بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه محاسبه هزینه متغیر

هزینه متغیر

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

درک هزینه های متغیر یک دارایی مهم برای تعیین حاشیه سود بالقوه برای یک شرکت است. هزینه های متغیر به دلیل توانایی آنها در نوسان نام خود را به خود اختصاص دادند. کسب‌وکارها می‌توانند هزینه‌های متغیر را محاسبه کنند تا در صورت لزوم، در صورت وقوع این نوسانات، آن‌ها را تنظیم کنند. در این مقاله به بررسی متغیر بودن هزینه ها و همچنین نحوه محاسبه آنها با مثال می پردازیم.

هزینه های متغیر چیست؟

هزینه های متغیر هزینه هایی هستند که در برخی موارد بسته به سطح تولید تغییر می کنند. آنها به شدت به تولید متکی هستند، به این معنا که با افزایش و کاهش تولید، هزینه ها نیز به دنبال دارد. نمونه های متداول هزینه های متغیر شامل بسته بندی، کار دستی و تولید مواد خام است. نمونه های دیگر عبارتند از:

هزینه مواد مستقیم

این نوع هزینه به هر نوع مواد خام لازم برای ایجاد یک محصول اشاره دارد. برای تعیین یک ماده در این دسته، باید قابل شناسایی، کمی و ملموس باشد. به عنوان مثال می توان به غلات، گوشت، فولاد و چوب اشاره کرد.

حمل دریایی

این نوع هزینه به هرگونه هزینه ای اطلاق می شود که در اثر حمل و نقل کالا از مکانی به مکان دیگر تعلق می گیرد. محصولات را می توان از طریق هوایی، جاده ای، آبی و راه آهن حمل کرد. در صورتی که شرکت از شخص ثالثی برای اشکال پیشرفته حمل و نقل استفاده کند، ممکن است هزینه های اضافی نیز لحاظ شود. به عنوان مثال، اگر یک شرکت فقط دارای ناوگان کامیون برای حمل و نقل باشد، می تواند برای رسیدگی به برخی از کالاهای خود به یک شرکت هواپیمایی محلی برون سپاری کند.

کمیسیون ها

اگرچه ممکن است هزینه متغیر به نظر نرسد، اما معمولاً زمانی کمیسیون داده می شود که کارمندان مجبور باشند ساعات بیشتری کار کنند. دلیل اصلی آنها افزایش تولید است. بنابراین، کمیسیون باید هزینه های متغیر در نظر گرفته شود.

کار نرخ قطعه

برخی از کارمندان با نرخ قطعه کار می کنند، به این معنی که برای هر واحد کار یا محصولی که تحویل می دهند، دستمزد دریافت می کنند. این یک هزینه متغیر در نظر گرفته می شود زیرا پرداخت بسته به عملکرد کارکنان متفاوت است. کار با نرخ قطعه اغلب در شرایطی دیده می شود که کیفیت به طور قابل توجهی بر کمیت برتری دارد.

لوازم و بسته بندی

تقاضا برای لوازم و مواد بسته بندی با سطح تولید در نوسان است. برای مثال، اگر شرکتی با رکود در فروش مواجه شود، می‌تواند مواد بسته‌بندی را که در هر واحد استفاده می‌کند کاهش دهد. مواد بسته بندی می تواند شامل کاغذ تزئینی، کیسه، جعبه، کراوات و لفاف باشد.

مطالب مرتبط: ۱۵ شغل انباری که درآمد خوبی دارند

تفاوت بین هزینه های متغیر و هزینه های ثابت

هر دو هزینه متغیر و ثابت کل هزینه ها را تشکیل می دهند. هزینه های ثابت همزمان با تولید تغییر نمی کند. حتی اگر تولید متوقف شود، هزینه های ثابت ادامه می یابد. نمونه های رایج عبارتند از اجاره، استهلاک، حقوق و مالیات بر دارایی. از طرف دیگر، هزینه های متغیر با جریان تولید تغییر می کند. اگر تولید متوقف شود، هزینه های متغیری وجود نخواهد داشت.

هنگامی که تولید افزایش می یابد، هزینه های ثابت هزینه های هر واحد را کاهش می دهد. این معمولاً به عنوان کاهش هزینه نهایی شناخته می شود. با این حال، شرکت هایی که هزینه های متغیر قابل توجهی دارند حاشیه سود هر واحد قابل پیش بینی بیشتری را ارائه می کنند.

به عنوان مثال، اگر فروش با هزینه های ثابت بالا کاهش یابد، حاشیه سود به طور قابل توجهی کاهش می یابد. اگر در عوض فروش افزایش یابد، سود می تواند چند برابر شود. این یک راه عالی برای ایجاد پروژه های آینده در هزینه ها و ایجاد تغییرات بر اساس آن است.

بازارها و صنایع مختلف دارای طیف وسیعی از هزینه های ثابت هستند. تولیدکنندگان تمایل دارند هزینه های ثابت بالایی داشته باشند در حالی که صنایع خدمات محور هزینه های ثابت پایینی دارند. در بازارهایی با هزینه های ثابت بالا، کسب و کارها رقبای کمی می بینند. کسب و کارهای کوچک باید هنگام ورود به چنین بازارهایی محتاط باشند. آنها برای مدیریت هزینه های ثابت خود باید سود بالایی به دست آورند.

مطالب مرتبط: درباره شغل برآوردگر بیاموزید

نحوه محاسبه هزینه متغیر

با توجه به ماهیت پیچیده و غیرقابل پیش بینی هزینه های متغیر، کسب و کارها باید بتوانند آنها را محاسبه و نظارت کنند. جلوتر ماندن از تغییرات بالقوه در تولید، کسب و کارها را بهتر برای تغییر هزینه های متغیر آماده می کند. محاسبه آنها با فرمول استاندارد صنعت ساده است:

مثال:

هزینه متغیر کل = مقدار کل خروجی x هزینه متغیر برای هر واحد خروجی

هزینه هر واحد شامل هزینه مورد نیاز برای تولید، ذخیره و ارسال یک واحد از یک محصول یا خدمات است. این هزینه ها می تواند شامل مواد، سربار و نیروی کار باشد. هزینه واحد یک شرکت در درک میزان عملکرد کلی آن مهم است. این می تواند به تعیین اینکه آیا یک محصول می تواند کارآمدتر تولید شود کمک کند.

مرتبط: مدیریت عملیات: هر آنچه که باید بدانید

نمونه های محاسبه هزینه متغیر

یک نانوای محلی به تازگی سفارش پخت ۲۰۰ کیک کوچک برای عروسی را دریافت کرده است. عروس همه مواد وگان را در کیک های خود می خواهد. چنین سفارشاتی برای نانوا نادر است، بنابراین او باید مواد لازم را خریداری کند. نانوا تعیین می کند که تولید یک کیک کوچک ۱,۵۰۰ تومان برای او هزینه دارد. او می تواند این اطلاعات را در فرمول اعمال کند:

مثال:

هزینه متغیر کل = مقدار کل خروجی x هزینه متغیر برای هر واحد خروجی

کل هزینه متغیر = ۲۰۰ x مبلغ ۱,۵۰۰ تومان = ۳۰۰.۰۰۰ تومان

در این مثال، نانوا تعیین کرد که کل هزینه متغیر او برای این سفارش ۳۰۰.۰۰۰ تومان خواهد بود.

این فرمول را می توان برای مشاغل بزرگتر با هزینه های اضافی نیز اعمال کرد. به عنوان مثال، یک شرکت بزرگ توزیع لوازم آرایشی برای بزرگترین محموله خود آماده می شود. آنها ۲,۰۰۰,۰۰۰ واحد در انبار خود ذخیره کرده اند. با این حال، هنگام تعیین هزینه ها، مدیران باید هزینه مواد تشکیل دهنده، بسته بندی و پوشش شفاف را برای ایمنی در نظر بگیرند. لیست هزینه های انباشته به شرح زیر است:

  • مواد لازم برای هر واحد: ۱۲,۰۰۰ تومان
  • بسته بندی در هر واحد: ۸,۰۰۰ تومان
  • بسته بندی شفاف: ۲,۰۰۰ تومان

در مجموع، هزینه هر واحد بالغ بر ۲۲,۰۰۰ تومان است. شرکت لوازم آرایشی اکنون می تواند این مقدار را در فرمول قرار دهد:

مثال:
هزینه متغیر کل = مقدار کل خروجی x هزینه متغیر برای هر واحد خروجی

کل هزینه متغیر = ۲,۰۰۰,۰۰۰ واحد x مبلغ ۲۲,۰۰۰ تومان = ۴۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان

مجموع هزینه ایجاد و ذخیره هر واحد بالغ بر ۴۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. این رقم فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسد، اما اگر هر واحد با قیمت لوکس ۵۲,۰۰۰ تومان به فروش برسد، شرکت باید ۱۰۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان درآمد کسب کند. یعنی ۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان سود.

این شرکت فقط می تواند این داده ها را محاسبه کند زیرا آنها از فرمول هزینه متغیر استفاده کرده اند. آنها می توانند از این حاشیه سود برای تنظیم هزینه های هر واحد خود برای محموله های آینده استفاده کنند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *