بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مدیریت پروژه ساختمانی چیست؟

این پنج روند در حال تغییر صنعت ساخت و ساز هستند

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هر پروژه ساخت و ساز ساختمان ابتدا، میانه و پایانی دارد که برای نظارت بر همه جوانب به تخصص نیاز دارد. مدیریت پروژه ساخت و ساز می تواند به شما در هماهنگی بهتر پرسنل و منابع مادی کمک کند تا چرخه عمر یک پروژه ساختمانی ساده تر و کارآمدتر شود.

در این مقاله از ایوسی، به این می پردازیم که مدیریت پروژه ساختمانی چیست، یک مدیر پروژه ساختمانی چه وظایفی دارد و مراحل یک پروژه ساختمانی.

مدیریت پروژه ساختمانی چیست؟

مدیریت پروژه ساخت و ساز، هماهنگی تمام جنبه های یک پروژه ساختمانی، از قبل از ساخت تا سازه تکمیل شده است. این شامل مدیریت افراد و منابع برای کنترل دامنه، هزینه، کیفیت و زمان پروژه ساخت و ساز در طول چرخه عمر پروژه است. این کار فرآیند مدیریت پروژه شامل رشته های دیگری مانند معماری، مهندسی و برنامه ریزی شهری است.

چه نوع پروژه های ساختمانی وجود دارد؟

انواع پروژه های ساختمانی شامل ساخت خانه، سد یا مدرسه است، اما همه آنها در دسته بندی های خاصی قرار می گیرند. در اینجا چهار دسته بندی که اکثر پروژه های ساختمانی را در بر می گیرد آورده شده است:

  • ساخت و ساز یا بازسازی خانه مسکونی: ساخت و ساز مسکونی شامل سازه هایی است که مردم در آن زندگی می کنند، مانند خانه ها و آپارتمان ها.

  • ساخت و ساز صنعتی سنگین: منظور از ساخت و سازهای صنعتی سنگین، ساخت تاسیساتی مانند نیروگاه ها و پالایشگاه ها است.

  • ساخت و ساز تجاری یا سازمانی: ساخت و ساز تجاری به ساختمان فروشگاه ها و ادارات اطلاق می شود.

  • ساخت و ساز مهندسی: مهندسی ساخت و ساز به طراحی و ساخت سازه هایی مانند جاده ها، پل ها و تونل ها اطلاق می شود.

مراحل مدیریت پروژه ساختمانی چیست؟

مراحل چرخه عمر متفاوتی وجود دارد که تقریباً هر پروژه ساختمانی از آن عبور می کند. در اینجا شش مرحله معمولی در طول مدیریت پروژه ساختمانی وجود دارد:

۱. طراحی

مدیران پروژه و سایر رهبران ساخت و ساز پروژه را در مرحله طراحی با نیازها، اهداف آن تشریح می کنند. زمانی که یک شرکت در مناقصه ای برای یک پروژه ساختمانی برنده می شود، یک گزارش امکان سنجی برای تعیین زمان و بودجه پروژه تهیه می کند. در صورت تایید، مدیر پروژه ساخت و ساز با ایجاد یک سایت پلان که شامل اندازه و طراحی پروژه و کلیه قطعات و مصالح مورد نیاز است، پیش می رود. این مرحله شامل جمع آوری اسناد قرارداد، مشخصات ساخت و نقشه های نهایی می باشد.

۲. برنامه ریزی

در مرحله برنامه ریزی، مدیر ساخت و ساز مجوزها و سایر مدارک مورد نیاز را جمع آوری می کند و همچنین ساختار پروژه را سازماندهی می کند. آنها یک طرح مدیریت ریسک را ترسیم می کنند، یک ساختار تقسیم کار و یک سند محدوده ایجاد می کنند که هدف، نیازها و عناصر کلیدی پروژه را تجزیه و تحلیل می کند تا اطمینان حاصل شود که همه می دانند پروژه شامل چه چیزی است.

۳. تدارکات

مدیران پروژه های ساختمانی در مرحله تدارکات برای مواد، خدمات و تجهیزات پیشنهاد پیشنهاد می دهند. آنها در این مرحله نیز سفارشات خرید را ارسال می کنند و در مورد قراردادهای ساخت و ساز مذاکره می کنند.

۴. تخریب

در مرحله اجرا، ساخت فیزیکی آغاز می شود. همه پرسنل می توانند کار را در محل پروژه، انجام تخریب یا پاکسازی محل شروع کنند. مدیر ساخت و ساز جلسات منظمی را در این مدت ترتیب می دهد تا تعیین کند که آیا آنها نیاز به تغییر بودجه و برنامه دارند یا خیر.

۵. راه اندازی

تیم ساخت و ساز تست سیستم ها و تجهیزات را زمانی انجام می دهد که پروژه ساخت و ساز در مرحله راه اندازی یا نزدیک به اتمام است. آنها همچنین با مشتریان ملاقات می کنند تا در مورد بهره برداری از تسهیلات جدید صحبت کنند.

۶. تکمیل یا بسته شدن

در مرحله تکمیل یا بسته شدن پروژه، مشتری بازخورد می دهد. مدیر پروژه ساخت و ساز گزارشی در مورد چگونگی پیشرفت پروژه و چگونگی یا بهبود در آینده تهیه می کند.

مرتبط: مدیریت ساخت و ساز: توابع و مراحل

وظایف مدیر پروژه ساختمانی چیست؟

مدیران پروژه های ساختمانی بر تمام مراحل فرآیند ساخت و ساز نظارت می کنند، از جمله:

  • همکاری با معماران، مهندسان و پیمانکاران برای توسعه طرح ها و تعیین جدول زمانی

  • برآورد و مذاکره هزینه های پروژه

  • ایجاد و نظارت بر بودجه

  • تضمین مجوزها و ارزیابی طراحی

  • ایجاد برنامه و جدول زمانی کاری

  • تعیین اینکه کدام روش ها و استراتژی ها برای یک پروژه مناسب هستند

  • برقراری ارتباط با مشتریان، پیمانکاران و سایر ذینفعان

  • مونتاژ و رهبری تیم های رهبر ساخت و ساز

  • کار با متخصصان ساختمان، ساخت و ساز و مقررات

  • مدیریت گردش کار روزانه یک پروژه

آنها این وظایف را خارج از یک دفتر میدانی در محل پروژه انجام می دهند، جایی که می توانند پیشرفت پروژه را بهتر نظارت کنند و روزانه در مورد کار تصمیم بگیرند.

مرتبط: مدیریت پروژه ساختمانی چیست؟

ابزارهای برتر برای مدیریت پروژه های ساختمانی

مدیریت پروژه ساخت و ساز نیاز به برنامه ریزی، سازماندهی و هماهنگی دارد و ابزارهایی برای کمک به کارآمدتر کردن فرآیند وجود دارد. در اینجا پنج ابزار برای مدیریت پروژه ساختمانی وجود دارد:

نرم افزار مدیریت پروژه های ساختمانی

برنامه های نرم افزاری مدیریت پروژه ساخت و ساز به شرکت ها کمک می کند تا کل چرخه عمر پروژه را مدیریت کنند. آنها با اولویت بندی وظایف و مدیریت منابع به برنامه ریزی و زمان بندی کلی پروژه کمک می کنند. این نوع نرم افزار همچنین راهی برای دریافت بازخورد از ذینفعان پروژه در اختیار شما قرار می دهد.

نمودار گانت

نمودار گانت یک ابزار مدیریتی است که برای نمایش برنامه زمانبندی پروژه استفاده می شود. عناصر کلیدی یک پروژه مانند تاریخ شروع و پایان و منابع را نشان می دهد. نمودار گانت مانند یک نمودار میله ای به نظر می رسد، با محور عمودی حاوی لیست وظایف پروژه و محور افقی نمایش گرافیکی زمان برای هر کار را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: نمودار گانت چیست؟ تعریف، انواع و کاربرد

یک پلت فرم ارتباطی یا ابزار گزارش دهی دیگر

ارتباطات یا سایر ابزارهای گزارش دهی کمک می کند تا همه ذینفعان درگیر در یک پروژه ساخت و ساز به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برای مثال، ممکن است تیم شما با استفاده از ایمیل یا پیام‌رسانی فوری به‌عنوان پلتفرم تماس اصلی موافقت کند. توانایی برقراری ارتباط بین تمام عناصر یک پروژه می تواند به بهبود بهره وری و ساده سازی مدیریت وظایف کمک کند.

۴. ذخیره سازی و به اشتراک گذاری فایل

برنامه‌های نرم‌افزاری برای ذخیره‌سازی فایل و به اشتراک‌گذاری بین سهامداران، مشاهده و امضای اسناد را آسان‌تر می‌کنند. برخی از برنامه‌ها همچنین می‌توانند هنگام تغییر فایل اعلان ارسال کنند و تاریخچه تغییرات ایجاد شده را در صورت ممیزی پیگیری کنند. استفاده از یک سرویس ذخیره سازی ابری مانند Dropbox را در نظر بگیرید.

۵. نرم افزار حسابداری

برنامه های کاربردی نرم افزار حسابداری به مدیر پروژه ساخت و ساز کمک می کند تا پرداخت ها را پیگیری کند و سوابق مالی را حفظ کند تا تاریخچه دقیقی از فعالیت صورتحساب به آنها ارائه دهد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

  1. برای پروژه های ساختمانی بهترین نرم افزارایی که برای شبیه سازی ساختمان وجود دارهه رو معرفی کنین

    1. سلام

      برای شبیه‌سازی ساختمان و مهندسی سازه، نرم‌افزارهای قدرتمند و محبوب زیادی وجود داره که می‌تونید از اونها برای پروژه‌های ساختمانی خودتون استفاده کنید. تعدادی از بهترین نرم‌افزارهای شبیه‌سازی ساختمان این موارد هستند:

      ۱. SAP2000: این نرم‌افزار یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین نرم‌افزارهای شبیه‌سازی سازه است. SAP2000 قابلیت تحلیل و طراحی سازه‌های مختلف رو داره و شامل انواع متنوعی از المان‌ها و مدل‌های سازه‌ایه.

      ۲. ETABS: این نرم‌افزار (که توی ایران هم معروف تره) هم برای تحلیل و طراحی سازه‌هایی مانند ساختمان‌های بلند و پیچیده استفاده می‌شه. ETABS امکانات پیشرفته‌ای مثل تحلیل غیرخطی، تحلیل دینامیکی و تحلیل پوشش‌های پیچیده رو فراهم می‌کنه.

      ۳. Robot Structural Analysis: این نرم‌افزار توسط شرکت Autodesk توسعه داده شده و برای تحلیل و طراحی سازه‌های فلزی، بتنی و چوبی استفاده می‌شه. Robot Structural Analysis امکانات کاربردی و گسترده‌ای در زمینه تحلیل و طراحی سازه‌ها داره.

      ۴. Staad.Pro: این نرم‌افزار توسط شرکت Bentley Systems توسعه داده شده و به عنوان یکی از قدرتمندترین نرم‌افزارهای شبیه‌سازی سازه شناخته می‌شه. Staad.Pro برای تحلیل سازه‌های بتنی، فولادی و چوبی استفاده می‌شه و امکانات منحصر به فردی رو در زمینه طراحی سازه‌ها فراهم می‌کنه.

      علاوه بر این ها، برای شبیه‌سازی و طراحی سازه‌های خاص می‌تونید از نرم‌افزارهای دیگری مثل ANSYS، Abaqus، Tekla Structures، Robot Millennium، Robot Structural Analysis، SAFE و MIDAS+. استفاده کنید. که البته انتخاب نرم‌افزار مناسب بستگی به نیازهای خاص پروژه و تسلط شما بر روی اون داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *