شنیداری معمولا ترجیح می دهند اطلاعات را با گوش دادن پردازش کنند. این یادگیرندگان اغلب از طریق درگیر شدن فعالانه با موضوعات و بحث در مورد آنها با صدای بلند، با موفقیت یاد می گیرند. معمولاً فراگیران شنیداری روش‌های آموزشی را ترجیح می‌دهند که آنها را به توضیح، توصیف، بحث، بحث، تکرار یا سؤال درباره موضوعات تشویق می‌کند تا درک بهتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: مهارت های فراشناختی: تعریف و مثال

منطقی

دانش‌آموزان منطقی یا ریاضی معمولاً ترجیح می‌دهند اطلاعات را از طریق حل مسائل پیچیده، شناسایی استراتژی‌ها و به کارگیری شیوه‌ای خطی از تفکر پردازش کنند. این یادگیرندگان معمولاً از طریق پروژه‌های عملی که دارای مجموعه‌ای از اهداف و رویه‌های خاص هستند، به بهترین شکل یاد می‌گیرند. یادگیرندگان منطقی ممکن است روش های آموزشی را ترجیح دهند که از وسایل کمک بصری برای انتقال مجموعه های بزرگی از داده ها، استفاده از طبقه بندی یا استفاده از فرآیندهای گام به گام استفاده می کنند.

حرکتی

Kinesthetic یادگیرندگانی هستند که اطلاعات را از طریق فعالیت بدنی به بهترین شکل پردازش می کنند. این یادگیرندگان اغلب مواد آموزشی تعاملی و لمسی را ترجیح می دهند که به آنها امکان می دهد ابزارها یا اجزاء را سرهم کنند. یادگیرندگان حرکتی ممکن است در محیط هایی که می توانند حرکت را در آن بگنجانند موفق شوند.

بیشتر بخوانید: ۱۱ استراتژی یادگیری حرکتی برای توسعه شغلی

اجتماعی

یادگیرندگان اجتماعی – یا بین فردی – کسانی هستند که از طریق پردازش مواد و کار در محیط های گروهی مشارکتی، مؤثرترین یادگیری را دارند. این سبک یادگیری اغلب نسبت به سایر سبک‌ها مانند کلامی، شنیداری، منطقی یا شنیداری فرعی است و تعامل از طریق این روش‌ها را تسهیل می‌کند. فراگیران اجتماعی ممکن است ترجیح دهند در کنار دیگران کار کنند، موضوعات را در یک گروه بحث کنند و مشکلات را با همسالان خود حل کنند.

بیشتر بخوانید: نظریه یادگیری اجتماعی: تعریف و مفاهیم اصلی

منفرد، مجد، تنها، منزوی، انفرادی

فراگیران انفرادی یا مستقل معمولاً ترجیح می دهند از طریق روش های خودآموزی یاد بگیرند. مشابه یادگیری اجتماعی، این سبک یادگیری نسبت به دیگران درجه دوم است. با این کار، یادگیرندگان انفرادی ممکن است در محیط هایی که در آن فضای کافی و سکوت برای دست و پنجه نرم کردن مستقل با وظایف، مفاهیم و مشکلات دارند، موفق شوند. آنها ممکن است ترجیح دهند به صورت انفرادی تحقیق کنند و یک مجله از یادگیری خود نگه دارند.

مطالب مرتبط: ۱۴ نکته برای مؤثرتر کردن خودآموزی (به علاوه فواید)

چرا سبک های یادگیری مهم هستند؟

سبک‌های یادگیری از این جهت مهم هستند که می‌توانند به بسیاری از افراد – از جمله دانش‌آموزان، مربیان، متخصصان و متخصصان یادگیری و توسعه- کمک کنند تا روش‌های خاصی را که می‌تواند به فراگیران در پردازش مؤثرتر اطلاعات کمک کند، بهتر درک کنند. در اینجا خلاصه‌ای از چگونگی مفهوم سبک‌های یادگیری می‌تواند به کار این افراد مختلف کمک کند و مفید باشد، آمده است:

  • دانش‌آموزان: وقتی دانش‌آموزان سبک‌های یادگیری خود را درک کنند، می‌توانند رویکرد خود را برای مطالعه و تکالیف بهینه کنند. علاوه بر این، دانش‌آموزان می‌توانند از مربیان خود برای کمک به موفقیت درخواست اقامت کنند.

  • مربیان: درک مجموعه ای از سبک های یادگیری موجود در آموزش کلاس می تواند به مربیان کمک کند تا دروس خود را بهتر متمایز کنند تا نیازهای خاص دانش آموزان را برآورده سازند.

  • حرفه ای ها: حرفه ای ها در هر شغلی که مستلزم پیشرفت، رشد و یادگیری مستمر است، می توانند از درک اینکه چگونه اطلاعات را به بهترین نحو پردازش می کنند، بهره مند شوند.

  • متخصصان یادگیری و توسعه: مشابه مربیان، متخصصان یادگیری و توسعه که نحوه عملکرد سبک های یادگیری را درک می کنند، می توانند به حرفه ای ها تمایز آموزشی را برای تسهیل یادگیری آنها ارائه دهند.

مطالب مرتبط: ۶ استراتژی یادگیری برای استفاده در محل کار

نکاتی برای یافتن سبک یادگیری

روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید توانایی‌های یادگیری خود را ارزیابی کنید و تعیین کنید که کدام سبک یادگیری به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید هنگام تلاش برای شناسایی سبک یادگیری شخصی خود در نظر بگیرید:

  • ارزیابی کنید ارزیابی های مختلفی به صورت آنلاین موجود است که از طریق آنها می توانید سبک یادگیری خود را بر اساس دستورالعمل های نظریه های مختلف شناسایی کنید.

  • با روش های مختلف یادگیری آزمایش کنید. ممکن است برای شما مفید باشد که با روش های مختلف یادگیری مواد مشابه را آزمایش کنید تا تعیین کنید که چه سبکی به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد.

  • به تجربیات یادگیری خود فکر کنید. می توانید تجربیات یادگیری گذشته خود را در نظر بگیرید و به این فکر کنید که چه روش هایی برای کسب دانش در طول زمان برای شما موفق ترین بوده است.

  • از سرپرست یا مربی خود برای بازخورد بخواهید. به عنوان یک دانش آموز یا حرفه ای، می توانید در مورد سبک یادگیری خود از یک سرپرست یا مربی که ممکن است قادر به ارائه بینشی در مورد توانایی شما در پردازش اطلاعات باشد، بازخورد بگیرید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *