بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

راهنمای طبقه بندی داده ها (با انواع و مثال ها)

طبقه بندی داده ها چیست؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

افراد در بسیاری از مشاغل مسئول مدیریت داده های سازمان خود هستند. طبقه بندی داده ها فرآیند سازماندهی داده ها به دسته ها است. اگر شغل شما مستلزم کار با داده ها است، طبقه بندی مفهوم مهمی برای درک است تا بتوانید داده های خود را سازماندهی و ایمن نگه دارید.

در این مقاله از ایوسی، طبقه بندی داده ها و نحوه عملکرد آن، دلایل استفاده از طبقه بندی داده ها، انواع طبقه بندی داده ها و نکاتی برای ایجاد یک سیستم طبقه بندی داده ها برای سازمان شما را توضیح می دهیم.

طبقه بندی داده ها چیست؟

طبقه‌بندی داده‌ها فرآیند سازمان‌دهی داده‌ها به دسته‌ها برای آسان‌تر کردن تحلیل و حفظ امنیت داده‌ها است. مزایای بسیاری از پیاده سازی یک سیستم طبقه بندی داده ها در یک سازمان وجود دارد، از جمله آسان تر کردن سازماندهی و تجزیه و تحلیل داده ها و همچنین محافظت از صحت و یکپارچگی داده ها. فرآیند طبقه‌بندی داده‌ها شامل دسته‌بندی داده‌ها بر اساس سطح حساسیت آن‌ها است و چند روش مختلف وجود دارد که می‌توانید برای طبقه‌بندی آن‌ها استفاده کنید.

مطالب مرتبط: مدیریت داده چیست؟

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

طراحی وب سایت: راهی برای جذب مشتریان و افزایش فروش آنلاین شما

آیا میخواهید کسب و کار آنلاین خود را به سطح جدیدی برسانید؟

با یک وب سایت حرفه‌ای، میتوانید به مشتریان اعتماد بیشتری القا کنید و فروش آنلاین خود را افزایش دهید. طراحی وب سایت حرفه‌ای به شما امکان می‌دهد تا هویت برند خود را به صورت جذاب نمایش دهید و محصولات و خدمات خود را به نمایش بگذارید. همچنین، با بهینه سازی وب سایت، میتوانید در موتورهای جستجو (مثل گوگل) بالاترین رتبه را کسب کنید و بیشترین ترافیک را به سمت وب سایت خود جذب کنید.

با ما تماس بگیرید (یا اطلاعات تماس‌تان را برای ما ارسال کنید) و ما به شما کمک خواهیم کرد تا یک وب سایت منحصر به فرد داشته باشید.

۰۹۱۳۳۹۵۷۹۲۰

نام
درخواست مدنظر شما

فرآیند طبقه بندی داده ها چگونه کار می کند؟

فرآیند طبقه بندی داده ها شامل برچسب گذاری داده ها برای شناسایی اطلاعات مهم، از جمله نوع و سطح یکپارچگی آن است. در فرآیند طبقه بندی داده ها نیز می توانید داده ها را بر اساس میزان حساسیت آن ها طبقه بندی کنید. سه سطح از حساسیت داده وجود دارد:

  • داده‌های با حساسیت بالا: داده‌های با حساسیت بالا، داده‌هایی هستند که برای سازمان‌ها بسیار مهم هستند. داده‌های با حساسیت بالا، مانند سوابق مالی، در صورت به خطر افتادن می‌توانند تأثیرات عمده‌ای بر سازمان داشته باشند و اغلب به عنوان محرمانه شناخته می‌شوند.

  • داده‌های حساسیت متوسط: داده‌های حساسیت متوسط، بر خلاف داده‌های با حساسیت بالا، در صورت به خطر افتادن، تأثیرات عمده‌ای بر سازمان نخواهد داشت. با این حال، داده های با حساسیت متوسط، مانند ایمیل های شرکت، هنوز برای استفاده داخلی در یک سازمان در نظر گرفته شده است.

  • داده های با حساسیت کم: داده هایی با حساسیت کم به داده هایی گفته می شود که حساس نیستند و نامحدود و در دسترس عموم هستند، مانند محتوای یک وب سایت.

به طور کلی، اگر از میزان حساسیت یک قطعه داده مطمئن نیستید، مطمئن‌ترین گزینه این است که داده‌ها را در سطح بالاتر به جای پایین‌تر طبقه‌بندی کنید.

مرتبط: مهارت های مدیریت داده ها: تعریف و مثال

دلایل استفاده از طبقه بندی داده ها

سازمان ها می توانند به دلایل مختلفی سیستم طبقه بندی داده ها را ایجاد کنند. در اینجا چند دلیل رایج برای استفاده از طبقه بندی داده ها آورده شده است:

کاهش خطرات

یکی از مزایای کلیدی پیاده سازی یک سیستم طبقه بندی داده ها کاهش ریسک است. طبقه‌بندی داده‌ها بر اساس سطح حساسیت آن می‌تواند به شما اجازه دهد تا سطوح مناسبی از حفاظت را برای کاهش خطرات داده‌ها، مانند نقض داده‌ها، که می‌تواند بر سازمان شما تأثیر منفی بگذارد، پیاده‌سازی کنید.

سازماندهی داده ها

یکی دیگر از دلایل استفاده از طبقه بندی داده ها، سازماندهی داده های شماست. ایجاد یک سیستم جامع طبقه بندی داده ها می تواند سازماندهی داده های خود را بر اساس دسته بندی و دسترسی سریع و آسان به آنها آسان کند که می تواند کارایی سازمان شما را بهبود بخشد.

مطالب مرتبط: روش های جمع آوری داده ها (با انواع داده ها و مثال ها)

رعایت مقررات

بسیاری از سازمان ها نیز از طبقه بندی داده ها برای کمک به رعایت مقررات استفاده می کنند. مقررات زیادی وجود دارد که در مورد داده های حساس مانند اطلاعات بهداشتی اعمال می شود، و برای سازمان شما مهم است که از آنها پیروی کند. طبقه بندی داده ها بر اساس حساسیت آن می تواند به شما امکان محافظت از داده های حساس و رعایت مقررات را بدهد.

کمک به تجزیه و تحلیل

پیاده سازی یک سیستم طبقه بندی داده ها نیز می تواند تجزیه و تحلیل داده های شما را بهبود بخشد. وقتی داده‌های شما در دسته‌هایی سازمان‌دهی می‌شوند، دسترسی و تجزیه و تحلیل آسان‌تر می‌شود، که می‌تواند سیستم تجزیه و تحلیل داده‌های سازمان شما را بهبود بخشد.

مطالب مرتبط: تجزیه و تحلیل داده چیست؟

انواع طبقه بندی داده ها

برای ایجاد یک سیستم طبقه بندی داده ها، درک انواع طبقه بندی داده ها مهم است. سه نوع استاندارد طبقه‌بندی داده‌ها عبارتند از:

طبقه بندی داده های مبتنی بر کاربر

طبقه‌بندی داده‌های مبتنی بر کاربر نوعی طبقه‌بندی داده است که شامل انتخاب کاربر از داده‌ها برای تعیین حساسیت آن است. طبقه بندی مبتنی بر کاربر به قضاوت فرد برای تعیین بهترین سطح حساسیت بستگی دارد.

طبقه بندی داده های مبتنی بر زمینه

طبقه بندی داده های مبتنی بر زمینه نوع دیگری از طبقه بندی داده ها است. طبقه‌بندی داده‌های مبتنی بر زمینه بر شاخص‌های غیرمستقیم – یا زمینه – تمرکز دارد که نشان می‌دهد یک مجموعه داده حساس است. این شاخص‌ها می‌توانند به شکل ابرداده باشند، از جمله نام و نقش شخصی که داده‌ها را ایجاد کرده است یا نرم‌افزاری که داده‌ها از کجا آمده‌اند.

طبقه بندی داده های مبتنی بر محتوا

طبقه‌بندی داده‌های مبتنی بر محتوا نوعی طبقه‌بندی داده است که به جای سایر عوامل، بر محتوای واقعی تمرکز دارد. هنگامی که از سیستم طبقه بندی داده های مبتنی بر محتوا استفاده می کنید، محتوای اسناد و فایل ها را بررسی می کنید تا آنها را بر اساس سطح حساسیت طبقه بندی کنید.

مرتبط: تجزیه و تحلیل داده ها: هدف و تکنیک ها

نکاتی برای ایجاد یک سیستم طبقه بندی داده ها

هنگام انتخاب یک سیستم طبقه بندی داده ها باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید. در اینجا چند نکته وجود دارد که می توانید از آنها برای کمک به توسعه بهترین سیستم طبقه بندی داده ها برای سازمان خود استفاده کنید:

مشخص کنید چه کسی مسئولیت داده ها را بر عهده می گیرد

یک نکته مهم برای ایجاد یک سیستم طبقه بندی داده ها برای سازمان شما این است که تعیین کنید چه کسی مسئولیت داده های شما، از جمله دقت و یکپارچگی آن را بر عهده می گیرد. در سازمان شما، این ممکن است شخصی باشد که به عنوان تحلیلگر داده، دانشمند داده یا در نقش دیگری کار می کند.

محل ذخیره داده های خود را مشخص کنید

نکته دیگر برای ایجاد یک سیستم طبقه بندی داده ها این است که بدانید کجا می خواهید داده های خود را ذخیره کنید. اغلب، سازمان ها داده های خود را در پایگاه های داده ذخیره می کنند و از طریق سیستم مدیریت پایگاه داده (DBMS) به آنها دسترسی دارند. می توانید یک پایگاه داده با دسته های جداگانه ایجاد کنید که به شما امکان می دهد داده های خود را طبقه بندی کنید.

مطالب مرتبط: ۱۰ کاربرد SQL (با تعریف، مزایا و مثال ها)

قوانین مربوط به داده های شما را پیدا کنید

همچنین یافتن استانداردها و مقرراتی که در مورد داده های شما اعمال می شود بسیار مهم است. تعیین دقیق مقرراتی که در مورد سازمان شما اعمال می شود می تواند به شما در طراحی یک سیستم طبقه بندی داده ها کمک کند که سازمان شما را مطابق با آن حفظ کند.

نمونه هایی از طبقه بندی داده ها

مثال های دنیای واقعی می توانند درک مفاهیم را آسان تر کنند. در اینجا چند نمونه از سطوح مختلف طبقه بندی داده ها آورده شده است:

داده های با حساسیت بالا

داده‌های با حساسیت بالا، داده‌های محرمانه‌ای هستند که نباید به خطر بیفتند، مانند:

مرتبط: امنیت داده چیست؟ تعریف، اهمیت و راهبردها

داده های حساسیت متوسط

اگر داده ها حاوی اطلاعات محرمانه نباشند، می توانند به عنوان حساسیت متوسط ​​طبقه بندی شوند، مانند:

  • ایمیل های شرکت و سایر مکاتبات داخلی

  • قراردادها

  • اسناد داخلی

مرتبط: استخراج داده چیست؟ تعریف و پیشگیری

داده های با حساسیت کم

داده‌های با حساسیت پایین می‌توانند در دسترس عموم باشند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:

مطالب مرتبط: انواع مختلف مدیریت پایگاه داده چیست؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *