بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه اجازه ندهیم کمال گرایی مخفیانه شما را خراب کند؟

کمال گرایی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در حالی که کمال گرایی معمولاً به عنوان این باور است که می خواهید کامل باشید یا شاید وسواس خواستن چیزی دقیقاً درست باشد، کمال گرا بودن می تواند به روش های ظریف دیگری ظاهر شود:

در واقع بیش از آنچه ما فکر می کنیم منعکس می کند و می تواند یک نعمت یا یک نفرین باشد.

کمال گرایی چیزی بیشتر از این است که خودتان را وادار کنید تا تمام تلاش خود را برای رسیدن به یک هدف انجام دهید. این انعکاس یک خود درونی است که در اضطراب فرو رفته است.» – توماس اس. گرینسپون

این را توماس اس. گرینسپون، روانشناس و نویسنده کتاب «پادزهر کمال گرایی» که در Psychology in the Schools منتشر شده، می گوید. [۱]

به عبارت دیگر، کمال گرایی از ناراحتی، نگرانی و شک زاده می شود تا اینکه بخواهیم کارها را به خوبی انجام دهیم.

فهرست مطالب

  1. روانشناسی پشت کمال گرایی
  2. چگونه کمال گرایی مخفیانه شما را خراب می کند
  3. چگونه ذهنیت کمال گرایی خود را تغییر دهیم
    • ۱. ذهنیت “همه یا هیچ” را رها کنید
    • ۲. قانون ۸۰/۲۰ و ۷۰% را در نظر داشته باشید
    • ۳. هر روز پیروزی های کوچک را جشن بگیرید
    • ۴. یک محدودیت زمانی تعیین کنید
    • ۵. متوجه نگرانی‌ها باشید که معمولاً هیچ ارزشی ندارند
    • ۶. اهداف واقع بینانه تعیین کنید
    • ۷. فعالانه بازخورد مثبت بخواهید
    • ۸. «بایدها» را از «خوبی که باید داشت» جدا کنید
  4. سخن نهایی

روانشناسی پشت کمال گرایی

چرا برخی افراد اینقدر کمال گرا هستند؟ دلایل متعددی وجود دارد که چرا این ویژگی شخصیتی در برخی از دیگران قوی تر است و این به یک ذهنیت روانشناختی خاص مربوط می شود.

در حالی که برخی از افراد اشتباهات را به عنوان یک درس می گیرند یا ترک می کنند ، کمال گرایان آنها را به عنوان نقص شخصی می بینند. آنها از نظر ذهنی خودشان را می کوبند و احساس شکست می کنند – همان ترس از شکست که کمال گرایی از آن نشات می گیرد.

یکی دیگر از منابع کمال گرایی مسئله نفس است. بسیاری از مردم می‌خواهند همه چیز عالی باشد، زیرا آنها در ذهنیتی هستند که به این فکر می‌کنند که دیگران در مورد آنها چه فکری می‌کنند – که اگر چیزی مطابق با استاندارد خاصی نباشد، مورد قضاوت منفی قرار می‌گیرند.

تجربیات دوران کودکی همچنین می تواند به کمال گرایی اجازه دهد تا در شخصیت شما تکامل یابد، به خصوص اگر از والدین یا قیم آموخته باشید که اگر کامل نباشید نمی توانید دوست داشتنی باشید. این به طرز فکر شما در سراسر کار و روابط تا بزرگسالی فراتر می رود.

و البته، قوانین محدود شده در طول سال های تحصیل می تواند به شما در سنین پایین بیاموزد که اگر بخواهید به هر طریقی آنها را زیر پا بگذارید یا به آنها عمل نکنید، رعایت قوانین مهم است و به ضرر شما است.

چگونه کمال گرایی مخفیانه شما را خراب می کند

بسیاری از افراد از کمال گرا بودن احساس راحتی می کنند، اما این یک افسانه رایج است که کمال گرایی کمال را ایجاد می کند.

پس چرا کمال گرایی بد است؟ یکی از جنبه های منفی کمال گرا بودن اتلاف وقت برای ساختن چیزی به ظاهر کامل است و در واقع باعث می شود بهره وری کمتری داشته باشید.

صرف زمان بیشتر برای چیزی اغلب می تواند یک توهم باشد – ما فکر می کنیم در حال بهبود چیزی هستیم اما آن زمان لزوماً زمان با کیفیتی نیست و می تواند عملکرد شما را مختل کند.

به عنوان مثال، فرض کنید روی یک پروژه مهم برای بخش خود کار می کردید که ۱۵ درصد از فروش شرکت را به خود اختصاص داد و تکمیل آن ۴ ماه طول کشید. در حالی که همکار دیگری پروژه دیگری را در یک ماه تکمیل کرد که تنها ۷ درصد از فروش کلی شرکت را به خود اختصاص داد. در حالی که فروش بیشتری را به همراه نداشت، همکار شما زمان داشت تا پروژه های بیشتری را تکمیل کند که در مجموع ۲۱ درصد از فروش را به همراه داشت.

یکی دیگر از دلایل بد بودن کمال گرایی این است که می تواند راه را برای اهمال کاری باز کند. افرادی که کارها را به تعویق می اندازند همیشه تنبل نیستند یا سعی نمی کنند از انجام کاری خلاص شوند. بسیاری از کسانی که کار را به تعویق می اندازند این کار را انجام می دهند زیرا کمال گرایی بهره وری آنها را می کشد و به آنها می گویند که اگر صبر کنند ایده بهتری به سراغشان می آید.

این مثالی از این ایده است که شکست سریع بهتر از موفقیت بسیار آهسته است. وقتی سریع شکست می خورید، در مدت زمان کوتاه تری چیزهای بیشتری یاد می گیرید که خیلی زودتر شما را برای موفقیت آینده آماده می کند و این همان چیزی است که کمال گرایی می تواند از آن جلوگیری کند.

چگونه ذهنیت کمال گرایی خود را تغییر دهیم

اگر کمال‌گرا هستید و احساس می‌کنید کمال‌گرایی شما را عقب نگه می‌دارد، شاید وقت آن رسیده است که عادت‌ها و طرز فکرتان را تغییر دهید.

اکنون که می دانید چرا تلاش برای کمال بد است، چندین استراتژی وجود دارد که می توانید برای تغییر ذهنیت کمال گرا و بهبود موفقیت خود در زندگی اتخاذ کنید.

۱. ذهنیت “همه یا هیچ” را رها کنید

یک طرز فکر رایج در مورد کمال گرایی این است که یا می خواهید کاری را به خوبی انجام دهید یا اصلاً انجام نمی دهید. اما مشکل این موضوع در انکار اهمیت این فرآیند است.

دستیابی به عظمت از تجربه و بینش به دست آمده از این فرآیند ناشی می شود و به شما این امکان را می دهد که آنها را برای موفقیت آینده تنظیم و به کار ببرید. این به طور ناخواسته احتمال شکست را به طور کلی کاهش می دهد، علیرغم آنچه که ذهن کمال گرا ممکن است سخت تلاش کند تا آن را انکار کند.

۲. قانون ۸۰/۲۰ و ۷۰% را در نظر داشته باشید

گاهی اوقات نادیده گرفتن ماهیت چیزی در مورد کمال گرایی آسان است، اما تا زمانی که ماهیت آن در هر کاری که انجام می دهید آشکار است، نیازی به کمال ۱۰۰٪ ندارد. فقط ۷۰٪ تمام چیزی است که واقعاً برای عالی بودن آن نیاز دارد و بعد از آن می توان تنظیم دقیق را انجام داد. به این ترتیب، نتیجه نهایی را واضح تر می بینید.

قانون ۲۰/۸۰ قانون خوبی است که باید به خاطر داشته باشید – تنها ۲۰٪ از تلاش های شما می تواند به ۸۰٪ از نتایج برسد. بیشتر از این تفاوت زیادی ایجاد نمی کند، به علاوه این فرصت را به شما می دهد تا جزئیات را در تاریخ بعدی تنظیم کنید.

۳. هر روز پیروزی های کوچک را جشن بگیرید

ذهنیت یک کمال گرا به سمت منفی گرایش دارد، بنابراین نوشتن ۳ دستاورد روزانه می تواند به تغییر این طرز فکر به سمت مثبت بودن کمک کند. هر چیزی کوچک از «امروز زودتر از زنگ ساعتم بیدار شدم» تا «من با یک فرد جدید و جالب آشنا شدم» می‌تواند ذهن را به جنبه‌های مثبت فکر کند و از جنبه‌های منفی آن کم کند.

یک مطالعه توضیح می دهد که چگونه این همه به دلیل تعامل مواد شیمیایی خاص با سیستم پاداش ما در مغز است که به ما امکان می دهد احساس موفقیت را دریافت کنیم. این احساس به ما انگیزه می دهد که برای رسیدن به آن روند را دوباره تکرار کنیم. فکر کردن به جنبه های مثبت روزانه، هر چقدر هم که کوچک باشد، می تواند به معنای واقعی کلمه مغز شما را برای مثبت اندیشی آموزش دهد.

۴. یک محدودیت زمانی تعیین کنید

قانون پارکینسون به ما می گوید هر چقدر که بخواهیم کار طول بکشد. اگر به خودت ۴ ساعت وقت بدهی ۴ ساعت دیگه تمومش میکنی. اگر به خودتان ۳ ساعت وقت بدهید، در عرض ۳ ساعت تمام می کنید. اگر هیچ محدودیت زمانی به خود ندهید، برای انجام آن برای همیشه وقت خواهید داشت.

محدودیت زمانی را تعیین کنید و تا آن زمان کار را تمام کنید. می‌توانید میلیون‌ها کار را برای بهبود آن انجام دهید، اما باید در جایی خط بکشید.

۵. متوجه نگرانی‌ها باشید که معمولاً هیچ ارزشی ندارند

اجازه ندهید کمال مانع رسیدن به چیزی شود. برنامه‌ریزی و آماده‌سازی خوب است، اما زمانی فرا می‌رسد که باید اجازه دهیم همه چیز روبه‌رو شود و با مشکلاتی که پیش می‌آیند مقابله کنیم. پیشگیرانه بودن بیش از حد باعث می شود در آینده ای خیالی در مقابل زمان حال زندگی کنیم.

این به این معنی نیست که شما اهمیتی نمی دهید. معنی آن این است که بسیاری از چیزهایی که به وجود می آیند همیشه می توانند در محل کنترل شوند، بدون اینکه از قبل در مورد آنها نگران باشید.

۶. اهداف واقع بینانه تعیین کنید

تعیین اهداف غیرواقعی یک ویژگی قطعی یک کمال گرا است و در نهایت باعث ایجاد احساس بی کفایتی می شود زیرا دستیابی به آنها دشوار است.

بگویید بازیگری هستید که قصد دارد ظرف یک سال به ستاره هالیوود تبدیل شود، یا می‌خواهید در ۶ ماه آینده کتابی را با موفقیت منتشر کنید، قبل از اینکه هنوز کلمه‌ای ننوشته باشید – در حالی که ممکن است این اتفاق بیفتد، به طور واقع بینانه شما ناامید خواهد شد

داشتن هدف چیز شگفت انگیزی است، اما بالا بردن بیش از حد میله می تواند باعث ایجاد احساس بی انگیزگی و کمبود شود. بنابراین میل به بهبود خود را به هر طریقی درو کنید، اما نه در حدی که احساس کمتری نسبت به خودتان کنید.

با تماشای این ویدیو درباره نحوه تعیین اهداف واقعی بیشتر بدانید.

۷. فعالانه بازخورد مثبت بخواهید

بازخورد بدترین کابوس هر کمال گرا است و در حالی که دریافت بازخورد مثبت و منفی ایده آل است، این چیزی است که یک کمال گرا با آگاهی از کاستی ها و نارسایی ها با آن مبارزه می کند. بنابراین، درخواست بازخورد به طور منظم می تواند به مقابله با این امر کمک کند و ذهن را به تعادل عقاید عادت دهد.

۸. «بایدها» را از «خوبی‌ها» جدا کنید

بسیاری از ایده ها می توانند عالی باشند مگر اینکه کمال گرایی سقوط شما باشد. اولویت‌بندی در اینجا کلیدی است، اما برای افراد کمال‌گرا به سختی می‌توان ایده‌هایی را که فکر می‌کنند باید گنجانده شوند، کنار گذاشت. با این حال، این برای کیفیت کار یا پروژه شما مضر است و می تواند باعث عقب افتادن شما یا فشار مضاعف بر روی خودتان شود.

قبل از شروع هر پروژه ای، مطمئن شوید که فهرستی از «بایدها» و «خوبی ها» ایجاد کرده اید . «بایدها» را در اولویت مطلق قرار دهید و فقط در صورتی که زمان اجازه می‌دهد «خوبی‌ها» را بگنجانید.

سخن نهایی

شما همیشه نمی توانید کمال گرا را در خود خاموش کنید (این کمال گرایی است) اما می توانید یک “کمال گرا سالم” شوید. شما می توانید این کار را با در نظر داشتن تصویر بزرگتر انجام دهید.

هر زمان که شروع به حفاری در یک جنبه یا جزئیات پروژه خود می کنید، از خود بپرسید که چقدر بر نتیجه نهایی تأثیر می گذارد. اگر فقط حدود ۲ درصد سهم دارد، باید آن را رها کنید. این نمونه ای از هزینه فرصت است که در آن به دلیل تمرکز انحصاری بر یک ایده، از دست دادن بالقوه راه ها یا گزینه های دیگر وجود دارد.

عقب نشینی قبل از غواصی می تواند در زمان شما صرفه جویی کند و شما را آزاد کند تا روی نتیجه بهتر تمرکز کنید.

ارجاع

[۱] Psychology in the Schools: Is There An Antidote to Perfectionism?

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *