بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

هزینه های ثابت در مقابل متغیر: تعاریف و تفاوت های کلیدی

هزینه ثابت در مقابل هزینه متغیر

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مدیریت موثر هزینه های ثابت و متغیر می تواند به تضمین موفقیت مالی یک کسب و کار کمک کند. مدیران مالی اغلب هزینه های ثابت و متغیر را برای بهینه سازی سود خالص و بهبود روش های پیش بینی مالی نظارت می کنند. درک تفاوت بین هزینه های ثابت و متغیر می تواند به شما کمک کند اطلاعات را با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل و گزارش دهید و شغل خود را به عنوان یک حسابدار مالی یا مدیریتی ارتقا دهید.

در این مقاله از ایوسی، توضیح می دهیم که هزینه های ثابت و متغیر چیست، تفاوت های کلیدی را بررسی می کنیم و نکاتی را برای کاهش این هزینه ها ارائه می دهیم.

هزینه های ثابت چیست؟

هزینه های ثابت یا سربار، صرف نظر از حجم خدمات یا محصولاتی که یک شرکت تولید می کند یا می فروشد، هزینه ای ثابت برای هر دوره حسابداری است. دوره های پرداخت می تواند هر هفته، ماه، سه ماهه یا سال اتفاق بیفتد و بودجه بندی و پیش بینی را تسریع کند زیرا قابل پیش بینی هستند و برای دوره های طولانی ثابت می مانند.

آنها می توانند در زمان های خاصی تغییر کنند، مانند زمانی که قرارداد اجاره برای تمدید است و هزینه افزایش می یابد. نمونه هایی از هزینه های ثابت عبارتند از:

  • هزینه های استهلاک: این هزینه هزینه یک دارایی نامشهود مانند اختراعات و علائم تجاری را در دوره های ثابت تخصیص می دهد و هزینه را در صورت سود و زیان گزارش می کند.

  • هزینه های بانکی: هزینه افتتاح و نگهداری حساب بانکی است.

  • هزینه های استهلاک:  ارزش دارایی در طول زمان به دلیل فرسودگی کاهش می یابد. یک واحد تجاری این هزینه را به عنوان هزینه مستهلک شده اندازه گیری می کند و در صورت سود و زیان ثبت می کند.

  • تعمیر و نگهداری تجهیزات: این شامل هزینه نگهداری معمول تجهیزات، رایانه ها، وسایل نقلیه، ماشین آلات و ابزار می شود.

  • بیمه: این هزینه یک سازمان را از ضرر و زیان در طول عملیات عادی تجاری محافظت می کند. ممکن است شامل پوشش اموال، مسئولیت قانونی، وسایل نقلیه و تجهیزات اصلی باشد.

  • بهره: این هزینه قرض گرفتن پول برای حفظ عملیات تجاری یا خرید یک دارایی است.

  • هزینه حقوق و دستمزد: این هزینه می تواند شامل حقوق و دستمزد کارکنان، تامین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه غرامت کارگر باشد.

  • اجاره: این شامل هزینه اشغال یک ساختمان یا مکان برای عملیات عادی تجاری است. به عنوان مثال می توان به کارخانه ها، فضاهای اداری، خرده فروشی و فضاهای ذخیره سازی اشاره کرد.

  • هزینه آب و برق : هزینه های آب و برق به هزینه هایی اطلاق می شود که شامل هزینه های برق، آب، گاز طبیعی، گرمایش، تلفن و اینترنت می باشد. این هزینه ها در یک دوره ثابت رخ می دهد و شامل یک عنصر هزینه متغیر کوچک است، اما برای طبقه بندی آب و برق به عنوان هزینه های متغیر کافی نیست.

  • هزینه های میزبانی وب: هزینه تهیه فضای ذخیره سازی برای یک وب سایت مبلغ ثابتی است که در فواصل زمانی معین پرداخت می شود.

بیشتر بخوانید:  هزینه ثابت: تعریف، اهمیت و نحوه محاسبه آن

هزینه های متغیر چیست؟

هزینه های متغیر یا هزینه های اولیه، متناسب با حجم کالایی که یک شرکت تولید می کند و تعداد خدماتی که ارائه می دهد تغییر می کند. این هزینه ها با کاهش فروش کاهش می یابد و با افزایش فروش افزایش می یابد.

به عنوان مثال، بسته بندی محصول یک هزینه متغیر است زیرا تعداد واحدهای بسته بندی که یک شرکت خریداری می کند با تعداد محصولاتی که تولید می کند برابر است. افرادی که در موقعیت‌های مالی قرار دارند معمولاً بودجه‌بندی هزینه‌های متغیر را دشوارتر می‌دانند، زیرا آنها معیارهای کوتاه‌مدت هستند و کمتر قابل پیش‌بینی هستند. نمونه هایی از هزینه های متغیر عبارتند از:

  • کارمزد کارت اعتباری: هزینه هایی است که یک شرکت به ارائه دهنده خدمات مالی یا شرکت کارت اعتباری خود برای تایید و نهایی کردن تراکنش ها می پردازد.

  • هزینه های تحویل: این هزینه ها اغلب به تعداد محصولاتی که یک شرکت تحویل می دهد و تا چه حد آنها را ارسال می کند بستگی دارد.

  • هزینه های مستقیم نیروی کار: نیروی کار می تواند متغیر باشد زیرا بسیاری از شرکت ها بر اساس فصل یا دوره، تقاضای کارکنان متفاوتی دارند.

  • هزینه‌های بسته‌بندی: مانند هزینه‌های تحویل، این هزینه‌ها می‌تواند بسته به تعداد فروش شرکت متفاوت باشد.

  • مواد خام: این مواد همچنین می تواند به تقاضای یک شرکت برای محصول یا خدمات خود بستگی داشته باشد.

  • کمیسیون فروش: میزان فروش یک شرکت و میزان درآمد آن از این فروش ها به طور مستقیم بر کمیسیون فروش آن تأثیر می گذارد.

بیشتر بخوانید:  هزینه متغیر: تعریف، مثال ها و فرمول ها

هزینه های ثابت در مقابل متغیر

هزینه های ثابت و متغیر هر دو بر سود خالص شرکت تأثیر می گذارند . تجزیه و تحلیل این هزینه ها به کسب و کار کمک می کند تا تصمیمات آگاهانه و موثری برای بهبود عملکرد مالی خود بگیرد و به بودجه بندی و پیش بینی کمک کند. تفاوت های کلیدی بین هزینه های ثابت و متغیر شامل نحوه محاسبه شرکت ها در فرآیندهای زیر است:

رابطه با زمان و حجم

هزینه های ثابت پرداخت های ثابت و برنامه ریزی شده ای هستند و برای دوره های طولانی ثابت می مانند، در حالی که هزینه های متغیر هزینه های کوتاه مدت با مقادیری هستند که اغلب تغییر می کنند. هزینه های متغیر متناسب با حجم تولید و فروش افزایش یا کاهش می یابد و هزینه های ثابت صرف نظر از هر گونه تغییر در حجم یکسان است. اگر یک کسب‌وکار محصولات یا خدماتی را در یک ماه تولید یا نفروشد، هزینه‌های ثابت ثابت باقی می‌ماند و شرکت ممکن است زیان خالص را در صورت سود و زیان خود منعکس کند.

مرتبط:  کنترل هزینه: اهمیت، چالش ها و نقش های آن

اقتصاد مقیاس

صرفه جویی در مقیاس زمانی است که با افزایش حجم محصولی که یک کسب و کار تولید می کند یا می فروشد، میانگین هزینه ها برای هر واحد تولید کاهش می یابد. همانطور که یک شرکت فروش را افزایش می دهد یا عملیات خود را گسترش می دهد، می تواند هزینه های ثابت خود را بر تعداد افزایش یافته محصولات و خدمات تقسیم کند. اگر یک شرکت بتواند فرآیندهای تولید را ساده کند و واحدهای بیشتری تولید کند، می تواند هزینه های متغیر هر واحد را کاهش دهد. این مزیت هزینه و مزیت رقابتی را فراهم می کند.

بیشتر بخوانید:  صرفه جویی در مقیاس: تعریف و انواع (با مثال)

تجزیه و تحلیل سربه سر

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر تعیین می کند که چند واحد برای فروش یا خدمات برای یک شرکت ارائه می شود تا بتواند هزینه های ثابت و متغیر خود را بپردازد. سرمایه گذاران و حسابداران مدیریت از تحلیل های سربه سر برای تعیین تعداد فروش لازم برای کسب سود و تعیین اینکه آیا باید عملیات تجاری را گسترش دهند یا خیر، استفاده می کنند. برای محاسبه نقطه سر به سر، یعنی جایی که کل هزینه ها برابر با کل فروش است، می توانید از این فرمول استفاده کنید:

نقطه سربه سر (بر حسب واحد) = هزینه های ثابت / (قیمت – هزینه های متغیر)

بیشتر بخوانید:  محاسبه تجزیه و تحلیل شکست در اکسل: راهنمای قطعی e

اهرم عملیاتی

اهرم عملیاتی هزینه های ثابت یک شرکت را به عنوان درصدی از کل هزینه های آن محاسبه می کند. نسبت هزینه های ثابت به متغیر می تواند اهرم عملیاتی را افزایش یا کاهش دهد. یک کسب و کار با اهرم عملیاتی پایین سود کمتری را به ازای هر واحد تولید شده یا فروخته شده ایجاد می کند و بالعکس. فرمول محاسبه اهرم عملیاتی به شرح زیر است:

اهرم عملیاتی = [تعداد واحد x (قیمت هر واحد – هزینه متغیر برای هر واحد)] / [تعداد واحد x (قیمت هر واحد – هزینه متغیر برای هر واحد) – هزینه ثابت]

بیشتر بخوانید:  اهرم عملیاتی: تعریف، فرمول و محاسبه

نکاتی برای کاهش هزینه های ثابت و متغیر

بررسی هزینه های ثابت و متغیر می تواند به حسابداران کمک کند تا هزینه های گران قیمت یا غیرضروری را شناسایی کرده و آنها را کاهش دهند. به عنوان مثال، یک تولید کننده غذای حیوانات خانگی ممکن است هزینه های ثابت را با نقل مکان به یک کارخانه کوچکتر کاهش دهد یا هزینه های متغیر را با استفاده از مواد ارزان تر کاهش دهد. نکاتی برای کاهش هزینه های ثابت و متغیر عبارتند از:

هزینه های ثابت

در اینجا چند نکته وجود دارد که می توانید از آنها برای کمک به کاهش هزینه های ثابت شرکت استفاده کنید:

  • کسب و کار را با هزینه اجاره کمتر به ساختمان یا مکانی منتقل کنید.

  • قسمتی از یک ملک یا فضای اداری را اجاره دهید.

  • برای اجاره کمتر، پرداخت بیمه و اجاره تجهیزات مذاکره کنید.

  • کارکنان اداری یا مدیریتی را کاهش دهید.

  • بازپرداخت وام

هزینه های متغیر

نکاتی که می توانید برای کاهش هزینه های متغیر استفاده کنید عبارتند از:

  • با قیمت های بهتر مواد اولیه مذاکره کنید.

  • از مواد اولیه ارزان‌تر استفاده کنید.

  • نرخ حقوق یا ساعات کار کارکنان کارخانه را کاهش دهید.

  • برون سپاری نیروی کار

مطالب مرتبط: نحوه محاسبه هزینه متغیر

این مقاله فقط برای اهداف اطلاعاتی است و به منزله مشاوره مالی نیست. برای هر مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، با یک متخصص مالی دارای مجوز مشورت کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *