بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

یادگیری مادام العمر: چیست، فواید و عادات

یادگیری مادام العمر، آموزش مداوم نوآورانه

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چه از طریق مدرسه رسمی و چه از طریق آموزش در حین کار، همه ما مهارت هایی را که برای انجام وظایف خود نیاز داریم، یاد می گیریم. برای بسیاری از ما، این تا جایی است که تحصیلات خود را می گذرانیم. با این حال، کسانی هستند که یادگیری برای آنها یک سفر مادام العمر است.

در این مقاله از ایوسی، به بررسی چیستی یادگیری مادام‌العمر، فواید یادگیری مادام‌العمر و برخی از عادات یادگیرندگان مادام‌العمر می‌پردازیم.

یادگیری مادام العمر چیست؟

یادگیری مادام العمر نوعی توسعه شخصی است که در آن فراتر از یک کلاس درس رسمی به تحصیل خود ادامه می دهید. این آموزش می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله:

  • خودآموزی از طریق کتاب یا فیلم

  • کلاس های آنلاین یا حضوری از طریق دانشکده یا مرکز آموزشی محلی

  • آموزش انفرادی با معلم خصوصی

  • دوره های آموزشی ارائه شده از طریق شغل شما

یادگیری مادام العمر نباید به کار شما مرتبط باشد. بسیاری از فراگیران مادام‌العمر دوره‌هایی را می‌گذرانند یا در مورد موضوعات یا فعالیت‌هایی که مورد علاقه‌شان است به خود آموزش می‌دهند. اغلب فراگیران موضوعات یا فعالیت هایی را انتخاب می کنند که به سرگرمی های آنها مرتبط است. یکی از جنبه‌های مهم یادگیری مادام‌العمر این است که خودانگیزه‌ای است: شما این کار را انجام می‌دهید زیرا به منافع حاصل از آن می‌خواهید.

مطالب مرتبط: انواع مختلف آموزش در محل کار چیست؟

مزایای یادگیری مادام العمر چیست؟

یادگیری مادام العمر مزایای متعددی دارد. این شامل:

  • رضایت شخصی: غالباً رضایت از تسلط بر یک مهارت جدید یا یادگیری یک موضوع جدید پاداش خود است.

  • خودشناسی: رشته‌های تحصیلی یا فعالیت‌هایی که برای کاوش انتخاب می‌کنید، می‌تواند علایق شما را آشکار کند که هرگز نمی‌دانستید دارید.

  • تحریک: یادگیری در مورد موضوعات متفاوت از کارهای روزانه شما می تواند از نظر ذهنی تحریک کننده باشد و به فعال و کنجکاو بودن ذهن شما کمک کند.

  • بازارپذیری: هر چه مهارت های بیشتری داشته باشید، برای کارفرمایان جذاب تر خواهید بود. همچنین ممکن است تعداد بیشتری از فرصت های شغلی برای شما باز باشد.

  • سودمندی: ممکن است متوجه شوید که می توانید از مهارت هایی که در جامعه خود کسب می کنید، مانند انجام تعمیرات خانه یا تدریس خصوصی استفاده کنید.

  • ارتقای شغلی: با اضافه کردن دوره‌ها و مهارت‌ها به رزومه خود، ممکن است واجد شرایط افزایش دستمزد، مسئولیت‌های بیشتر یا ارتقای شغلی باشید.

مطالب مرتبط: ۷ نکته برای رشد شخصی

عادات یادگیرندگان مادام العمر

شما ممکن است در حال حاضر یک یادگیرنده مادام العمر باشید. اگر نیستید، هیچ وقت برای شروع دیر نیست. در اینجا برخی از عادت های یادگیرندگان مادام العمر وجود دارد که می توانید آنها را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

۱. خواندن

خواندن یکی از مهم ترین بخش های روال روزانه یک یادگیرنده مادام العمر است. از طریق خواندن، شما به ایده هایی دسترسی دارید که ممکن است طرز فکر شما یا نحوه درک یک موضوع را به چالش بکشد. همچنین می توانید فرهنگ های مختلف را کشف کنید یا مهارت جدیدی را به خود بیاموزید. با اینترنت، تعداد تقریباً نامحدودی از کتاب ها و منابع آموزشی در دسترس شماست.

۲. مسافرت کردن

بازدید از فرهنگ های مختلف یک راه عالی برای رشد و پرورش ذهن پرسشگر است. به همین دلیل است که یادگیرندگان مادام العمر اغلب از فرصت سفر در زمانی که می توانند استفاده می کنند. گذراندن وقت با افرادی که زندگی می کنند و با شما متفاوت صحبت می کنند، می تواند هم فروتنانه و هم چالش برانگیز باشد. سفر همچنین می تواند دیدگاه جدیدی در مورد جهان و جایگاه شما در آن به شما بدهد.

۳. باز بودن برای تغییر

یادگیرندگان مادام العمر اغلب به تغییر به عنوان چیزی مثبت نگاه می کنند، خواه تغییری باشد که شما ایجاد می کنید یا تغییری که به شما تحمیل می شود. این به این دلیل است که تغییر می تواند از نظر ذهنی چالش برانگیز باشد و شما را مجبور کند تا با شرایط جدید سازگار شوید. چالش‌های ذهنی مانند این شما را قادر می‌سازد همزمان با حل مشکلات، یادگیری مهارت‌های جدید و مواجهه با افراد با ایده‌های متفاوت رشد کنید.

۴. داشتن علایق متنوع

بیشتر مردم سرگرمی‌هایی دارند که از آن لذت می‌برند و به شغل روزانه‌شان ارتباطی ندارد. اگر شما یک یادگیرنده مادام العمر هستید، داشتن علایق مختلف در خارج از محل کار به شما کمک می کند ذهن خود را انعطاف پذیر نگه دارید و قادر به انطباق با وظایف مختلف باشید. همچنین به شما امکان می دهد کارهایی را دنبال کنید که از انجام آنها لذت می برید و برای سطح استرس و تعادل کار و زندگی شما مفید است.

۵. گذراندن دوره ها

اگرچه یادگیرندگان مادام العمر اغلب خارج از کلاس درس می آموزند، اگر محل کار یا دانشکده محلی شما کلاس های مورد علاقه ارائه می دهد، ممکن است از این فرصت استفاده کنید. گاهی اوقات این کلاس‌ها می‌توانند به رزومه شما ارزش اضافه کنند، اما اغلب مهارت‌ها یا موضوعاتی را که می‌خواهید یاد بگیرید را آموزش می‌دهند. اگر کلاس حضوری در دسترس شما نیست، برخی از دوره های آنلاین می توانند یک تجربه آموزشی تعاملی را به شما ارائه دهند که تقریباً به خوبی حضور در کلاس درس است.

۶. تمرین مراقبت از خود

بسیاری از یادگیرندگان مادام العمر می دانند که ذهن سالم و بدن سالم اغلب با هم هستند. خوردن یک رژیم غذایی مغذی و ورزش منظم می تواند فواید بسیاری برای سلامتی از جمله بهبود گردش خون و افزایش انرژی داشته باشد. این می تواند بر سطح تمرکز و چابکی ذهنی شما تأثیر مثبت بگذارد، که هر دو برای یادگیری مهم هستند.

۷. باز داشتن ذهن

یادگیرندگان مادام العمر کنجکاو و مشتاق درک دنیای اطراف خود هستند. در حالی که ممکن است نظراتی داشته باشید که مطمئن هستید درست هستند، اما مایلید که دیگران آن نظرات را به چالش بکشند. داشتن ذهن باز شما را قادر می سازد تا ایده های مختلف را ارزیابی کنید و در صورت لزوم نظر خود را تغییر دهید. این به شما کمک می کند درک خود را رشد دهید و فروتنی را که برای ادامه یادگیری به آن نیاز دارید، در شما ایجاد می کند.

۸. ترک منطقه راحتی

گاهی اوقات یادگیری چیزهای جدید مستلزم آن است که از حوزه های معمول تخصص خود خارج شوید یا کارهایی را انجام دهید که معمولاً انجام نمی دهید. به عنوان مثال، اگر معمولاً ترجیح می دهید در خانه مطالعه کنید یا مطالعه کنید، یادگیری یک ورزش در فضای باز ممکن است ناراحت کننده باشد. با این حال، ترک منطقه راحتی برای رشد شخصی شما خوب است و شما را برای یادگیری چیزهایی باز می کند که قبلا هرگز به آن فکر نمی کردید.

مرتبط: ۱۰ راه برای خروج از منطقه راحتی و غلبه بر ترس

۹. جشن موفقیت

یادگیری می تواند زمان بر و طاقت فرسا باشد. زمانی که در حال یادگیری یک مهارت یا موضوعی دشوار هستید، ممکن است گاهی دلسرد شوید که به نظر می رسد پیشرفت چندانی ندارید. به همین دلیل است که یادگیرندگان مادام العمر باید موفقیت را جشن بگیرند. پس از رسیدن به یک نقطه عطف، می توانید با خانواده خود برای صرف غذا بیرون بروید یا یک آخر هفته دور از خانه خود را پذیرایی کنید. جشن‌هایی مانند این به شما انگیزه می‌دهند تا زمانی که می‌خواهید توقف کنید، استقامت کنید.

۱۰. زمان خود را مدیریت کنید

اگر در کنار کار معمولی خود، یادگیری مادام العمر را به برنامه روزانه خود اضافه می کنید، مهم است که زمان خود را به خوبی مدیریت کنید. یادگیرندگان مادام العمر اغلب قبل از کار برای مطالعه زود از خواب بیدار می شوند و در زمان معقولی به رختخواب می روند تا مطمئن شوند که خواب کافی دارند. زمان‌بندی ساعت‌های یادگیری شما را قادر می‌سازد اهدافی را تعیین کرده و پیشرفت کنید. همچنین به شما کمک می کند مطمئن شوید که زمانی برای استراحت و لذت بردن از بودن با دوستان و خانواده دارید.

۱۱. یادگیری بدون توجه به سن

در حالی که برخی از مهارت‌ها برای جوانان مناسب‌تر است، مانند برخی رشته‌های ورزشی، بسیاری از آن‌ها برای سن خاص نیستند. اگر این مهارت را در طول زندگی تمرین کنید، شروع یک مهارت در جوانی واقعاً می تواند به شما کمک کند تا به سطح بالایی از تسلط برسید. با این حال، اگر هدف شما صرفاً یادگیری و توسعه آن مهارت تا آنجایی است که می توانید، محدودیت سنی برای شروع شروع وجود ندارد.

۱۲. همیشه در حال پیشرفت

یادگیرندگان مادام العمر از پیشرفت لذت می برند، حتی اگر هر روز مقدار کمی باشد. انجام کاری بهتر از انجام ندادن هیچ کاری است و اغلب سفر به سوی رسیدن به هدف لذت بخش تر از رسیدن به آن هدف است. این به این دلیل است که در روند پیشرفت است که ممکن است بیشتر یاد بگیرید.

۱۳. راضی نبودن

اگر شما یک یادگیرنده مادام العمر هستید، می دانید که محدودیتی برای ظرفیت شما برای یادگیری وجود ندارد. شما هرگز به اندازه کافی متخصص نیستید و هرگز به جایی نمی رسید که همه چیز را در مورد هر چیزی بدانید. درک این نکته که همیشه چیزهای بیشتری برای یادگیری وجود دارد و قانع نشدن به چیزهایی که از قبل می دانید می تواند انگیزه قدرتمندی برای ادامه تحصیل شما باشد.

۱۴. اشاعه اشتیاق خود برای پیشرفت

چیزهای کمی برای یک یادگیرنده مادام العمر خوشحال کننده تر از این است که ببیند دیگران از اشتیاق شما برای یادگیری الهام گرفته اند. مثال شما نه تنها می تواند دیگران را تشویق کند که مادام العمر یاد بگیرند، بلکه دیدن دیگران با الهام از مثال شما نیز می تواند انگیزه شما را برای ادامه تحصیل ایجاد کند.

مطالب مرتبط: مهارت های یادگیری: تعریف و مثال

نمونه هایی از یادگیری مادام العمر

اگر با ایده یادگیری مادام العمر تازه کار هستید، در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید سفر خود را شروع کنید:

یادگیری تکنولوژی جدید

اگر هنوز تمام ویژگی‌های تلفن همراه خود را کاوش نکرده‌اید، می‌توانید دوره‌ها یا کتاب‌هایی را بیابید که به شما کمک می‌کنند یاد بگیرید چگونه از آن بیشترین بهره را ببرید. همچنین می‌توانید درباره نرم‌افزار موجود در رایانه‌تان، چه صفحه‌گسترده یا برنامه پردازش کلمه یا نرم‌افزاری که برای متعادل کردن دسته چک خود استفاده می‌کنید، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

یادگیری یک مهارت جدید

شاید همیشه می خواستید یک ساز موسیقی بیاموزید یا یاد بگیرید که چگونه صفحات وب ایجاد کنید، نقاشی بکشید یا کاردستی از چوب بسازید.

گذراندن دوره

دانشکده محلی خود را برای کلاس هایی که می توانید در مورد موضوعاتی که به آنها علاقه دارید شرکت کنید، بررسی کنید. همچنین ممکن است کلاس های آنلاین را پیدا کنید که برخی از آنها ممکن است رایگان باشند.

آموختن یک رشته جدید به خود

چه یک زبان خارجی باشد، چه شاخه ای از ریاضیات، تاریخ یا موضوعات دیگر، منابع زیادی وجود دارد که می توانید برای کمک به یادگیری از آنها استفاده کنید. اینها شامل ویدیوهای آنلاین، پادکست ها و کتاب ها می شود.

شروع به فعالیت جدید

ممکن است ترجیح دهید ورزشی مانند اسکی یا فوتبال را یاد بگیرید یا شاید بخواهید در یک هنر رزمی یا یوگا تسلط داشته باشید. مکان‌هایی را در جامعه خود بررسی کنید که درس‌ها و فرصت‌هایی برای تمرین با دیگران ارائه می‌دهند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

    1. سلام

      مواردی در مقاله عنوان شد، ولی:

      چرا یادگیری مادام العمر اهمیت دارد؟

      یادگیری مادام العمر به چند دلیل مهمه. اول و مهمتر از همه، سرعت تغییرات در دنیای امروز سریعتر از هر زمان دیگه‌ایه و فناوری ها، مهارت ها و اطلاعات جدید به طور مداوم در حال ظهور هستند. به منظور مرتبط ماندن و رقابت در نیروی کار، افراد باید به طور مداوم دانش و مهارت هاشون رو از طریق یادگیری مادام العمر بروز کرده و گسترش بدند. این نه تنها فرصت های شغلی و کاری رو افزایش می ده، بلکه تضمین می کنه که افراد قادر به انطباق با موقعیت ها و چالش های جدید در طول زندگی‌شون هستن.

      علاوه بر این، یادگیری مادام العمر برای توسعه و رشد شخصی مهمه. نشون داده شده که یادگیری چیزهای جدید عملکرد شناختی رو بهبود می بخشه، توانایی های حل مسئله رو افزایش می ده و خلاقیت رو تحریک می کنه. همین فرصت هایی برای رضایت شخصی و احساس موفقیت فراهم می کنه. با گسترش دانش و مهارت‌ها، افراد می‌تونن علایق، سرگرمی‌ها و موارد جدیدی رو دنبال کنند که منجر به زندگی غنی‌تر و رضایت‌بخش‌تر می‌شه.

      علاوه بر این، یادگیری مادام العمر برای حفظ رفاه ذهنی و عاطفی ضروریه. مطالعات نشون داده‌اند که درگیر شدن در یادگیری مداوم می‌تونه به جلوگیری از زوال شناختی، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مثل زوال عقل و بهبود سلامت کلی کمک کنه. یادگیری چیزهای جدید همین طور می تونه اعتماد به نفس، عزت نفس و انعطاف پذیری رو افزایش بده و می تونه حس هدف و معنا رو در زندگی ایجاد کنه. در دنیایی که دائماً در حال تغییر و تحوله، یادگیری مادام‌العمر برای تیزبینی ذهنی، انعطاف‌پذیری عاطفی و تعادل روانی بسیار مهمه.

      به طور کلی، یادگیری مادام العمر مهمه، چون به افراد اجازه می ده تا خودشون رو با تغییر وفق بدند، رشد کنند و به عنوان فردی رشد یافته، رفاه ذهنی و عاطفی رو در طول زندگی خودشون حفظ کنند. با پذیرش یادگیری مادام العمر، افراد نه تنها می تونند مرتبط و رقابتی در نیروی کار باقی بمونن، بلکه می تونن زندگی‌ای رضایت بخش، غنی و متعادلی داشته باشند. خواه از طریق آموزش رسمی، تجارب یادگیری غیررسمی یا مطالعه خودراهبر باشه، یادگیری مادام العمر یه سرمایه گذاری ارزشمند در رشد و توسعه شخصی و حرفه ایه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *