بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

رفتارهایی که می توانند هر کس را به نابودی بکشاند را بشناسید

عادت های بد زندگی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

قطعاً خیلی از ما در زندگی‎مان درگیر عادتهای بدی هستیم که زندگی ما تا حدی دستخوش تزلزل کرده است. اما با این وجود مدت‎ها است که با آنها کنار آمده و آنها را پذیرفته ایم.

اما برخی از عادت ها به قدری برای زندگی خطرناک و مهلک می باشند که باقی ماندنشان در خلق و خوی هر کس، می تواند این تزلزل را به سرعت تشدید کند و زندگی او را رو به زوال ببرد.

از این رو لازم است تا هم با این عادت و رفتارها آشنا شوید و هم در صورت وجود هر یک از آنها در شخصیت شما، برای حذف زودهنگام آنها نهایت تلاش خود را با روش هایی که پیشتر خدمتتان عرض کرده ایم به کار ببندید.

مرتبط: ۳ مرحله اساسی در فرایند ترک عادت را بشناسید

تعریف عادات و رفتارهای مضر

عادات مضر به رفتارهایی اشاره دارند که برای سلامتی و روانشناسی فرد ضرر و زیان به همراه دارند. این عادات ممکن است در زمینه‌های مختلفی از جمله تغذیه، فعالیت بدنی، استراحت، استفاده از مواد مخدر، استفاده از تکنولوژی و … رخ دهند.

به عنوان مثال، سیگار کشیدن یکی از عادات مضر است که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، بیماری‌های تنفسی و اختلالات روانی می‌شود. همچنین، مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر نیز باعث ایجاد مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های کبدی، مشکلات قلبی و عروقی، اختلالات روانی و اجتماعی می‌شود.

علاوه بر این، عدم تمرین و فعالیت بدنی منظم، تغذیه ناسالم، استفاده بیش از حد از تکنولوژی و کم خوابی نیز از جمله عادات و رفتارهای مضر هستند. این عادات باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت، افسردگی و کاهش عملکرد شناختی می‌شوند. بنابراین، توجه به این عادات و تغییر آن‌ها برای حفظ سلامت و رشد بهتر فرد و جامعه بسیار مهم است.

مرتبط: راهکار روایی کاملا مطمئن و جواب پس داده برای ترک عادات بد

برخی عادات خطرناک که باید از آنها دوری کنیم

⛔️ قیاس مداوم خود با دیگران

یکی از رفتارهای بسیار بد این است که به طور مداوم خود را با دیگران مقایسه کنیم.
اگرچه اگر این مقایسه کردن صرفا برای الگو برداری صحیح و بجا باشد و محدود به تعداد معدودی از انسان ها (افراد موفق در حوزه ی خواسته های شما) باشد کاری بسیار پسندیده و مناسب خواهد بود. اما ما در اینجا به هیچ وجه منظورمان چنین قیاسی نیست.

زمانی که شما در صدد مقایسه کردن پی در پی خودتان با دیگران بر می آیید. نقاط قوت و مثبت خود را کاملا از یاد برده و رفته رفته احساس نقصان و کمبود در مقابل دیگران می کنید که این مسئله موجب از بین رفتن عزت نفس شما و کوچک شدن قدر و منزلتتان خواهد شد.

از این رو توصیه می شود که همیشه سعی کنید تا خودتان را با خودِ ایدالتان مقایسه کنید نه با دیگران.

⛔️ غر زدن

غر زدن، اعتراض کردن، نق نق کردن و امثال این یکی از بدترین عادت هایی است که می‎تواند در وجود یک شخص رخنه کند. غالب کارشناسان پزشکی بر این اعتقادند که این عادت و رفتار بر سلامت جسم، روح و روان انسان تاثیر منفی می‎گذارد و مسیر زندگی او را از روند صحیح و اصولی منحرف می‎کند.

غر زدن مکرر موجب محدود کردن چارچوب های ضمیر ناخودآگاه شده و از این رو شخص را در انجام امور ناتوان می کند. همچنین مدت دار بودن این رفتار موجب می شود که فرد بر روی مسائل منفی و یا مسائلی که بر روی آنها کنترل و توانی ندارد تمرکز کند و از این جهت احتمال بوجود آمدن افسردگی در شخص بسیار زیاد می شود.

غر زدن

⛔️ بیش از حد خوابیدن

بی شک خودتان از عوارض منفی بی تحرکی و سکون زیاد مطلع هستید. در واقع این یکی از پیامدهای منفی است که خواب بیش از اندازه برای انسان به ارمغان می آورد.

و ناگفته کاملا مشخص از که خواب زیادی، بخش عمده ای از زمان روزمره فرد را نیز از بین خواهد برد و از همین رو بزرگترین سرمایه ی انسانی او از بین خواهد رفت.

البته پیامدهای منفی خواب زیاد به همین دو محدود نمی شود و عوارض زیاد دیگری مثل موارد زیر را نیز دارد:

  • افزایش خستگی بدن
  • پیری زودرس
  • افزایش احتمال ناباروری
  • چاقی مفرط
  • تیره و فاسد شدن مغر
  • کاهش ادارک
  • افزایش احتمال افسردگی
  • افزایش بیماری هایی نظیر دیابت و خطر حمله قلبی
    و ….
پس این موضوع را جدی بگیرید

خوابیدن بیش از حد

و البته توجه کنید که مسئله خواب را از سه جنبه باید مدرنظر قرار دهید و بدانید که عدم برقراری تعادل و بودن هر کدام از این سه در زندگی شما می تواند برای سلامت شما بسیار مخرب باشند.

  • بی نظمی در خواب
  • خوابیدن بیش از حد (توضیح داده شد)
  • خواب کمتر از نیاز بدن

مرتبط: چگونه عادت هایی را که مانع موفقیت شما می شوند را حذف کنید

⛔️ تلاش برای راضی نگه داشتن همه

شکی در این نیست که شما هیچ وقت نمی توانید همه ی مردم را راضی نگه دارید. پس اگر قصد داشته باشید به این مقصودِ غیرمنطقی برسید، بایستی تمام زندگی خود را صرف چیزی کنید که محال و کاملا دست نیافتنی است.

برای این کار راهکارهای زیادی وجود دارد که می تواند این عادت ناصحیح از شما دور کند. پیشتر نیز در این خصوص مطالبی را برای شما نوشته ایم.

⛔️ تکرار یک کار اشتباه

اینکه شما دچار اشتباه و خطا شوید، چندان مسئله مهم و حائز اهمیتی نیست؛ چراکه از قدیم گفته اند انسان جایزالخطا است. اما جوازی که در این متن مشهور داده شده به این معنی نیست که ما به طور مکرر درگیر خطا و سهو بشویم.

قطعا خطا و اشتباهی که در مسیری جدید صورت بگیرد، می تواند تجربه ای برای پیشرفت های بعدی باشد. اما اگر قرار باشد شما از این تجربه درس نگرفته و مجددا همان کاری را تکرار کنید که قبلا به خاطر انجامش با شکست مواجه شده اید، و الان نیز کاملا از سرانجام تکرار این کار مطلع هستید؛ بی شک مشخص است که چنین شکستی نه تنها برای شما هیچ نفعی ندارد، بلکه بسیار مضر و مخرب نیز خواهد بود.

چرخه

پس از ماندن در این چرخه غلط و شکست های پی در پی دوری کنید.

مرتبط: ۵ گام برای ایجاد یک عادت جدید

⛔️ ترس از شکست

ترسیدن رفتاری کاملا عادی است که برای حفاظت از زندگی انسان در مقابل خطرات در وجود او گذاشته شده. اما اگر این رفتار سازنده به حدی زیاد شود که انسان را از انجام هر کاری باز دارد؛ میزان زیان ناشی از این ترس بسیار بیشتر از سود و منفعت آن خواهد بود.

اگر زندگی افراد موفق و افراد ناموفق را مطالعه کرده و با هم مقایسه کنید؛ خواهید دید که یکی از مهم ترین عوامل موفقیت نیز همین خطر پذیری است. چراکه افراد ناموفق همیشه فرار از تغییرات و ریسک پذیری را در سرلوحه ی کارهایشان گذاشته و نتیجه ی آن نیز چیزی جز توقفشان و شکست همیشگی آنها نیست.

پس عیبی ندارد که بترسید، اما باید به اندازه و کاملا معقول باشد.

⛔️ کمال گرایی

ظاهر این کلمه ی دو بخشی (کمال گرایی) می تواند خیلی فریبنده باشد؛ چراکه مفهوم این کلمه کاملا مثبت است. اما در عمل رفتاری که بر مبنای آن باشد می‎ تواند توقف همیشگی را برای شما به ارمغان بیاورد.

توضیح این مسئله به این صورت است که: زمانی که شما بخواهید در هر کاری که قصد ورود به آن را دارید، ابتدا به کمال رسیده و در آن کار و فعالیت به درجه ی استاد تمامی برسید، و سپس ورود به آن کار را داشته باشید. قطعا هیچ گاه نمی توانید به آن کار وارد شوید؛ چراکه:

رشد در حوزه ای در گرو ورود به آن حوزه و فعالیت است

هیچ کس هیچ گاه در هیچ حوزه ای از کارها و فعالیت ها به حد اعلای آن حوزه نمی رسد

همیشه هر حوزه ای از فعالیت را که انتخاب کنید؛ آن حوزه با گذشت زمان بزرگتر و وسیع تر خواهد شد. پس با فرض محالِ رسیدن شخص به حد اعلای کنونیِ یک کار، این بدان معنا نیست که نیاز به رشد اون در این کار کاملا مرتفع شده است.

مرتبط: مراقب باشید عادت ها رئیس زندگی شما نشوند

⛔️ نگرانی از اینکه دیگران درخصوص ما چی فکر می کنن

یکی از مخرب ترین و در عین حال مزحک ترین رفتارهایی که یک فرد می تواند داشته باشد، این است که همیشه درگیر نگاه و نظر دیگران باشد و این اضطراب و ترس را همراه خود یدک بکشد.

از قدیم گفتن “در دروازه را می توان بست، اما در دهان مردم را نه”
پس اگر برایتان مهم باشد که دیگران درخصوص شما چه می گویند و بخواهید به گونه ای رفتار کنید که کسی درخصوص شما صحبتی نکند؛ با عرض شرمندگی، باید به شما بگویم که باید بمیرید (البته این تنها راه است اما راه حتمی و قطعی نیست)

⛔️ انتظار برای رسیدن زمان مناسبِ انجام کار

این رفتار اگرچه با کمال گرایی متفاوت است، اما بازخوردی کاملا شبیه به کمال گرایی را برای شما به ارمغان می آورد. چراکه زمان مناسب انجام کار و فعالیت همچون صد و استادتمام شدن در آن کار هیچ گاه از راه نخواد رسید.

اگر در زمان کنونی برای شروع شما مشکلاتی ورود دارد. بدانید که بعدا این مشکلات رفع شوند، به طور قطع مشکلات و موانع جدیدی جای این مشکلات را خواهند گرفت؛ آن هم مشکلاتی که احتمالا از مشکلات کنونی بزرگتر و سنگین تر خواهند بود.

انظار

پس صبر کردن برای رسیدن زمانی مناسب همان قدر بی فایده است که شما برای عبور از یک کوه صبر کنید تا باد رفته رفته کل خاک های آن کوه را برده و مسیر شما هوار شود.

⛔️ نا امیدی

در خصوص این رفتار بهتر از چیزی نگویم. چراکه بعد از شرک به خدا (شریک قائل شدن برای خداوند یکتا)، بزرگترین گناهی که در متون دینی برشمرده اند، نا امیدی است.

مرتبط: برای سلامت خود و داشتن زندگی بهتر عادت های مضر خود را حذف کنید

رفتارهای اشتباه در زندگیرفتارهای اشتباه در زندگی

مرتبط: 

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

3 پاسخ

    1. سلام
      به عادت‌های بد خودمون ادامه می‌دیم چون:

       

      1. راحتی: ادامه دادن به یه عادت بد معمولاً آسون‌تر از تغییرشه. تغییر عادت‌ها نیازمند تلاش، انگیزه، صبر و پشتکاره و بسیاری از افراد ترجیح می‌دن در منطقه راحتی خودشون بمونند.
      2. عدم آگاهی: ممکنه عادت‌های بدی که داریم، از ناآگاهی ناشی شده باشند. مثلاً ممکنه ندونیم که یه عادت بد است و اثرات منفیش رو درک نکنیم.
      3. اعتماد به نفس کم: در بعضی موارد، افراد اعتقاد دارن که نمی‌تونند عادت‌های بد خودشون رو تغییر بدن و این باور باعث می‌شه توانایی ایجاد انگیزه برای تغییر در درونشون کاهش پیدا کنه.
      4. عجله و ناتوانی در مدیریت زمان: بعضی از افراد هم به دلیل شلوغی و عدم مدیریت صحیح زمان، تمی‌تونن به تغییر عادت‌های خودشون بپردازند.
      5. وابستگی: بعضی‌ها عادت‌های بد هم، معمولاً به وابستگی و وجود نیازهای عاطفی و روحی در پشت اون‌ها برمی‌گرده. این وابستگی می‌تونه مانع تغییر عادت بشه.
      6. عدم ترس از عواقب: گاهی اوقات افراد به دلیل عدم توجه به عواقب منفی عادت‌های بد، ادامه اون‌ها رو ترجیح می‌دن. مثلاً افرادی که سیگار می‌کشند، ممکنه نتونسته باشند به خطرات سلامتی مرتبط با سیگارنیکوتین اهمیت بدن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *