بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

رایانش ابری چیست؟ (با اطلاعات استفاده و مزایا)

پردازش ابری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

رایانش ابری بخش مهمی از زیرساخت‌های فناوری کسب و کار سازمانی است. برخی از کسب‌وکارها محیط‌های ابری ترکیبی یا چند ابری را اجرا می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است کاملاً روی یک ابر خصوصی اجرا شوند. به همین دلیل، هر متخصص فناوری اطلاعات که با فناوری کار می کند باید اهمیت رایانش ابری را برای مشاغل امروزی درک کند.

در این مقاله از ایوسی، محاسبات ابری، چیستی، انواع مختلف آن و چرایی استفاده شرکت ها از آن را توضیح می دهیم.

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری اصطلاح گسترده‌ای است که فرآیندی را توضیح می‌دهد که هنگام ارائه محاسبات و ذخیره‌سازی داده‌ها در منابع مبتنی بر تقاضا و کاربر محور که در اینترنت وجود دارد، رخ می‌دهد. ابر، همانطور که منابع محاسباتی اغلب از آن یاد می‌شود، ابزار قدرتمندی است که به کسب‌وکارهای سازمانی اجازه می‌دهد تا طیف گسترده‌ای از عملکردهای ضروری را با استفاده از کمترین منابع، به کاربرپسندترین روش و در بستری مقرون‌به‌صرفه انجام دهند. مزایای رایانش ابری بسیار عالی است و در بخش‌های بعدی با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مرتبط: مدیریت داده چیست؟

انواع رایانش ابری

کسب‌وکارها می‌توانند به چند روش در فضای ابری فعالیت کنند:

  • ابر ترکیبی: یک محیط ابری ترکیبی شامل ترکیبی از سرور محلی و محاسبات ابری است.

  • چند ابری: یک محیط چند ابری زمانی اتفاق می‌افتد که چندین سرویس ابری بدون ارتباط و ادغام با یکدیگر استفاده می‌شوند.

  • ابر خصوصی: زیرساخت ابری که به طور کامل توسط یک نهاد خصوصی مدیریت می شود. به عنوان مثال، یک کسب و کار بزرگ می تواند منابعی برای توسعه، ایمن سازی، نظارت و نگهداری پلت فرم ابر خصوصی خود داشته باشد.

یک کسب و کار می تواند از هر دو رویکرد ابری ترکیبی و چند ابری استفاده کند. آنها متقابلاً منحصر به فرد نیستند. بسیاری از کسب و کارها از نسخه ای از هر دو استفاده می کنند.

هر مدل خدمات و محیط‌های رایانش ابری که یک کسب‌وکار سازمانی ممکن است انتخاب کند، همه محاسبات ابری دارای چندین ویژگی هستند، مانند:

  • سلف سرویس به صورت درخواستی است. کاربران می توانند برای شروع استفاده از ابر ثبت نام کنند، پرداخت کنند و یک حساب بر اساس تقاضا ایجاد کنند.

  • دسترسی مستقیم از طریق اینترنت. همه خدمات ابری نیاز به دسترسی به اینترنت دارند.

  • منابع جمع شده اند. مشتریان به یک سرور مشترک دسترسی دارند و منابع را در سراسر آن به اشتراک می گذارند.

  • به راحتی در صورت نیاز مقیاس پذیر است. استفاده از مشتری می تواند به راحتی با نیازهای کسب و کار افزایش یابد.

  • خدمات اندازه گیری می شود. مشتریان برای منابع استفاده شده هزینه دریافت می کنند.

بخوانید: CDN و کاربرد آن چیست؟

بهترین کاربردها برای رایانش ابری

موارد زیر دلایل مهمی هستند که چرا کسب و کارها از رایانش ابری استفاده می کنند:

  • ایجاد اپلیکیشن در فضای ابری توسعه دهندگان از مجموعه کاملی از ابزارهای توسعه بهره می برند که می توانند به صورت سفارشی در فضای ابری تنظیم شوند. کل چرخه عمر توسعه می تواند در ابر رخ دهد، از جمله ایجاد یک محیط آزمایش. برنامه های وب بومی ابری هستند که امکان ساخت و استقرار سریع را فراهم می کند.

  • کمک به پشتیبان گیری، ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات. بسیاری از کسب و کارها از ابر به عنوان بخشی از طرح بازیابی فاجعه بزرگتر استفاده می کنند. فناوری ابری، در برخی موارد، جایگزین ذخیره‌سازی اطلاعات اضافی خارج از سایت شده است. در موارد دیگر، زیرساخت ابری به کارگران این امکان را می دهد که در صورت بروز فاجعه، از هر مکانی به حجم کاری دسترسی داشته باشند.

  • پخش جریانی چند رسانه ای پردازش ابری دارای عملکردی غنی است که به کاربران امکان می دهد انواع رسانه های دیجیتال را پخش کنند، خواه یک وبینار باشد یا یک آهنگ مورد علاقه، تا کارمندان را در طول روز کاری مشغول کنند.

  • تجزیه و تحلیل داده ها و به دست آوردن هوش. فناوری پلتفرم هوش تجاری در عصری که داده ها در دنیای سازمانی غالب است، به یک منبع حیاتی تبدیل می شود. رایانش ابری از طریق پردازش تجزیه و تحلیل داده ها در فضای ابری، بینش تجاری را در مورد داده ها ارائه می دهد. ابزارهای Cloud BI تصاویر و داشبوردهای مفیدی را ارائه می دهند که به تصمیم گیرندگان کمک می کند تا داده ها را سریع تفسیر کنند.

مطالب مرتبط: با مدیر سیستم آشنا شوید

مزایای رایانش ابری

دلایل زیادی وجود دارد که چرا پیاده سازی رایانش ابری برای کسب و کارها مفید است. در اینجا برترین مزایای آن آمده است:

  • دسترسی: از آنجایی که کاربران می توانند بر اساس تقاضا ایجاد شوند، فناوری ابری بسیار در دسترس است. هر کسی که اینترنت و کارت اعتباری یا حساب بانکی آنلاین پذیرفته شده دارد، می‌تواند یک سرویس ابری خریداری کند.

  • کارایی هزینه: اکثر سرویس های ابری از مشتریان می خواهند که فقط برای چیزی که استفاده می کنند پول بپردازند. این به مشاغل اجازه می دهد تا با در نظر گرفتن هزینه فعالیت کنند.

  • انعطاف پذیری: بسیاری از کسب و کارهایی که به ابر روی می آورند از آسانی مقیاس کردن استفاده از ابر بر اساس نیازهای کسب و کار استقبال می کنند. برنامه‌های کاربردی ابری به‌جای نیاز به خرید سخت‌افزار جدید و نصب نرم‌افزارهای جدید، این کار را برای شرکت‌ها آسان می‌کنند که در زمان نیاز به آنچه نیاز دارند، دست یابند.

  • افزونگی و انعطاف‌پذیری: ابر می‌تواند به رهبران کسب‌وکار آرامش خاطر ارائه کند، زیرا در صورت بروز فاجعه، افزونگی و انعطاف‌پذیری را ارائه می‌دهد.

  • بهره وری منابع: کسب و کارهایی که می خواهند بیشترین صرفه جویی در هزینه را داشته باشند، در مورد بهره وری منابع استراتژی خواهند داشت تا از منابع ابر موجود حداکثر استفاده را ببرند. این منجر به یک فرآیند همه جانبه لاغرتر می شود.

انواع رایانش ابری

وقتی صحبت از نحوه استفاده مشتریان از محاسبات ابری به میان می آید، کسب و کارهای سازمانی از مدل های خدمات زیادی برای برآورده کردن نیازهای بهره برداری کسب و کار بهره می برند. این موارد به شرح زیر است:

نرم افزار به عنوان سرویس

هنگامی که یک مشتری محصول نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) را خریداری می کند، طیف کاملی از عملکردهای نرم افزاری را دریافت می کند که تمام ویژگی های رایانش ابری را دارد. این ها می توانند برای چندین کاربر تدارک دیده شوند و دارای چندین پیکربندی، از جمله مواردی مانند سلسله مراتب دسترسی کاربر هستند. این نرم افزاری است که به راحتی راه اندازی می شود و به سرعت شروع به استفاده می کند.

زیرساخت به عنوان یک سرویس

Infrastructure-as-a-Service محصولات محاسباتی زیرساختی (IaaS) را کنترل می کند که در فضای ابری وجود دارند. بسیاری از ارائه‌دهندگان زیرساخت به‌عنوان یک سرویس، مجموعه وسیعی از خدمات را ارائه می‌کنند که با توانایی آنها در اجازه دادن به کل چرخه عمر توسعه در ابر مشخص می‌شود. افرادی که از IaaS استفاده می کنند اغلب توسعه دهندگانی هستند که از قدرت محاسبات دیجیتال برای ایجاد برنامه هایی استفاده می کنند که برای زیرساخت های تجاری مانند ابزارهای هوش تجاری و پایگاه های داده سفارشی ضروری هستند.

پلتفرم به عنوان یک سرویس

مشابه “زیرساخت به عنوان یک سرویس”، Platform-as-a-Service (PaaS) نیز توسعه دهندگان را هدف قرار می دهد. با این حال، PaaS برای توسعه آسان و سریع خدماتی طراحی شده است که می تواند مدل کسب و کار سازمانی را بهبود بخشد. PaaS ممکن است دارای بلوک‌های ساختمانی مانند قالب‌ها یا کانتینرها یا کتابخانه‌هایی باشد که توسعه‌دهندگان از آن برای ایجاد برنامه‌ها و محصولات جدید برای کمک به نیازهای تجاری استفاده می‌کنند.

عملکرد به عنوان یک سرویس

Function-as-a-Service (FaaS) به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا عملکردهایی ایجاد کنند که در صورت درگیر شدن توسط کاربر فعال شوند. این به سادگی یک قطعه کد است که پاسخی را به تعامل مورد نظر ایجاد می کند. همه ارائه دهندگان قابل توجه IaaS، FaaS را در کنار ارائه خدمات چارچوب معمولی خود ارائه می دهند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *