بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

کمال گرایی چیست؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

کمال گرایی

| علائم | علل | رفتار | جلوگیری |

افراد کمال گرا خود به استانداردهای غیرممکن بالایی نگاه می کنند. آنها فکر می کنند کاری که انجام می دهند هرگز به اندازه کافی خوب نیست.

برخی افراد به اشتباه معتقدند که کمال گرایی یک محرک سالم است، اما اینطور نیست. کمال گرایی می تواند شما را از زندگی خود ناراضی کند. می تواند منجر به افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن و آسیب به خود شود. در نهایت، همچنین می تواند شما را به توقف تلاش برای موفقیت سوق دهد. حتی در موارد خفیف نیز می تواند کیفیت زندگی شما را مختل کند و بر روابط شخصی، تحصیلات یا کار شما تأثیر بگذارد.

کمال گرایی می تواند بر جوانان و همچنین بزرگسالان تأثیر بگذارد. کودکان و نوجوانان اغلب در انجام تکالیف مدرسه و همچنین فعالیت‌هایی مانند ورزش، باشگاه، خدمات اجتماعی و مشاغل، موفق می‌شوند. این می تواند به وسواس موفقیت منجر شود. در نهایت، می تواند در توانایی دستیابی به آن اختلال ایجاد کند.

علائم کمال گرایی چیست؟

میل به رسیدن سالم است. اما میل غیرمنطقی برای همیشه کامل بودن می تواند مشکلاتی ایجاد کند.

ممکن است کمال گرایی را تجربه کنید اگر:

  • احساس می کنید در هر تلاشی شکست می خورید
  • به طور منظم کار را به تعویق بیندازید – ممکن است در برابر شروع یک کار مقاومت کنید زیرا می ترسید که نتوانید آن را به طور کامل انجام دهید
  • برای آرامش و به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات خود مبارزه کنید
  • در روابط شخصی و حرفه ای خود بسیار کنترل کننده باشید
  • نسبت به قوانین، فهرست‌ها و کار وسواس پیدا می‌کنید، یا متناوباً به شدت بی‌تفاوت می‌شوید

چه چیزی باعث کمال گرایی می شود؟

علت کمال گرایی همیشه روشن نیست. اغلب یک رفتار آموخته شده است. افراد کمال گرا بر این باورند که تنها به دلیل آنچه به دست می آورند یا کاری که برای دیگران انجام می دهند ارزشمند هستند.

محیط های تحصیلی می تواند کمال گرایی را در جوانان نشان دهد.

کمال گرایی چگونه درمان می شود؟

به عنوان بخشی از کمال گرایی خود، ممکن است سعی کنید مشکلات شخصی خود را پنهان کنید. این می تواند درمان را سخت تر کند. اما به یاد داشته باشید، مهم است که در صورت نیاز به دنبال کمک باشید. اگر کمال گرایی در توانایی شما برای داشتن یک زندگی کامل و شاد اختلال ایجاد می کند، با پزشک خود یا یک متخصص سلامت روان صحبت کنید. اگر به فکر آسیب رساندن به خود یا دیگران هستید، به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید.

درمان، به‌ویژه درمان شناختی-رفتاری، ممکن است به شما کمک کند روش‌های جدیدی برای تفکر در مورد اهداف و دستاوردهای خود بیاموزید. یک درمانگر ممکن است به رفع نیاز شما برای پذیرش کمک کند یا واکنش شما به بازخورد منفی را کاهش دهد.

چگونه می توان از کمال گرایی اجتناب کرد؟

برای کاهش کمال گرایی، ممکن است به موارد زیر کمک شود:

  • اهداف واقع بینانه و قابل دستیابی را تعیین کنید
  • وظایف طاقت فرسا را ​​به مراحل کوچک تقسیم کنید
  • تمرکز بر یک فعالیت یا کار در یک زمان
  • قبول کنید که همه اشتباه می کنند
  • تشخیص دهید که بیشتر اشتباهات فرصت های یادگیری را ایجاد می کنند
  • با واقع بین بودن در مورد نتایج احتمالی با ترس از شکست مقابله کنید

اگر مشکوک هستید که کمال گرایی با سلامتی شما تداخل دارد، با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است درمان یا استراتژی های دیگری را برای کمک به مدیریت علائم شما توصیه کنند.


درک آتلوفوبیا، ترس از نقص

| تعریف | علائم | علل | تشخیص | یافتن کمک | رفتار | چشم انداز | کلام نهایی |

همه ما روزهایی را داریم که هیچ کاری انجام نمی دهیم به اندازه کافی خوب است. برای اکثر مردم، این احساس می گذرد و لزوماً بر زندگی روزمره تأثیر نمی گذارد. اما برای دیگران، ترس از نقص به یک فوبی ناتوان کننده به نام آتلوفوبیا تبدیل می شود که در تمام بخش های زندگی آنها نفوذ می کند.

آتلوفوبیا چیست؟

برای درک اینکه آتلوفوبیا چیست، ابتدا نیاز به تعریفی کاربردی از فوبی دارید، که نوعی اختلال اضطرابی است که به صورت ترسی پایدار، غیر واقعی و بیش از حد ظاهر می شود. این ترس – که به عنوان فوبیای خاص نیز شناخته می شود – می تواند در مورد یک شخص، موقعیت، شی یا حیوان باشد.

در حالی که همه ما موقعیت‌هایی را تجربه می‌کنیم که ترس ایجاد می‌کنند، اغلب با فوبیا هیچ تهدید یا خطر واقعی وجود ندارد. این تهدید درک شده می تواند روال های روزمره را مختل کند، روابط را تحت فشار قرار دهد، توانایی شما را برای کار محدود کند و عزت نفس را کاهش دهد. طبق گزارش موسسه ملی سلامت روان، تخمین زده می‌شود که ۱۲.۵ درصد از آمریکایی‌ها یک فوبیای خاص را تجربه می‌کنند.

آتلوفوبیا اغلب به عنوان کمال گرایی شناخته می شود. دکتر گیل سالتز، دانشیار روانپزشکی در بیمارستان پرسبیتریان نیویورک کالج پزشکی ویل کورنل، در حالی که کمال گرایی افراطی تلقی می شود، بیش از این می گوید، این ترس غیرمنطقی واقعی از انجام هر اشتباهی است.

مانند هر فوبیا، افراد مبتلا به آتلوفوبیا به ترس از اشتباه کردن به هر طریقی فکر می کنند. سالتز توضیح می‌دهد که این امر باعث می‌شود از انجام کارها اجتناب کنند، زیرا ترجیح می‌دهند کاری انجام ندهند و خطر اشتباهی را انجام دهند، این همان اجتناب است.

او می گوید، آنها همچنین در مورد اشتباهاتی که مرتکب شده اند وسواس زیادی دارند یا اشتباهاتی را تصور می کنند که می توانند مرتکب شوند. “این افکار باعث می شود آنها اضطراب شدیدی داشته باشند، که ممکن است باعث ایجاد احساس وحشت، حالت تهوع، تنگی نفس، سرگیجه یا تپش قلب سریع شوند.”

آتلوفوبیا اغلب منجر به قضاوت مداوم و ارزیابی منفی می شود که معتقد نیستید کارها را به طور کامل، درست یا به روش درست انجام می دهید. روانشناس بالینی دارای مجوز، منیژه بودوریان-ترنر، PsyD، می گوید این نیاز به کمال گرایی با داشتن جاه طلبی یا تلاش برای تعالی متفاوت است.

«همه ما ذاتاً آرزوی موفقیت داریم. با این حال، در برخی سطوح، ما می توانیم کاستی ها، اشتباهات و تلاش های ناموفق را پیش بینی، بپذیریم و تحمل کنیم. “افراد مبتلا به آتلوفوبیا حتی با ایده یک تلاش شکست خورده احساس می کنند و اغلب احساس بدبختی و افسردگی می کنند.”

علائم آتلوفوبیا چیست؟

علائم آتلوفوبیا مشابه سایر فوبیاها – با یک محرک – منشا می گیرند.

بودوریان ترنر (Boduryan-Turner) می‌گوید برای آتلوفوبیا، محرک‌های ترسناک می‌توانند بسیار ذهنی باشند، زیرا ممکن است آنچه شما ممکن است به‌عنوان نقص در نظر بگیرید، ممکن است خوب یا کامل باشد.

پریشانی عاطفی یکی از علائم رایج آتلوفوبیا است. این می تواند به صورت افزایش اضطراب، هراس، ترس بیش از حد، هوشیاری بیش از حد، هوشیاری بیش از حد، تمرکز ضعیف ظاهر شود.

با توجه به ارتباط ذهن و بدن، از نظر فیزیولوژیکی بودوریان-ترنر می گوید که ممکن است تجربه کنید:

  • هایپرونتیلاسیون
  • تنش عضلانی
  • سردرد
  • دل درد

علائم دیگر، به گفته بودوریان-ترنر، عبارتند از:

  • بلاتکلیفی
  • به تعویق انداختن
  • اجتناب
  • اطمینان جویی
  • بررسی بیش از حد کار شما برای اشتباهات

او همچنین اشاره می کند که ترس و اضطراب بیش از حد می تواند منجر به اختلالات خواب و تغییر در اشتها شود.

علاوه بر این، بررسی سال ۲۰۱۵ از مطالعات منبع مورد اعتماد، همبستگی قوی بین کمال گرایی و فرسودگی شغلی پیدا کرد. محققان دریافتند که نگرانی های کمال گرایانه، که به ترس و شک در مورد عملکرد شخصی مربوط می شود، می تواند منجر به فرسودگی شغلی در محل کار شود.

توجه به این نکته مهم است که آتلوفوبیا با آتیچیفوبیا، که ترس از شکست است، متفاوت است.

چه چیزی باعث آتلوفوبیا می شود؟

آتلوفوبیا می تواند بیولوژیک باشد، به این معنی که در سیم کشی شما ناامن، حساس و کمال گرا است. اما سالتز می‌گوید که این اغلب نتیجه یک تجربه آسیب‌زا است که مربوط به تجربیات وحشتناک همراه با شکست یا فشار برای کامل بودن است.

بعلاوه، بودوریان-ترنر می گوید از آنجایی که کمال گرایی یک ویژگی شخصیتی است که از طریق تجربه آموخته و تقویت می شود، می دانیم که عوامل محیطی نقش مهمی ایفا می کنند. او توضیح می‌دهد: «وقتی در محیطی بزرگ می‌شوید که انتقادی و سفت و سخت است و همچنین جای بسیار کمی برای اشتباه کردن و انعطاف‌پذیری دارید، یاد نمی‌گیرید که چگونه نقص را تحمل کرده و بپذیرید.

آتلوفوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص آتلوفوبیا باید توسط یک متخصص سلامت روان مانند روانپزشک، روانشناس یا درمانگر مجاز انجام شود. آنها تشخیص را بر اساس معیارهای تشخیصی فوبیای خاص در نسخه جدید راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) توسط انجمن روانپزشکی آمریکا قرار می دهند.

بودوریان-ترنر می‌گوید: «ما پریشانی عاطفی را تنها زمانی تشخیص داده و درمان می‌کنیم که با شدت و فرکانس بالا تجربه شود. او توضیح می دهد که فردی که از ترس رنج می برد باید در کنترل ترس مشکلی را گزارش کند که منجر به اختلال در عملکرد اجتماعی و شغلی او می شود.

سالتز (Saltz) می‌گوید: «اغلب افرادی که آتلوفوبیا دارند، ممکن است به دنبال درمان برای تشخیص بیماری‌های همراه مانند افسردگی بالینی، اضطراب و/یا مصرف مواد باشند.» این به این دلیل است که آتلوفوبیا می تواند باعث افسردگی، مصرف بیش از حد مواد و وحشت در هنگام ناتوانی و فلج شدن آن شود.

یافتن کمک برای آتلوفوبیا

اگر شما یا کسی که دوستش دارید با آتلوفوبیا دست و پنجه نرم می‌کنید، کمک گرفتن اولین قدم در یادگیری چگونگی رها کردن ویژگی‌های کمال‌گرا است.

درمانگران، روانشناسان و روانپزشکان متخصص در فوبیا، اختلالات اضطرابی و مسائل کمال گرا وجود دارند که می توانند با شما برای ایجاد یک برنامه درمانی که ممکن است شامل روان درمانی، دارو درمانی یا گروه های حمایتی باشد، همکاری کنند.

آتلوفوبیا چگونه درمان می شود؟

مانند سایر فوبیاهای خاص، آتلوفوبیا را می توان با ترکیبی از روان درمانی، دارو درمانی و تغییر سبک زندگی درمان کرد.

به گفته سالتز، خبر خوب، درمان موثر است و از روان درمانی روان پویشی تا درک محرک های ناخودآگاه نیاز به کامل بودن تا درمان شناختی رفتاری (CBT) برای تغییر الگوهای فکری منفی، و مواجهه درمانی برای حساسیت زدایی فرد نسبت به شکست را شامل می شود.

Boduryan-Turner به تحقیقی اشاره می‌کند که نشان می‌دهد CBT در درمان اضطراب، ترس و افسردگی مؤثرتر است. او می‌گوید: «از طریق بازسازی شناختی، هدف تغییر افکار و سیستم باورهای اساسی فرد است و از طریق رفتار درمانی، ما روی قرار گرفتن در معرض محرک‌های ترس، مانند اشتباه کردن و اصلاح واکنش رفتاری کار می‌کنیم.»

در سال‌های اخیر، بودوریان-ترنر می‌گوید که تمرکز حواس یک مکمل موثر برای CBT است. و در برخی موارد، او می گوید که دارو برای درمان علائم همراه مانند اضطراب، خلق افسرده و اختلال خواب نیز می تواند در نظر گرفته شود.

چشم انداز افراد مبتلا به آتلوفوبیا چیست؟

درمان آتلوفوبیا مانند سایر فوبیاها به زمان نیاز دارد. برای تأثیرگذاری، باید از متخصص کمک بگیرید. کار با یک متخصص سلامت روان به شما این امکان را می دهد که افکار و باورهای پشت ترس از اشتباه کردن یا کامل نبودن را بررسی کنید و در عین حال راه های جدیدی برای مقابله و مقابله با این ترس ها بیاموزید.

یافتن راه هایی برای به حداقل رساندن علائم فیزیکی و عاطفی مرتبط با آتلوفوبیا نیز برای سلامت کلی شما حیاتی است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که افراد مبتلا به فوبیای خاص، احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی، قلبی، عروقی و قلبی را افزایش می دهند.

اگر مایل به درمان منظم هستید و با درمانگر خود برای درمان سایر شرایطی که ممکن است همراه با آتلوفوبیا باشند، کار کنید، پیش آگهی مثبت است.

خط پایانی

احساس غرق شدن در ترس از نقص می تواند زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. همیشه نگران اشتباه کردن یا عدم توانایی کافی، می تواند فلج کننده باشد و شما را از انجام بسیاری از وظایف در محل کار، خانه و زندگی شخصی باز دارد.

به همین دلیل است که کمک گرفتن بسیار مهم است. درمان هایی مانند رفتار درمانی شناختی، روان درمانی روان پویشی و ذهن آگاهی می توانند به مدیریت و غلبه بر آتلوفوبیا کمک کنند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

  1. سلام

    الان دیگه خودم می دونم کمال گرایی چقدر سمه
    واز اونجا که خودم خیلی کمالگرا هستم خیلی براحلش مطالعه کردم و راههای زیادی رو یاد گرفتم
    ولی باز هیچ کدوم مانع کمالگراییم نشده و هنوز خیلی کمالگرام
    لطفا کمککم کنید

    1. سلام

      اول از همه قابل درکه که غلبه بر کمال گرایی خیلی می تونه دشوار باشه، چون اغلب احساس می کنیم بخشی عمیقاً ریشه دار از شخصیت ماست؛ پس قبل از هر چیز بابت این موضوع خودتون رو شماتت نکنید و به خودتون انگ و برچسب منفی نزنید. اما جدای از این مورد، چند نکته اضافی عنوان می کنم که احتمالا به شما در سفرتون به سمت غلبه بر کمال گرایی کمک کنه:

      • شفقت به خودتون رو تمرین کنید: با خودتون مهربون باشید و شفقت به خودتون رو تمرین کنید. به خودتون یادآوری کنید که هیچ کس کامل نیست و اشتباه کردن اشکالی نداره.
      • اهداف واقع بینانه تعیین کنید: به جای هدف گذاری برای کمال، روی تعیین اهداف واقع بینانه و دست یافتنی تمرکز کنید. کارها رو به مراحل کوچکتر تقسیم کنید و پیشرفت خودتون رو جشن بگیرید، حتی اگه کامل نباشه. حتی می تونید مدتی کوتاه (مثلا یکی دو ماهه)، نگاهی صفر و صدی (البته دقیقا برعکس نگاه کمال گرایانه) به عملکردتون داشته باشید. یعنی اگه حتی بخش خیلی کوچکی از کارتون رو هم انجام دادین، بهش نمره صد بدید و فقط زمانی که هیچ قدمی بر نداشتین، نمره صفر بدید. این طوری در قدم های اول، بار روانی مثبتی رو برای خودتون ایجاد خواهید کرد.
      • افکار کمال‌گرایانه‌تون رو به چالش بکشید: وقتی متوجه شدید افکار کمال‌گرایانه وارد می‌شن، با پرسیدن اینکه آیا اونها واقع‌بینانه یا مفید هستند، اونها رو به چالش بکشید. سعی کنید ذهنیت خودتون رو به جای کمال، به سمت پیشرفت و رشد تغییر بدید. می تونید برای این منظور از یه جدول T که موارد مثبت و منفی مربوط به کمال گرایی تون رو بررسی می کنه استفاده کنید (یه طرف جدول فواید کمال گرایی و یه طرف مضرات مربوط به اون کمال گرایی خاصتون رو لیست کنید).
      • ذهن‌آگاهی رو تمرین کنید: ذهن‌آگاهی می‌تونه به شما کمک کنه تا از افکار و احساسات‌تون آگاه‌تر بشید و به شما این امکان رو می‌ده که کمال‌گرایی خودتون رو بهتر مدیریت کنید. سعی کنید تمرینات ذهن آگاهی رو در برنامه روزانه خودتون بگنجونید، مواردی مثل مدیتیشن یا تمرینات تنفس عمیق، مراقیه و امثال اینها.
      • به دنبال پشتیبانی باشید: با یه درمانگر یا مشاور تماس بگیرید که می تونه به شما کمک کنه تا کمال گرایی‌تون رو حل کنید. صحبت کردن با یه حرفه ای می تونه استراتژی های شخصی و پشتیبانی رو برای غلبه بر کمال گرایی به شما ارائه بده.

      و نهایتاً به یاد داشته باشید که همون طور اول این پاسخ عنوان کردم، غلبه بر کمال گرایی یه سفر هست و ممکنه برای ایجاد تغییرات پایدار زمان و تلاش لازم باشه. صبور باشید و به سمت یه ذهنیت سالم تر کار کنید. مطمئن باشید شما در این مبارزه تنها نیستید و کمک هایی برای حمایت از شما وجود داره. ما هم خوشحال می شیم در این خصوص در خدمتتون باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *