بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه برخورد با نارضایتی شغلی

نارضایتی شغلی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در مقطعی از حرفه خود، ممکن است نارضایتی شغلی را تجربه کنید. در واقع، این احساس غیر معمول نیست. مطمئناً سطوح مختلفی از نارضایتی و عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث ناراحتی در محل کار شود. اگر در این موقعیت قرار گرفتید، مهم است که از گفتن «من از شغلم متنفرم» به کارفرمای خود اجتناب کنید و در عوض راهی حرفه ای برای ابراز وجود و حل و فصل شرایط پیدا کنید. در برخی موارد، ممکن است متوجه شوید که بهترین گزینه حرکت به سمت یک فرصت جدید است.

در این مقاله از ایوسی، ما برخی از اقداماتی را که می‌توانید برای کاهش استرس یا نارضایتی انجام دهید، و چگونگی دانستن زمان پیگیری یک شغل جدید را پوشش خواهیم داد.

مرتبط: تعریف رضایت شغلی

مراحل نارضایتی شغلی

اگر شغل شما مناسب نیست، جستجوی شغل جدید در هر نقطه می تواند مناسب باشد. اینکه تصمیم می‌گیرید این حرکت برای شما مناسب است یا خیر، ممکن است به میزان نارضایتی شما بستگی داشته باشد. ممکن است مشکل چیزی باشد که می‌توانید حل کنید و اگر اینطور نیست، تأمل در منبع و درجه مشکل می‌تواند بینش مفیدی به شما بدهد در حالی که به دنبال موقعیت جدیدی هستید.

سناریوهای زیر را در نظر بگیرید و اینکه آیا وضعیت شما مرتبط است یا خیر. در حالی که ممکن است فقط در یکی از این دسته بندی ها قرار بگیرید، نارضایتی شغلی نیز می تواند به تدریج در همه دسته ها تجربه شود. در هر شرایطی که هستید، مهم است که هنگام رسیدگی به نارضایتی شغلی موارد زیر را به خاطر بسپارید:

تهویه مناسب را تمرین کنید

هنگام گفتن نارضایتی‌های محل کارتان به دیگران مراقب باشید؛ این می‌تواند سالم باشد اما مخاطب خود را عاقلانه انتخاب کنید. خانواده یا دوستانی که با محل کار شما ارتباط ندارند اغلب گزینه های خوبی هستند. از به اشتراک گذاشتن ناراحتی های کاری خود در رسانه های اجتماعی یا جاهای دیگر در اینترنت خودداری کنید. اینها توسط کارفرمایان فعلی یا آینده قابل مشاهده است.

حرفه ای باشید

حفظ روابط خوب با کارفرمایان و همکاران بسیار مهم است. اگر به فرصت های دیگری با همان شرکت یا مراجعات مثبت در آینده علاقه مند هستید، ممکن است به این ارتباطات تکیه کنید.

مرحله ۱: “کار خوب است”

اگر در این مرحله هستید، ممکن است متوجه احساس بی هیجانی یا بی تفاوتی نسبت به کار شوید. در این صورت، می‌توانید اقدامات زیر را برای رضایت‌بخش‌تر کردن کارتان در نظر بگیرید:

اهداف خود را بنویسید

در نظر بگیرید که در پنج سال دیگر کجا می خواهید باشید . آیا نقش فعلی شما در پیشرفت شما به سمت آن هدف مفید است؟ اگر نه، چگونه می توانید با مدیر خود کار کنید تا حجم کاری خود را کامل تر کنید؟

به وظایفی که از آن لذت می برید توجه کنید

آیا وقتی در حال انجام یک کار خاص هستید، متوجه می شوید که زمان شما به سرعت می گذرد؟ اینکه بتوانید زمان بیشتری را در پروژه ها یا ابتکاراتی که از آن ها لذت می برید اختصاص دهید، می تواند به بهبود تجربه کلی شما در کار کمک کند.

با افرادی در نقش هایی که مورد علاقه شما هستند صحبت کنید

آیا بخش یا سمت دیگری وجود دارد که مورد علاقه شما باشد؟ ببینید آیا فرصت هایی برای کار روی پروژه های اضافی مرتبط با آن مناطق وجود دارد یا خیر. اگر فرصت‌های فعلی وجود نداشته باشد، همچنان می‌تواند ارزشمند باشد که با این تیم‌ها یا افراد در صورتی که چیزی در آینده باز شود، روابط ایجاد کنید.

مرحله ۲: “در کار کمی احساس نارضایتی می کنم”

در این مرحله، ممکن است متوجه شوید که احساس نارضایتی شما برای چندین هفته یا ماه ادامه دارد. در این مرحله، تهیه فهرستی از افراد، وظایف، فرآیندها یا عناصر فرهنگی که کار را استرس زا یا خسته کننده می کند می تواند مفید باشد.

هنگامی که این عوامل را شناسایی کردید، ممکن است خودتان به مشکل رسیدگی کنید. شما می توانید این کار را با گرفتن لیست خود و پیشنهاد یک بهبود سازمانی برای هر موضوع انجام دهید. برای مثال، اگر یکی از ناراحتی‌های شما این است که بسیاری از همکارانتان برای پاسخ به شما مراجعه می‌کنند، می‌توانید برنامه‌ای برای آموزش آن‌ها ایجاد کنید تا خودشان مسائل را حل کنند. به عنوان گام بعدی، می توانید به سرپرست خود پیشنهاد دهید که بهره وری کلی می تواند بهبود یابد اگر به شما زمان داده شود تا این آموزش را ارائه دهید.

با این رویکرد، حتی ممکن است بتوانید تغییر مثبتی برای تیم یا شرکت خود به عنوان یک کل ایجاد کنید، زیرا ممکن است دیگران نیز همین نارضایتی را تجربه کنند. پرداختن به یک مشکل و پیشنهاد راه حل، ویژگی بسیاری از کارفرمایان در کارکنان است.

اینها همچنین دستاوردهای ارزشمندی هستند که باید هنگام به روز رسانی رزومه و درخواست فرصت های جدید به خاطر بسپارید. داستان‌هایی از این دست پاسخ‌های مناسبی برای سؤالات رایج مصاحبه هستند، مانند: «آیا می‌توانید درباره زمانی که بر مانعی غلبه کرده‌اید بگویید؟»

مرحله ۳: “من از کار ناراضی هستم”

هنگامی که مشکلاتی را که باعث ناراحتی شما می شود شناسایی کردید و سعی کردید خودتان آنها را برطرف کنید، ممکن است مناسب باشد که نگرانی های خود را با یک سرپرست مطرح کنید. در بسیاری از سازمان‌ها، مدیران نیاز دارند و می‌خواهند در مورد مسائلی که در محل کار با آن مواجه هستید، بدانند. آنها ممکن است بتوانند راه حل هایی را شناسایی کنند که شما هنوز به آن فکر نکرده اید. سایر اعضای تیم آنها حتی ممکن است همین احساسات را تجربه کنند و شنیدن بازخورد شما می تواند به آنها در درک موضوع بزرگتر کمک کند.

اگر در تعیین دقیق مشکل (ها) مشکل دارید، سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا وظایف خاصی وجود دارد که از انجام دادن آنها بدلیل ناکارآمدی یا غیرمولد بودن آنها خوشتان نمی آید؟

  • آیا همکارانی وجود دارند که شما را ناراحت یا ناراضی کنند؟

  • آیا چیزی در مورد فرهنگ شرکت وجود دارد که با آن موافق نیستید؟

  • آیا مدیرتان از شما و تیم حمایت می کند؟

  • آیا احساس می کنید به خاطر وظایف یا دستاوردهای خاصی شناخته نشده اید؟

همچنین ممکن است در نظر داشته باشید که آیا نارضایتی شما در محل کار ناشی از نیروهای خارجی است یا خیر. ممکن است در واقع شما از شغل خود لذت ببرید اما استرس یا ناامیدی را از چیزی خارج از کار تجربه کنید. همچنین ممکن است موارد دیگری را در نظر بگیرید که در محل کار یا مدرسه ناراضی بوده اید. اگر برای اولین بار است که وارد نیروی کار می شوید، ممکن است تحقیق درباره روش های سالم برای مقابله با استرس مفید باشد.

گرایش به احساس ناامیدی یا نارضایتی می تواند ناراحت کننده باشد، اما تأمل در منبع اغلب می تواند به رشد و درک شخصی منجر شود – که به خودی خود می تواند منجر به رضایت کلی بیشتر شود. علاوه بر این، دانستن اینکه چه چیزی باعث ناراحتی شما می شود می تواند به شما کمک کند از ورود به محل کار پر استرس دیگر جلوگیری کنید.

مرحله ۴: “من از شغلم متنفرم”

اگر احساس نارضایتی شما حتی پس از خود اندیشی دقیق، شناسایی علل و برقراری ارتباط با کارفرمایتان ادامه داشت، ممکن است زمان آن رسیده باشد که فرصت های دیگری را دنبال کنید که برای شما مناسب تر است.

هنگامی که تصمیم گرفتید زمان آن رسیده است که به دنبال گزینه های دیگر بگردید، مراحل زیر را در نظر بگیرید:

اهداف خود را بنویسید

قبل از شروع جستجوی فرصت‌های دیگر، می‌تواند مفید باشد که جستجوی شغلی خود را با نوشتن اهداف شخصی و حرفه‌ای خود چارچوب‌بندی کنید تا مطمئن شوید فرصت جدید به شما کمک می‌کند به آنها دست یابید.

مرتبط: چگونه اهداف واقع بینانه تعیین کنیم

ناامیدی هایی که در نقش فعلی خود تجربه کرده اید را مرور کنید

زمانی را برای مرور دلایلی که به دنبال فرصت های جدید هستید اختصاص دهید. آنچه از این تجربیات آموخته اید را مشخص کنید تا بتوانید هنگام درخواست و مصاحبه برای مشاغل دیگر، آنها را مجدداً تنظیم کنید. شما همچنین می توانید در حین ارزیابی کارفرمایان بالقوه به این عوامل توجه کنید.

مهم است که به یاد داشته باشید که ناامیدی شما می تواند ناشی از قرار گرفتن در موقعیت یا زمینه ای باشد که با علایق، مهارت ها یا توانایی های شما همخوانی ندارد. اگر این در مورد شما صادق است، می توانید جستجوی شغل خود را با کاوش در مشاغلی که برای شما بهتر است آغاز کنید .

رزومه خود را به روز کنید

آخرین دستاوردهای خود را به رزومه خود اضافه کنید. همچنین می توانید اولویت بندی مجدد اطلاعات را بر اساس گزینه هایی که در نظر دارید در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید نقش‌ها یا صنایع مختلف را کشف کنید، به نمونه‌های رزومه نگاه کنید تا بدانید کدام مهارت‌ها و تجربیات مرتبط‌تر هستند. تهیه یک رزومه مناسب برای درخواست برای آن موقعیت ها را در نظر بگیرید.

فرصت های درون شرکت خود را کاوش کنید

اگر کارفرمای خود را دوست دارید اما از نقش خاص خود ناراضی هستید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که در سایر بخش های شرکت خود شغلی را در نظر بگیرید. اگر ناامیدی شما از کل شرکت (رهبری، فرهنگ و غیره) ناشی می شود، ممکن است بخواهید از این مرحله بگذرید.

فرصت های خارج از شرکت خود را جستجو کنید

می‌توانید با اینترنت شروع کنید و در دسک‌تاپ یا تلفن همراه، منافذ را در محل انتخابی خود جستجو کنید. می توانید بر اساس حقوق، نوع شغل، سطح تجربه و موارد دیگر فیلتر کنید.

نحوه واکنش کارکنان به نارضایتی شغلی

ترک یک شغل رضایت بخش

در حالی که ممکن است وسوسه انگیز باشد که یک موقعیت کاری ناخوشایند را به سرعت ترک کنید، آماده کردن یک فرصت جدید قبل از ترک کار می تواند انعطاف پذیری بیشتری را فراهم کند. این به شما زمان می‌دهد تا شغل‌ها و صنایع جدید را کشف کنید، درباره شرکت‌های جدید تحقیق کنید و فرصتی را پیدا کنید که در عین داشتن درآمد ثابت برای آن هیجان‌زده هستید.

هنگام ترک شغل ، مهم است که تمام مراحلی را که شرکت شما در نظر گرفته است، از جمله اطلاع دادن به مدیرتان، ارائه اخطار دو هفته ای یا تکمیل مصاحبه خروج، دنبال کنید. هنگامی که به سمت فرصت های جدید حرکت می کنید، محل کار خود را به شیوه ای مثبت ترک کنید.

مطالب مرتبط: نحوه نوشتن استعفانامه

برای بسیاری از افراد، شغل یکی از مهمترین چیزها در زندگی روزمره آنهاست. درآمدی برای حمایت از شما و خانواده شما فراهم می کند و به مقدار زیادی از زمان شما نیاز دارد. در نتیجه، رضایت در کار می تواند تأثیر مثبتی بر بسیاری از جنبه های دیگر زندگی شما داشته باشد. یافتن شغلی که در آن هستید می توانید رشد کنید و پیشرفت کنید چیزی است که ارزش جستجو را دارد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *