بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

جزئیات اهداف را جدی بگیرید

انتخاب هدف - رسیدن به هدف

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اغلب اوقات، انتخاب هدف در نگاه اول می‎‌تواند بسیار ساده به نظر برسد. شاید بگویید با تعیین و برگزیدن خواسته‎ خود و قدم برداشتن در مسیر رسیدن به این خواسته، ما هدف خود را انتخاب کرده‎‌ایم؛ اگرچه این گامِ شما، می‌‎تواند شروعی خوب باشد، اما همان‎‌طور که در تعریف هدف بیان شد، یکی از اسباب و لوازم انتخاب هدف، دقت به تمام جزئیات و ویژگی های آن است.

تا زمانی که خواسته شما شکلی مبهم داشته باشد، یک هدف تلقی نخواهد شد بلکه صرفا آرزویی است که امکان و نحوه رسیدن به آن نیز قابل تشخیص نیست.

در سال ۲۰۰۲، روزنامه یو,اس,اِی تودِی با مردم درخصوص اهداف و برنامه های‌شان گفت‎وگو کرد؛ و مصاحبه شوندگان را به دو گروه تقسیم کرده بود:

گروه نخست، افرادی که هدف خود را به وضوح مشخص و مکتوب نموده بودند؛

و گروه دوم، افرادی که برای خود هدف قطعی مشخص کرده بودند اما این هدف به صورت کلی و صرفا در فکر آنها نقش بسته بود.

در ابتدای سال ۲۰۰۳، این روزنامه با انتشار مقاله ای از وضعیت اجرای همان اهداف صحبت کرده بود؛ به طوری که ۴۶ درصد از گروه نخست، به اهداف خود دست پیدا کرده بودند اما فقط ۴ درصد گروه دوم توانسته بودند به اهدافشان دست یابند. این تفاوت ده برابری در رسیدن به هدف و موفقیت، کاملا گویای اهمیت شفافیت اهداف است.

بخوانید: اهداف زندگی: تعریف، فواید و بیش از ۲۰۰ مثال کاربردی

اهداف اسمارت، ویژگی های ضروری یک هدف

بنابراین در تعیین اهداف خود باید به ویژگی های آن‎ها توجه کنید و آن اینکه:

ویژگی‎های هدف به روش S.M.A.R.T

بخوانید: استراتژی در مقابل هدف: تعاریف، تفاوت ها و مثال ها

– روشن و شفاف باشد

در تعیین هدف باید به نوع، کمیت و کیفیت آن دقت کامل شود. توجه به این مؤلفه‎ ها است که شما را قادر می سازد راه های دست یافتن به هدف، زمان مطلوب برای رسیدن به آن، تعهد روزانه, هفتگی, ماهیانه و بلندمدت و … را کاملا مشخص نمایید و مطابق با آنها گام های خود را یکی پس از دیگری بردارید.

مثلا زمانی خواستن یک خانه از خواسته به هدف تبدیل می شود که متراژ زمین، وضعیت زیربنای ساختمان، قدمت و سال ساخت، تعداد اتاق خواب، درب به حیاط بودن یا نبودن، وضعیت مجوزهایی همچون پایان کار, پروانه ساختمانی, سند، تعداد طبقات، وضعیت نما، نوع سازه ساختمان، وضعیت فونداسیون و زیرسازی، کشور, شهر و منطقه استقرار این بنا و … کاملا برای شما روشن و واضح شده باشد. در این حالت است که با تقریب خیلی خوب، از وضعیت هزینه موردنیاز جهت خرید آن، نحوه و راه های تأمین این هزینه، موانع احتمالی در مسیر رسیدن به این خانه و … برای شما مشخص خواهد شد.

یکی دیگر از خصوصیت های شفافیت هدف این است که آن را قابل اندازه گیری کرده و میزان توان، تلاش و آمادگی شما در جهت رسیدن به آن را نیز کاملا تعیین می کند. به عنوان نمونه، اگر در مسئله خرید خانه، تمام ویژگی های یاد شده مد نظر قرار نگیرد هزینه تهیه این خانه می تواند چندین برابر کمتر شود که ماحصل آن نیز کاهش قابل توجه کیفیت خانه است و همچنین می تواند چندین، چندده، چندصد و یا حتی چندین هزار برابر زیادتر شود که بدین صورت دستیابی با آن بسیار سخت و یا حتی غیرممکن می کند

– واقع بینانه و قابل دسترس باشد

در انتخاب هدف، دقت و توجه به همه‎ جوانب ازجمله توانایی‎‌ها، ابزار و امکانات، موانع و مشکلاتِ موجود و … کاملا لازم است. هدفی که با این موارد در زمانِ مشخص شده قابل حصول نباشد، هدفی دور از منطق و غیرواقع بینانه است.

اگرچه تحلیل‎‌های منطقی در برگزیدن هدف کاملا ضروری است و نباید هدف را به حدی بزرگ انتخاب کنید که از توان شما در دستیابی به آن خارج باشد. اما توصیه می شود هدف را کاملا جسورانه گزینش کنید. چراکه برداشتن قدم های جسورانه شما را ملزم می کند تا از ظرفیت فوق العاده و موهبت های ذاتیِ الهی خود نهایت استفاده را ببرید. در حقیقت بیش از اینکه عدم توانایی ها، اطلاعات فنی، امکانات و سرمایه ها مانع از پیش روی شما باشد، عدم باور به خود و عزت نفی است که بازدارنده رشد و پیشرفت شما است.

– به صلاح و مفید باشد

امروزه یکی از مهم ترین شروط و استانداردهای عُرفی در تعیین میزان موفقیت یک شخص، مقوله مادیات و رشدهای اقتصادی است. اگرچه این گزینه، لزوما هیچ منافاتی با موفقیت ندارد و حتی می تواند کاملا همسو باشد، اما مسئله حائز اهمیت این است که به هیچ وجه موفقیت در این یک مورد خلاصه نشده و از این رو کاملا مشخص است که محدودیت های نگاه های عرفی، ارائه دهنده روال هایی ناپخته و غالبا غلط است.

از این رو باید توجه کنید خواسته هایی که خیر و صلاح شما و یا حتی دیگران را در پی نداشته باشد، نمی تواند یک مقصود متعالی و یک هدف واقعی قلمداد شود. و لازم است در زمان انتخاب و انجام هر مقصود و کاری، پایه، ریشه و انگیزه درونی آن را نیز مورد توجه قرار دهید. هدف گیری بدون در نظر گرفتن عواقب ناشی از حصول آن، نه تنها می تواند به مصلحت شما نباشد، بلکه احتمال در بر داشتن ضرر و زیان روحی، روانی، ذهنی و یا حتی مادی را برای شما و یا سایرین در بر داشته باشد.

– دارای زمان مشخص جهت دستیابی باشد

تعیین زمان مطلوب دستیابی به هدف، با شناخت کامل و بهره گیری از ابزار و توانمندی ها، محاسبه هزینه های مالی و اجرایی، پیش بینی موانع احتمالی و راهکارهای مقابله با این موانع، نه تنها شما را قاعده مند و منظم خواهد کرد بلکه سبب می شود تا در رسیدن به موقع به هدف خود، تمام تلاش و تعهد خود را به کار ببندید.

صبر عامل موفقیت

– با دلایل درونی و علایق قلبی سازگار باشد

خواسته هایی که با توجه به نظر و رأی دیگران انتخاب می شوند، نه تنها به عنوان یک هدف شخصی قابل پذیرش نیستند بلکه گام نهادن در مسیر این خواسته به دلیل فقدان حداقل یک چرایی محکم در پس آن، قطعا با توقف مواجه خواهند شد؛ چراکه لازمه ثابت قدم ماندن در مسیر اهداف و رویارویی با موانع، داشتن انگیزه ای محکم و محرکی قوی است و نداشتن چرایی های انگیزه و اراده ساز، این نیاز را برطرف نمی کند. علاوه بر این، اهداف شما باید از نگاه احساس و منطق در صف اول اولویت‌ها و ضروریات شما باشند.

– خود هدف باشد

توجه کنید که در انتخاب هدف، مسیر و مقصود دو مقوله جداگانه هستند و نباید به اشتباه تمرکز از رسیدن به هدف، به راه آن معطوف شود. به عنوان مثال پول خریداری یک منزل به هیچ عنوان به منزله هدف قلمداد نمی شود بلکه این صرفا مسیر و راه رسیدن به هدف خواهد بود و در اینجا منزل است که در حکم هدف برای شما خواهد بود.

البته دقت به این نکته نیز حائز اهمیت است که بهتر است در زمان انتخاب اهداف، از معین کردن مسیر دستیابی به هدف اجتناب شود. چراکه انتخاب همزمان هدف و راه رسیدن به آن، باعث محدود شدن شما در بهره گیری از روش ها و راه های گوناگونی که به طور قطع در ادامه با آنها روبرو می شوید، خواهد گردید.

– مکتوب و مدون باشد

همان طور که پیشتر بیان شد، نوشتن مزایای زیادی دارد که در هدف گذاری نیز نباید از آن غافل ماند. لذا به همان شیوه بیان شده اهداف خود را تعیین کنید، این اهداف را با چرایی های واقعی خود تطبیق دهید، زمان بندی مناسب و اقدامات لازم جهت دستیابی به آنها مشخص کنید، موانع احتمالی و برآورد هزینه را تعیین نمایید، ابزار و توانایی های موجود خود را در این راستا بشناسید و برای دست یابی به اهداف روزانه اقدام کنید.

بخوانید: تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

بیان نکاتی ضروری:

– کوتاهی های کاربران اپلیکیشن های مرتبط با کاربردشان تعیین شده است

کوتاهی های زمان‌های فعالیت و حضور کنندگان، مدیریت زمان، کارایی اشتغال و تکلیف اجرایی سازمان مدانش و کارآفرینی.

– معنا، مراتب و شکل اهداف شما کاملا بیانگر هدف و مورد نظر شما است

برای مثال اهداف معماری، اهداف امور مالی، اهداف مدل کسب و کار، اهداف قانونی و حقوقی، اهداف رفتاری و اجتماعی.

– تعهد، انگیزه و اراده حضوری برای دستیابی به آنها وجود داشته باشد

در غیر این صورت دستیابی به اهداف با مشکل مواجه خواهد شد و باعث ایجاد ناامیدی و رها کردن هدف خواهد شد.

– قدرت تصور و تجسم در رسیدن به هدف را دارا باشید

تصور و تجسم از دستیابی به هدف و تجسم از امکانات نیازمند برای رسیدن به آن، بسیار مهم است. این برای شما انگیزه بیشتری برای پیشروی و پیشرفت خواهد داشت.

– انعطاف‌پذیری و پذیرش تغییرات در مسیر دستیابی به هدف

برنامه ای که برای دستیابی به هدف تدوین کرده اید، ممکن است در طول زمان نیاز به تغییر کند. بنابراین، باید آمادگی برای انعطاف پذیری و تغییر برنامه را داشته باشید.

– ارتقای پایه‌ی ایرادگرایی و قرار دادن اهداف حقیقی به عنوان پیشرفت و رشد داخلی

مهم است که اهدافی را انتخاب کنید که با توجه به موانع موجود، باعث پیشرفت و رشد شما شوند، نه فقط اهدافی که قابلیت دستیابی سریع به آن‌ها را دارند.

– دریافت بازخورد و تصحیح هدف‌ها به‌موقع

تا زمانی که به دیگران اجازه دهید احساسات، تجربیات و دیدگاه های شان را در مورد هدف‌های شما به شما ارائه دهند، نمی توانید به بهره مطلوب از آنها دست یابید. از این رو نقد و بازخورد منصفانه، نقش بسزایی در دستیابی به هدف‌هایتان دارد.

– مکانیسم داخلی خودتان را با برنامه‌ی مورد انتظار هماهنگ‌ کنید

برای پیشروی از برنامه‌ی مطابق خود از برنامه‌ی مطابق بهره ببرید و با مراقبت‌های متنوع از برنامه‌ی پرطرفدار مختلف استفاده کنید.

– هدف خود را به دیگران بیان کنید و از آنها حمایت بخواهید

اشتراک گزاری هدف توانایی بزرگسال بزرگ سازمان خواهد بود. بهره گیری از خدمات مربوط به این موضوع افزایشی برای برنامه‌های شما خواهد داشت.

بخوانید: تلاش برای دستیابی به اهداف: راهنمایی برای موفقیت

جمع بندی

در نهایت، تعیین اهداف بر اساس روش SMART (Specific، Measurable، Achievable، Relevant، Time-bound) از اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه به این مقاله ویژگی‌های ضروری یک هدف، شفاف، واقع‌بینانه، مفید، دارای زمان مشخص، با دلایل درونی و علایق قلبی سازگار، خود هدف و مکتوب بودن هدف را بررسی کرده‌ایم. انتخاب و تعیین اهداف منطقی و عینی می‌تواند به شما کمک کند تا به طرز موثر‌تری به آن‌ها دست یابید و رویای خود را به واقعیت تبدیل کنید.

بخوانید: ۱۲ راهکار کاملا کارآمد برای موفقیت در یک کسب و کار

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

    1. ۱. هدف گیری جمعیت شناختی: هدف قرار دادن افراد بر اساس ویژگی های جمعیت شناختی مانند سن، جنسیت، درآمد، شغل، سطح تحصیلات و وضعیت تأهل.

      ۲. هدف گیری جغرافیایی: هدف قرار دادن افراد بر اساس موقعیت مکانی آنها، مانند کشور، ایالت، شهر یا کد پستی.

      ۳. هدف گیری رفتاری: هدف قرار دادن افراد بر اساس رفتار آنلاین آنها، مانند تاریخچه مرور، سابقه جستجو، تعاملات رسانه های اجتماعی و سابقه خرید.

      ۴. هدف گیری روانشناختی: هدف قرار دادن افراد بر اساس ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، باورها، علایق و انتخاب های سبک زندگی آنها.

      ۵. هدف گذاری متنی: هدف قرار دادن افراد بر اساس محتوایی که در حال حاضر مصرف می کنند، مانند مقاله ها، ویدیوها یا پست های رسانه های اجتماعی.

      ۶. هدف گذاری مجدد: هدف قرار دادن افرادی که قبلاً با برند یا وب سایت شما تعامل داشته اند، به منظور جذب مجدد آنها و افزایش تبدیل.

      ۷. هدف گذاری شبیه به افراد: هدف قرار دادن افرادی که مشابه مشتریان فعلی یا مخاطبان هدف شما هستند، بر اساس ویژگی ها یا رفتارهای مشترک.

      ۸. هدف گذاری مبتنی بر علاقه: هدف قرار دادن افراد بر اساس علایق، سرگرمی ها، فعالیت ها یا ترجیحات خاص آنها.

      ۹. هدف گذاری مبتنی بر هدف: هدف قرار دادن افراد بر اساس قصد آنها برای خرید یک محصول یا خدمات، همانطور که توسط جستجوهای جستجو یا رفتار آنلاین آنها نشان داده می شود.

      ۱۰. هدف گذاری طرد: هدف قرار دادن افراد با حذف ویژگی ها یا رفتارهای خاص، به منظور تمرکز بر بخش مخاطب خاص تر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *