بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

قوانین حیاتی بازار سرمایه: کلیدهایی برای موفقیت در سرمایه گذاری

بازار سهام: حرکت اصلاحی کوتاه مدت

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بازار سرمایه به عنوان یکی از مهمترین قطب های اقتصادی در هر جامعه، نقش بسزایی در تأمین منابع مالی و رشد اقتصادی دارد. در این صنعت پویا، موفقیت در سرمایه گذاری و رقابت با سایر سرمایه گذاران، مستلزم شناسایی و رعایت قوانین حیاتی است. در این مقاله از ایوسی، به بررسی کلیدهای اصلی برای موفقیت در سرمایه گذاری و قوانین حیاتی بازار سرمایه پرداخته خواهد شد.

۱- حفظ سرمایه – حد ضرر و حد سود

این اولین و به نوعی مهمترین قانون سرمایه‌گذاری در بورس به شمار می‌رود؛ «حفظ سرمایه و افزایش آن». در واقع هدف اصلی و پایه‌ای سرمایه‌ گذاری هم همین افزایش پول و بهره‌مندی هر چه بیشتر از سود می‌باشد.

پس اگر شما فکر می‌کنید که سرماه‌ی خودتان را از دست می‌دهید، بهتر است که اصلا سرمایه گذاری نکنید چراکه سرمایه‌گذاران دارایی خود را از دست نمی‌دهند و در روند معاملات تنها این دلالان هستند که دارایی‌های خود را از دست می‌دهند. در حقیقت دلالان هیچ قانونی را رعایت نمی‌کنند و صرفا براساس تفکر خودشان به نوعی شرط‌بندی می‌کنند؛ پس انتظاری غیر از ضرر برایشان در بلندمدت نمی‌رود.

یادتان باشد که این قانون آنقدر مهم است که می‌توان قانون دوم و سوم و چهارم و …. را هم فراموش نکردن این قانونِ مهم گذاشت.

بخوانید: در شرایط بازارِ منفی چطور آرامش خود را حفظ کنیم؟

۲- داشتن دید بلندمدت

تا زمانی که شما بخواهید همچون دلالان به صورت آنی به دارایی‌های هنگفت برسید، مطمئنا نمی‌توانید موفقیت‌های چشم‌گیری که افرادِ پخته، مجرب و پخته به آن دست پیدا می‌کنند را به دست بیاورید؛ یکی از ساده‌ترین دلایلی که بر این موضوع مترتب است، این است که تا زمانی که نگاهی بلندمدت به موضوع سرمایه‌گذاری نداشته باشید، جدای از اینکه فشارهای روحی فراوان مانع از روند تصمیم‌گیری‌های حرفه‌ای می‌شود، شتاب‌زدگی و نگاهِ عجولانه نیز این موضوع را تشدید می‌کند.

بخوانید: نگاه بلندمدت به هزینه‌کردها، آرامش خاطر را به همراه خواهد داشت

۳- سرمایه‌گذاری بیشتر – رشد سرمایه‌ی بیشتر

یادتان باشد، در روند سرمایه‌گذاری نباید ترس و دودلی را در کارتان وارد کنید؛ قطعا زمانی که بتوانید بر ترس‌ها فائق بیاید، خیلی راحت‌تر خواهید توانست دارایی‌های خوابیده و راکد خود را در مسیر سرمایه‌گذاری‌های سودآور وارد کنید. البته توجه کنید که اولا: این به معنای حماقت و ورود بدون حساب و کتاب به دنیای سرمایه گذاری نیست؛ و ثانیا: قانون بعدی را که مکمل این قانون است را هیچ گاه فراموش نکنید.

بخوانید: ۱۰ استراتژی کارآمد و موثر برای سرمایه گذاری و رشد مالی

۴- تمامی تخم‌مرغ‌هایتان را در یک سبد نگذارید

اگرچه موضوع سرمایه‌گذاری می‌تواند بسیار سودآور باشد (بویژه زمانی که با مطالعه، علم و آگاهی بیشتر واردش شوید)؛ اما به همان میزان نیز بازار سرمایه می‌تواند چالشی و دارای ریسک باشد.

پس هیچ گاه فراموش نکنید که هرچند در مسیر سرمایه‌گذاری دانش بسیار زیادی را کسب کرده باشید، باز هم احتمال خطا وجود دارد، و بنابراین هیچ گاه تمامی دارایی خود را در یک مسیرِ واحد سرمایه‌گذاری نکنید، بلکه به تنوع در سرمایه‌گذاری روی آورید (البته این موضوع نیز نیازمند علم و آگاهی کافی است.)

بخوانید: ۱۲ راه قدرتمند در بیدار کردن نبوغ مالی

۵- احساسات و هیجانات ممنوع است

مطمئن باشید در مسیر سرمایه‌گذاری‌هایتان، نوسانات و فراز و نشیب‌های بسیار زیادی است که احتمالا موارد زیادی از آنها به نفع شما پیش نخواهند رفت؛ در چنین شرایطی، یادتان باید باشد که به هیچ وجه نباید خود را تحت کنترل احساسات و هیجاناتی در آورید که صرفا برگرفته از هیجانِ موقت و مقطعی بازار هستند.

مطمئنا زمانی شما می‌توانید در مقابل چالش‌ها به خوبی عمل کنید و تصمیمات معقولی را اتخاذ کنید که از هر گونه احساس و هیجان آنی مبرا باشید.

بخوانید: سرمایه‌گذاری احساسات: هنر حضور هیجان در زندگی

۶- با سود مرکب رفاقت کنید

یادتان باشد، زمانی سود شما در بازار سرمایه می‌تواند بسیار زیاد و نجومی شود که شما در مسیر کسب منافع صبر پیشه کرده باشید و این اجازه را به سهام خود داده باشید که با سودهایشان و سودهای سودهایشان به زاد و ولدی بسیار مناسب در سرمایه‌ی شما پرداخته باشند و رشدی قابل قبول کرده باشند.

قطعا اگر شما به صورت بلندمدت روی سرمایه‌گذاری خود بسته باشید و در روند کوتاه مدت و میان مدت به دارایی‌های خود دست نزنید، در بلندمدت خواهید توانست از بخش بسیار کوچکی از منافع‌تان بهره‌های خیلی زیادی را ببرید و بدون دست زدن به اصل دارایی‌تان و حتی چندین سطح از سودهای حاصل شده، به بهره‌برداری و استفاده از این سرمایه‌گذاری در مسیر زندگی‌تان بپردازید.

بخوانید: نحوه محاسبه سود مرکب (با مزایا و معایب ترکیب)

 

۷- تحلیل زمانی

یکی از عوامل مهم در سرمایه‌گذاری موفق، توانایی تحلیل زمانی است. سرمایه‌گذار باید بتواند زمان مناسب برای ورود و خروج از بازار را تشخیص دهد. بررسی الگوهای قیمت و ترندهای بازار، به همراه استفاده از تحلیل تکنیکال و تحلیل اصولی، می‌توانند به شما کمک کنند تا در بازار سرمایه به طور استراتژیک عمل کنید.

بخوانید: ۷ نوع تحلیل مالی (با تعریف و مثال)

۸- مدیریت ریسک

یک قاعده مهم در سرمایه‌گذاری موفق، مدیریت ریسک است. سرمایه‌گذار باید بتواند ریسک‌های موجود در بازار را شناسایی کند و به طور مناسب از راهکار‌هایی مانند تنظیم حد ضرر و حد سود، تنظیم تناسب مناسب بین سود و ریسک و توزیع مناسب سرمایه بین دارایی‌ها استفاده کند.

بخوانید: ۱۰ نوع ریسک در امور مالی (با نکاتی برای سرمایه گذاران)

۹- تعیین هدف سرمایه‌گذاری

پیش از هر چیز، سرمایه‌گذار باید هدف خود را در سرمایه‌گذاری مشخص کند. آیا هدف شما افزایش سرمایه در مدت طولانی است یا سودآوری در مدت کوتاه؟ با تعیین هدف مشخص، می‌توانید استراتژی مناسبی برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب کنید و از خطرات بیشتر جلوگیری کنید.

بخوانید: مدیریت سرمایه گذاری چیست؟ تعریف، وظایف و نکات

۱۰- آموزش و بروزرسانی

در بازار سرمایه، آموزش و بروزرسانی مداوم از اهمیت بالایی برخوردار است. شما نیاز دارید تا به نحوه عملکرد بازار، تحلیل مالی، اخبار مربوط به شرکت‌ها و حوادث تأثیرگذار در بازار آگاهی داشته باشید. با شرکت در دوره‌های آموزشی، مطالعه کتاب‌ها و مقالات مربوط به سرمایه‌گذاری و دقت در دنبال کردن اخبار مالی، می‌توانید اطلاعات و مهارت‌های لازم را برای موفقیت در بازار سرمایه کسب کنید.

بخوانید: برای سرمایه‌گذاری، ۱۷ اصل صحیح آن را بشناسید

۱۱- صبر و پشتکار

صبر و پشتکار دو عامل مهم برای سرمایه‌گذاری موفق است. بازار سرمایه تغییرپذیر و پراز ریسک است و موفقیت در آن نیازمند صبر و تحمل نوسانات است. همچنین، پشتکار برای مطالعه و پیگیری مستمر از بازار و دارایی‌ها نیز بسیار برای سرمایه‌گذاری موفق ضروری است.

بخوانید: آگاهی، تلاش و صبر، سه ضلع مثلث موفقیت و پیروزی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

4 پاسخ

    1. سلام

      قوانین جان مورفی در تحلیل تکنیکال شامل مجموعه ای از قوانین و الگوهاییه که توسط جان مورفی، یکی از بهترین تحلیلگران تکنیکال شناخته شده در بازارهای مالی، توسعه داده شده. این قوانین و الگوها بر اساس قوانین عرف اقتصادی و رفتار بازارها ساخته شده اند و هدفشون تشخیص روندها و تغییرات بازاره.

      به طور کلی، قوانین جان مورفی در تحلیل تکنیکال عبارتند از:

      1. قوانین عرفی: این قوانین شامل اصولی مثل قانون عرضه و تقاضا، قانون پشت سر هم رفتن وقوع رویدادها، قانون تقارن و قانونی به نام قانون همبستگی هستند.
      2. الگوهای نموداری: الگوهایی مشابه با نام های سه موج، پنج موج و هفت موج وجود داره. این الگوها روند های قابل تشخیص و تغییرات قیمت رو نشون می دن.
      3. قوانین فنی: این قوانین شامل قوانینی مانند قانون رهبری، قانون شیب، قانون انعکاس و قانون حجم هستند. این قوانین بر اساس جریان های قوی در بازار و تغییرات قیمت تعریف می شن.

      با استفاده از این قوانین و الگوها، تحلیلگران تکنیکال توانایی تشخیص روندها، مدیریت ریسک و پیش بینی تغییرات بازار رو دارن. با این حال، باید توجه داشت که تحلیل تکنیکال همیشه نمی تونه پیش بینی های دقیق و ۱۰۰ درصد صحیحی رو در خصوص بازارها ارائه بده.

    2. بازار سرمایه چیست؟

      بازار سرمایه یا بورس به مکانی اطلاق می‌شود که در آن همه‌ی اوراق بهادار و سهام تجارت می‌کنند. در این بازار، به عنوان مثال، افراد و شرکت‌ها می‌توانند سهام شرکت‌ها را خریداری و فروش کنند. بازار سرمایه به عنوان یک پل میان سرمایه‌گذاران و شرکت‌های متقاضی سرمایه استفاده می‌شود، به طوری که سرمایه‌گذاران می‌توانند بر اساس راهنمایی‌ها و اطلاعات موجود در خرید و فروش اسهم و بخشی از سرمایه خود تصمیم‌گیری کنند و شرکت‌ها نقدینگی خود را افزایش دهند. همچنین، بازار سرمایه یکی از راهکارهای تأمین منابع مالی شرکت‌ها و ایجاد موقعیتی برای جذب سرمایه است. در کشورهایی که بورس سهمی فعال دارند، این بازار سرمایه به عنوان یک نشانه از رشد و توسعه اقتصادی شناخته می‌شود. از جمله مجموعه ماشین و نشانه هایی نیز هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *