بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه تعیین هزینه شغلی (با مثال)

هزینه ساخت به ازای هر واحد کنترل کننده کامل

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هزینه یابی موثر شغل می تواند بهره وری شرکت را با اجازه دادن به مدیریت برای پیگیری هزینه های خاص برای مشاغل فردی افزایش دهد. صرف نظر از حوزه فعالیت سازمان، هزینه یابی شغل می تواند تأثیر مستقیمی بر موفقیت آن داشته باشد. دانستن نحوه محاسبه هزینه شغلی یک مهارت ارزشمند است، اما نیاز به تحقیق دارد.

در این مقاله از ایوسی، به بررسی هزینه های شغلی می پردازیم، نحوه محاسبه آن را نشان می دهیم و مثال هایی ارائه می دهیم.

هزینه کار چیست؟

هزینه‌یابی شغل روشی است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تمام هزینه‌های مربوط به یک شغل را پیگیری کنند. این شامل محاسبه و اضافه کردن تمام هزینه های مربوط به نیروی کار، مواد و سربار است. استفاده از این روش محاسباتی به مدیران این امکان را می دهد تا هزینه های خاص مربوط به بخش های خاصی از پروژه را شناسایی کنند و سپس به دنبال راه هایی بگردند که از طریق آنها بتوان این هزینه ها را برای پروژه های مشابه آینده کاهش داد.

این روش معمولاً برای ردیابی تمام هزینه های مربوط به ایجاد یک محصول منحصر به فرد، مانند ساختمان، برنامه نرم افزاری، یک دستگاه سفارشی یا دسته کوچکی از محصولات مشابه استفاده می شود. با محاسبه بهای تمام شده شغل محصولات مختلف که شامل استفاده از منابع مشابه است، حسابداران و مدیران می توانند تعیین کنند که آیا منابع خاصی به درستی برای یک شغل خاص تخصیص داده شده است یا اینکه آنها به طور مؤثرتری در جای دیگری هزینه می شوند.

هزینه یابی شغل نیز زمانی استفاده می شود که یک محصول یا خدمات خاص در یک دوره زمانی طولانی تولید شود. محاسبه منظم هزینه تمام عناصر درگیر در تولید و فروش آن می تواند به مدیریت شرکت کمک کند تا معیارهایی را ایجاد کند و راه هایی برای کاهش هزینه ها بیابد.

موارد مرتبط: هزینه محصول در مقابل هزینه دوره (تفاوت چیست؟)

چرا هزینه های شغلی مهم است؟

اهمیت اصلی هزینه‌یابی شغل، نقش آن در کمک به صاحبان و مدیران کسب‌وکار در یافتن قیمت‌های مناسب برای کالاها و خدماتشان است. تعیین مجموع هزینه های یک شغل می تواند نشان دهد که آیا فروش تعداد معینی از واحدها می تواند منجر به سود برای شرکت شود یا اینکه هزینه های بالا کسب و کار را مجبور به فروش با قیمت بالا و غیر رقابتی می کند.

تولیدکنندگان از هزینه شغلی برای تعیین قیمت ها بر اساس مقدار مواد اولیه و نیروی کار در یک پروژه استفاده می کنند، در حالی که مشاغل مبتنی بر خدمات مانند دفاتر مشاوره از آن برای تعیین میزان هزینه از مشتری بر اساس تعداد ساعات مورد نیاز استفاده می کنند. اختصاص دادن به یک پروژه خاص

مطالب مرتبط: حسابداری بهای تمام شده چیست؟

نحوه محاسبه هزینه کار

این مراحل را هنگام محاسبه هزینه کار در نظر بگیرید:

۱. محاسبه هزینه های نیروی کار

اولین عنصر محاسبه هزینه کار، تعیین هزینه های نیروی کار است. این شامل محاسبه مقدار پولی است که شرکت هر روز برای به کارگیری همه کارکنانی که برای کار در پروژه مربوطه نیاز دارند، خرج می کند. ساده ترین راه برای تعیین آن معمولاً ضرب نرخ کل روز حقوق و دستمزد در تعداد تخمینی روزهای مورد نیاز برای تکمیل پروژه است. هزینه های نیروی کار همچنین شامل هزینه های پیمانکاران فرعی خارجی است که برای کمک به اجرای پروژه استخدام شده اند، بنابراین باید در نظر گرفته شود.

۲. محاسبه هزینه های مواد

مرحله بعدی محاسبه هزینه تمام مواد مورد نیاز برای پروژه است. آنها معمولاً در یک انبار نگهداری می شوند و سپس برای یک هدف خاص انتخاب می شوند. موادی که به دلایل مختلف فرسوده شده اند و غیرقابل استفاده تلقی می شوند به عنوان هزینه مواد به حساب نمی آیند. آنها در عوض به عنوان هزینه های سربار ثبت می شوند. پس از تکمیل یک پروژه، کل هزینه آن از موجودی در حال انجام به موجودی کالاهای نهایی منتقل می شود.

۳. سربار را برآورد کنید

هزینه های سربار همه هزینه های مستمری هستند که برای راه اندازی یک کسب و کار لازم است، مانند اجاره، هزینه های استهلاک تجهیزات، هزینه های اداری و سایر هزینه های مشابه. بر خلاف سایر هزینه ها که می توان برای هر شغل به صورت جداگانه محاسبه کرد، سربار را نمی توان برای هر یک از پروژه های شرکت به چند قسمت تقسیم کرد زیرا برخی از هزینه ها مانند اجاره، شامل تمام پروژه های سازمان می شود. به همین دلیل، سربار یک شغل معمولاً به صورت درصدی از کل سربار برآورد می شود.

برآورد هزینه های سربار معمولاً با محاسبه نرخ سربار از پیش تعیین شده انجام می شود، که راهی برای تعیین هزینه های برآورد شده برای یک کار فردی در یک دوره زمانی معین است. محاسبه سربار بستگی به ماهیت هر کسب و کار دارد، اما یک فرمول کلی این است:

نرخ سربار از پیش تعیین شده = سربار تخمینی/فعالیت تخمینی.

به عنوان مثال، اگر یک شرکت تخمین بزند که کل هزینه های سربار خود برای یک سال ۱۰۰۰۰۰ تومان است و کارکنان آن باید ۵۰۰۰ ساعت در آن سال کار کنند، محاسبه سربار به صورت زیر است:

۱۰۰۰۰۰ سربار / ۵۰۰۰ ساعت کار = ۲۰ تومان / ساعت کار مستقیم

این محاسبه را می توان در تعیین هزینه کار با اضافه کردن مقدار سربار از پیش تعیین شده برای هر ساعت کار در آن کار خاص استفاده کرد که نتیجه آن سربار اعمال شده نام دارد.

موارد مرتبط: هزینه کل: تعریف و فرمول

۴. هزینه کار را محاسبه کنید

پس از تعیین هزینه های نیروی کار و هزینه های مواد و برآورد سربار، می توانید هزینه کار را با جمع آنها محاسبه کنید. فرمول تعیین هزینه شغلی به شرح زیر است:

مواد مستقیم + نیروی کار مستقیم + سربار اعمال شده = کل هزینه کار

مثال ها

مثال ۱

یک شرکت مشاور یک سال است که با یک مشتری عمده کار می کند. کل هزینه تمام مواد مورد استفاده با این مشتری ۴۰۰۰ تومان است، در حالی که هزینه کل ساعت های قابل پرداخت ۱۲۰۰۰ تومان است. پس از تقسیم کل سربار شرکت بر ساعات کاری اختصاص داده شده به آن شغل خاص، نتیجه کل ۷۴۰۰ تومان است.

ما هزینه کار را با اضافه کردن هزینه تمام مواد استفاده شده (۴۰۰۰ تومان)، هزینه ساعت قابل پرداخت (۱۲۰۰۰ تومان) و سربار اعمال شده برای کار (۷۴۰۰ تومان) محاسبه می کنیم. کل هزینه کار برای این پروژه خاص ۲۳۴۰۰ تومان است.

مثال ۲

یک شرکت تولیدی چوب ماهیگیری سفارشی دارای دو کارمند است که میله های رده بالای شخصی را برای علاقه مندان به ماهیگیری ایجاد می کنند. هزینه های آنها در طول یک ماه عبارتند از:

  • جنس فیبر کربن: ۱۰۰۰۰ تومان

  • فولاد ضد زنگ و چسب: ۱۰۰۰۰ تومان

  • دستمزد کارمندان: ۸۰۰۰ تومان

  • اجاره و آب و برق: ۲۰۰۰ تومان

  • هزینه های نظافت و تعمیر: ۵۰۰ تومان

یک میله مخصوص در این ماه سفارش داده شد که تکمیل آن به ۲۰ ساعت کار نیاز داشت. محاسبه هزینه شغلی آن شامل:

  • محاسبه مواد مستقیم: اگرچه شرکت هر ماه ۲۰۰۰۰ تومان برای مواد مورد استفاده برای میله های ماهیگیری خرج می کند، این میله ماهیگیری شخصی سازی شده فقط به ۱۵۰۰ تومان فیبر کربن و ۵۰۰ تومان فولاد ضد زنگ و چسب نیاز داشت که هزینه کل آن ۲۰۰ تومان است.

  • محاسبه نیروی کار مستقیم : این شرکت دارای دو کارمند است و هر یک در این ماه ۱۶۰ ساعت کار کرده اند، هر کدام ۸۰ ساعت. با توجه به اینکه مجموع دستمزدها ۸۰۰۰ تومان است و حقوق دو کارمند یکسان است، می توان تعیین کرد که هزینه کار در هر ساعت ۸۰۰۰/۱۶۰ = ۵۰ تومان است. آنها فقط ۲۰ ساعت را روی میله شخصی سپری کردند، بنابراین هزینه کار برای این کار خاص ۱۰۰۰ تومان بود.

  • محاسبه سربار: کل سربار با جمع کردن هزینه های اجاره، خدمات آب و برق، تمیز کردن و تعمیر، در مجموع ۲۵۰۰ تومان محاسبه می شود. با توجه به اینکه این دو کارمند در مجموع ۱۶۰ ساعت کار کرده اند، نرخ سربار ۲۵۰۰/۱۶۰ = ۱۵.۶ تومان است. با این حال، تنها ۲۰ ساعت برای ساخت میله مورد نظر صرف شده است، بنابراین هزینه سربار برای این پروژه خاص ۱۵.۶×۲۰ = ۳۱۲ تومان است.

  • محاسبه هزینه کار: اکنون که هر سه عنصر مشخص شد، می‌توانیم فرمول را اعمال کنیم و هزینه‌های مواد ، نیروی کار و سربار را اضافه کنیم. در این مثال، آنها ۲۰۰+۱۰۰۰+۳۱۲= ۱۵۱۲ تومان هستند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *