بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نمودار گانت چیست؟ تعریف، انواع و کاربرد

نمودار گانت

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نمودار گانت که توسط هنری گانت توسعه داده شده است، یک ابزار محبوب و مفید برای نمایش زمان‌بندی پروژه است. یادگیری نحوه درست ساختن این نمودارها می تواند به شما در مدیریت بهتر پروژه کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، به معرفی این تکنیک، مزایا، انواع و کاربردهای آن می پردازیم.

نمودار گانت چیست؟

نمودار گانت یک ابزار مدیریتی است که با نشان دادن عناصر کلیدی یک پروژه، برنامه زمانبندی پروژه را به صورت گرافیکی نمایش می دهد. این عناصر شامل وظایف پروژه با تاریخ شروع و پایان، نقاط عطف، وابستگی وظایف و منابع است. چندین عنصر تعیین کننده در این نمودار وجود دارد، مانند:

  • شبیه نمودار میله ای است.

  • محور عمودی نمودار شامل لیستی از وظایف پروژه است.

  • محور افقی شامل یک نمایش گرافیکی از مدت زمان هر کار است.

  • میله ها در محور افقی متناسب با مدت زمان هر کار هستند.

  • نمودار پیوندهای بین عناصر مختلف یک پروژه را نشان می دهد.

چرا از نمودار گانت استفاده کنیم؟

استفاده از یکی از این نمودارها مزایای زیادی دارد، از جمله:

طراحی کاربر پسند

طراحی گرافیکی نمودار به نمایش ساختار تفکیک کار یک پروژه کمک می کند، که مستلزم سازماندهی وظایف یک تیم به بخش هایی است که مدیر پروژه می تواند نظارت کند. برنامه ریزی وظایف، استقرار منابع و مدیریت آنها به دلیل طراحی نمودار راحت است.

کاهش ریسک

یک نمودار می‌تواند کل جدول زمانی یک پروژه را نشان دهد، بنابراین نمودار می‌تواند برای شناسایی تنگناها، مانند وظایف حیاتی که برای شروع کارهای دیگر تکمیل شوند، استفاده شود.

ساده سازی مدیریت پروژه

نمودار گانت می تواند وظایف غیر حیاتی و خرابی را برای بهبود مدیریت پروژه شناسایی کند و از حذف وظایف از جدول زمانی پروژه جلوگیری می کند. نمودار گانت همچنین می تواند مدیریت منابع پروژه را بهبود بخشد و به مدیر پروژه کمک کند تا شاخص های عملکرد کلیدی (KPIs)، اهداف پروژه و اهداف تجاری را برآورده کند.

شناسایی مسیر بحرانی

نمودار همچنین می تواند وظایف را به هم پیوند دهد، بین وظایف وابستگی ایجاد کند و مسیر حیاتی پروژه را شناسایی کند.

کمک به ارتباط

مدیران می توانند از نمودار استفاده کنند تا به طور خلاصه وضعیت یک پروژه را به ذینفعان پروژه نشان دهند. داشتن نمودار گانت همچنین می‌تواند به سایر کارمندان کمک کند تا با ارائه انتظارات واضح برای عملکرد، روی مسئولیت‌های خود تمرکز کنند.

زمان استفاده از نمودار گانت

موقعیت‌های خاصی وجود دارد که در آن نمودارهای گانت می‌توانند به طور مؤثری به پروژه کمک کنند. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد آن، شما باید یک نمودار گانت را در مرحله برنامه ریزی یک پروژه ایجاد کنید. سپس می‌توانید از آن برای پیگیری پروژه در مرحله اجرا استفاده کنید و هر گونه تعدیل را در بودجه، وظایف، پرسنل و نقاط عطف پروژه انجام دهید.

این نمودارها در بخش های مختلفی مانند ساخت و ساز، تولید، نظامی، زیرساخت ها و مهندسی کاربرد دارند. شما می توانید از نمودار گانت برای هر پروژه ای که دارای یک جدول زمانی خاص و قابل تحویل است استفاده کنید. نمودارهای گانت نیز با نرم افزارهای طراحی شده خاص مانند Gantto یا با ابزارهای عمومی مانند Microsoft Excel، Microsoft PowerPoint و SharePoint در دسترس هستند.

مطالب مرتبط: ۲۴ مورد از بهترین ابزار مدیریت پروژه رایگان

چگونه یک نمودار گانت ایجاد کنیم

انواع کاربردهای نمودار گانت

این تکنیک زمان بندی را می توان با پلتفرم های آنلاین یا نرم افزارهای دسکتاپ استفاده کرد. در اینجا چند تفاوت بین این نوع برنامه های کاربردی نمودار گانت وجود دارد:

  • نرم افزار دسکتاپ یک نسخه واحد برای هر مجوز ارائه می دهد، بنابراین برای یک مدیر پروژه که به طور مستقل برنامه ریزی، مدیریت و نظارت بر پروژه را انجام می دهد، مناسب است.

  • بر خلاف نسخه های دسکتاپ، هزینه استفاده از نرم افزار آنلاین با تعداد کاربران افزایش نمی یابد، بنابراین برای پروژه های مشترک با مدیران پروژه که برخی از مسئولیت های خود را به اعضای تیم محول می کنند، مناسب است.

  • نرم افزار آنلاین کاربران را قادر می سازد تا به راحتی در پروژه ها از طریق نمودارهای قابل ویرایش و اشتراک گذاری همکاری کنند. مدیر پروژه می تواند اعضای تیم را برای مشاهده پروژه و به روز رسانی وظایف خود دعوت کند.

  • نرم افزار آنلاین ویژگی های سنتی نمودارهای گانت را که با نرم افزار دسکتاپ موجود است، مانند تعیین نقاط عطف، جدول زمانی و پیوند بین وظایف به کاربران ارائه می دهد. با این حال، نرم افزار آنلاین ویژگی های اضافی در مورد همکاری، به اشتراک گذاری فایل و پیشرفت کار ارائه می دهد که اعضای تیم را قادر می سازد نمودار را در زمان واقعی ویرایش کنند.

  • راه‌حل‌های آنلاین خاص، مدیران را قادر می‌سازد تا ساعات کاری را تنظیم کنند و بر ورودی‌های کارکنان نظارت کنند، که نرم‌افزار گانت آنلاین را به ابزاری مؤثر برای نظارت بر پروژه‌ها تبدیل می‌کند.

چه کسی از نمودار گانت استفاده می کند؟

مزایا و سهولت استفاده با نمودارهای گانت، آنها را برای حرفه های زیر مفید می کند. (تاریخ بروزرسانی مبالغ: شهریور ۱۴۰۲).

مدیر تبلیغات

میانگین حقوق ملی : ۱۵۲۹۸۰۸۰۰ تومان در سال

وظایف اصلی: مدیران تبلیغات بر خروجی کمپین های تبلیغاتی، زمان بندی تبلیغات در رسانه های مختلف، تایید مطالب تبلیغاتی، استخدام استعدادها و آموزش کارکنان در بخش تبلیغات نظارت می کنند. شما می توانید با مدرک لیسانس بازاریابی یا یک رشته مرتبط، مدیر تبلیغات شوید.

مدیر عملیات

میانگین حقوق ملی: ۱۶۸۱۳۴۴۰۰ تومان در سال

وظایف اصلی: مدیران عملیات منابع مورد نیاز عملیات شرکت را مدیریت می کنند. آنها وظیفه ردیابی موجودی، نظارت بر نیازهای کارکنان، اطمینان از انطباق با مقررات دولتی و بهبود روش های مدیریت منابع ورودی و خروجی را بر عهده دارند. شما می توانید با مدرک لیسانس در مدیریت بازرگانی یا یک رشته مرتبط، مدیر عملیات شوید.

مدیر پروژه

میانگین حقوق ملی:  ۱۹۵۷۹۲۰۰۰ تومان در سال

وظایف اصلی:  مدیران پروژه به تیم‌های پروژه انگیزه می‌دهند، با اعضای تیم همکاری می‌کنند، وظایف را برنامه‌ریزی می‌کنند، جریان پروژه را پیگیری می‌کنند، اهداف بودجه را برآورده می‌کنند و به ذینفعان پروژه گزارش می‌دهند. شما می توانید با دیپلم دبیرستان و تجربه کاری قابل توجه مدیر پروژه شوید. برخی از کارفرمایان ممکن است مدرک لیسانس در تجارت یا یک رشته مرتبط را ترجیح دهند.

مدیر پروژه فناوری اطلاعات

میانگین حقوق ملی: ۲۴۰۸۹۵۲۰۰ تومان در سال

وظایف اصلی: این متخصصان با تیم های فناوری اطلاعات، مدیریت تیم های فناوری اطلاعات، نظارت بر پروژه ها، ردیابی وظایف، ارتباط با سهامداران پروژه و رسیدن به اهداف پروژه همکاری می کنند. شما می توانید با مدرک لیسانس در توسعه کامپیوتر یا یک زمینه مرتبط و تجربه کاری، مدیر پروژه فناوری اطلاعات شوید.

مقالات مرتبط بیشتر:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *